Ked mas dobre chladenie tak preco nie. Ja mam 1.65v, cca som mu skratil zivotnost o 3 roky, ale dovtedy ich zopar vymenim :wink:Citace:
Původně odeslal NOD
Dost bolo OT :wink:
Inak s doskou ziadny problem nemam 8-)
Printable View
Ked mas dobre chladenie tak preco nie. Ja mam 1.65v, cca som mu skratil zivotnost o 3 roky, ale dovtedy ich zopar vymenim :wink:Citace:
Původně odeslal NOD
Dost bolo OT :wink:
Inak s doskou ziadny problem nemam 8-)
JA take ne, tamtu blbost jsem vyresil a dal jsem posledni BIOS, a jsem na tom jako Vy, teplota je ted prakticky porad 50 stupnu (proste vyssi)....
Asi si konecne budu musit koupit toho frezzera ...
cafte mam problem ... vymenil som chladic na chipsete za zalmana a komp zacal robit hluposti. Normalne sa spusti .. doska nedetekuje ziadnu chybu len nevie nebootovat system a niekedy sa sam vypne. Tak som nasadil nas5 povodny chladic a komp funguje bezchybne. Neviete v com moze byt problem ??
a co teplota?Citace:
Původně odeslal zavo
rek bych ze se ti to prehriva, holt nf4 tezko chladit pasivne bez ofuku
bios ukazoval teplotu systemu 30°
muze to ukazovat spatne teplotuCitace:
Původně odeslal zavo
zkousel jsi to naomak?
a neni tam nejaka ochrana, ze kdyz neni zastrcenej fan, ze se to ma vypnout?
No tak tento problem som vyriesil asi to bolo sposobene pritlakom chladica ...lenze mam dalsi problem... komp uz ide v pohode ale po vypnuti sa mi vzdy zmaze cmos a ostane na defaulte.
btw pouzivam povodny bios
no uz aj tento problem je vyrieseny ... vymazal som cmos cez jumper a vsetko ide konecne ako ma
Dej tam jeste posledni BIOS ...Citace:
Původně odeslal zavo
da sa niekde za jazdy zmerat kolko stavy mi ide skutocne do CPU??pretoze mi to ukazuje uplne bludy.Vcera som nahodil new CPU 3200+ venice a pri boote mi ukazovalo az 1.55V pod oknami ze 1.58V ale pritom BIOS je nastaveny normalne(default)
tohle mi dělalo, když jsem měl voltage CPU na AUTO. Že by se přizpůsobovala OC? Změnil jsem ji na OFF a je to OK...Citace:
Původně odeslal NOD
hm ale ja v BIOSe nemam off mam len auto a potom 1.35-1.6V tusim
zkus napsat uziv rxu na AOA foru meril to na 9NPA+ Ultre,
je zajimave ze bios mu ukazoval 1,6 a on nameril 1,35 nepsal jestli to bylo s auto nebo s cim chtelo by to poradne promerit, pokud to zjistis tak to pak postni kdyz bude cas to promerim
EDIT zapomel jsem na link ;D
http://www.aoaforums.com/forum/showt...5&page=2&pp=20
hm prave kukam ze uz je konecne new BIOS a ma aj negativ V core sice len -0.1V ale aj to je dobre
jj to je na ultre uz dele, ale je otazka jak to ten bios cte jestli blbe jen na auto nebo i s ostatnimaCitace:
Původně odeslal NOD
no na SLI je neaka socialna odnoz :evil: akoze nechapem to som zvedavy ci uz konecne opravili ten problem s >301MHz fsb
no tak vcera som nakopol new BIOS a skoro ma infarkt chytil.Zase mi ukazovala fosna 1.52V pri BOOTe.dam dolu o -0.1V a ukazovala 1.42V ale
sranda je to ze som mu dal o 0.1 dolu a je stabil na 2.5GHz.tak teraz uz tomu fakt nerozumiem
to by vypadalo na to spatne cteni opravdu by to chtelo premeritCitace:
Původně odeslal NOD
Zkousels jste nekdo Opteron?
O co se plz jedna (ten problem)?Citace:
Původně odeslal NOD
jednalo sa mi o to ze uz druhy proc mi robil ze sice dal 2700 MHz ale z dosky som nedostal viac ako 301 MHz
Nhmm vcera mi dosla 8NPAJ.. s754 a abych rekl, tak je to pekny srac.. Do semprona 2800+ mi pousti na auto 1,6V na off 1,5V pritom to ma mit def. 1,4V.. Max FSB 295 stable a to musim mit ramky dany na 166(241) pokud dam na 133 tak mi to haze tuny chyb v memtestu :roll: Jesteze to neni PC pro me.. Dalsi znacka desek u ktere rikam never more
jak uz tu bylo receno, tak s tema ramkama je problem ten ze mas u hodne voleb auto a kdyz das del. tak nizko tak si to veme hodne agres. casov. tudis nejedeCitace:
Původně odeslal Mirectec
voltaz je chmura ale v poslednich biosech je pridana dekrementace, ktera to trochu zlepsuje ale jinak mi na tehle deskach nic nevadi
Kolko mate teplotu chipsetu, a aky chladic ste pouzili, default alebo nieco ine
Napr. NB47J od ZALMAN-a
Ja mam okolo 40° a to je dost a to aj teraz ked som dal Default Chladic.
Zitra mi prijde opteron 144, tak jsem zvedav ....
Pak dam vedet ...