lenze bud objektivny, ze celer-m sa po pretoceni hrabe na A64, lenze aj ta A64 ma nejaky OC potencial a na to sa casto zabuda... a toto hovorim ako zaryty intelak co nemal nikdy ine cpu ako intel....Citace:
Původně odeslal misokgb
Printable View
lenze bud objektivny, ze celer-m sa po pretoceni hrabe na A64, lenze aj ta A64 ma nejaky OC potencial a na to sa casto zabuda... a toto hovorim ako zaryty intelak co nemal nikdy ine cpu ako intel....Citace:
Původně odeslal misokgb
asi ten Dublin na teba negativne posobi, co sa tyka vyznamu viet
este raz
".....A Celeron M po pretoceni sa hrabe aj na A64 a za 2500Sk... "
ukaz mi za cenu 2000-2500Sk CPU od AMD s OS potencialom CM M360 ?
kazdemu OC ide len kvoli hram, aby dobre nakrmila ich grafickeho milacika
odpustim si podobne vyjadrenie ako ty..... takze podme na to inakCitace:
Původně odeslal phi11
Intel Celeron M 360+ CT-479 = 2 824 +1 179 = 4 003 Kc a teraz
najdime nieco okolo 4kKC tak vidim ze priplatim cca 800Kc a namatkovo mameAMD A64 3000+ s potencialom cca 2.7G (?)
+PCI-e
+64bit
ceny som bral namatkovo z CC
proste som chcel poukazat, ze nejde len o to cpu, ale aj o cenu redukcie ... co by si imho tam mal zaratat.....
a druha vec je absencia 64 bitu, (zatial som ale nepostrehol ze by mi to chybalo... + absencia PCI-e co je uz troska citelnejsie...)
samozrejme tymto nechcem nejako popierat kvality dohana, to by som si nedovolil nikdy..... je to vyborny CPU , sam ho mam v notasi a nemozem nan povedat krive slovo.....
EDIT: rainbow v prispevku nizsie ma pravdu, a myslim ze tu zachadzame troska do OT
Pentium M sa nekupuje kvoli cene ale kvoli vysokemu vykonu pri nizkej spotrebe.
Ked uz sme pri tom, doska s PCIe pre tuto redukciu je bezne zohnatelna, sice X verzia ale ine nie je. Stoji 2500Sk s DPH :) Asus P4GPL-X ;)
Mimochodom, na Xtremesystems testovali tuto redukciu v inych doskach, myslim nie ASUS ale proste bezne dosky socket 478. Mam tu naku DFI "Canyon" i865PE dosku, chcel by som to v nej skusit, nemoze sa poskodit CPU/redukcia/doska? Testoval by som kazdu co by mi prisla pod ruku :D
Citace:
Původně odeslal misokgb
na xtremesystems to testovali a psali tam, ze to jen nenajede do POSTu, ale ze by se pouzitim te redukce znicila nejaka deska, to sem tam nikde necetl.
No ved preto sa pytam, ci nahodou sa nic nestane... ;)
Ted jsem narazil na zajimavou vec. Resil jsem to s MisoKGB a Datlosem.
P4gpl-x sice umoznuje menit v biosu vcore, ale jak to vypada, tak ve skutecnosti ho nemeni. To by vysvetlovalo to, ze Datlos da 2700Mhz pri 1.4V a vic uz ani tuk. (ta deska vic bez modu neda)
A tim to nekonci, kdyz to na xtremesystems resili a psali Asusu tak jim rekli at pouziji retail procesor. :rolleyes: To uz si z nas asi dela Asus pr.el.
Datlosi prosim te, mrkni se pres Speedfan nebo CPU-z, jestli ti pise vcore, takovy jaky mas nastaveny v biosu.
btw. mam retail procesor. ;)
Mne sa neda ani v BIOSe menit! Skusal som VSETKY tri biosy, ktore podporuju CT-479, CPUcka: Banias P-M, Dothan C-M a Prescott Celeron D a s kazdym CPU tam bola moznos LEN AUTO. Menit mi pri P-M cez Windoze dovili vsetky programy. Inak P4GD1 sa to riesi tymto modom http://home.no.net/comerade/pc/p4gd1_vcore.jpg. Dnes to chcem poriesit na mojej P4GPL-X snad ten regulacny obvod napatia CPU je rovnaky a nic sa nestane doske/CPU/redukcii :) Inak mi ani nefunguju delicky pamati na tejto doske. Je treba este dodat, ze pri RESETE pocitaca sa pocitac VYPNE a znovu sam ZAPNE, robi to vzdy, napriklad v BIOSe, DOSe reset CTRL+ALT+DEL sa to stava, a aj cez Windoze klasika. Ono ani by mi to tak moc nevadilo, keby sa stale nevypina HDD a znova nezapina, co mu asi moc neprospieva :( Uvazujem aj nad reklamaciou, ale najprv skusim ten Vmod na Vcore. Inak chipset nezvlada nizke casovanie RAM, dokonca mi nebezia RAMky, ani na take casovanie, na ktore su certifikovane, skusal som s roznou kombinaciou napati chipset/DDR... Proste tato doska ma dost sklamala. Intenzivne zhanam P4GD1, pripadne prejdem spat ku P4C800 DLX alebo nieco take, AGP mi v poho staci :)
Kdyz jsem jeste mel P4Gd1 a Dothan , tak mi tam v pohode slo menit napeti.
Koukam,ze ted by za ni lidi platili zlatem :)-
Uz i ja vim,ze jedine na houby tam bylo cpu , protoze slo jen na 2500mhz kvuli 400 fsb.....
Takze mod sa podaril a slape :P Akurat neviem ci mi funguje lock PCIe/PCI :( Akym programom, ktory nevyzaduje nejake pll subpry pre kontrolu clockgen, pretoze na tento, ktory tu je som ziaden program okrem systool nenasiel a ten ukazuje blbosti :( Mam ICS954123. Nejaky univerzal program, ktory ukaze SPRAVNE hodnoty PCIe/PCI locku. Inak som tam napajkoval potak klasicky 47k a tocim s nim za behu, voltaz sledujem v CPU-Z. Pri 1.5V to uz zacina aj piect :D Kolko ma Dothan default vcore? Viem, ze je to pre kazdy kus ine, ale mne tento v tejto doske bez uprav, proste origo pustal LEN 1.3V a bez modu som to nemohol nijak zmenit... Teraz som mu nastavil 1.5V real, takze uvidime kolko dam... :) http://misokgb.szm.sk/p4gpl-x/vcore.jpg
EDIT: OMG tak zrazu mam v BIOSe moznost nastavit CPU vcore :o v rozsahu od 1.475 do 1.7V :o Neviem ci si Asus z nas robi **** alebo co. Ale predchadzajuci majitel mal tento procak tiez s CT-479 a daval mu 166FSB pri 1.4V - to som nastavil no nie a nie to ist :( Akonahle spustim nejaky zatazovy test tak sa komp do 30s resetne :( Musim zistit tie frekvencie PCI ci to slape, skusim este zrobit vmod na chipset a dat mu aspon 1.8V, inak uz na 1.6V pecie solidne :/. Poradte ten program. Dik! ;)
EDIT2: Nasiel som ClockGen s moznostou vyberu PLL, je tam aj ICS954123, ktory je aj na P4GD1. Download. PCIe/PCI lock funguje, holt, zajtra spravim chipset vmod... ;/
Tak info od LosDatlose je takove, ze mu zmena vcore jde, takze to potvrzuje teorii, ze retail procesory jdou, ale proc? Neumim si predstavit jak by to slo omezit a jak to rozpozna oem vs retail procesory.
Jinak Pavel Kuncl rika, ze opravdu zmena vcore zlobi a on dela na pocitacich co stavi mod na patici na 1.55V.
Zitra jdu pro p4gpl-x tak napisu info.
MisoKGB: musis bootnout na 167, aby se ti aktivovala delicka. Jinak nepocitej s tim, ze se s fsb dostanes pres 170. Je to limit tveho procesoru. Vyssi fsb zvladaji jen rady m7x0(m730,m740 a vyssi s 0 v oznacenim na konci)
Mne sa tomu FSB obmedzeniu nejak moc nechce verit, to myslis ako, ze procak to ma "v sebe", ze proste nepusti urcite FSB alebo to zalezi od kusu? Ako to myslis?
A ohladom P4GPL-X = v single channeli nejde nastavit ani CERTIFIKOVANE casovania pamati! :( V dual channeli to slape v pohode zatial, akurat jeden modul je BLITZ, takze moc OC RAM teda hlavne casovania sa zatial nekona... Inak zatial FSB150 procak 2100MHz, RAM 150MHz 2.5-4-3-7 a SuperPI 1M = 41s a procak pojde vyssie dufam, Vcore mod funguje super, a pravdepodobne mi nereaguje zmena voltaze z BIOSu... Este chcem prerobit chladenie na northbridge, pretoze sa mi zda, ze dost pecie na default 1,5V na 1,6 to horko tazko chladim aktivne :o Ak nejak pokrocim dam vediet :) Dik za tu delicku ;)
Ano ten procesor to ma v sobe. Starsi Pentium M, Celeron-M a Pentium M(M7x5) maji zed okolo fsb 170MHz. Nejsem si jisty jestli to nesouvisi s revizi jadra. A0 a B0 by meli mit tuto zed a C0(m7x0) ji nemaji.Citace:
Původně odeslal misokgb
Uznej sam, ze je blbost, aby deska nezvladala fsb 166, kdyz je certifikovana na fsb 200. Hodne lidi s ni lita na vysokych fsb 250+.
Mam reviziu C0 ked uz sme pri tom. Pri FSB 160+ mi pracuje PCIexpress slot na 110MHz nech nastavim v BIOSe akokolvek :( Na 166 alebo 167 ani nenabehne POST :( Nech nastavim pamate vselijako. Stale sa mi ale zda, ze si tato doska potrpi na lepsich pamatiach a hlavne rovnakych! To este skusim...
Psal jsem, ze si tema revizema nejsem jistej, ale vim, ze Celeron M a Dothan M7x5 ma proste tohle omezeni fsb a nic ti nepomuze.Citace:
Původně odeslal misokgb
btw. zkus odpojit disk, jestli ti to postne bez nej, protoze vsichni, kteri maji vyssi fsb pouzivaji disk pres radic na PCI, prave kvuli vysokym frekvencim na PCI-E.
Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Disk som odopjil, no viac ako 166 nedam, tusim ani na 167 to nebootne, nech natlacim do procaku kolko mozem. Dal som aj PCI grafiku, kedze PCIe bezi na vysokej frekevencii nic, majitel predomnou bezal aj na 170FSB, ale ja tu mam problem s ramkami, musim zohant dve take iste urcene do dualu... Ale niekedy ked nastavim dobre casovanie a nahodou mi to postne, tak nezacne bootovat, ale vyhodi nejaku chybu, ze nejaky subor nevie najst alebo take daco, ked dam casovanie spat tak windows nabehne. Na FSB166 mi tiez nabehne, ibaze akonahle spusim zatazovy test na CPU z pod Win tak sa komp resetne. Inak to resetovanie dosky, ze sa pri resete doska vypne a znova zapne - skusal som tam 24pin, ze ci to nie je kvoli tomu ale aj tak to neslo tak ako by malo. Holt tato doska to ma v sebe... Ak spravim upgrade pamate, grafiky, mozno pojdem do P-M, no mne zatial toto staci, ak bude GF6600 a 2x1GB RAM :) P-M je uz dost drahe, kym spravim upgrade GPU + RAM tak dovtedy snad pojde cena dole :)
jaaaj tak deska uz P4P800SE, redukce taky...vsechno je,ale na ten procesor M celeron M370J furt ne....boze uz chcti testovat...to se uz nedaj sehnat boco?mam ho ve velkoobchode objednanej uz tyden a furt nic:(
mam uplne to samy co ty vcetne M370 a porad jeste se mi nepodarilo naistalovat WinXP porad vidim jednu po... hlasku a jeste sem se ji nezbavil
proc M370J se nedela, M370 ma nxbit ve vsech revizich
Ja mam M360 a ten ma NXbit a neni ani Jcko. V BIOSe mam taku moznost, vypnut zapnut a to som pri P-M Banias nemal :)
no nevim oni ho maj v ceniku znacenej jako M370J a jeste maj M360J jiny tam nejsou pak uz jen plny M pentia...A pise ti to hlasku u WinXP SP1 nebo SP2..pac NxBit funguje az u SP2jek:)
Nekdy ani sam prodejce nezna specifikace procesoru.Ja jsem se na to onehdy ptal v czechcomputeru a pak jsem se koukal na ofic.specifikace intelu.
http://www.intel.com/products/proces...on_m/index.htm
Tady je tabulka mobilnich Celeronu:http://www.intel.com/products/proces..._celeron_m.htm
Mam SP1,ale zkousel sem i win2000 SP2 a hlaska byla stejna,jen u chyby bylo cislo 4.
instalace nahlasi "soubor i386\ntkrnlmp.exe se nepodařilo načist. Kod chyby 7. instalace nemůze pokračovat - stiskněte klavesu - nasleduje restart.
tak tohle je chyba kterou se mi jeste nepodarilo odstranit