No nebyl bych si tak jisty. Podle me to je velmi podobne novym diskum od samsungu.. Chystam se koupit radove dva od kazdeho a zkusit, ale vazne nevim, tezko to takhle rici dopredu, ten zaver je moc zgeneralizovanej.Citace:
Původně odeslal MaWa
Printable View
No nebyl bych si tak jisty. Podle me to je velmi podobne novym diskum od samsungu.. Chystam se koupit radove dva od kazdeho a zkusit, ale vazne nevim, tezko to takhle rici dopredu, ten zaver je moc zgeneralizovanej.Citace:
Původně odeslal MaWa
tak recenze uz jsou davno, a ty disky dopadli samozrejme krute. Vim ze tady ma nekdo zafixovano ze nejlepsi je Maxtor 10, ale uz bych si v dnesni dobe nebyl tak jisty. A cena je vynikajici, teda alespon u nas v CR.Citace:
Původně odeslal MadCap
Jinak link na test
http://www.cluboc.net/reviews/hard_d...i/T7K250/2.htm
Fajn, rekni jake jine testy chces a ja ti to otestuji, neni problem :-) Kdyz bude cas vyzkousim i RAID 0 a uvidime, je to preci jen trochu "novinka" :)Citace:
Původně odeslal MadCap
http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar....=2&EXPS=&EXPA= ;)Citace:
Původně odeslal neGryk
poradna metodika na disky neexistuje...resp existuje, ale za to se musi dosti tvrde platit... :|
vsechny dnesni softy az na jeden maji v sobe mouchy, o kterych se plus minus vi, ale autori to neresi a tvari se jak je to vsechno super...
nejlepsi je udelat nekolik (desitek) testu a vedet, ktery test ma jake haluze...pak si z toho clovek muze relativne udelat obrazek, jak je an tom disk vykonove...
7200.8 bohuzel uplne suxx, samsungxy novy relativne taky...wd se uz hodne dlouho s nicim nepredvedl, hlavne ze porad "planuje" 147gb raptory :roll: , dm10 byl king dokud neprisla T7K250ka...paradoxne u ni opravdu hodne pomaha SATA300 rozhrani...hitachi jsou znamy tim, ze maji velmi vysoke cache hits, takze tam se pak ta prenosovka projevý :lol:
Tak uz jsou od vcerejska u Pirse na testech, jelikoz ja tady v Praze nemam testovaci HW. Zatim projel HD tach 8bit a 32bit a PC Mark. Sice syntetika, ale i to ma nejakou vypovedni hodnotu. Kdyz nekdo poskytne prostor ( ten od maxika mi bohuzel nejede) tak hodim obrazky. Prumer byl ale 100 MBps čtení.Citace:
Původně odeslal MadCap
Je to PATA ...Citace:
Původně odeslal WAR-TIN
proc kupovat starsi hitachi kdyz uz je na trhu novejsi a rychlejsi hitachi... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31482Citace:
Původně odeslal tomase
no jo, ale jak moc ty hitachi topi? ??? a jak jsou hlucny? myslim ve srovnani s tim samsungem?Citace:
Původně odeslal MaWa
proc by nekdo explicitne chtel starsi misto novejsiho ???Citace:
Původně odeslal tomase
ad pipp: ten novej hitachi je uplne stejnej jako ten starej hitachi co se tyka hluku topivosti vzhledu atd...proste jen novy pcb (tzn novy features ala ncq, sataII, ata7 streaming...), par seek optimizations (cca 0.1 az 0.3 ms lepsi seeky by mel mit plus hlavne neprojevuje se negativne hustota zaznamu) a hustejsi plotny...
mam taky dotaz.. jaky disk od 160GB do 250GB PATA??
Pozadavky tichost..
je k notebooku pres redukci takze pojede pres USB 2 - a vicemene bude slouzit jako uloziste dat.. protoze nevim jak to bude kdybych chtel pres USB2 hrat hry s rychlosti..
diky moc za upozorneni. uvazuju samozrejme o disku se SATA-II :wink:Citace:
Původně odeslal MaWa
trochu jsem tu prolezl forum, ale stejne z toho nejsem moudrej: nasel jsem sice tohle srovnani 7K250 a SpinPoint P80, ale to neni jeden z tech Samsungu o kterych uvazuju. ale pokud ty SATA-II Spinpointy taky tak hluci a topi, tak asi pouvazuju o necem jinym. podle toho co jsem dosud cetl maji byt Samsungy momentalne nejtissi disky a taky nejchladnejsi, ale v tomto testu je !!! hlasitejsi !!! a skoro stejne topi :?
nevite jak jsou na tom ty dva kousky, ktery jsem psal?
tak jsem nasel fajn recenzi a test te nove rady samsungu spinpoint P120. vysledky me celkem povzbudily, takze si ho koupim a pak poreferuju. na tomshardware je zaroven i test novyho hitachi T7K250, tak na to sem dam taky odkaz
Samsung SpinPoint P120
Hitachi DeskStar T7K250
potrebuji do obyc. pc 80GB disk, budou v mirror raid
ktery z techto disku by jste doporucily s ohledem na hlucnost (tissi seek nevadi, neprijemny je hlavne zvuk otacek - pisteni) a teplotu (budou dva disky v male case)
WD 80JD
MAXTOR 80GB
HD HITACHI 80GB
SEAGATE 80 GB BARRACUDA
vsechno jsou to SATA disky
osobne mam zkusenost krome seagata se vsemi znackami, a vim ze se to strasne lisi typ od typu, da se rict ze to stoji za p*c*
WD uplne vsechny po case zacnou piskat bez ohledu na fluidni lozicka, Maxtor 120GB sata co jsem mel byl priserne hlucny pri seeku
Hitachi ma seek akceptovately, jestli nezacne pistet s tim nemam doposud zkusenost
mam vzit seagata ?
nevim, jaky jsou seagaty tedka, ale mam doma dve barci a po 3 letech jsou obe stale neslysny, takze... 8-)
jinak samsungy jsou obdobne tichounky
jestli myslis 7K250 tak nijak, jestli myslis T7K250 tak tam je sata rychlejsi...Citace:
Původně odeslal dreamboy
Tezko rict, me okoli zastava nazor, ze Maxtory jsou ze vsech disku nejrychlejsi, ale to ti kazdy druhy vyvrati. Podle me je to vykonove prakticky nastejno a ze ti jeden disk pojede o 0,5MB/s rychleji bych neresil...Citace:
Původně odeslal jama
---
Apropos, mam tady takove male dilema:
-Western Digital Caviar XL WD2500JB - 250GB 8MB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24216
-Hitachi Deskstar T7K250 HDT722525DLAT80 - 250GB 8MB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31506
-Maxtor MaXLine Plus III 7L250R0 - 250GB 16MB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31497
Zkousel jsem si najit nejaky prakticky testy nebo zkusenosti s 16MB cache a nejak jsem se nedopidil. Nejake nazory? ^^
Aha, takze rozdil mezi 8MB / 16MB cache minimalni a vyhral to Samsung. Jenze u toho jsem na CZC neobjevil 250GB verzi, skoda :(.Citace:
Původně odeslal laho
Tak to asi vypada na WD, ten uz mi tu jeden chroupa a zatim bez problemu.
a pude rychle :-) ( ale jestli to je hitachi tak si ještě musíš pod dosem změnit SATA na SATA2 - ale funguje i bez toho zásahu :-)Citace:
Původně odeslal Mattho
no vona hlavne ta nforce4 je sata2 :wink:Citace:
Původně odeslal Mattho
/edit
hm , to je pravda , stejne uz bych v dnesni dobe nechtel nic min....
M.K. ma pravdu
je pouze SATA, SLI a Ultra jsou SATAIICitace:
Původně odeslal Erda
SATA a SATAII je zpětně kompatibilní.
IMHO ani jednou koupi neudelas spatne. Na hlucnej kousek muzes natrefit u jakykoli znacky (jako treba ja s Maxtorem), ale nic, co by neresilo AAM. Ja osobne mam rad WD, ale s Hitachi rozhodne neudelas spatnej krok.
Díky moc... on WD vychází líp parametrově (16 MB cache je čupr), ale dle testů je jak ve výkonu tak v hlučnosti na tom líp Hitachi. Já osobně měl Quantum, IBM, Quantum a Seagate.. WD mi vsichni cpou jak sou poruchovy.. a Hitachi mi prijde ze NIKDO ze znamejch nema a nezna.. ale asi sou dobry... vyzkousim ho...
Mrkni se na jakykoli testy nebo na predchozi stranku tady na foru, 16MB cache vs. 8MB cache nic neznamena. Tady na foru ti asi spis poradi Hitachi, pravda, ale jak rikam, je to ciste o osobnich preferencich.Citace:
Původně odeslal DANNY