Fintu? Mozes si dakovat za to co mas. Zrejme si narazal na strop.
Printable View
Fintu? Mozes si dakovat za to co mas. Zrejme si narazal na strop.
:confused: cakal som viac ak mam pravdu povedat ved 2800mhz nie je nic moc
chcel som to dat na 3000mhz ale asi moj sen bol len snom
no ono to bude chladenim, ak si "zbastlis" phase change kaskadu, alebo aspon niekde splasis vapochill/prometheu , tak sa na tie 3giga aj dostanes, ale 2800 je krasnych na x2
sorry, mozno to tu uz niekde napisane je... ktora verzia je lepsia na OC : EE alebo bezna ???
psalo se to tady, lepsi jsou bez EE
Já jsem se dostal na 2600MHz, všechno bylo OK, ale test stability v Everestu začal psát po 5 minutách nějaké problémy, ale windows a hry šlapaly super, ale stáhnul jsem to jen na 10% přetaktování. Frekvence 2700 a víš je naprosto parádní a jestli je to i stabilní, tak je to skoro zázrak. :eek:
Tak začínám si zase trošku hrát aby tento tread neumřel....
nový zdroj takže dostatek energie...
3025mhz (275x11 1.475V) zatím 2hod. Orthos stable.
Vsetky X2-EE AM2 (G1-65nm-Brisbane) maju vynikajuci OC potencial. 2,7-2,8-2,9GHz uplne bezne. 3GHz je zakliata hranica.
EE= zle OC by som nezovseobecnoval, plati len na 90nm cpu. A aj pri tych su vynimky, napr. AMD X2 5000+EE (ADO5000CZ) je to najvydarenejsie jadro na pretaktovanie F3 stepping, 3GHz bezne.
Skor by som sa zameral na reviziu.
mno ja hledam zpusob jak to "normalne" provozovat, ale asi nahradim eurokerjsa 350 za fortika 400 (FORTRON Green Power 400W ATX, PFC/P4 [FSP400-60GLN). Doufam ze to za ty penize bude stat :)
Mj. Na tom procaku 3800EE Windsor mam Scytche infinity, uchladi to na vyssi knitocet, napr. na 2800 ? teda s tim novym zdrojem ....
Ty mas EC350W a divis se mizerneho taktovani ? :eek:
Napis zbytek sestavy. Kdyz musis odpojovat dva disky, tak vyvozuju ze jich mas vic jak dva. Ten 400W Fotron muze stacit, ale taky muze byt na hrane. A na 2800MHz s 90nm EE muzes imho zapomenout. Ten tvuj chladic by to uchladit mel v pohode.
mam:
:Zdroj 350W eurocase
> 3sata disky 7200ot
> 1Dvd
> GF7600gs
> Audigy
> 2x1GB TRANSCED 800Mhz
> Asus M2n-e (nForce 550 tusim)
> A cpu 3800EE X2 (default 2Ghz), chladic Scytche infinity
+ asi 3 ventilatoty uvnitr bedynky
+ zapojuji 2Usb zarizeni, kazdy zere 500ma(tuner+disk)
no a na kolik jsi to dostal stabilne s tim jednim diskem? mam hodne podobnou sestavu a neni problem valit na 350EC z 1.8G na 3G.. (ale jen jeden disk)
ahoj,
tak jak jsem psal o tech problemech s 3800X2 (EE,Windsor) - vypinani, tak se mne zda ze to delal program Core temp, nicmene to zatim nemohu poradne potvrdit, alespon co jsem ten program prestal pouzivat, tak se to tvari stable,
i kdyz jsem to videl na poddimenzovany EC350W. Chci pri nejblizzi prilezitosti zkusit 1.3V 2800Mhz(Uz bude fortron 400), pak napisu zdali to shorelo :)
Zdravim,
od doby co jsem si poridil novy CPU (AMD X2 4400+ Toledo s.939 - viz. podpis) mam obcas (stava se to vyjimecne) takovy nemily problem...At delam cokoliv (hry jsem vlastne jeste ani poradne nezkousel,tak nevim jestli to pri nich dela),napr. prochazeni netu nebo kdyz delam treba neco ve win,tak se PC proste sekne a nejde vubec hybat mysi a ani nic jinyho.CTRL+ALT+DEL nepomaha,takze musi nasledovat tvrdy restart.Dela to jen vyjimecne,ale kdyz se to stane,tak to neni zrovna prijemny.Puvodne jsem myslel ze to je nastavenim pameti,ale temi to neni.Nevi nekdo cim by to mohlo byt?
PS: Jeste chci rici,ze CPU jede prozatim na default (kvuli chlazeni)...Predtim uzivateli Sharker slapal naprosto bezproblemu i pri 2,8GHz.
No zrovna tlacitko WIN jsem nezkousel,ale PC zustane totalne zatuhly.Neskoci zadna BSOD ani nic podobnyho,ale PC se proste sekne - tzn. ze vidim plochu (treba internet,nebo neco jinyho) a vubec nic to nedela.Nejde posouvat mysi a ani nic jinyho.Proste zasek.
Hned na zacatku jsem si nainstaloval DC Optimizer a pak jsem si myslel ze to je diky nemu,ale dela to i kdyz jsem ho kompletne odinstaloval.Jeste me napada jestli to neni treba driverem na AMD CPU.Nejakej jsem tam pak take daval - novejsi.Jinak nic jinyho jsem neinstaloval a s nicim jsem si,po tom co jsem tam to CPU dal,ani nehral.Proste vse ted jede na default.Opravdu to je zajimavy...
Cudne, mne sa to stalo asi 2-3x pri starte systemu, ale asi to bude nejakym ovladacom (DC Optimizer mam nainstalovany). Ked uz system bezi, tak sa to nestava. Skor podozrievam QIP, vzdy sa to stane pri jeho logovani.
No zajimavy,pred chvili se mi to stalo zase - ten zasek.Presne skoro pri te same veci jako myslim nekdy vcera,tzn. mel jsem zaply Firefox s nejakou strankou,dalsi stranka byla OC forum,pak MS Outlook a odesilal jsem asi 5MB (nejaky video) znamymu a pri tom odesilani se to kouslo.Vcera to bylo skoro uplne to samy.
Jinak zadny program nepodezrivam,jelikoz kdyz jsem mel stary CPU Venice 3000+,tak to nedelalo a kdyz jsem presel na X2 4400+,tak jsem zadny programy neinstaloval.Cili je to opravdu zvlastni.
No... zkusit znova stary cpu a zkusit tohle cpu v jinem pocitaci je jasna diagnosticka rada. Jestli ho predtim nekdo taktoval, tak neni vylouceny, ze je par tranzistorku v haji...
Tak o tom som este nepocul. Skor by som povedal, ze to sposobuje nedostatocne napajanie, ako uz tu bolo niekde spominane na fore, X2ka ma predsa asi vyssie naroky na zdroj ako single-core. Treba skusit nejaky lepsi zdroj.
EDIT: Pozeram ze ma TAgana, ten by mal stacit, no aj tak by to trebalo vyskusat.
No stary CPU uz bohuzel nevyzkousim,jelikoz je uz pryc...
Drivejsim majitelem (Sharker) byl taktovan,ale CPU mu slapalo zcela bezproblemu - posilal mi a take zde nekde na foru jsou jeho vysledky StressPrime pri takovych taktech a vydrzelo mu to velmi dlouho a zadny chyby to nehazelo (a ani se mu to nesekalo).
Jinak ten nedostatek napajeni me take napadl a mozna to zkusim o neco zvysit v BIOSU.CPU ma def. 1,35V,tak bych moh zkusit tolik co mel predchozi Venice 3000+ 1,4V.Kazdopadne to zatim nemuzu ani vyzkouset pretaktovat na tech cca 2,8GHz,protoze nemam prozatim dostatecny chladic.
Jo a ten Tagan rozhodne na to slaby neni.Kupoval jsem ho od cloveka ktery ho provozoval s C2D pretaktovanym neco pres 3GHz a GeForce 8800GTX,atd.,cili si myslim ze zdroj je bohate dostacujici...
Ja bych, bohuzel, tipoval desku; nekde jsem cetl ze drivejsi revize VIA chipsetu mely problemy s X2 cpu.
EDIT: aha tak ne, problemy mela rana revize K8T890 (viz: http://www.cdr.cz/a/diskuze/4718/0?reversed=1 ). Nicmene v diskuzi je zajimavy prispevek eagla, ktery pise o moznosti nedostatecne dimenzovaneho napajeni desky
Tak to je opravdu zajimavy,ale neverim ze by to tim bylo...Ta deska musi bezproblemu zvladat vsechny X2 do s.939,jelikoz je to napsany i na webu ABITU jaky procesory podporuje - a jsou to prave vsechny X2.A jen tak by to tam rozhodne asi nepsali.Hlavne taky na jinych forech (i US forech) jsem videl ze na tyhle desce provozovali X2 CPU.
Jinak kdyby to tak bylo,tak by CPU neslapalo vubec.Me slape porad naprosto OK a pak treba nahodou z niceho nic se to kousne.Vetsinou ale kdyz mam spusteno vic veci (jak jsem psal vyse-Firefox,MS Outlook,...).
PS: Zvednul jsem lehce napeti,tak se uvidi co to udela.Treba to pomuze.
EDIT: Tak predtim jsem to zvednul na 1,375V a zase se to kouslo-mamce pri prochazeni webu ve Firefoxu (pouze jedno okno zapnute).Ted jsem dal 1,4V a uvidime.Osobne si myslim ze to nepomuze,ale opravdu by me zajimalo cim to muze byt.Kondiky jsou OK-kontroloval jsem je.A verze desky jestli jsem dobre videl je stejna,ktera je na obrazku-cili na ktery by mely slapat vsechny CPU.
Ake napatie Ti ukazuje CPU-Z? Lebo ja som musel dvihat ohodne vyssie napatie, aby mi procak slapal, na default blbol, doska pusta ovela nizsiu voltaz ako nastavim v BIOSe. Cize ked mam v BIOSe nastavene 1,4V, tak CPU-Z mi ukazuje 1,37V. Teraz som napr. nastavil 1,425V a CPU-Z ukazuje iba, 1,392V. :(
Je to z me strany pusta teorie... ale kdyz dostanu z druhy ruky procesor a nefunguje, jak ma, tak prvni, co me napadne je, ze neni v poradku.
Kdyby nestihal zdroj, tak se to projevi prave v situaci, kdy je vysoka zatez (hry) a ne tehdy, kdyz idluje na netu.
P.S. kdysi jsem byl stastnym majitelem prociku s ulomenou hranou (thunderbird@1G, vratil mi ho dobirkou jeden blbecek, kterymu jsem ho prodal, ze prej mu "nejede s jeho deskou"), a jeho chovani bylo obdobne, ale vztahovalo se to na hry.. totalni zasek po chvilce hrani, obraz zustal zamrzly a zadna reakce na klavesnici, mys.
Tak vcera sa m potvrdilo to zasekavanie QIPu v8020 na Dual-core procesoroch (X2ka a C2D). Bratranec teraz kupil C2D a QIP mu zacal robit to iste, dokonca pocitac tuhol este castejsie, takze musel prejst na Mirandu. Takze u mna to naozaj sposobuje QIP. Je dost mozne, ze to mrznutie sposobuje aj Tebe nejaka aplikacia, idealne by bolo spravit cistu instalaciu systemu a bol by si na istom. Ale zase je to len teoria.
2 Weepy: naozaj tu fakt iba teoretizujeme, moznoze je problem inde, ale snaha sa predsa ceni. A co sa tyka toho Thunderbirdu, ak mal lave ruky, tak mal nechat osadzovanie niekomu inemu, skoda "zeleza". :(
No troufam si rici ze CPU je na 100% OK.Ale zda se mi divny ze by to delala najednou nejaka aplikace,kdyz predtim s jednojadrovym CPU to slapalo OK.
Ted si ale tak vzpominam,ze uz predtim jsem nekde psal ze jsem mel jeden problem s Venice 3000+ - nebo ne asi presne s CPU.Nekde na foru mam o tom thread (uz nevim kde) a tam jsem psal o tom,ze mi to s tim A64 3000+ se to obcas zasekavalo na par sekund (1-2) a pak PC zase slo OK.Ted uz to nedela,ale zase jednou za cas se PC sekne kompletne.Tak me napadlo jestli to neni ten stejny problem,ale proste s nynejsim CPU se to totalne sekne,kdezto s tim A64 3000+ se to seklo jen chvilkove.Ale i tak jsem neprisel na to co by to mohlo zpusobovat.Nejspis mozna NOD32 - to mi tam nekdo take snad rikal ze to muze byt tim.Pokusim se po tom threadu podivat a pak sem dam odkaz...
EDIT: Tak tady je ten odkaz: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=57054
EDIT2: No takze jsem zjistil ze to bude asi fakt ten stejny problem,jen s tou smulou,ze se to zahadne s timto CPU sekne nadobro.Predtim to bylo aspon chvilkove...Vubec nevim jakym programem to muze byt zpusobeno a hlavne nevim jak to zjistit.Kazdopadne reinstal nepripada v uvahu!!
Este jedna doplnujuca otazka: skusal si MemTest alebo GoldMemory? Prip. skus este dvihnut voltaz na RAMkach, neviem ci mas default alebo dvihnute, ja mam 2,7-2,8V, lebo na defaultnych 2,5V mi RAMky obcas blbli.
RAM jsou naprosto OK.Mam je na 2,7V (drive 2,8V) ale bylo to porad to samy.Temhletem co mam ja chutna i pri vysokych frekvencich min voltaze nez vic.Vim ze nekdo tady z fora-myslim ze i nejaky MOD to psal,rikal,ze pri 2,8V mu moc nejely a na 2,6V uplne v poho.Tak jsem jim dal 2,7V jako takovy kompromis.Ale jeste asi zkusim udelat ten MemTest (delal jsem ho jednou,ale je to uz dlouha doba) a treba si jeste pohraju s tou voltazi.Kazdopadne jsem presvedcenej ze v tom problem fakt nebude.
EDIT: Tak jsem nechal nejakou dobu pusteny MemTest (asi 5h 30min).Vim,na takovou velikost RAM to neni 100% objektivni,ale nechce se mi to nechavat spusteny cca 2 dny,aby test probehl na 100%.Za tu "chvili" co to testovalo RAMky to zadnou chybu nenaslo.Osobne si fakt myslim ze bude na vine nejaky ten program,horsi ale je jak to zjistit.Mozna ze je to fakt ten NOD,ale to bych ho musel vypnout a zkouset delat na PC bez NODa.Pokud by dlouho vse slapalo OK,tak bych vedel cim to je.
A nejaky z poslednich biosu tam nasypany mas? Me se stalo to same na Biostaru s nforce4ultra, po vymene za dual cpu zatuhy, po flashnuti noveho biosu(primo na strankach se tam o tom problemu s tuhnutim zminovali, melo to jeste neakou sovislost s usb a pouzitim x2 cpu) se vse vyresilo.
No mam predposledni BIOS (ten co je vyse psany na obrazku-v me priloze v.27).Ted je jeste posledni 28,ale neni u nej psany ze by nejaky takovy veci resil.Kazdopadne ho asi zkusim,ale jak rikam,delalo to i s jednojadrovym Venice 3000+ (jen chvilkovy zaseky),takze je to zvlastni.
EDIT: No tak jsem tam projistotu soupnul posledni BIOS v.28,takze jsem zvedavej jestli to s tim neco udela.Osobne bych se celkem divil,ale byl bych rad kdyby to pomohlo :)
EDIT2: Tak BIOS na to nemel vubec zadny vliv...Pri prochazeni netu se mi to zase pred chvili kouslo,takze nasledoval restart :(
No ja uvidim.Snazim se ho po kazdem spusteni PC vypnout (pak si davam bacha na jaky stranky chodim,celkem solidne dokaze totiz chranit PC pred vniky zvenci).Zatim se mi nic neseklo,ale neni to tak dlouho co ho vypinam,takze jsem zatim v testovacim modu. :) Kazdopadne by me to dost mrzelo kdyby to bylo tim NODem.Podle me je dost kvalitni a uz jsem na nej zvykly.Nebo si take rikam jestli by to nechtelo nejakou vyssi verzi - treba bude bezproblemu.
Kazdopadne si myslim ze uz jsem prisel na to ze to neni problem CPU,cili by bylo asi lepsi zde v tomto threadu o X2 nepokracovat a dalsi diskuzi o tomhle mem problemu bych resil radeji v threadu ktery jsem pro to uz drive zalozil.Psal jsem o nem vyse,ale tady je radsi jeste odkaz (diky): http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=57054
EDIT: Tak vypnuty NOD i Kerio Personal Firewall (projistotu) a porad to bylo to samy - zaseky.Tak me jeste napadlo jestli to nedela "Wirelless utilita" - programek pro ruzny nastavovani Wi-Fi karty.Tak uvidime co to udela,uz je to vypnuty.
Biostar TForce 550 & Brisbane X2 4000+ EE.
3,0 GHz / 1,50V. Max OC nonstable
2,9 GHz / 1,425V Orthos stable
Cooler AC 64 pro plne otacky, MoBo mimo case, max teplota full load 54 'C.
Dnes som ho predal a rad by som skusil 5000+EE (ADO5000CZ) F3 stepping. Dufam len, ze sa moja teoria o najlepsej revizii na OC potvrdi...
Jedna otazocka: Ako je to s L2 cache u okliestenych Toledov? Myslim tie, ktore sa predavali ako Manchester a mali jadro Toledo s 512 kB L2? Plnohodnotne Toledo ma 1024 kB L2, cize teoreticky by sa to mohlo dat odomknut? ??? Ale asi to bude len cisto teoreticky... :(
Tak byl čas chvíli zase testovat a zatím poslední uplně stable frekvence je
280x11 3080mhz 1.45V 12hod Orthos stable.
Přes 3100mhz to chce už víc krmit (1.5V) a to se mi nechce.
I tak jsem moooc spokojený. Až pořídím na test tu novou pastu tak třeba zkusím zase o něco víc.
No, tak som na pokusy zakupil x2 4200+ , malo by to byt jadro windsor .. je to uplne nahouby kus .. skusal som len 11x230 na default .. a tam je nestabilny.(board biostar ta690g)
Zato kamos mal pekne stastie kupil 3600+ brisbane a teraz si chrochta na 2,6 (9.5 x 273) s asynchro pamatami a htt znizenym na 4 (board asrock aliveNF7GHD)... Holt to ma niekto stastie ..
Obaja sme chladili boxom. U mna orthos padol do dvoch min .. on to nechal tusim 2 hodky potom to vypol..
Ja som snad Brisbane, co dalo menej ako 2,7GHz este nevidel. Tych 2,6GHz co pise Lukas-SVK je podla mna skor problem MoBo, mozno zdroja, alebo Ram ako procaku. Aj HT uz ma 1100MHz. Kludne by som skusil HT 3x a RT, co to da. Aspon tych 300MHz, ale to je najskor uz strop MoBo.
Imho, ten nizky nasobic 3600+... inac by to za tu cenu boli dokonale procaky, pre tie najlacnejsie dosky. :)
Edit: Tak som si az teraz vsimol ten box chladic. Oni moc radi nechodia pretocene stabilne nad 55'C. Brisbane samozrejme mam na mysli.
noo zial to co ma je nforce matx board, takze by som to videl tak do tych 280FSB ... ale za tie peniaze je to velmi slusne , zvlast ked to ma na def. voltazi . Asi si tiez kupim brisbane :( . Len pri mojom stasti mi to pojde pretocit tak max o 100Mhz .
Tak 5000-ky neboli, setko len Brisbany. Musel som kupit 5600+..
Nemam doriesene chladenie (len AC Freezer zatial), takze stabilne mozem slapat len na 3,0GHz MoBo outcase. :(
Skor sa zabavam testami, co moj milacik da maximalne. screen
3,360GHz / 1,625V bios, ale to sa uz pri nom nesmie ani dychat. ;D
Btw, este aj HT som v tom strese zabudol z 1200MHz znizit, predtym som skusal undervolt..
edit: je to f3 samozrejme. ADA5600IAA6CZ
Pekneee, dobry kus... :) kvoli tomuto sa uz oplati lepsie chladenie, mozno voda? :) A potom z toho vymackat co to da... Rozmyslam nad tymto kusancom, tak by ma to celkom zaujimalo...Kupoval si v AG..?
Jj, agem, este tam ta seria je, v nakupnej poradni som o tom procaku co, to popisal, keby niekoho zaujimalo.
Voda je stale vo hviezdach, lebo zacina byt problem zdroj. Atrixa kuchat z maleho PC sa mi nechce, tak som testil s EC 550W.. Vcera som chcel pokorit 3,4GHz, (1,625V/243 RT) save & exit, strasny brum, pohasinajuce modre, ozdobne ledky ventosa zdroja..
Win ale nabehol, reku fajn. Spustim CBiD, ze spravim screen a pozeram automaticky Vcore, lebo MoBo mi dava viac.. 1,97V prosim pekne :o
Vypol som to v tej sekunde hlavnym spinacom na zdroji, clear cmos a ono to chvala bohu nabehlo v def. hodnotach. 1,625V uz si asi viac krat netrufnem.
Neviem, ci zblbol zdroj, ale skor to vidim na konecnu napajacov na MoBo. :(
Btw, a to som na ne prirobil hlinikovy duty hranaty profil 1,5 x 1,5cm (pre pripad hadice s vodou) + na nom zhora troni viac ako 30% byvaleho coolera soc.A!
Aj tak mal ten pasiv bez ofuku pri 3,2GHz/1,50V v Orthose cez 70°C. Teplomer len hodil HI.
Ale nemozem povedat, ze Biostar TForce 550 ma sklamala, len asi sa s takymi prudmi neratalo.
Este ale poskusam, strach je o chlp mensi, ako vizia X2 3,4GHz na vzduchu. :mweheh:
Caves vidim ze sa dari, ja uz mam moj krasny X2 6000+ doma deafault voltaz 1,35v nejako malo nie? to je len dobre;) mam ho aj v sisoft sandre zisteny ako low power dual core, zeby ma znizenu spotrebu asi nie co ?
Inak v biose mi bohuzial menej ako 1,35v nedovoli, na tych 3ghz sa pocitac aj na 400w zdroji tvari uplne stabilne a fajn zatial. Este skusim v nejakom win programe znizit voltaz processoru o chlp ci to pojde ;) , co je na to najlepsie ? :)
este jedna vec nainstaloval som dualcore optimizer, dufam ze to je vsetko co treba . Este som zvazoval tu K10tku na 2,4ghz dualcore ci nepockam, ale takyto processor co mam staci v pohode uplne na vsetko vykonnu ma naozaj dost .
Edit: zatial 3,17ghz zaokruhlene 6400+ na 1,35v stabilne. Dalej uz treba zvysovat voltaz co moj zdroj neunesie :).
No super. 1,35V def. je skvele a 3,17GHz pri tom napati, parada. To bude este lepsi kusok nez moj. Gratulujem. Ten optimizer od AMD ani nepouzivam.
Divne, ze ti nejde v biose znizit napatie. Skus flashnut posledny, si pisal, ze mas starsi. RM clock-om mozes skusit menit napatie.
Zbytocne nemusis citovat, ked pises hned za moj prispevok, skoda miesta. ;)
takze predcasna radost... potvrdene ze stable na 1,35v je len do 3,1ghz :) ale aj to nieje zle ze? Inak ze nie vsetky 6000+ maju 1,35v od vyroby default??
http://www.amdcompare.com/us-en/desk...=ADX6000IAA6CZ
Ked vymenis zdroj a chladic tak by si sa na 3,3GHz/1,45 mohol dostat. Len si potom dobre straz teplotu stabilizatorov.
ja som to vyriesil tak ze otvoreny case ofukujem normal stolovym ventilatorom na najnizsie otacky ktory je tichy ;) a taktiez to chladenie pomaha hlavne mojej pasivne chladenej grafke, zapinam len pri hrach, pre beznu pracu je to v normal teplotach.
Vysledky v 3dmarku sa mi zvysili oproti A64 2,5ghz z 4700bodov 3dmark06 na 5700 vyse a v 3dmark05 z 10800 na 12000.
Akurat vykon v lost planet sa zvysil z 29/23 na 29/32, takze narast fps len v teste Cave, tam jednoznacne citit ze na tuto gamesu bude v Cave teste idealna Quad Core K10 Barcelona alebo Core Q6600 :)
Inak ma napadlo nemam nahodou 89w verziu X2 6000+? niekedy od zaciatku Jula ich maly vyrabat. Neviem vobec ci je taka na trhu, :)
Myslim, ze 89W 6000+ neexistuje. Aspon na strankach AMD sa taky model nespomina.
screen
Toto je naozaj strop na 99,9%. Este sa pokusim medzi tymi BSoD nejak vymaknut valid. ;D
Co koukám ty 6000+ jsou taky docela hezký na taktovaní.. jinak pěkný vysledky OC.... :)
Ani nie, ked to porovnam s tvojim kuskom. 36% pretakt, to by som ja musel chodit stabilne 3,8GHz a MK2 4,08GHz. :lol:
Ja som nechcel riskovat nejaky nevydareny kus a aj cena uz je priaznivejsia...mal som predtym Brisbane a proste aspon tie 3,0GHz stable som chcel.
Btw, k Orthosu a max stabilnej fq sa dopracujem az ked poriesim chladic, najskor nejaku Noctuu, Ninju alebo vodu, zatial sa s nim len hram, aj ked uz, co sa tyka max dosiahnutej fq jaksi neni kam. :confused:
Tak jsem si konecne take poridil X2, konkretne Brisbane 4000+, ale zrejmne jsem se nechal zmast debatou (par lidem to pry jede na 300FSB) na CZC a poridil spatnou desku GB GA-M61P-S3, protoze mi to dela nastedujici veci:
1) nez se pocitac zahreje, windows nekolikrat zatuhnou hned po nabootovani, linux jede vpohode. toto nastava bez jakeholiko OC, mam zapnute C&C.
2)nedostanu se vic nez na 250MHz FSB ani pri nizkem nasobici (napr 8) a pametech na 400MHz (tedy cca 525)
3)kdyz se pokusim nastavit manualni casovani RAM, tak komp vubec nenajede, zkousel jsem uz pomerne hodne kombinaci, od nejpomalejsich po ty, ktere jsou v SPD.
Zkousel jsem jak puvodni F2 BIOS, tak posledni F5. Napada vas nejaka rada, nez se te desky zbavim a poridim nejakou lepsi?
To je pravda.. .ale i tak je to hezký ja co jsem zkoušel tak se dostanu nad 3.1GHz ale není to už uplně stable.. na 3.2GHz to nabehne ale po chvili to hodi chybu.. Pořád není nějak na to čas ještě zkusit nějaký nastavení atd.. jestli alespon přes ty 3.1ghz se nedostanu stable. Ale jak řikáš 3Ghz je supr i tak.. já jsem taky nad míru spokojený a myslím,že dlouho ještě budu.
Mohlo by to byt ramkami, len ten Linux mi jaksi nesedi, ze facha. Skus prip. vypnut C&Q, neviem ako to funguje pod Linuxom, prehodit HDD do ineho konektora. Ram mas na 2T dufam. Pozri po forach, kolko ta MoBo dava inym ludom, ci je to naozaj tak slaba doska. Zacal by som s tym C&Q, cistou instalackou winu a vsetko, co sa da na manual. Nemam teraz cas, ale vecer pozriem, co to mas za dosku. Bios radsej ten posledny, starsi nemusi podporovat Brisbane a tie polkove nasobice napr. aj v tom moze byt problem.
Ram mam na SPD, protoze nemuzu nastavit manualni casovani, protoze komp vubec nenajede :( nasobic jsem zkousel 7,8,9; HTT na 2,3,4; RAM na 400 a 533 a vic jak 250 proste nedam. C&C jsem mel zapnute jen bez OC a to tuhnuti bude zrejme tim. Jinak ta RAMka (mam jen jednu, casem si poridim nejaky dual channel set) dava 800MHz s 5-6-7 casovanim, takze spatna asi nebude.
Mam tu samou desku a nemam s tim zadne z tebou popisovanych problemu. Pravda, vic jak 250FSB jsem taky nedostal a stabilni to nebylo, ale to jsem uz daval za vinu i CPU. Pri pouzivani externi grafiky se zvedly i dosazene frekvence pretaktovani. Stejne jedu na default, hral jsem si s tim jen chvilku.
edit: proc jsi si kupoval desku s integrovanou grafikou, kdyz mas ATi ?
Takze C&C to neni, wokna tuhnou dal :( koupil jsem ji protoze jsem nasel na webu nekolik lidi kteri tvrdi, ze jim jede na 300MHz, coz mi na tak levnou desku prislo jako dost dobry. Navic desky s integrouvanou grafikou se budu lepe zbavovat, vetsina lidi totiz externi grafikou nepotrebuje, nebot nehraje hry ;)
Neverim ze bych ji dostal na 300MHz. Snizoval jsem pameti i nasobice jen abych zjistil max FSB a kolem 250 byla maximalka. I kdyz to nastaveni pameti je dost divne - nastavujes jen frekvenci a jaka se pouziva delicka jsem musel pocitat. Ad prodej: zase ti bude dost lidi rikat, ze integ. gpu nepotrebuji a koupi si neco jineho :-)
ČUSÍK LIDI. co říkáte na AMD Athlon 64 X2 5600+ (socket AM2) BOX ADA5600CZBOX nadpis na CZC.cz;jinak tady je link http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43830 jinak jak je ba tom tenhle procík s OC? díky moc
Napr. Amok alebo Jackal maju X2 5600+ AM2 a ja mam tiez vlastne skoro to iste X2 6000+ minimalny cenovy (vlastne aj vykonovy) rozdiel, oba procesory teda aj 5600+ koncia s overclockingom v zavislosti od kvality jednotliveho kusku procesora ale je to priblizne pri 3,2-az 3,4ghz. Najrealnejsie vidim ak by si nemal zly kusok 5600+ tak by si to pretaktoval z 2,8ghz po zvyseni voltaze bez problemov na 3,3ghz lenze na to treba aspon 500W kvalitny zdroj, dobru zakladnu dosku a velmi dobre chladenie procesora.
Len tak btw ten procesor aj na 2,8ghz ma vyborny vykon a lahko cez 3ghz pobezi na 100% :)
Ohladne taktovania 5600+ si preklikni na predchadzajucu stranku tejto diskusie o X2 ;)
Nemal by byt problem zistit o aku verziu sa jedna...Napr. pomocou tohto: http://cbid.amdclub.ru/files/cbid835.zip
5600+ su len jadra f3 o ktorych si myslim, ze su najfasa co sa tyka max frequencie. Takze, ak kupis 5600+, tak 3,0-3,1GHz stable by nemal byt ziadny problem. Rozsiahla debata bola s MK2 aj tu, aby som sa neopakoval. :)
Btw, mam ten procak a odporucam.
edit: Ak ho kupis, hod info ako fachci.
edit2: @ MK2: 3,4GHz stable nevidim realne, 3,3GHz mozno na vode.
Momentalne dufam ze to nezkriknem som sa pohral s processorom, a ide to ZATIAL stabilne na 3,33ghz pri 1,35v !!! nechce sa mi tomu vobec verit, som trosku v soku, videl som este jednu 6000+ na nete ktora sla pri 3,3ghz na 1,35v a 1,45v na 3,45ghz. Zvysovanie voltaze uz velmi nepomaha k velkej stabilite na 3,41ghz ale zvysoval som len o chlp do 1,4v. Processor sa okrem Prime95 chova stabilne do 3,4ghz. Cave demo v Lost Planet zaznamenava automaticky ako CPU heavy test zaujimavy narast vykonu :).
Asi som mal stastie na CPU :), takze s kludom kupujte pri dnesnych cenach 6000+ alebo si pockajte na Quadcore Barcelonu :D
p.s. chapem ako si moze Amd dovolit vydat 6400+ na 3,2ghz ak maju takuto kvalitu jadier vo vacsom mnozstve tak to nebude problem ;)
Zdravím, rozhodl jsem se také zapojit do diskuze. Koupil jsem nedávno x2 ještě do s939 bo se mi nechtělo překopat celý PC kvůli C2D/AM2. Jestli jsem prohloupil nevím, ale prostě vzdát se "starých" komponent se mi nechce a to proto že jsem spokojen. Ale k věci. Taktovat jsem zkoušel až předevčírem bo jsem musel čekat na chladič, který je nakonec Scythe samurai Z rev. B. Sice jsem chtěl něco většího(ninju, zalman 9500 cnps am2, asus slien,...ale po testech jsem zjistil ze bych musel udělat do case díru..:-( je moc malá na takový obry. Ale teď když vidím při taktování teploty CPU tak jsem spokojen a myslím, že jsou Ok a výše zmínění "obři" by to už asi moc nezměnili, max o nějaký ten stupínek. Moje pokusy se zatím zastavily na 11x264 a 4xHT, voltáž jsem neměnil a asi ani nebudu, ale i tak to jsou seper výsledky si myslím a jsem naprosto spokojen. Teplota takto takt. CPU je idl 36 a zátěž max 43. CPU testováno v PRIME95 a Stress Prime 2004 spuštěném 2x(core0/1).
Co říkáte na tyto výsledky je možno jít dál? A má to smysl? Teď se rozhoduju na rozšíření pamětí na 2 GB, ale nevím jestli to má smysl mám Win XP ne Vistu...
Joo,tak tohle by me take dost zajimalo...Kazdopadne vysledky taktu AM-dvojek se mi celkem libi.
Asi jsi kapnul na perfektni kousek co se OC tyce.Muj X2 4400+(939,TCM 57°,TDP 75W) slapal pod vodou u jednoho cloveka na 2,8GHz PrimeStable a pry snad sel chvili i na 2,9GHz.Vse uz ale se zvysenou voltazi.U me se mu nechce jit pres 2,71GHz (nebo chce,ale pak uz je nestabilni).A teplota i s Noctuou NH-U12F mi prijde celkem dost vysoka.Topi celkem jak divej.Ale asi je to zpusobene take spatnou pastou.Ted koukam po Coollaboratory Liquid (je tady o tom thread),tak snad se to pak jeste zlepsi...
tie vysledky overclocku su super, a ani nemusis taktovat dalej, urcite pri tom procesore je vyhodne dokupit pamet na 2gb ;) nejaku dobu ti dobre posluzi, ak nechces menit celu platformu za K10 barcelonu na buduci rok ako padnu ceny Quadcore na 4000KC (co sa urcite stane) , tak investuj do dalsieho 1gb ram, v novych hrach budu 2gb a aj su uz takmer nevyhnutnost.
že bych měl takové štěstí...pastu jsem dal obyčejnou no prostě Titan TTG-S104 už se snad ani nevyrábí...půjčil mi ji kámoš s tím, že mi nebude půjčovat jeho "profi" za 400,- ale jak je vidět mě evidentně stačí...:-) a ještě malý dotaz ohledně značení...mel bych mit jádro(a) manchaster, ale všude mi to píše Toledo viz níže výcuc programu...a taky malý důkaz OC
AMD64 TCaseMax - v1.19
----------------------
CPU Information (CPU #1):
Standard CPUID: Family: F, Model: 3, Stepping: 2
Extended CPUID: Family: F, Model: 23, Stepping: 2
CPUID String: 20F32
Processor APIC: 0
Processor: AMD Athlon 64 X2 4200+ (Toledo)
CPU Speed: 2906.36 (264.21 x 11.0)
Revision: JH9-E6
Platform: Socket 939
Startup VCore: 1.350v
Maximum Case Temperature = 67C
TDP: 78.1 Watts
huste kusky, realne je mozne s dobrym zdrojom ze to chyti aj 3,5ghz, niektore kusky co sli na 3,3ghz pri 1,35v ako moj to zvladaju. Vykon linearne ide samozrejme hore, aj vdaka tomu ze je to 2mb cache processor, vyssia frekvencia prinasa celkom realny narast vykonu
ok díky...já jen že jsem nikde nenašel x2 4200+ 939 Toledo jen Manchester ale to je asi jedno hlavně že to jde takto super...