Foxi? O tomhle bys asi neco mohl vedet, co je na tom pravdy?
Printable View
Ja zatim pozoruju skrceni/vypadky na BitTorrent a DC++ (mame hub pouze na chatovani a lide se tam nepripoji). Zajimave ale je, ze mezi lidmi s UPC vse jde ok (jak torrent tak DC).
Jo a soubezne s vypadky mi take nefunguje IMAP.
Já nemám s torrenty sebemenší problémy :)
Vím min o třech lidech, kterým jsou torrenty blokovány. Jde o blokaci announcingu na tracker takže tracker o vás neví. Jak jsem psal pomůže SSL, trackery to už hojně podporují ale je i spousta těch, které to zatím neumí protože to více zatěžuje servery.
Tak již mi to přišlo dokonce takto:
Vazena pani, vazeny pane,
dekujeme Vam ze vyuzivate sluzeb spolecnosti UPC Ceska republika a.s. Dovolte, abychom Vas informovali o vyraznem zlepseni jedne z nich, a sice vysokorychlostniho internetu UPC.
Rychlost Vaseho soucasneho pripojeni Starter je nyni 2 048/256 kbps. Od 1. ledna 2009 Vam automaticky zacneme navysovat rychlost pripojeni az na konecnych 10Mb/1Mb. Ostatni parametry sluzby, vcetne ceny, se nemeni. Vami vyuzivana internetova sluzba tak bude nadale nejvyhodnejsi co do pomeru kvalita/cena.
O presnem harmonogramu postupneho navysovani Vas budeme informovat behem tohoto podzimu.
Doufame, ze neustale zlepsovani vykonu naseho vysokorychlostniho internetu prispiva k Vasi spokojenosti s touto sluzbou. I nadale budeme pracovat na tom, aby vysokorychlostni internet od UPC byl diky svym parametrum ten nejlepsi na internetovem trhu.
Dekujeme Vam za zajem o nase sluzby a jsme radi, ze je budete vyuzivat ke sve spokojenosti i v budoucnu.
S pratelskym pozdravem
Vase UPC
EDIT:týden jsem doma nebyl jak jedou torrenty zatim nepozoruji problémy
Tak po 3 tydnech na sluzebce - ted zapnu torrenty a rychlost se limitně blíží nule... Praha 9 Libeň
Obcas se to rozjede, ale vetsinou nic moc teda:(
Tak známej si mě pozval, že mu blbne net. Bydlí na Proseku a má UPC a asi týden vše přes DC nebo torrenty stahuje max 10kbit.... Tak jsem mu řekl že má smůlu a ať počká, nebo přejde jinam. Tak uvidíme, co bude u UPC dál....
Já teda musím zaklepat, ale s P2P nemám nejmenší problémy :).
S Rapidshare není problém? Protože například u radiokomunikací najednou stahuju z jejich serverů docela pomalu a budu přecházet k upc, tak abych věděl na čem jsem ;)
mas ucet alebo free? Free je obmedzene rychlostne.
Inak vcera som zavolal na UPC, ze chcem zrusit zmluvu a prejst na novy program, pani bola cela vystresovana, tak sa ma spytala, ze ci moj mail nema dat do schranky, ktoru potom obvolavaju ludia a lakaju na rozne ponuky. O hodine mi uz volala ina pani a dali mi 50% zlavu na 12 mesiacov, takze budem mat 6/1 - > 18/1.5 za 450,-/mesiac Spokojnost ;D
ohledne ty slevy 50% jsou na upczone.cz velice kladne ohlasy - staci zavolat a pohrozit ukoncenim smlouvy ;) ... ohledne torrentu uz nekolik dnu pozoruju situaci, kdy to jakz takz jede, a najednou spadne torrent trafic na nulu, popr. mi vsechny trackery hlasi "connection closed by peer" ... na upczone.cz se ted v noci nekdo vyjadril v tom smyslu, ze upc zcela jednoznacne provadi filtraci paketu a drsne omezuje p2p traffic :evil:
Otázka je, jestli dělají něco přímo s torrentama nebo celkově nějak upravují síť a díky tomu to hapruje... v pondělí jsem si zjišťoval rychlost spojení od sebe různě po Evropě, proklamovaných 5-6Mbit to nedosáhlo nikdy... třeba na Slovensko do Bratislavy mi to naměřilo cca 3Mbity, do Německa 2,5Mbit, a do Prahy naprosto úžasný 1Mbit :confused: To se pak nelze divit, že jsou torrenty chcíplý...
taky pozoruji poslední dobou výpadky ať už torentu nebo inetu jako takového, spíš bych řekl že překopávaj síť aby zvládla slibované navyšování rychlosti
zapnete si sifrovani
To jsem taky zkoušel a beze změny... teda alespoň na micro torrentu.
no tak to sem zvedavej ....
nicmene prijde mi to cely divny, kdyz maji problemy tak proc nenapisou treba email zakaznikum ze se omlouvaji za potize a pracuji na opraveni chyby. misto toho lzou a tvrdi ze se nic nedeje a ze vse je v poradku. pak to vypada ze blokujou torrenty a DC umyslne.
ono celkove jednani UPC je velice neseriozni ....
Ono těch problémů je víc, v síti Karnevalu nejsou schopni zprovoznit více jak megabit, takže placený 20/1.5 jede tak poloviční rychlostí...
SIPO v říjnu neproběhlo, prý bude sečteno v listopadu.
Na lince bylo výpadků na šesti lokalitách (tři různá města) a ještě prý bude docházet k výpadkům v celé síti.
Tak jsem to asi zakřikl, jsem v UL na UPC a u všech torrentů mám červenou a nehejbou se :(
Plzen hlasi stejny problem - trackery bez vyjimky offline, i kdyz upload jede :(
EDIT: jedna vyjimka tam je ;D
U me taky komplet problem, jdu na alternativu:D
U mne je to dnes večer nějaký divný... torrent všude na "červené" bez spojení, jakmile jsem kilnul NODa, respektive jeho integrovaný firewall, tak se torrent rozjel, naskočila zelená, ale zase jsem se nedostal v mozille nebo IE7 ani na blbej seznam.cz
Fakt to nechápu :eek:
Možná to souvisí se slučováním určitých částí UPC do jednoho místa (tedy spíše státu) - Holandska.
Ted mam zas doma nejakej brutalni vypadek, packetloss 90-100% ...
"Z naší strany opravdu není nic blokováno či omezováno. Kdyby k takové situaci došlo, byl by jste o tom informován. Samozřejmě v tuto chvíli dochází k modernizaci datové sitě, která trvá již celý týden, a v rámci těchto úprav mohou klienti pocítit zpomalení či výpadek služeb trvající několik hodin."
Preklad: Vlezte nam na zada, budem si delat co chcem a vy budete platit. Neni duvod neco nekomu rict predem.
Druhý den v UL, stále torrenty na červené :(.
Přitom jsem koukalm domu přes VNC a tam to krásně frčí.
Tak stačilo nakonec jen vymazat torrenty a přidat je znovu a nyní již běží.
Ale stejně se mi zdá, že to jde nějak pomalu :(.
Zdá se, že UPC skutečně blokuje P2P sítě. Měsíčně toho z Torrentu a z DC++ zase tolik nenasosám, ale zrovna nedávno jsem potřeboval sosat trochu více, protože jsem rušil své staré zálohy filmů (na CDčkách) a při té příležitosti jsem potřeboval většinu filmů, jenž nejsou DVDripem a jsou v DivX, nahradit kvalitními DVDripy v XviDu (popř. některé HD nebo FULLHD verzí ;)).
A po stažených zhruba 40 GB, aniž bych jakkoliv měnil nastavení Torrent klienta, to postupně přestávalo sosat, až včera to již nesosalo vůbec (download a upload max. 0,1 - 0,4 kb/sec :)).
Nicméně řešení problému je zcela jednoduché a tak vlastně ani nevím, jestli je ten můj problém i přesně váš problém.
V nastavení Torrent klienta uTorrent dejte Možnosti -> BitTorrent -> Kódování přenosu -> "Odchozí: Povoleno" a ODškrtnout "Povolit nekódovaná příchozí spojení".
Poté se začalo stahovat opět vše OK :cool:. Zatím vyzkoušeno jen na jednom filmu (700 MB), uvidíme dál.
Nicméně blokování P2P potvrzuje i velmi slabá funkčnost mého DC++ klienta Strong DC++, který ještě nedávno fungoval OK, teď ani není schopen načíst uživatele hubů (trvá to strašně dlouho - nepoužitelné), to ještě nevím, jak řešit :(.
Jinak celkově nechápu tento přístup UPC. Nabízejí neomezené limity dat a přitom blokují kde co. Jako nejspravedlivější variantu bych viděl v návratu limitů dat s tím, že nespotřebovaný zbytek limitu by se přičítal k limitu v dalším měsíci.
Díky za radu, vyzkouším. DC++ naštěstí nepoužívám.
No, nějak to nemělo vliv, ale už to nastavení nechávám.
Je to celé volaké divné ty rychlosti teď :(
Už asi 5 dní mám taky problémy s torrentama. Vše červené a bez spojení. Dneska dopoledne se to asi na 1 hodinu samo od sebe rozjelo ale nyní je sitace opět stejná - červené torrenty. Ať mě nikdo nevykládá, že to neblokují nebo nemají nějaké jiné problémy. :evil::sad:
Ja nemam problem :) Mozna neco postupne meni, pred mesicem jsem mel par dni to same, od te doby ok.
Tak jsem zmenil ISP. Vlastne pridal UPC. A hned 20M/1M. U O2 mi linka jede jen 6,2 MB/sec. Reknete si urcite, blbec, proc breci? Jenze tataz linka umela pred 1.9.2008 pres 8 Mega a moje zena by me zabila, kdybych tu slibovanou O2 IPTV dotahl domu (vypadky modemu 15 - 50x za vecer...). Do baraku vede kabel uz roky a TV na digitalu DVB-C nezlobi.
Za 800 Kc UPC (sleva za soucasnou TV 60 Kc, tj. 740 Kc) a bonus 4 mesice 50% ceny. Tak se chytaji zakaznici. U O2 uz dnes vim, ze navyseni na mou (snad) puvodni rychlost bude v breznu 2009.
A bonbonek nakonec. 479 Kc ted budu platit O2 za rychlost 8 Mega, kdyz uz vim, ze linka rychleji nepojede.
To mame hrozivych 1219 Kc..... jenze dosud jsem platil za Extreme O2 2212 Kc s DPH.
O2 rapid, torenty a obecne P2P site neskrti, UPC zatim taky ne, ale s tim zkusenosti nemam. Mam ted obe pripojeni za polovinu, a pocitace, co to vyuziji i bez dalsiho routeru (router Wi-Fi mam jak pro O2, tak od UPC).
Moje zkušenosti s UPC (bývalým Karnevalem) v Brně jsou takové, že UPC v určitou dobu (odhadem tak odpoledne až půlnoc) blokuje komunikaci s TRACKEREM, ne komunikaci s peery (což by se stejně v případě šifrovaného spojení dělalo dost blbě). Nastavil jsem připojení přes SOCKS5 proxy (pouze pro spojení s trackerem) a jede to.
Z uplne jineho soudku: jak dlouho trva UPC nez zaregistruje zmenu DNS zaznamu u domeny? Vcera vecer jsem menil hosting, znamy na ADSL uz se pripoji (pres tracert mu to ukaze spravnou ip serveru) me UPC stale smeruje na puvodni hosting..
Tak zda sa, ze spominane problemy uz zasiahli aj mna. Torrenty sa celkom vlecu, od plnej rychlosti ako kedysi maju dost daleko.
Také dneska nějak mrtvé, navíc vše na červené :(
Hmm, tak mozno to bude iba "slabymi" seedmi, pretoze z privatnych trackerov problemy nemam
Na to, co se dělo dnes v noci v Brně se nedá říct nic jiného, než:
už do teho zase kurva jebú
UPC v části sítě kdysi patřící karnevalu dělá nějaké úpravy a krom jiného opět přeadresovala placenou PEVNOU!!! IP adresu.
To, že se občas zásahem v síti změní dynamická není nic proti ničemu (to se taky stalo dnes v noci), ale když během posledního půl roku toto udělají i na placené, tak mám velké pochybnosti o kvalitě poskytovaných služeb.
2Paolo: ja to ve Slatine zaznamenal taky, nejelo to cca od pul druhe do pul sedme, a nasledne doslo k odpojeni z stare karnevali site a prepojeni na upc sit - takze doslo nejen ke zmene IP, ale i ke zmene hostname, takze z puvodniho *.karneval.cz mam ted *.net.upc.cz :rolleyes:
Tak já mám jak doma, tak u zákazníka, kde je právě ta "pevná" adresa, rdns ip-89-102-xxx-xxx.karneval.cz (89.102.xxx.xxx)
Technická podpora mi sdělila, že tu placenou pevnou prostě už nemůžu dostat zpět, protože už je použita v jiné síti.
To udělali od začátku prázdnin už podruhé, že změnili PLACENOU PEVNOU IP adresu.
Tak v tomhle pripade bych ja osobne po nich pozadoval vraceni penez za celou dobu placeni sluzby pevna IP, s oduvodnenim ze dana sluzba nebyla poskytovana (nemenila se jen cirou nahodou).
Pravni vymahatelnost asi mala, ale aspon si na nich vylepsit nervy a zanadavat si :D
Už jsem zrušil placení pevné IP, když je to stejně k ničemu a podal stížnost na reklamační oddělení. Mají na vyřízení (prý) 30 dní.
Asi jsem měl větší štěstí... moji pevnou IP nezměnili snad 2-3 roky co ji platím... ale fčíl mám už skoro 24 hodinový výpadek, modem jen zoufale hledá signál, neustále rebootuje a nic. :confused:
Tak mám takovej dojem, že až se to rozjede (teda jestli vůbec), tak budu mít pevnou IP na 100% jinou.
Na http://mapa.karnevalzone.cz/ bylo teď ráno vidět, že většina routerů a převodníků z bývalé Karneval sítě je down.
Ja pevnou neplatim a mam ji uz pres rok stejnou :)
Než sem se přestěhoval, tak jsem byl na síti UPC (ne bývalý Karneval) a tam sem měl stále stejnou IP i bez placení.
Teď, co jsem (doma) na Karnevalu, tak mám během měsíce už čtvrtou a to jede router 24/7.
Hezký graf (K+), je tam vidět i ten včerejší výpadek (včetně TV a telefonu) který začal v jednu hodinu ráno.
asi neprozradim nic tajneho, kdyz vypustim info, ze probiha temer kompletni prestavba CM site ...
rad bych rek vydrzte jeste tejden, pak to bude ok, ale u UPC clovek nikdy nevi, co holandani vymysli :(
Foxi, to je OK, to snad každej chápe, že přestavujou síť a že kvůli tomu budou výpadky... ale nevím jak ostatní, ale já jsem od UPC nedostal žádné info o nějakém chystaném výpadku... na jejich stránkách vesele uvádějí, že v Brně žádné výpadky nejsou, tak proč mi kua modem stále hledá signál? :evil:
klepy-klep na dřevo, v plzni po celou dobu žádný prob (a to že teď u toho sedim kromě spánku prakticky furt :cry:)
Tak to jsem zvedav, jestli nabidnou aspon 10/10 ;D
Co treba 1Mbit DOWN za 49,- a 1Mbit UP za 99,- ? ;)
Tak jakmile se přiblíží večer, torrenty jdou do červeného :(.
Přes den je to normálně OK, ale večer si ani neštrejchnu. Doufám, že to takto nebude pořád.
Dnes popoludni, Brno Zabiny uplne v pr***, 60% packet loss. Snad to neskor bude stat za to tie linky ...
tady (Brno Zabovresky) tez behem dneska 2x totalni vypadek vcetne telefonu
uz mi prijde z jim to budovani site trva nejak moc dlouho, dneksa mi nekolikrat opet vypadl net a to jakou rychlosti jede p2p se ani zminovat nemusim, torrenty taham jen jedenkrat tejdne ale i tak me to stve.
UPC je nesolidni a neschopna spolecnost, nabere tisice novych zakazniku aniz by mela sit na to dimenzovanou. sou to kre.... .
za 4 roky co jsem byl u karnevalu tak sem nikdy nezazil tolik problemu co ted s UPC za posledni mesic
A to ma stavajicim zakaznikum začit navyšování od ledna to bude teprve :p legrace
To urcite bude mazec, Telefonika pro sve soucasne klienty s navysenim rychlosti dela neeemlich to samy. Od unora 2009 (do kvetna 2009 -snad?) to nekomu zvednou, u mne asi zustane pokles na 600 kb/s z puvodnich 800 kb/sec.
Nechal jsem si ji jako zalohu, UPC mam jako staronovy majitel.
http://www.speedtest.net/result/355032280.png http://www.speedtest.net/result/349650312.png
mi to nedalo: http://www.speedtest.net/result/355176886.png no výsledek, starter jenom:rolleyes:
ja si nemuzu stezovat ...
http://www.speedtest.net/result/355184360.png
(a to jsem nejsem VIP)
http://www.speedtest.net/result/355243783.png
já si taky nestěžuju ... a nestěžoval jsem si ani na 1024/100, ani když bylo postFUP zpomalený na 256/64. tak nějak mi to stačilo i na práci za současně běžícího DC++ :p.
mno já za sebe mohu říci, že si osobně nestěžuju... výpadky (řádově minutové) čas od času zaznamenám, ale podobně jsem na tom byl i jinde a s jinymi ISP...
a upřímně - když je to tak "nesolidní a neschopná společnost", nechápu, proč u nich zůstáváš... vždyť není nic snadnějšího než změnit providera - vždyť když ti nechutnají rohlíky od Franty Nováka, tak začneš nakupovat u Honzy Vopičky...
jenze ja sem podobne na tom nebyl nikde jinde, byl sem jen u karnevalu, u ktereho vse (aspon u me v Brne-Lisni) fungovalo tak jak melo, az do te doby nez byla firma prodana UPC.
platim si za sluzbu, ktera ma fungovat, ne za tu ktera posledni mesic neustale padala a u ktere taky neustale skrtili traffic. mozna bych akceptoval situaci, kdyby vydali tiskove prohlaseni, ze se omlouvaji zakaznikum za vznikle obtize, ktere budou trvat do data xy, a pote uz bude vse v poradku.
nicmene to oni neudelali a nikdy neudelaji, jen lzou a mlzi jak to doopravdy je, a takhle se prave chova "neschopna a nesolidni" spolecnost.
jo zlatej karneval v komunikaci se zakaznikem - ja si drive blahove myslel ze horsi uz to nebude (jenze tenkrat sem neresil s nima technicke problemy jen zmeny tarifu atp.), nicmene to bylo do doby nez sem presel pod UPC ...
samozrejme kdybych mel lepsi alternativu ISP v mem okoli tak nevaham ani vterinu a okamzite prejdu, bohuzel nemam ...
2 Ballnazzar: já osobně nemám s UPC nejmenší problém - komunikace funguje naprosto v pohodě...
a alternativa se myslím dá najít pokaždé - dávno už nejsme v dobách, kdy jedinou možností bylo mít modem od Telecomu
Jen pro celkove dokresleni, v byvale siti Karnevalu zaznamenavam posledni dobou posun zvuku vuci obrazu u TV a to ne v ms, ale v s. Tyka se to vsech kanalu, respektive se to ruzne meni (nekdy je to prima, nekdy CT2, ...), vysilani jako takove je OK (overeno vuci DVB-T), takze problem je evidetnen u nich.
UPC dnes v Brne peknych 33kbit/s, jedna se o UPC cast site a ne byvaly karneval.
Jinak posledni mesice nebyl zadny vypadek a naprosta spokojenost tedy az nato, ze me bezduvodne vyhorel modem/trafo od UPC => vymena za dalsi kus.
http://img142.imageshack.us/img142/7849/upczn4.th.pnghttp://img142.imageshack.us/images/thpix.gif
Mne sice ukazatel rychlosti ukazuje dost, ale internet se temer neda pouzivat. Na nacteni nekterych stranek cekam MINUTY
tak to je asi problém v celém Česku... Praha-Lhotka - to samý... i cdma mi jede rychleji než UPC...
potřeboval jsem stáhnout drivery (cca 2MB a stahovalo se to asi půl hodiny)
Plzen v pohode
tohle se hodí akorát sem http://lamer.cz/quotes/show/24616
Tak u mna zmena k lepsiemu, torrenty slapu v podstate naplno, so surfovanim tiez nie je problem ... klop klop
To ano, ale jakmile je to čas mezi šestou až sedmou večerní, tak jde vše do červena. Dokonce ani na hamachi se nepřipojím. Už je to takto pravidelně 14 dní. Přeci to není náhoda.
to je sice fajn, ale ja platim za 10/1 a to mi ted utli na 5/0.5, meril jsem na nekolika serverech a i DL odpovida.... jestli to tak bude i dneska tak tam pisu...neplatim si 10/1 pro nic za nic a na to ze by mi oznamili co proc a jak dlouho se neco bude dit uz davno necekam....uz aby tu byl po ruce netbox :-(
mno ja si ted Praha 6 Repy uzivam
kazdej den od 23,00 do 7,00 proste net nejde
cekam jeste tejden a pak ADSL tohle uz me neba
beztak hodina kdy většina lidi spí když adsl tak docela se mi nelibi nutnost mit telefon u O2 takže pak člověk platí net a paušal za foun
tak zkus jestli nemas pokryti od alternativniho operatoru treba od Radiokomunikaci, oni umoznuji adsl i bez telefonu tusim
osobne cekam do konce roku, pak se rozhodnu kam prejdu jestli se to nezlepsi ...
jinak dopoledne mi internet jede uplne normalne tak jak driv, ale k veceru se to razantne zpomali a je to nepouzitelny. kazdopadne porad doufam ze to ty neshopenky opravijou.
kdyby aspon ta spolecnost nebyla tak ulhana a rekla pravdu, a oznamilo co hodla delat a jak dlouho to bude trvat, ale ocividne to tahle sebrana podvodniku a lharu nikdy neudela, jen mlzi a mlzi ...
Ted už asi tak 2dny mi jede UPC light+booster jen 3Mbit/512 . achjo