2 mokus: SATA je integrovany v SB 8237, tak ho musi mit.
Printable View
2 mokus: SATA je integrovany v SB 8237, tak ho musi mit.
No a moje poznatky:Citace:
Původně odeslal Thomas
po zapnutí naběhne, problém žádný
chlazení NB - dostatečné, nForce 2 je mnohem horší
chlazení SB - není potřeba, moc nevaří
max FSB - jelo mi to i na 210, ale zatuhává, paměti to asi nezvládají
praskání zvuku - žádné, zvukovkaani nechytá šumy z počítače
Asus A7N8X - nikdy více, ještě že už ho nemám, příšerná deska
Musím říci,že zatím jsem spokojen :-)
Sice ofoukávám NB větrákem 80x80,ale i tak jede v pohodě na 215 fsb.
Na 220 se už seká.Musím vymyslet,jak tam upevnit vodníka.WB je od Aquacoolu,pak by to mohlo jet stabilně na 220 fsb :-)
Jo kua! Chytit vodnika na Chipset je silenost. Tim bazmekem misto direk do PCB me fakt nastvali!.Jeste jsem nenasel rozumny a dlouhodobe funkcni reseni jak to na ten chipset uchytit ! Jestli to tu nekdo ma at se prosim ozve...Citace:
Původně odeslal Katoo
Ahojda, tak jsem upgradoval BIOS. Ale ten muj zdroj se softcoolingem trosku cvrka a vselijak mu skace napeti (vetsinou dobre, protoze ma na 12V vetvi 12.28 a bez softcoolingu 12.4) jenomze vetev 3.3V je takova trosku ujeta, bez softcoolu je tam 3.36V a tedka tam skace 3.32V - 3.44V (uvadim minimalni a amximalni hodnoty), v prumeru je tam zase nejakejch 3.36V - 3.78V. Celkem jsem se lek, kdyz na mne vyskocil USDM kterej ma defaultne nastavenej warning pri 3.4V. Je to hodne velcha odchylka? Vadi to?
upozorňuji na http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=39252
To nabihani, zalezi na pouzitych vetronich, mam komplet AC a ty po zapnuti studene davaji malo otacek, deska je detekuje ze se netoci, proto zatuhne (vyresit by to mohla revize biosu)Citace:
Původně odeslal Eagle
Chlazeni NB neni o nic lepsi nez jinde, chladic je pripevnen zlou zvykackou, po jejimz odstraneni a lapovani brutalne topi a pekne pece do chladice CPU (uz chladim aktivne). Jinak nechapu jak muzes obecne hodnotit chlazeni nForce2??? Zalezi prece na vyrobci desky co tam da a ne na vyrobci chipsetu!
Za behu neudrzim na SB prst, po vypnuti ihned schladne, ale rika se ze dobreho nepali :-)
Jinak kdyz uz napises ze Asus A7N8X je priserna deska, tak je mozna dobre uvest proc, revizi atd.. Asus s kterym sem delal byl 1.06 a jak sem uz psal byla uplne v poho (ze by chyba kusu?)
Konečně se mi povedlo připevnit vodníka na NB čipsetu :D .Ta žvejkačka tam drží jak blázen,ale povedlo se mi jí odstranit a připevnit tam wodníka :-) .Teďkom jedu stabilně na 225 fsb 8-)
Tak jsem flashnul novej BIOS a po clear CMOS a nastaveni biosu na obvykle hodnoty nic, tak jsem s tim chvili laboroval a zjistil jsem, ze bylo nutne vypnout "auto detect agp/pci clock" :oops: Takze ted to jede jak vino, akorad mi to ve winech ukazuje vo 10° min, coz mi prijde divne ??? :|
Mate nekdo zkusenost s RAIDem na teto desce (plna verze). Je to HPT327.
Pokud jsou HDD pripojeny na IDE desky vse OK, ale pokud je dam na RAID, tak dochazi k poruseni integrity souboru.
2HonzaL: no hele jak s raidem nevim, ale mam na nej pripojene dva supliky bez raidu a jede to bez problemu
2Rhapsody: no a nastavil si nejdriv napeti ( a rebootoval ) a teprve pak nasobil? protoze ono me to proste kdyz sem nastavil najednou napeti a nasobic vubec nejelo a teprve po napeti a rebootu jsem mohl zmenit nasobic a fsb
To snad opravej, ale jinak jde o nic ....
Ale pridam neco noveho, takze se svoji 8KRA2+ jsem naprosto spokojen, zadna chybycka, zadna anomalie, az na jednu ....
Jedu na FSB 204 (jak je v podpisu) a nepouzivam sitovku, vcera jsem byl na parbe (parili jsme Call of Duty - 16 lidi !!! super), takze jsem si musel zapnout sitovku a zjistil jsem, ze jakmile spustim hru, tak to vytuhne (EPoX mi jeste nikdy nevytuh ...) Sakra co to je ???
A vite co to bylo ??? Integrovana sitovky mi jede na FSB 100-202 !!!
Kdyz nastavim 203, tak se po chvilicce hrani, ozve Disconnected a vytuh, kdyz nastavim 204,205 tak vytuhne ihned...
Divne na 180 FBS bezi, na 203 ne ....
Nejake zkusenosti, jinak je mi to jedno, stejne jsem nechtel nic jak tech 205 ... :-)))
Sundal jsem ten zlatavý pasiv a připevnil tam vodníka.
Stabilně jedu na 225 FSB.Na 230 se to už někdy zasekne :?
Hej, kua! Jak jsi tam ten blok dostal. Na ty hnusne bazmeky co jsou misto direk v PCB ?Citace:
Původně odeslal Katoo
Tak jsem se vcera stal cerstvym majitelem...
koupil jsem ji v jednom nejmenovanem oblibenem obchode...
prinesu domu otevru krabici a hned mne nasejrila jedna dost podstatna vec, pytlik s deskou rozlepeny a lepici paska jeste obalena nejakymi hnusnymi chlupy, dale polovina kabelu rozbalena a pomackana, takze jasne pouzite zbozi :evil: :evil:
ja si prece kupoval nove zbozi a ne nejakou partiovku :evil:
jo a jeste vecer jsem musel odcestovat do ba a vratim se az za 14 dni...
poslu jim mejl co s tim jako hodlaj delat...
Ta jim to v CC omlat o hlavu ;D
uz jsem jim poslal mejl... jsem zvedavej co mi odpovedejCitace:
Původně odeslal nex
p.s. clovek resi nakup takovou dobu... a kdyz uz se rozhodne, tak toto do ri.. :evil:
toto je jejich odpoved:
Omlouvám se za nepříjemné překvapení. Samozřejmě máte nárok na nové zboží. Dostal jste desku , kterou naši technici použili na testování.
Každopádně Vás na toměli při prodeji upozornit, že deska byla testovaná a je tudíž rozbalená.
Jako odškodné Vám nabízím slevu 200 Kč při dalším nákupu nebo je samozřejmě možná výměna za novou desku.
Přeji hezký den a ještě jednou se omlouvám za způsobené problémy.
??? ???
si myslím, že to byla reklamace. vím, že tam už několik takových problému měli, ale naštěstí se vždy tomu postavili čelem a nekroutili se..
Napeti mam na default, resp. jsem ho snizil na 1,45 (1,485 real), ale snizil jsem to az po nastaveni 200x10, nutne bylo vypnout tu autodetekci...Citace:
Původně odeslal mISHA
EDIT: A to jako neni divný že s novým BIOSem mi to ukazuje misto 51° 40° ??? Je fakt ze jsem snizil voltage o 0,05V, ale to snad takovy rozdil bejt nemuze, ne :?:
No vidis..v poho ne?Citace:
Původně odeslal mokus
Tu teplotu mas nizsi...Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Citace:
Původně odeslal Eagle
Fakt to funguje, kdyz sem to zatizil, vybehlo to na 51° :D
To mas teda dobrou serii XP,ze ti jede na 1,45V.Muj jede na 1,7V Prime stable.Jinak teplota u me je v rozmezi 38 az 63( v prime)Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Přichytil jsem to pomoci stahovačky,kterou se stahují drátky dohromady ;D ;D .Drží to zatím dobře :-)Citace:
Původně odeslal Brutus