Ho..da mě skrouhli o kilo :evil:Citace:
Původně odeslal Neller
Printable View
Ho..da mě skrouhli o kilo :evil:Citace:
Původně odeslal Neller
Našel jsem nějaké seznamy "Zjištěné BTS sítě Eurotel CDMA".
Pokud bych hledal nejbližší vysílač tak je to cca 15km. :?
http://www.gsmweb.cz/
http://www.gsmweb.cz/stat/etcdma.htm
Vite neco o tomto? Stížnosti: Eurotel omezil rychlost CDMA u výměnných sítí
Udajne je to pravda...Citace:
Původně odeslal howard
Timto pro me pada uvazovani o zarizeni CDMA k notasu......
Tak od vcera uz ne "udajne".Citace:
Původně odeslal Dawe
Ja do cdma taky nepujdu. Jestli budu nekdy upgradovat net, tak jedine kvuli online parbam, na nic jineho to nepotrebuju, gprs mi staci, vsecko velkeho stahnu v praci.
S timhle krokem naprosto souhlasim a je mym skromnym pranim, aby se podobne zaridili i ostatni provideri. Teda ve smyslu zrusit datove limity a zavest omezeni rychlosti nekterych sluzeb.Citace:
Původně odeslal howard
Eurotel ma obcas i dobre napady ;D
http://mobil.idnes.cz/aktuality/eurotel040916.html
Tak maule a muzes sosat v noci ;D
2Gargamel: Pockej az ti v noci zaklepe na dvere nakej zavilej DCckar :-)
A pokud to jeste nekdo z majitelu CDMA nezkusil... http://mobil.idnes.cz/aktuality/cdmamodem040916.html
Mym skromnym pranim je to, aby se meli vsichni lidi na svete dobre, dokonce tak dobre, aby si mohli vsechny programy kupovat. To by byl uzasny svet.Citace:
Původně odeslal Gargamel
tak jsem po dlouhé době opět potřeboval něco stáhnout, nějaká cca 4CD :lol:
a rychlost je opravdu překvapivá - jedeto cca od pravého poledne a prozatím průměr okolo 70KB/s a maximum až 131 kB/s - a to jsem na Praze 8, kde je jen jedna BTS :idea: , takže opět smekám před ET :D
tak to ti závidím :oops:Citace:
Původně odeslal dort
počkám až vymyslí něco přijatelného pro notebook (PCMCIA + klidně i externí anténku) a jdu do toho také :idea:
a jak sis to stahoval? Nekde sem cetl, ze EUROTEL omezil/omezi stahovani pres P2P site. Chtel bych vedet jak to je na techto sitich tedka s rychlosti.Citace:
Původně odeslal dort
no není tak rozné si vyndat modem, zdroj a antenu a vše propojitCitace:
Původně odeslal sofokless
asi jde o to na kolika místecha jak dlouho připojení používáš?
neb já ho oužívám denně na třech místech a zatím mne to ani moc neštve, jediné co mi maličko vadí, ale to nevyřeší žádná modernizace, je externí anténa, jenže bez ní to moc nejede :-( a abych si koupil tři, tak na to mám ještě dost rozumu :D
no bylo to stahované jen z webu, a P2P sítě nepoužívám, myslím, že je i spousta jiných možností, jen je najít :-)Citace:
Původně odeslal Neller
Zdravim jak to vlastne je na cdma.cz mega kauza jak je eurotel svinstvo a proste uplne ho tam buzerujou a sou naprazky z toho ze je zavedeny FUP, ktery jim udajne omezuje upload na 2-3kB/s a ze proste i net jim de pomalu ze jim to jede 12-15kB/s nekomu prej i min jak GPRS a takovyhle veci. Navic ze je oficialne omezeny veskery P2P na 32kb/s od 9 do 1 a proste ze to stoji zahovno a tak.
Muzete me nekdo osvetlit jak to teda vlastne je, popravde abych si mohl udelat nakej svuj nazor a rozhodl se jestli mam prejit z GPRS na CDMA, bohuzel tu u nas jina moznost neni teda mame tu Blutona ale to me pripada dost drahy, a mame podepsanou smlouvu na linku takze to nemuzem zrusit sem student takze setrim jak to de ale chci poradny pripoj. Dik za odpovedi.
http://www.dsl.cz/index.php?akce=2&vlakno=33765 uz jenom tahle diskuze je dosti zarazejici co vy nato?
zarážející možná je, jenže ET má myslím více než 10.000 zákazníku na CMDA a těch několik negativních ohlasů se bohužel vždy najde.Citace:
Původně odeslal pulec7
Jen si vzpomeňte jaké byly problémy při spuštění GPRS :-) občas se mi to ještě vrací jaké zlé noční můry :wink: ale po cca 6-ti měsících od spuštění byl klid a dnes se s nimi všichni v diskuzích ohánějí a porovnávají.
Možná kdybych měl více času, tak bych si zkusil, pokud je to ještě možné, najít a pročíst staré diskuze o GPRS a věřím, že bych tam našel pár schodných "prudičů" jako nyní v případě CMDA.
Jen škoda, že člověk většinou něco komentuje jen v případě problémů a negativ! Ale tám se, kde jsou všichni Ti spokojení, kteří ani neví, že se někomu vypínají modemy, že to někomu jede pomalu, že je pomalé .............. víš kde jsou, to jsou lidé, kteří si vyřídí své platby z banky, prohlédnou zprávy, nebo pročtou nějaké to fórum, něco málo nakoupí a občas si i něco stáhnou, tak to je ten zbytek spokojených uživatelů, kteří prostě mlčí a jsou spokojeni, že si "rychlý internet" nosí s sebou :idea:
A hlavně neřeší zda to chvilku jelo pomalu a pak zase rychle :idea:
Prostě a jednoduše CMDA používám od prvního dne spuštění, vyzkoušeno asi v 5-ti lokalitách, jedna z nich i PRAHA 8, BTS je ode mne hodně daleko, a nemám nikde žádný problém, a rychlost od 200 Kb/s výše - jsem prostě spokojený zákazník, a pokud mi to za tu dobu asi 3x spadlo, nebo jelo pomalu, tak se z toho upřímně nezblázním, neb nic nemůže fungovat bez chyb a hlavně málokdo z těch všech "prudičů" si asi nikdy neuvědomí, že je to "testováno na lidech", neb ono to jinak nejde a s každou novou takovouto technologií prostě byly a budou problémy, neb nasimulovat skutečný provoz při zkouškáh je asi nemožné.
Ptáte se proč?
Tak jen jeden příklad za všechny: mohlo někoho z testrů CMDA napadnou, že pres jeden modem pojede celá WI-FI síť uživatelů????
ET má ode mne snad poprvé pochvalu, a to využívám jejich služeb od roku 1995 a užil jsem si svoje, ale to by bylo na román :idea:
A tak parada, sem si rikal, ze vsici nadavaj a ze to vypada az moc podivne, ze by to bylo az takhle spatny, ze by proste telekom byl az tak spatnej. NO tak dik za objektivni nazor :). Prave proto sem sel hned sem, si rikam jestli nato budou az takhle spatny nazory i tady na foru tak to potom bude asi fakt spatny. Ja uzivatel GPRS sem si taky uzil :), pada me to do dnes a jako obcas to mam pomali az beda, ale proste to bude asi lokalitou :), CDMA tu ma mit signalek krasne plnej podle mapy, takze asi si to pucim a uvidim :).
No, jak jsem tu psal už předtím - CDMA jsem testoval 14 dní na plném signálu a minimálním zatížení svého vysílače ostatními uživateli. Nakonec jsem se rozhodl pro místní WiFi 128/128 za cca. stejné peníze a říkám naprosto jistě: NEDÁ SE TO SROVNAT!!!
Download sice poloviční, ale zato stabilní - kolísání a výpadky u CDMA byly příšerné. Upload nesrovnatelný (asi tak 10x rychlejší!!!), pingy 10x menší...
Myslím, že jsem se rozhodl správně!!! :wink:
no s tím není proč nesouhlasit, ale mluvíme tu o "mobilním internetu" :idea: a já ho mám pro jeho mobilitu a k ní i příslušnou kvalitu, alespoň z mého pohledu 8-)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
jinak kdybych se měl rozhodovat pro net na jedno místo jdu do WI-FI :idea: , ale platit minimálně 3x WI-FI to si raději nechám ujít :D
to DARTH MAUL :Ty se máš. :D Ja sem rád že tady u nás jede aspon GPRS a nemusim se připojovat přes modem od Telekomu. Jinak plně souhlasím s tím co
napsal DORT . Přesně se trefil.
Jj je to vsecko fakt, kdybych tu mel moznost wifi taky byl jasal, neni a jako chodit na net pres ISDN je vonicem, takze momentalne GPRS a do CMDA asi pujdu, jak to tak vidim asi to bude urcite lepsi nez GPRS, a pokud se povede tak si i cas od casu neco stahnu, jako vypadky mam u GPRS uplne bezny, necham tu pusteny pres noc a je to pryc proste du si lehnout bezi to tak dve hodinky a pak to spadne.
jen ještě jeden zcela aktuální postřeh :idea:
dnes dopoledne mi přišlo, že mi CMDA "kulhá oprvavdu na obě nohy, a že GPRS byl velký rychlík" :?
zkusil jsem rychlost na www.dsl.cz - a opravdu cca rychlost GPRS
a pak jsem zkusil něco stahnout ze serveru mimo Čr a pozor download absolutně normalni ???
tak jsem zkusil nějaké české servery vs cizí a nevím jak je to možné ale ty české byly všechny do jednoho jak zabržděné a cizí absolutně v pohodě, tak jsem z toho jelen, neb pro to mne nenapadá žádné rozumné a logické vysvětlení :?:
a po cca 30-ti minutách vše opět OK - lokalita Pha 8
Áááá, zdá se že problémy doléhají i na dosud spokojené a tudíž nevěřící tomáše... :wink:Citace:
Původně odeslal dort
Řekl bych, že si to lidé na fórech fakt nevymýšlejí.
jen pro pořádek, já nemám problém, byl to jen postřeh :lol:Citace:
Původně odeslal Darth Maul
do banky jsem se dostal, novinky si přečetl, e-maily došly - a to mne absolutně stačilo, alespoň pro daný okamžik 8-)
ale ale já nejsem nevěřící "Tomáš", jen jsem s CMDA spokojen a proto nemusím být nevěřící "Tomáš" :wink:
já neříkám, že si lidé na fórech vymýšlí, jen mám pocit, že tu jsou i spokojení, kteří mlčí a to je škoda a proto sem píši, snad jen pro objektivitu situace
nicméně stále tvrdím jedno, potřebujete-li MOBILNÍ INTERNET, tak tohle je více než dobrá volba / momentálně :D /
;D čéče kdyby se jednalo o MOBILNÍ INTERNET tak ho mam již dávno ;DCitace:
Původně odeslal dort
tahat sebou "kilometr" kabelu + napaječ je prasárna :?
ale to už jsem psal, že :oops: ???