To <BiG>LAMA:
co tak spravit nieco taketo http://reservoar.wz.cz/
Printable View
To <BiG>LAMA:
co tak spravit nieco taketo http://reservoar.wz.cz/
2: kvoco
nanestesti jsem tohle uz videl ;) uz mam expanzku vymyslenou a jestli se povede tak ji tu uvidite, a mela by byt celkem zajimava myslim, no snad se povede :) zatim nic neslibuju ani neprozrazuju ;)
Wode zdar :)
Ak chces mat expanzku hore na case tak je myslim vcelku jedno cidas vstup hore ci dole, teda pokial expanzka nebude mat vysku 20cm, kde by cerpadlu este zvysila nasavacia cast "potrubia". Ja by som dal vstup aj vystup dole, znizis tym vysku nasavacej casti a tym aj odpor voci cerpadlu. Tod moj nazor.Citace:
Původně odeslal <BiG>LAMA
uz mam vymyslenou expanzku a budu mit vstup nahore a vystup dole stim ze cerpadlo planuju mit v expanzce, ikdyz prichazim na to ze by bylo jednoduzsi udelat cerpadlo venku z expanzky, ale zase voda ztlumi zvuk toho cerpadla (ikdyz to je eheim1046), a to je to o co mi hlavne jde, mit to co nejtizsi, jelikoz ted mi vnoci jedou dva disky a k tomu jeden 12cm fan ve zdroji na 5V a neda se u toho spat ;) (je to rozlozene na zemi a disky lezi na zadech na koberci) je to fakt randal, hlanve ty disky ale i ten ventilator pekne zvuci :/ sem asi divny ale fakt je to moc :D
Nie je nahodou eheim 1046 prietokove a nie ponorne cerpadlo? ;-)
myslim ze mu to je jedno, ted ho mam ponorene v kyblu asiii 3-4mesice a jede noproblemo a hluk v podstate zadny :)
navic to myslim psali v manuale ze se da i ponorit a vypada na to i stavbou, trosku o tom vim jelikoz jsem mel akvarko :) jeste mam problem sehnat medene trubky a kolinka vhodneho prumeru, do ovy moc nejezdim a tu v havru a okoli jsem na nic zatim nenarazil, jak sezenu ty trubky taxe dam do dila :)
tak to si kup rovnou ponorne cerpadlo, usetrisCitace:
Původně odeslal <BiG>LAMA
toho eheima uz mam to uz nema moc cenu prodavat a kupovat nowe, ziskal bych na tom par stovek a ja mam radsi kvalitu ;) ikdyz mozna ze ty ponorne budou asi stejne kvalitni, no tak pokud fakt myslis ze je nejake ponorne stejne kvalitni a tiche jak ten eheim a aby mel stejny nebo lepsi prutok tak doporuc, ale pokud na tom neziskam aspon 300 tak to asi kaslu.
Nevíte jestli se nedá sehnat měděný Tčko 20-20-12mm ? používám ted 12-12-12 jako expanzku a chtel bych napojit na to Tčko přímo eheim 1048 pomocí naky cca 15mm hadicky a tu taky použít na expanzku . Celkem mě štve jak je eheim s našroubovanou nasávací fitinkou dlouhy takhle bych to sredukoval.
mam blok na GPU od radkaB a podarilo se me ztrati fitinku meril sem zavit a vyslo me 1/2" chtel bych se teda zeptat nekoho kdo ma bloky od radka jestli sem to zmeril spravne
a jeste bych se chtel zeptat kde bych mohl fitinku 12/10 se zavitem 1/2" koupit v Brne
myslim, ze fitinka je tam urcite 1/4'' a takovy plastovy v Brne nesezenesCitace:
Původně odeslal Ballnazzar
fitinky maji v Gumexu na Videnske
mosazny
www.gumex.cz
Pokud tim 1/2" myslis zavit G1/2", tak zrejme nemas pravdu...Citace:
Radek pouzival temer stejne sroubeni jako ja od EldonJames a to vyhradne typ A8-4 NP (1/2" hadice a KG1/4" zavit, material polypropylen).
Ja pouzivam na svych blocich jeho obdobu akorat s valcovym trubkovym zavitem a tesnici plochou pro o-krouzek (PM4S-8 NP).
Jinak rozmery trubkovych zavitu jsem okrajove zminil v tomto clanku: http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=2
takze to muzes porovnat ;)
tak tak, jsou to 1/4" ale NPT (trubkovy zavit do tvaru mirneho kuzele, ne valcovy). Tudiz klasicke 1/4" s rovnym zavitem tam nenacpes. V obchode voda-topeni se najde ledacos, ale do toho trubkoveho nevim, zkus ten gumex.Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
diky je to 1/4"
http://www.gumex.cz/katalog_detail.p...skupina=5&fcc=
jsou to ty fitinky s vnejsim zavitem mosazny co jste mysleli ? sice tu sou jen 1/4" s vnejsim prumerem 10mm ale to me nevadi mam hadicky 10/8
myslis ty nastrcne nebo rychlospojky ? pokud mas 10/8 tak ber ty rychlospojky - pohodlne a spolehlive. Tj. objedn. kód 0732104. za 58,- bez dph ne ?Citace:
NÁSTRČNÉ HRDLO S VNĚJŠÍM ZÁVITEM - MOSAZ
-materiál: mosaz
-kompatibilní se závity: BSP, BSPT, NPT, PT, PF (platí pro spojky do průměru 12mm)
-vhodná pro použití s kapalnými mědii, vzduchem, inertními plyny (N2/CO2)
-pracovní tlak: 16 bar
objedn. kód 0731101
ja myslel tohle
no a to cos me napsal ty tak mam doma 3 takove exemplare akorat od firmy legris ja sem si nezjistil jestli se na to muzou strkat i silikonove hadice a vyhodil sem penize , protoze to je delane na hadice pvc :( silikonove v tom nedrzi no
jinak ted me napdalo zkusit ten zavit s tema plug in spojkama a pasuje :)
Díky vsem za rady
promin jsem predpolkadal ze mas PVC, asi jsem si spojil v hlave thready, silikon nedrzi to je pravda...jo ta 0731101 to je ono
jeste jednou diky :)
Drzi na tom 0731101 silikonova hadica bez problemov? Alebo to mate este niecim stiahnute?
Ja mam 10/14 tudiz jsem to nezkousel, lepsi si vzit hadici a testnout pri koupi, ale radeji nez hladkou neco s vroubkovanim (nevim kde, ale mam nejake volne zasoby), i kdyz 2mm presah by mohl stacit. Osobne bych si je pojistil, ale vizualne je to nic moc. Nehlede na to, ze tu hadici (zejmena silikon) muzes prilis dotazenym krouzkem proriznout.Citace:
Původně odeslal tomase
No prave. Pritahovat to nechcem prave kvoli tej moznosti poskodenia a ten hladky povrch mi na prvy pohlad pripomina moznost vyklznutia hadice. Chcelo by to nieco ako ma erty na blokoch...Citace:
Původně odeslal Jackin
no ja nevim ja mam zatim vsude (na vymeniku CPU bloku cerpadlu ) fitinku 10/8 s prevlecnou matici krome expanzky tam mam 12/10 ,no a tedkom sem sehnal od kamarada bloky od Radka-B a chybi me tam jedna fitinka no a posotvny platit nechcu kvuli jedne fitince tak sem hledal obchod nekde v brne
Pasuje na tuto fitinku hadica 14/10? Alebo ta fitinka musi byt tiez 14/10?
No paklize 10mm dirou protahnes 14mm hadici, tak pak ano. ;-)Citace:
Původně odeslal tomase
viete niekto zohnat 1/4'' fitinku na 14/10 hadice?