Hmm.. ta Atina ma default takty na 400gpu/400mem chalan s nej dostal 420/460 po overclocku (bez uprav karty).
Tak ako .... ked zoberieme v potaz max overclock, oplati sa to v dnesnej dobe, alebo uz radsej pockat na ine karty ???
Printable View
Hmm.. ta Atina ma default takty na 400gpu/400mem chalan s nej dostal 420/460 po overclocku (bez uprav karty).
Tak ako .... ked zoberieme v potaz max overclock, oplati sa to v dnesnej dobe, alebo uz radsej pockat na ine karty ???
Myslite ze je lepsi vymenit G4ti4200 za R9550XT ?Vykonostne jsou ty karty zhruba na stejno,ale preci jen R9550XT ma zase lepsi technlogie nez G4 ti 4200.........dik za odpoved
Oplati sa to podla mna, R9550XT ma dost slusny vykon a v novsich gamesach gf4ti predbehne si myslim :roll: :idea:
To teda nevím, co je to R9550XT? Že by Gecube R9550 Xtreme? Pokud ano, tak se to nevyplatí...přechod z GF4Ti na R9550 se imho neoplatí a už se to tu řešilo...tak na R9600XT za nějaký malý peníz by to šlo, ale jinak to nemá význam...spíše až R9800 a podobně...R9550/R9600(nonPro) sice podporují DX9, ale nemají dostatečný výkon na jeho plné/použitelné využití ve hrách...a kupovat kartu, která je jen o něco rychlejší, než stávající..to mi nepříjde moc rozumné.
No a co kdyz pak flashnu bios na te 9550XT na 9600XT .... to uz by bylo lepsi nez G4 ti ne ?? :roll:Citace:
Původně odeslal Anduril
No řekl bych, že ti to pak vůbec nepojede ;) Jak výš, že ta karta zvládne ty takty (ona je totiž nezvládne)...a navíc R9550 má mírně odlišné jádro myslím (aspoň označení)...Citace:
Původně odeslal Kokis
Mrkni se na http://www.tweakup.dk/article/390/dk/ a s OC na tom zas tak spatne neni :wink:Citace:
Původně odeslal Anduril
Jak jsem psal...těch 600MHz to nedá ;) Ale jinak to je pěkná grafika...
Tak sem si ju objednal :lol:
Ahoj,
1. jsem tu nový, tak mi odpusťte, když se nebudu vyjadřovat čistým jazykem OverClockingu
2. konfigurace P4 1,8GHz (No Takt), RAM 1GB, GK Ati Radeon 9000 (a to je oč tu běží)
3. hráč jsem pouze příležitostný, ale když už hraju tak pořádně (teda co komp dovolí)
4. chci vyměnit GK za 9600Pro je asi minimum, 9600XT maximum, ale jakou? Nechci kupovat větší procesor (deska podporuje max 2,4GHz).
5. mám kupce na starou 9000 za 1000,-, nerad bych ho podvedl (mění MX2)
Kup si ATI R9550XT :drool:Citace:
Původně odeslal Jerry's W...
Citace:
Původně odeslal Kokis
Přesně tak, taky doporučuju. Dnes jsem si ji dovezl, ozkoušel a musím říct, že se to gecube docela povedlo :-).
e prijde asi az zejtra hele jaky ma pameti 2.5 ns nebi 3.3 ns ? :roll:Citace:
Původně odeslal Wizzy
Čoveče to se mi ještě nepodařilo zjistit. Zkusím na to pustit nějaký testovací soft, z pamětí se mi to nepodařilo vyčíst (s BGA package nemám zkušenosti) - tam kde běžně je označení latence, tak mají číslo 422. Tak jsou buď 2,2ns nebo to znamená úplně něco jinýho. Anebo jsem taky slepej a blbej ;DCitace:
Původně odeslal Kokis
A jak jde OC? Větrák je hlučnej? Šel by na ní Silencer?Citace:
Původně odeslal Wizzy
Poradte,
chci koupit kartu Sapphire Atlantis ATI Radeon 9600 128MB. Chci neco za 3000-3500, ale do tichyho kompu, takze pasiv obrovskou vyhodou. Co na ni rikate? Mate jinej tip na pasivne chlazenou kartu o stejnem/lepsim vykonu za podobny penize? Diky.
Link na tu kartu zde.
OC jsem ještě nezkoušel, nebyl čas. A chladič mě příjemně překvapil, po tom, co jsem o ní četl, tak jsem čekal cirkulrku, ale skoro ho ve své vytlumené bedně neslyším. Silencer jsem měl původně taky v plánu, ale nebudu ho kupovat, navíc originální chladič chladí i paměti - i když jen z jedné strany - Silencer, pokud vím, ne.Citace:
Původně odeslal davpav
I tobě poradím, co jsem tu napsal dříve: Pořiď si R9550 Extreme edition od Gecubu. Jádro má stejný jako R9600, má 128bit sběrnici a výborný paměti. Chladič má sice aktivní, ale vyměnit ho za rozumný pasiv není problém (pokud uchladí jiný R9600, tak tuhle taky) a paměti jsou výborný, mají latenci (pravděpodobně) 2,5ns. Ta 9550 je defaultně taktována na 400/250(500) ta tvoje R9600 má 320/200(400) - možná je to úlitba tomu pasivnímu chlazení. Ta R9550 je bez daně cca o 80,- Kč dražší, rozhodně se to ale vyplatí.Citace:
Původně odeslal lluu
Veru aj ja som pocul o tejto karte iba dobre hodnotenia, ale ak menit zak uz aspon 9600XT daku. Skuste napisat vysledky testov tej gecube Staci 03Mark. Som veru zvedavy.
a kde sis ji objednaval?Citace:
Původně odeslal Kokis
Dobrá alternativa je i 9550GE od ASUS. Kdyz se dá silencer, tak neslysitelná a pameti dají 500-600 take.
Tak jsem vyzkoušel zatím první nástřel na OC, s původním chladičem jedu z původních 398/250 na 450/310. Ještě to bude chtít poladit, hlavně ty paměti, ale není čas. Jo, v Doom3 (640x480 middle details) mi to hodilo v benchmarku 39,9 fps. Pohoda 8-)Citace:
Původně odeslal davpav
PS, jo jinak se ta R9550XT v ovladačích a utilitách hlásí jako R9600...
U Czechcomputer je mezi 128 a 256 verzi rozdil jen 300kc. Pochopitelne bych radsi bych koupil 256, ale ten malej cenovej rozdil je mi nejak podezrelej, neni v tom nejaka zrada?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25557
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25558
Nie je. Problem je v tom, ze karta tejto vykonnostnej kategorie v drvivej vacsine pripadov tych 128MB naviac proste nezuzitkuje. Je to imho zbytocny luxus.
Zrada v tom samozřejmě je. Než naletíš na ten marketingovej podfuck si něco přečti:Citace:
Původně odeslal Martin Kucera
http://www.svethardware.cz/art_doc-0...000531DC6.html
;D