-
Re: NVIDIA GeForce 8800GT
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
jo tak to sedi.
clovek by si i priplatil, jen aby to mel doma, ale to zbozi proste neni.....
Proto jsem strašně rád, že už jí mám doma, stavěl jsem novou sestavu a čekal jsem jenom na grafiku :rolleyes:
Abych nebyl OT, chci si koupit Accelero S1 a zajímalo by mě, jak na něj přiděláváte fukar? Respektive je na to s1 uzpůsobený nějákejma úchytama, nebo si musim něco vymyslet samo domo?
-
Citace:
Původně odeslal
Kořka
Proto jsem strašně rád, že už jí mám doma, stavěl jsem novou sestavu a čekal jsem jenom na grafiku :rolleyes:
Abych nebyl OT, chci si koupit Accelero S1 a zajímalo by mě, jak na něj přiděláváte fukar? Respektive je na to s1 uzpůsobený nějákejma úchytama, nebo si musim něco vymyslet samo domo?
Není, musíš použít elektrikářské pásky...
-
Citace:
Původně odeslal
Kořka
Ak spravne chapem český význam slova fukar :D tak som to preložil ako ventilátor ?! (think) ... ja som na tu S1 kupil rovno tichučke turbo moduly od AC a zatial som spokojný (snaď to nezakriknem) ;)
-
zajimava zprava o novem (vetsim)vetraku GT, nebude to novy reference design vsude.
http://www.fudzilla.com/index.php?op...=4765&Itemid=1
http://en.expreview.com/?p=118
-
Citace:
Původně odeslal
maniak
Ak spravne chapem český význam slova fukar :D tak som to preložil ako ventilátor ?! (think) ... ja som na tu S1 kupil rovno tichučke turbo moduly od AC a zatial som spokojný (snaď to nezakriknem) ;)
Díky moc, koupil jsem ten turbo module a nemůžu si stěžovat ;)
-
Recenze 1GB verze 8800GT na PC Online
Jediny opravdu zajimavy narust je v CoH a jen v 1280x1024.
http://img101.imageshack.us/img101/9...nward88us0.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
Kořka
Díky moc, koupil jsem ten turbo module a nemůžu si stěžovat ;)
moh bys napsat, jaky jsi mel teploty se stockem, pak jen s S1ckou a pak i s turbomodulem? jestli si to pamatujes nejak priblizne? dikes
-
Citace:
Původně odeslal
jenicek321
moh bys napsat, jaky jsi mel teploty se stockem, pak jen s S1ckou a pak i s turbomodulem? jestli si to pamatujes nejak priblizne? dikes
Se štokem jsem měl 58 stupňů idle a nad 70 při zátěži. Teď s accelerem a turbomodulem mám 38 idle a kolem 48 při zátěži. Zatim je to bez OC. Bez turbomodulu jsem neměřil. Musím ale říct, že je opravdu tichounkej.
-
Citace:
Původně odeslal
Kořka
Se štokem jsem měl 58 stupňů idle a nad 70 při zátěži. Teď s accelerem a turbomodulem mám 38 idle a kolem 48 při zátěži. Zatim je to bez OC. Bez turbomodulu jsem neměřil. Musím ale říct, že je opravdu tichounkej.
Turbomodul tu S1 uchladi uplne bez problemov, koro vôbec ho nieje počuť a zniži teploty takmer o polovicu, proste dokonale pre OC :)
-
Docela by me zajimalo jestli ma nekdo uz nejakou zkusenost se Zotac 8800GT AMP! Edition a jeji DVI-HDMI podporou Video/Audio?
-
Citace:
Původně odeslal
Kořka
No podle mě nejednoduší je vzít takovou tu tavnou pistoli na takový ty silikonový trubičky maličko kápnout a nato přiložit větrák. S1 žebra tim nepoškodíš ani neulepíš, jde to dolu jen tahem a celé takže ok, ja to tak mam a no problemo.
-
Sorry ľudia, dlho som tu nebol a neorientujem sa tu, ale mám túto grafiku a Kubuntu Hardy, pričom táto grafika nie je v zozname podporovaných modelov pre Linux, a ani mi nejde s driverom nvidia-glx, ani s originálnym od Nvidie. Niekde mi radili dať si beta driver, ale pôjde to? A prípadne, nie je niekde na stiahnutie v .deb balíku? nechcem si robiť bordel v systéme ešte väčší, ako tam je. Má niekto skúsenosti že to behá pod Linuxom, prípadne ako to urobiť? Stačí mi link, určite sa to tu niekde nachádza... Dik
-
-
Citace:
Původně odeslal
Wizzard
Sorry ľudia, dlho som tu nebol a neorientujem sa tu, ale mám túto grafiku a Kubuntu Hardy, pričom táto grafika nie je v zozname podporovaných modelov pre Linux, a ani mi nejde s driverom nvidia-glx, ani s originálnym od Nvidie. Niekde mi radili dať si beta driver, ale pôjde to? A prípadne, nie je niekde na stiahnutie v .deb balíku? nechcem si robiť bordel v systéme ešte väčší, ako tam je. Má niekto skúsenosti že to behá pod Linuxom, prípadne ako to urobiť? Stačí mi link, určite sa to tu niekde nachádza... Dik
Nechapu 8800GT ne normalne podporovana binarnima nVdidia ovladacema ...
Bez problemu ...
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
Nechapu 8800GT ne normalne podporovana binarnima nVdidia ovladacema ...
Bez problemu ...
Podľa tohto zoznamu nie je http://www.nvidia.com/object/IO_18897.html a v praxi je to aj vidno, že to nejde, neviem ako vo Windows, ale v Linuxe určite nie.
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Recenze 1GB verze 8800GT na
co je to za po....y graf ? jak muze dat OCgt min FPS nez nonOCgt ? weird...
-
Citace:
Původně odeslal
Wizzard
Ale prdlacku: - NVIDIA-Linux-x86-100.14.19-pkg1.run
tento ovladac podporuje 8800GT
-
No neviem, lebo ten som skúšal a nešiel, ale možno to bolo tým, že mám Kubuntu 8.04 a ten ešte nie je dosť stabilný a ovládač ho moc nepodporuje.
-
Citace:
Původně odeslal
Wizzard
No neviem, lebo ten som skúšal a nešiel, ale možno to bolo tým, že mám Kubuntu 8.04 a ten ešte nie je dosť stabilný a ovládač ho moc nepodporuje.
pouzivam slackware a nepouzivam distribucni balicky (pro slackware ani neni)
a maka to ..
-
Tak to vyzerá že by to chcelo preinštalovať Kubuntu na 7.10, nech si to nájde sám, v každom prípade vďaka za odpovede.
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
ano potvrzuji chladič je jiný, ráno blejsku realitu
Asus 8800GT 512 - chladič je stejný jako zde
http://www.czechcomputer.cz/czc/prod...ile/51891v.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
tnema
tento chladic dava Asus na TOP modely GTec a proti linku vyse to neni/nebude "defaultni" chladic GT karet - kde je tedy pravda ?
-
Potvrdzujem, že po reinštalácii Linuxu a nainštalovaní beta ovládača zo stánky nVidia to chodí jedna báseň :)
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
tento chladic dava Asus na TOP modely GTec a proti linku vyse to neni/nebude "defaultni" chladic GT karet - kde je tedy pravda ?
http://en.expreview.com/?p=118
tady.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
hele, mám ji doma, takže vím co mluvím ;-) ten chladič co jsme postnul je již na nových 8800GT 512 (non OC)
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
Ehm, na tom linku je nekde chladic jaky postnul Thema ?
Ad Thema: dik za info, mel jsem za to, ze todle daval Asus jen na TOP modely. Takze diky.
-
není vůbec zač ;-)
zpočátku zřejmě ano a pak možná managment Asusu osvítil duch svatý a řekli si:
"proč nedáme i tento lepší chladič na naše karty než jednodlotový který je stejně k ničemu."
-
Poridil jsem 8800GT do moji sestavy (viz. podpis) a mam dotaz, kdyz otestuji 3D Markem 06, tak mam cca 9400bodu karta default hodnoty 660/1600/1800. A kdyz ji pretaktuji na naky hodnoty 700/1700/2000 tak body v 3DMarku se nejak nemeni. Je to proste uz celkove tou sestavou ? tento "nizky" a nemeny vysledek? Nebo ovladacema ? Ty mam 169.21.
DDR400ky pameti 2x1GB :( nForce4 Ultra chipset socket 939,ale zas dvoujadro procik? prece neni naky propadak, jak se tu kazdy hnedka rika ze to brzdi procik,ale asi to tak bude... Diks za nazory.
-
Citace:
Původně odeslal
Senky
Poridil jsem 8800GT do moji sestavy (viz. podpis) a mam dotaz, kdyz otestuji 3D Markem 06, tak mam cca 9400bodu karta default hodnoty 660/1600/1800. A kdyz ji pretaktuji na naky hodnoty 700/1700/2000 tak body v 3DMarku se nejak nemeni. Je to proste uz celkove tou sestavou ? tento "nizky" a nemeny vysledek? Nebo ovladacema ? Ty mam 169.21.
DDR400ky pameti 2x1GB :( nForce4 Ultra chipset socket 939,ale zas dvoujadro procik? prece neni naky propadak, jak se tu kazdy hnedka rika ze to brzdi procik,ale asi to tak bude... Diks za nazory.
Me to delalo take, ale ja sem to testoval v 3D Marcich 03 a 05. Moje sestava je nasledujici X2 5200+ @ 6000+ 2*1 GB A-Data DDRII 800 Mhz Asus M2R32-MVP a Zotac 8800 GT. Default takty 660/1600/1800 stejne jako ty. Delalo mi to ale jen v Marku 05, kde se celkove skore pri taktech 730/1700/2000 zvedlo pouze o cca 30 bodu, kdezto v 3D Marku 03 byl narust patrny (tedka uz si presne nepamatuju kolik, ale znat tady overclock byl). Ovladace mam 169.02. Nakonec jsem to udelal tak, ze jsem kartu dal na default nastaveni, v Crysis se mi Fps pri pretaktu zmenily cca o 1-2 nahoru, takze sem se rozhodl, ze to nema cenu a dal sem to na default.
No procik mas nataktenej na 2.5Ghz ja na 3Ghz a dela mi to taky, tak si myslim, ze tim to neni. Jinak sem se po tom (cim by to mohlo byt) nejak extra nepidil.
-
Citace:
Původně odeslal
Senky
Neni dôvod sa s tým score v 3DMarku tak velmi trápiť ... tiež som bol najskôr trošku sklamaný keďže som na každom teste na internete videl 12000bodov na 8800GT ... postupne som si prešiel všetky tie testy a v každom je procesor od intelu C2D takteny cez 3GHZ ... v tom mi bolo jasne že ludia z OC maju pravdu. Proste "na 3DMark bez procaku nelez.!". Možne nemožne holt je to tak, mno keby sa ti ho podari dať na 3ghz, myslim že by vysledok bolo vidno...
Príklad:
!!!!!!!!Intel Core 2 Duo X6800 2,93!!!!!!!!
http://www.3dnews.ru/video/gigabyte_...512/index2.htm
Proste si tým nelám hlavu, v hrách ti to potiahne lepšie :P
-
Citace:
Původně odeslal
Wizzard
Tak to vyzerá že by to chcelo preinštalovať Kubuntu na 7.10, nech si to nájde sám, v každom prípade vďaka za odpovede.
http://nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=104706
-
Je libo pasivni 1GB kartu?
Sparkle announces 8800GT 1GB with passive cooling
http://resources.vr-zone.com/newspic...21/sparkle.jpg
VR-Zone
-
Citace:
Původně odeslal
tnema
ano potvrzuji chladič je jiný, ráno blejsku realitu
Asus 8800GT 512
ždibínek se to protáhlo, sora zde realita: http://ukazto.com/img/1450951,DSC02901.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Me to delalo take,.....
Citace:
Původně odeslal
maniak
Neni dôvod sa s tým score v 3DMarku tak velmi trápiť ... tiež som bol najskôr trošku sklamaný ........
jojo panove mate pravdu, musim souhlasit a uz jsem v tomhle docela "vychladl" hlavne jsem byl dlouho mimo obzro a 3DMark 06 jsem s koupi teto grafiky videl poprve ;) Diky za nazory
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Vypada to byť fajn aj keď o kúpe by som už bohužial neuvažoval, pasivne chladená, vidím tam nejaké heatpipky .... riešením by bolo keby tam daju uchytky na 12ku FAN ktorý by to mohol ešte ofukovať ( pridavne dokupiť) a potom by to mohlo byť zaujimave aj zo strany OC a nebolo by treba platiť 1000,- korunaky za drahé chladenie :P
-
Další 1GB 8800GT - od tentokrát od MSI.
Chladič je asi převzatý z 8800GTS 512.
-
-
Citace:
Původně odeslal
jrk
No jo, ale ta cena ...
To nema cenu ... :-) Je lepsi pockat az ty karty budou ...
Ja mam skladem 3870, ale proste chci posranou nVidii, co proste nikde neni ... za rozumnou cenu ...
-
-
Tak dnes jsem donesl domu Jetway 8800GT. Vzhled uplne standardni - cerny chladic, zelene pruhy, zadna znamka vyrobce, baleni taktez minimalisticke (pouze kabely, redukce, manual, drivery).
Chladic ma uz tu vetsi diru pro vetrak, je celkem tichy a to i ve 2D (da se u toho koukat na filmy, to treba pri referencnim chladici 7600GT/7900 opravdu neslo). V zatezi karta topi na 75 - 78C, taktovat ji tedy s referencnim chladicem urcite nebudu (jen co nejak vymyslim chlazeni regulatoru napeti, tak nasadim vodnika).
Za cenu 5700 Kc vcetne dane to cekani myslim smysl melo 8-)
-
Kde jsi to koupil ???
V bohemce to nemaji ....
Sakra ja mam smulu ...
-
Ano, mam ji z TSB, ale objednano uz 27.11. :-/
-
tak to je taky sila, ale jsi stastlivec ... :-)
Gratuluji.
Naprosto nechapu tuto ignoraci ze strany nVidia. Na americkem trhu ty karty jsou a na evropu se sere ,...
Jsou vanoce a karta neni. trapaci, kdyby ta pitoma Ati makala pod linuxem, tak dam davno nVidia kosem. Fkat traparna. Debilove.
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
tak to je taky sila, ale jsi stastlivec ... :-)
Gratuluji.
Naprosto nechapu tuto ignoraci ze strany nVidia. Na americkem trhu ty karty jsou a na evropu se sere ,...
Jsou vanoce a karta neni. trapaci, kdyby ta pitoma Ati makala pod linuxem, tak dam davno nVidia kosem. Fkat traparna. Debilove.
Pokial nestihaju karty kvoli dopytu ani dodavat, pricom americky trh im dopyt pokryje, tak naco sa hrnut do Europy?
-
Protoze na ukor toho ji v evrope drti aTI a to doslova ...
Je to proste problem a kor u tam mocny firmy ...
-
sehnat 8800GT není dnes už problém, ale za ty ceny od 6500,- můžeme v současnosti děkovat už jen naším prodejcům...
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
Protoze na ukor toho ji v evrope drti aTI a to doslova ...
Je to proste problem a kor u tam mocny firmy ...
Myslis, ze keby to bol pre nich problem, resp. vedeli ten "problem" riesit, tak ho neriesia? :rolleyes:
-
Podle mě si neuvědomujete, že x tisíc karet už došlo a přislo ale že poptávka je tak obrovská, že ji prostě nelze uspokojit o ATI takovej zájem neni. Řekne Vám to každej obchodník všichni chtěj 88GT na ostatní karty se nikdo neptá nikdo je nekupuje měl sme jich X a zaprášilo se po nich během pár hodin.
-
Zaujímavá vec sa mi stala, nainštaloval som nový ovládač v Linuxe, už to nie je beta ale final, a odvtedy mi vždy v Xorg dosť hučí vetrák na grafike a neviem ako ho stíšiť. Vie niekto poradiť? Lebo ak by to takto malo hučať, tak sa oplatí dať si radšej beta ovládač.
-
Vyzkusim ten linux a dam vedet, diky Nexovi jsem take stastnym majitelem ... :-) JESTE jednou DIKY ! :-)
ty ovladace pro linux jsou finalni verze ....
Jenze ta moje karta ma Zalmana orig. tak asi mozna ani nepoznam ze jede ma maximum ..
-
Dostupnost:
GF8800GT: v Alfě jsou skladem ASUS (7 290,- Kč) a Gainward (8 890,- Kč); v Mironetu skladem ASUS (7 448,20 Kč) a ASUS s Glaciatorem (6 584,30 Kč); v Cybexu do 5ti dnů ASUS (7 598,- Kč)
GF8800GTS: v Alfě skladem TwinTech (8 490,- Kč), Zotac (8 690,- Kč), Gainward (8 790,- Kč), ASUS (8 890,- Kč); v Bohemce skladem Point of View (8 182,44 Kč); v Mironetu skladem Gainward (8 234,80 Kč) a ASUS (8 490,70 Kč)
-
Citace:
Původně odeslal
Wizzard
Zaujímavá vec sa mi stala, nainštaloval som nový ovládač v Linuxe, už to nie je beta ale final, a odvtedy mi vždy v Xorg dosť hučí vetrák na grafike a neviem ako ho stíšiť. Vie niekto poradiť? Lebo ak by to takto malo hučať, tak sa oplatí dať si radšej beta ovládač.
Tak mi jede pod linuxem taky na plny pecky ..
Ale protoze na tom Gigabyte je Zalman tak je to jedno ...
Ale nevim , kde je chyba ...
EDIT:
http://nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=104713
-
Citace:
Původně odeslal
Behemot
Dostupnost:
GF8800GT: v Alfě jsou skladem
ASUS (7 290,- Kč) a
Gainward (8 890,- Kč); v Mironetu skladem
ASUS (7 448,20 Kč) a
ASUS s Glaciatorem (6 584,30 Kč); v Cybexu do 5ti dnů
ASUS (6 385,- Kč)
GF8800GTS: v Alfě skladem
TwinTech (8 490,- Kč),
Zotac (8 690,- Kč),
Gainward (8 790,- Kč),
ASUS (8 890,- Kč); v Bohemce skladem
Point of View (6 876,- Kč); v Mironetu skladem
Gainward (8 234,80 Kč) a
ASUS (8 490,70 Kč)
Tu GTS POV v TSB máš uvedenou bez DPH... :(
-
Take u ASUS 8800GT je uvedena cena bez DPH.
-
tyy wole, to jsou ceny...kaslu na to, uz jsem se smiril ze do vanoc to nebude a zlodeje podporovat nehodlam. Pockam az cena klesne ci az bude mit Radim dostupne gpu za lidske ceny...proc bych mel davat 7500kc za GT, kdyz za 8100kc je dostupne GTS.
-
Spis by to melo byt tak,ze GT ma stat 5500kc a gts 6500kc.8000kc a vic za gts je tuze moooc.:(
-
Mno holt, maloobchodnikom sa dobre zarába na nás "nedočkavcoch"... Nahodia si tam vysoke ceny a človek ako ja to kupí. Dal som zaňu okolo 8000Sk,- (XpertVision). Mno zatial sa nesťažujem, aj keď sa podobnu sumu by som už splašil aj 1gb verziu, možno...
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
tyy wole, to jsou ceny...kaslu na to, uz jsem se smiril ze do vanoc to nebude a zlodeje podporovat nehodlam. Pockam az cena klesne ci az bude mit Radim dostupne gpu za lidske ceny...proc bych mel davat 7500kc za GT, kdyz za 8100kc je dostupne GTS.
Presne tak nema to cenu, ja byl zoufaly, a chtel jsem dat za GT 6500, ale nakonec jsem ji sehnal za 5400 jen diky Nexovi... :-) a myslim si, ze MAX 6000 je adekvetni cena ....
Nejvice me sere,ze mam maloobchod a nejsem schopen ky karty sehnat ...
Clovek to lovi jako debil ......
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Tu GTS POV v TSB máš uvedenou bez DPH... :(
Jo, opraveno, dikes. Magoři to zase musí mít zašitý http://forum.pctuning.cz/images/smiles/jaw.gif
-
Citace:
Původně odeslal
jrk
ale za ty ceny od 6500,- můžeme v současnosti děkovat už jen naším prodejcům...
A tuhle informaci mas odkud?
-
Stačí se podívat na to, že někteří lidé jsou schopni sehnat 8800GT v cenách kolem 5500 Kč a přitom v e-shopech stojí ty samé karty 6500-7500 Kč.
-
Citace:
Původně odeslal
jrk
Stačí se podívat na to, že někteří lidé jsou schopni sehnat 8800GT v cenách kolem 5500 Kč a přitom v e-shopech stojí ty samé karty 6500-7500 Kč.
To neni samozrejme pravda ...
Mam v nabidce a nabizel jsem tu Gigabyte 8800GT za 5500 - problem je ale, ze dodavatel dodal za 2 mesice 0 kusu ...
Nakonec jsem ji diky Nexovi koupil jinde, ale za STEJNE penize jako je gigabyte nabizen tedy za 5500 cca ... takze OK...
Ostatni vyrobci (ASUS, MSI, ZOTAC) DODAVAJI do VO za tyhle strasny prachy, protoze ty blby chipy od nVidie proste nejsou, takze uz primo vyrobce urcuje tu cenu. Bohuzel ...
Ted mam v nabidce :
Gigabyte 8800GT 512MB - cca 5500
Leadtek 8800GT 512MB - cca 5700
Zotac 8800GT 512MB - cca 6800
Asus 8800GT 512MB - cca 6400
a terminy dodani ?? cca konec ledna ... :-) Smesny ....
-
Co vím já, tak ty šílené ceny si dávají VO a nechodí to do VO za takové šílené ceny.
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Co vím já, tak ty šílené ceny si dávají VO a nechodí to do VO za takové šílené ceny.
To je mozne, za VO nevidim, ale je mi pak divne proc leadtek a gigabyte jsou smesne levny a zbytek drahy ....
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
To je mozne, za VO nevidim, ale je mi pak divne proc leadtek a gigabyte jsou smesne levny a zbytek drahy ....
No u nas v ED system maju nakup na inno3d 5200 sk bez dph, cize ceny premrstuju VO a nie vyrobci...
-
jako ze eD koupi tu taktu za takove penize ??
Pak je to ale v poradku ... :-) Ta cena odpovida ...
-
Mimochodem dnes v Alze naskladnovali Asuse 8800GT s 256MB .... chteji za to 6500,- vcetne dane, snad se tohle po vanocich uklidni :roll:
http://www.alza.cz/asus-en8800gt-htd...dvi-d85192.htm
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
jako ze eD koupi tu taktu za takove penize ??
Pak je to ale v poradku ... :-) Ta cena odpovida ...
ved prave... ale tak biznis je biznis :)
-
Na tom linku me zaujala jedna vec a to kolonka "Běžná cena - doporučená výrobcem: 7 832,58 Kč". Tohle uz snad zavani klamanim zakaznika, pokud si dobre vzpominam, tak koncova cena doporucovana nVidii je 'ponekud' jina. Leda ze by 256MB verze byla z nejakeho duvodu drazsi.
Citace:
Původně odeslal
MV
-
-
Koncova cena je vysledkem retezce mezistupnu, zbozi se da nakoupit od mnoha dodavatelu a za ruznych podminek, s tim ja nemam problem. Casto je to dilema mit zbozi draz a skladem, nebo levne nedostupne v ceniku.
Pozastavoval jsem se nad tim, ze by skoro 8000,- kc mela byt cena doporucena vyrobcem.
Citace:
Původně odeslal
Kořka
-
Jasně, mě jenom zaráží to, že může bejt ta míň výkonná verze dražší;)
-
Citace:
Původně odeslal
MV
když to sem píšeš...mám možnost sehnat cokoliv od ASUSu za celkem slušný ceny...pro více informací piště SZ...mám zákaz to zveřejňovat, uiž takhle to porušuju, tak to nebude ani v bazaru apod.; díky za pochopení
-
No je to tak, pokud je moznost snazi se vsichni videlat, jelikoz HW se celkove prodava s temer nejmensima marzema oproti jinejm hmotnejm vecem. Ale pouze maloobchodnici za to nemuzou to mi vezte.
-
jj, tyhle šílený ceny nedělají jen MO, co tak koukám do ceníků, tak už to takhle draze většinou dostáváme od VO. Na Cybexu jsme ale měli jednu výjimku... 8800GT od Gigabytu, tam kolega uměle navýšil cenu, ale ne proto, aby na tom vydělal, ale aby to lidi pořád jak potrhlí neobjednávali, pořád lepší nemít jedinou objednávku než jich mít stovky a následně stovky nasraných zákazníků, kteří na svou kartu čekají X měsíců. Mně kolega jednoho Gigabyta sehnal, verzi Turbo Force Edition se Zalmanem, přišla těsně před Vánocema, cena cca 5200,- s DPH :-) Btw. z této várky (10ti kusů) jsme pokrývali objednávky cca 2 měsíce staré!
-
Citace:
Původně odeslal
Vykuk
Mně kolega jednoho Gigabyta sehnal, verzi Turbo Force Edition se Zalmanem, přišla těsně před Vánocema, cena cca 5200,- s DPH :-)
Ta cena za tento typ je ze znamosti nebo bezna ? :)
-
Citace:
Původně odeslal
Senky
Ta cena za tento typ je ze znamosti nebo bezna ? :)
asi moc bezna ne...
-
Bylo to za "nákupku"... reálná prodejní cena by měla být asi 5500,-
EDIT: to, že přijde přetaktovaná Turbo Force Edice nikdo netušil... objednané byly normální verze, došly tyhle... ale za cenu normálních.
-
Realna cena byla tusim 5422kc.Mel jsem ji objednanou od 2.11 a dorazila tesne pred Vanoci.
-
Ach tak se veci maji :)
Mimochodem da se uz v soucastne dobe nekde sehnat 8800GT za cenu 5200-5500 ?? nebo 8800GTS 512 za 6500-7000 (pravdepodobne nejlevnejsi gigabyte) ???
-
Citace:
Původně odeslal
Vykuk
Bylo to za "nákupku"... reálná prodejní cena by měla být asi 5500,-
EDIT: to, že přijde přetaktovaná Turbo Force Edice nikdo netušil... objednané byly normální verze, došly tyhle... ale za cenu normálních.
Presne jako ta moje (respektive Nexova) z Cybex, no neni to krasne ??
A zitra mi prijde Fortron 700W ...
Pocitam, ze dalsi upgrade PC bude nakup konzole .. :-D
-
Re: G92 a dalsi novinky
Dostupnost:
GF88GT: v Alfě skladem TwinTech (6 890,- Kč), Zotac (6 890,-), ASUS (6 990,- Kč), Point of View (7 090,- Kč); v Pixmanii TwinTech (6 569,- Kč), Point of View (6 860,- Kč), ASUS (7 392,- Kč) a MSI (7 635,- Kč); v OKComputers Zotac - OC (6 627,- Kč); v Cybexu do čtyř dnů ASUS (7 598,- Kč); v Mironetu skladem ASUS (7 050,80 Kč; ta samá, jen s EN v názvu stojí 7 448,20 Kč) a ASUS - 256 MB (6 584,30 Kč); v Alze skladem ASUS (7 139,- Kč) a ASUS - 256 MB (6 532,- Kč)
-
Re: G92 a dalsi novinky
Citace:
Původně odeslal
Behemot
Dostupnost:
GF88GT: v Alfě skladem
TwinTech (6 890,- Kč),
Zotac (6 890,-),
ASUS (6 990,- Kč),
Point of View (7 090,- Kč); v Pixmanii
TwinTech (6 569,- Kč),
Point of View (6 860,- Kč),
ASUS (7 392,- Kč) a
MSI (7 635,- Kč); v OKComputers
Zotac - OC (6 627,- Kč); v Cybexu do čtyř dnů
ASUS (7 598,- Kč); v Mironetu skladem
ASUS (7 050,80 Kč;
ta samá, jen s EN v názvu stojí 7 448,20 Kč) a
ASUS - 256 MB (6 584,30 Kč); v Alze skladem
ASUS (7 139,- Kč) a
ASUS - 256 MB (6 532,- Kč)
No to jsou krasny ceny :D
-
Můj osobní názor je že to Nvidie těžce prosrala udělala dobrou kartu za dobrý peníze. Udělala si na ní super reklamu a když měli začít prodávat tak nebylo co.
A co je hlavně dobrý že jedinej kdo z toho těží je Ati i když maj horší kartu za teměř stejný peníze tak si v klidu prodávaj protože nic jinýho není ke koupi a nemusej zlevňovat ba naopak,protože je nic nenutí a co jsem četl tak si díky neschopnosti Nvidie dodávat karty polepšily během jediného měsíce o 20% v daném segmentu a to jen díky tomu že jejich karty jsou jakštakš dostupné ale je to poprvé co to Ati takhle klaplo protože vždycky taky vydávaly na papíře a ve skladu h...o.Makám se Sváčou a co mám info tak vykrývání poptávky je 2 měsíce a více od objednání a to musíte mít ještě k tomu známi aby vám to stejně ve VO nezašmelily.
-
Citace:
Původně odeslal
rex
Můj osobní názor je že to Nvidie těžce prosrala udělala dobrou kartu za dobrý peníze. Udělala si na ní super reklamu a když měli začít prodávat tak nebylo co.
To teda bylo, ale bylo toho malo pro tak obrovsky zajem vyvolany vlnou kvalitnich a narocnych her.
Citace:
Původně odeslal
rex
A co je hlavně dobrý že jedinej kdo z toho těží je Ati i když maj horší kartu za teměř stejný peníze tak si v klidu prodávaj protože nic jinýho není ke koupi a nemusej zlevňovat ba naopak,protože je nic nenutí a co jsem četl tak si díky neschopnosti Nvidie dodávat karty polepšily během jediného měsíce o 20% v daném segmentu a to jen díky tomu že jejich karty jsou jakštakš dostupné ale je to poprvé co to Ati takhle klaplo protože vždycky taky vydávaly na papíře a ve skladu h...o.Makám se Sváčou a co mám info tak vykrývání poptávky je 2 měsíce a více od objednání a to musíte mít ještě k tomu známi aby vám to stejně ve VO nezašmelily.
Podivej se na nejake testy a pak neco takoveho vykrikuj. Ty jsi typicky produkt marketingu, ktery nvidia zvlada mnohem lepe nez ATI. Ukazu jenom malinkaty priklad - pri uvedeni R600 se porad dokola omylalo jakou ma obrovskou spotrebu, jak uplne ujela. Viz nasledujici linky
http://pctuning.cz/ilustrace3/oberma...0/Spotreba.png
http://hwmag.cz/data/stories/Yngwie/...2/spotreba.png
Jo ale dneska uz se nad tim nikdo nepozastavi, protoze maji v hlave vypalene "R600 vysoka spotreba, ostatni nizka".
Jinak s tou dostupnosti ti Behemot snad dostatecne viditelne ukazal, ze to neni tak horke. Co je spatne jsou ceny. Ale kdyz na ty ceny koukam, tak 3870 a 8800GT ceny rozhodne nemaji temer stejne. Je fakt, ze kdyz se podivam na nejdrazsi model 3870 a nejlevnejsi 8800GT, tak jsou "temer stejne". Ale jakakoliv logika se zde vytraci :-/ .
Muj osobni nazor je, ze obe company udelali dobry karty a kazda se snazi pokryvat jiny segment trhu.
-
Ceny u nas nikdy neodpovidaji zbytku sveta. V USA stoji nepretaktovane verze GT o 10-20USD vic nez 3870. V Taiwanu jsou dokonce nekde GT-cka levnejsi nez nektere 3870.
NV rozhodne nic s touhle kartou nezkazila. Na zacatku byl sice vysoky nedostatek karet, ale vi tu nekdo doopravdy jaka byla poptavka? O tom, ze ATI na jeji ukor vydelava na pomalejsi 3870 bych pochyboval. Videl jsem spoustu lidi, kteri je prehlizeli na skladech i za mnohem lepsi ceny a cekali proste na GT.
Co se tyce znamych ve VO, tak uz se to nekolikrat ukazalo, ze to muze byt v kazdem uplne jinak a celkovy obraz muze byt i opacny. Tech 20% je IMO opravdu velky nesmysl, ale pokud uvedes zdroj, tak se rad podivam. Sama NV ovsem tvrdi, ze to byla jeji zatim nejprodavanejsi karta, takze tomu opravdu moc neverim.
-
Trosicku ste OT, kaslite uz na to ti co ju maju ju budu chvalit do nebies (ako ja :)) a ti co ju nemaju ale chu budu zavidiet a ohovarat. nikto okrem zasvatenych nevie ako to je naozaj tak akslite na to a piste nieco k veci, napriklad ja mam len 400w zdroj sice relativne znackovy ale pri mojej zostave uz nedokazem dat dost stavy 8800gt aby bola stabilna dlhsiu dobu pri pretaktovani, 3d mark mi prejde na 750/2100 ale akakolvek hra zmrzne do 5 minut... a kedze uz jezisko chodil tak novy zdroj bude az po novom roku:( ale zase aj deafult takty mi na rozlisko 1280 bohate stacia tak to nieje take urgentne...
-
Tak jsem to zase ja abych nemel problem ..
Mam sestavu, viz podppis a nez jsem mel GF8800GT tak vse jelo na 100 procent ...
Dam GF8800GT a jeste od stejne firmy a je to v prdeli ..
Muj problem spociva v tom, ze nektere hry (3DMark06, Call of Juarez, Medal Airbone) delaji to, ze hraju a rozsype se obraz a zatuhne to, ale ne cely komp, kdyz hru shodim, tak komp jede, ale cca takzdych 10 vterin na 4 vteriny vytuhne a tak porad dokolecka az do restartu, ktery musim udelat ...
U her Crysis, HL2 EP2 tento problem neni ...
Dokaze nekdo aspon trochu pomoci ??
Jo a protoze to delalo na starym zdroji Fortron 350, tak jsem dal novy Fortron 700W a problem porad stejny .. Jinak pocitac rock stable (Prime95, memtest, atd) ...
Diky ... To je presne to, proc me ty skladacky uz nebavi ... Proste mam neco vyladeneho, vymenim jeden komponent a ZASE to nebezi ...
-
Jsme pr..l sveta.V USA jsou GT vsude bezne k dostani za normalni ceny.Pripada me,ze u nas si VO hrajou na loupezniky a odsirame to my koncovi zakaznici.
-
Cena se utvari poptavkou a nabidkou. Pokud budou koncaci za takove ceny nakupovat, tak budou VO za takove ceny prodavat. Takze VO nejsou zadni loupeznici, pouze se chovaji racionalne. Ti kdo si tu cenu vytvorili jsou koncovi spotrebitele a pak na ni nadavaji....rozum zustava stat.
-
Citace:
Původně odeslal
mraky
Cena se utvari poptavkou a nabidkou. Pokud budou koncaci za takove ceny nakupovat, tak budou VO za takove ceny prodavat. Takze VO nejsou zadni loupeznici, pouze se chovaji racionalne. Ti kdo si tu cenu vytvorili jsou koncovi spotrebitele a pak na ni nadavaji....rozum zustava stat.
ne vsichni na tuto politiku hodlaji pristoupit, bohuzel jsem jeden z nich a ocekavam po vanocich snizeni cen na adekvatni uroven. Jak to ale pozoruju, skladem sem tam uz jsou, ale porad za zlodejske ceny. S takovou se naseru a nekoupim si nic a budu mit klid...
-
Citace:
Původně odeslal
mraky
Cena se utvari poptavkou a nabidkou. Pokud budou koncaci za takove ceny nakupovat, tak budou VO
Bohuzel je to tak.Hlad po GT byl tak obrovsky,ze CC prodal cca 70ks Asusu 8800GT za 7,3kkc behem dvou dnu.:rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
...
Nemáš tam paměti Qimonda ? Jedna série prý je vadná a dělá potíže...zkus taky podtaktovat.
-
Citace:
Původně odeslal
Behemot
Nemáš tam paměti Qimonda ? Jedna série prý je vadná a dělá potíže...zkus taky podtaktovat.
Jo bylo to tim, mas pravdu .. :-) Napadlo me to pred chvili ...
karta je taktovana na 700/1900 s vyroby - ale proste nejede tak ..
na 650/1900 jede OK ...
NEchapu jak to testuji kreteni ...
Diky.
-
Citace:
Nvidia asks card makers to reduce manufacturing costs of 8800 GT cards; hopes for price war with Radeon 3800
http://www.digitimes.com/news/a20071228PD207.html
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
...
Nz. To je jak asi víš na reklamaci, ale předpokládám, že počkáš, než bude za co ji vyměnit, co ;)
-
Poslední RT mi neukazuje teplotu GPU, resp. ukazuje ale hodnota je stále na nule,
kde tedy zjistit teplotu GPU
-
-
Alebo skus trebarz VTune, to faka snaď na všetkych grafkach normalne :P Veď je tam všetko, OC, Teploty, Nastavenia obrazu .... more more ...
-
Masster:
Takže ani Ntune 5.05.54.00 ani 6.00 Beta, ani Expertool 5_9_071130, ani everrest 4.20 nezobrazují teplotu.
Bios karty je 62.92.16.00.04
maniak: to neznám hod link prosím