Nejvets problem bych teoreticky videl v pevnosti ... aby se ten pripadnej 2mm hlinik nezcal za par tydnu ohybat :|
Printable View
Nejvets problem bych teoreticky videl v pevnosti ... aby se ten pripadnej 2mm hlinik nezcal za par tydnu ohybat :|
2mm hlinik je dost pevny ja mam z 1mm celu skrinu a nemam ziadny problemCitace:
Původně odeslal bukva
me bylo receno ze bude bohate stacit 2mm ale ze mi to klidne udela z 3mm :idea:Citace:
Původně odeslal Champion
mam tu pred sebou kus 2mm plechu a ohnout to pujde maximalne tak ve sveraku a kladivem :wink:
kdyz se podivas na celkovou konstrukci (bukva) tak ti muze bejt jasny ze se to nema moc kam ohnout natoz cely zbortit - nahore a dole navic drzi kostru pohromade usi (kostra z 1-2mm jeklu). kdyz se podivas do obyc kejsu tak je tam kostra udelana z plech takze o pevnost bych se nestaral 8-) . dokonce ted premyslim jestli bude vubec nutna vevnitr kostra :o
na tema pevnost bych zrejme uz taky nediskutoval protoze pevnejsi uz to muze byt max tak vylity betonem ???
ad nutnost kostry >
http://oc.madcap.info/cordant/
toto su hlinikove profily zosrobovane, pohromade to drzi tray na 5,25 a potom uz nic :) vsetko hlinik a da sa na to kludne sadnut (100kg) ;)
jj, ten sem chtel od gl_storma ;DCitace:
Původně odeslal MadCap
btw dnes jsem presedlal na sketchup v5 a je to 2x rychlejsi takze pokusy s mrizkou snad uz budou ne na den ale na par hodin...
edit: + obrazek
http://sweb.cz/Richmond.GSM/pctuning/_abc.jpg
jeste mam vymysleny docela hezky zapinani / ledky a logo ;D
tak jsem pridal box s diskama (4ks) ;D a trochu upravil mrizku po bocich (vlastne celou ji vycentroval a prepracoval - pekna pakarna ale vysledek stoji za to)
btw to vysekani grilu by stalo 4.000,- (pri nakladu 1ks) takze kejsu bude omezena serie - jestli teda vubec vic nez jeden (muj - protoze jeden gril se pronese lehce)
...uz staci jen dodelat traje na mb + dopilovat kostru (popr. zrusit ji) a hura do valky virtualnich (zatim) kejsmodu :roll:
http://sweb.cz/Richmond.GSM/pctuning/s-diskama2.jpg
http://sweb.cz/Richmond.GSM/pctuning/s-diskama.jpg
tie disky, v tejto konfiguracii, budu vyzadovat aktivne chladenie inak burnin :)
mezi nima je (ac se to nezda) 1cm mista (max mozne vsak 13-14mm) a neni problem, pokud nebude misto - ikdyz je tam na 12 hdds a jeste zbyde jedna volna 5a1/4ka pro cdromku :wink: - tak nevidim problem dat fan pred nebo za ne)... kdyz uvazim bezny pc tak budu pocitat 2 hdd :arrow: ba ne treba 4 disky :arrow: osadim polovinu kose (2 disky) a osadim jimi 6 petactvrtkovych pozic :arrow: nic se snad neupece a jeste mam volne 4 5a1/4-kove pozice (to by melo stacit na prumerne pc - viz anketa) :idea:Citace:
Původně odeslal MadCap
sam mam kejs s timhle uchycenim disku (ale 5mm skvira) a pri osazeni 3 hdd sice jejich teplota (seagate) stoupla o 4-5° ale na funkcnosti nic neubrala (cca 3mes)... ja nevim co furt mate s tema teplotama! dyt je pred tim deravej plech + airflow jakej nema ani vetsina lidi tady na foru tak to by bylo aby to nefungovalo - viz strana 6, 7. prispevek zdola
edit: nerad se opakuju ale pro ty co maji pripominky k mrizce (prach) tak za ni bude molitan nebo filtr co se dava do fritaku (viz strana, 5. prispevek zdola 9) takze prachu bude pristup omezen ale vzduch to jeste nejaky propusti... jestli mi zitra zbyde cas tak udelam zkousku tahu ventilatoru (koukam tu na papirovou krabici od kejsu >:} )
jeste k tem vetrakum podle me je zbytecny davat tam na zadni cast ty dve 80. Ta zadni 120 se o vsechno dokonale postara, tohle reseni ventilace ma STACKER a pri pouziti jedny 120 pred diskama, druhy na zadni strane a treti ve zdroji, vsechny na 7V toci 1100ot. takze ticho tak teplota ve skrini je jen o 2 stupne vetsi nez teplota v mistnosti.
vetraky viz strana 11!Citace:
Původně odeslal honzAK
-misto bude (bud zaslepeny nebo grill) ale vetraky tam stejne da malokdo (ale nekdo je tam proste chcit dat bude a tudiz nevidim duvod proc na ne neudelat misto - kdyz se dnes podivam na vykonnejsi grafiky tak pristi rok to muze byt zas jinde a pripoctu-li si oc moznosti tak mi tohle reseni pripada jako nejrozumnejsi). za dalsi - mam v kejsu 12cm fan na 950 rpm (takze ticho) jako vyfuk a myslim ze pri vetsim osazeni by to jeste nejakej fan sneslo takze v tomhle kejsu si necham 2x80mm jako rezervu coz myslim je lepsi nez "jezdit" bez rezervy.
ked mas vykonne disky 1 cm od seba a nefukas na ne, tak ich UVARIS ... tolko k teme 4 disky v podobnej konfiguracii ;)
S tím souhlasím, sám mám disky dva a k tomu tak 3cm od sebe. Bez fanu lízaly oba hranici 45°C, s fanem nevylezou přes 35°C.Citace:
Původně odeslal MadCap
no a ja to zas obhajil mnozstvim mista a VARIABILITY tyhle bedynky :wink:Citace:
Původně odeslal MadCap
co sem mel v ruce tak nejvic topil raptor (dat 2 na sebe = sebevrazda) ale kdyz uz mam raptora tak si na nej koupim i nejakej box protoze i pekne rve.
http://sweb.cz/Richmond.GSM/pctuning/prefinal.jpghttp://sweb.cz/Richmond.GSM/pctuning/_RC1-2.jpg
ja vas trosku nechapu ale napovim vam: kejs je formatu atx/btx (pseudo) ALE je v trayi kterej bude oboustrannej (tzn. ze bude klidne jak na levo tak napravo), zdroj jde taky otocit, ale nebude problem otocit i celou bednu. takze kdyz nekdo (jako ja) bude chchtit pouzit windtunel z C001 a bude mu prekazet napr. mechanika tak bednu/traye parkrat otoci a usporada podle libosti. prave ze na zacatku byla variabilita podminkou a ted se na ni trosku zapomina (zatim nemam cas kreslit do toho sipky ale vsechno bude :wink: ) stejne tak jako na reseni airflow, disku (ten kos taky neni final ale nejak takhle bych to udelal, treba jen na 3 disky aby se vam neupekly) atd.
kdo mate nejaky (oduvodneny) pripominky na konstrukci tak sem s nimi, abych to potom neprekresloval cely :idea:
ja by som ti doporucil obslahnut uchytenie diskov ako to ma stacker s tymto modulom toto presne ... tiez 4 disky ale presne stavane na 120tku fan, podotykam ze do tohoto by som tiez nedoporucoval dat 4 namahane disky ;D ale aspon si tam mozem lachko nahodit fan ... inak to celkom slusne aj odhlucnuje :)
jj, to mam v planu => mam k tomu nejaky obrazky (kdyz sem mel stackera v ruce tak sem zjistil ze to maj vychytany pres gumicku na kolejnicky aby to nevibrovalo), ovsem disky jsou tam na sobe jeste vic napraskany nez v tom mym reseni. ja mam v hlave neco opet variabilniho - ofuk/odfuk (proste jenom plisek s dvema dirkama vpredu a vzadu) a jeste aby se do toho daly dat kdyztak 3,5" mechaniky/zip/c.reader ale jak to dopadne nevim :?Citace:
Původně odeslal MadCap
inac mam ted toho maxe a to je docela zbesilost! mam to v tom nejaky hranaty, nehazi to stiny a basic-prirucka ma 30mb :eek: od R4 (DOS) s tim teda pekne hejbly :roll:
...takze k zakladni konstrukci predpokladam zadny zasadni vyhrady nejsou, ze?
Jestli mas nejaky problemy s Maxem, tak mi to muzes poslat, ja ti to opravim (ale jenom pokud mas 3ds max 7, jinak bys to neotevrel) ... ale vypada to, ze mas jinou verzi - moje napoveda ma 58MB ;D . Jo a btw. abys mel stiny, potrebujes svetlo - standartni "default lighting" stiny nedela.Citace:
Původně odeslal .::Richmond::.
mam 5.1 (takze smula), svetlo jsem uz vychytal (shadow map = on) ale zatim mi dela problem ta predni mrizka - vzdycky se mi vyexportuje bud zdeformovana nebo neni videt na renderu jinak ve scene videt je :evil: a nepomuze ani zmena materialu...Citace:
Původně odeslal bukva
Ja mam i Maxe 5, takze pohoda ;D . U te mrizky ... neni to tim, ze mas obracny normaly? ... proste mi to posli na mail, ja to zkusim opravit (ver mi, v 3ds max par let delam ... od 2 po 7 :wink: )Citace:
Původně odeslal .::Richmond::.
kdyz to vyexportuju do dxf-ka tak to jde :-) proste mi zmizely ty casti ve kterych to bylo ohnuty (3ds format). ono to hlavne jeste neni zakulaceny (mrizka), to bude az tak dnes vecer nebo zitra. ja kdysi delal v 3dstudiu R3 & R4 (jeste pro DOS) ale jak jsem dostal 3dsmax tak jsem byl uplne mimo (stejne jako Lightwawe, Softimage)... asi to cely namodeluju ve sketchi a pak jen v maxu natahnu textury a vyrenderuju... btw na jakou stranu byste daly vypinac/usb? napravo nebo nalevo?Citace:
Původně odeslal bukva
mohu se zeptat v jakém je projekt stádiu ? Jestli se nějak změnila ta přední strana ? Kdy by byl přibližný termín realizace ?
predek se zmenil minimalne :roll:Citace:
Původně odeslal Erda
http://sweb.cz/Richmond.GSM/pctuning/panel.jpg
priblizny termin realizace je neznamy, projekt je cca z 85% hotov ale zatim ani nevim kolik stoji hlinik takze cena je taky neznama :oops:
kdyby nekdo vedel kolik stoji alu (1, 2 a 3mm) tak sem nahodte numero... nejvetsi problem budou asi ty casti kde by se vysekavala ta mrizka - slo by to sice obejit koupenim obyc grilu (bez vylisku na cudliky, proste cely derovany) ale taky nevim kolik stoji. ten kluk co mi vyseka ten predek mi rek ze jeden kousek by stal priblizne 4.000,- :evil: pri vice kusech je samozrejme sleva ;D
kolik lidi by to teda priblizne chtelo?
btw dneska jsem to poslal na pretaktovanie.sk tak doufam ze budete zitra PECLIVE hlasovat :idea:
hlasovat budem urcite a zaujem mam urcite ale neh je cena aspon trochu rozumna
ted sem dostal informaci ze 1mm plech stoji cca 15,-/m2 a 3mm cca 30,-/m2 sice nevim kolik je toho potreba ale s materialem by to mohlo byt tak do petikila + thumbscrews + nejvetsi cena bude asi za ty vysekavany grily... neco mu musim dat za "praci" a jeste zaplatit ohybace/montera a sehnat nekoho kdo mi udela elox (min. cerny na prostredni dily) takze ta cena 2.000-3.000,- je celkem realna... mrknete treba na lian-li kde jejich novinka pc-767 (ihmo mooooc povedena lednicka) stoji 250$ a kdyz to klapne s tim eloxem tak muze mit kazdej svoji originalni kysnu ;D
hmm elox.. kamos teraz ma letnu brigadu v galvanizarni ci co to je myslim ze aj tam by sa dali spravit s tym dake tie povrchove upravy.. sa ho musim spitat co a ako...
mame daky pokrok?