Sikovny :-) Asi si budem musiet najist cas aj ja hehe.Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
A napis linku na futuremark nech si nemyslim ze si to tu placol len tak z brucha :-)
Printable View
Sikovny :-) Asi si budem musiet najist cas aj ja hehe.Citace:
A napis linku na futuremark nech si nemyslim ze si to tu placol len tak z brucha :-)
To to budu muset asi znova projet tim Markem... Ze jo? Ja sem to jednou s kousel ulozit nechtelo se mi to pripojit na server tak si to ukladam v >.TXT.....Citace:
Původně odeslal TimeLord
Az najdu cas tak to zkusim....
Citace:
TimeLord: Ted jsem si prohlížel tvoje výsledky v 3D03 a neříkej mi že to máš bez artefaktů,když máš ty paměti taktovaný na 344MHz :eek:
To je 688 a to nezvladne pomalu žádnej Hercules 9700Pro kterej má 2,8ns paměti natož tvoje 9500 s 3,2ns!!!To bys musel mít mega kousek,aby ti to chodilo stabilně :| Co máš za tu 9500Np?
Asi mam megakousek.. hehe. Inac pustal som na to -8°C cez vysavac a pasivy na vsetkych pamatiach aj zo zadnej strany GPU :-)Citace:
Původně odeslal Lukas Volek
Tak to sory kámo!A co máš za značku vysavače,že bych si ho honem běžel koupit :lol: A to ho tam máš puštěnej i když hraješ hry nebo píšeš ve wordu? :DCitace:
Původně odeslal TimeLord
Co ja viem co je to za znacku ? nejaka stara ETA mozno, jedna hadica von oknom a druha do PC. Skusal som dat na balkon celu krabicu ale potom mi mrzli disky. Samozrejme ze je to len na benchmark, neviem sa dokopat aby som si spravil freonove chladenie zo starej chladnicky.Citace:
Původně odeslal Lukas Volek
TY SI PODVADEL!! ;D ;D To sem netusil ze tam mas pridavny chladice....
To ja sem nedelal.... :D Cisty svedomi.... ;D
Prekvapko tady: :-)Citace:
http://service.futuremark.com/compare?2k1=6132708
Mozes aj ty.. kludne s tou kartou sprav aj cirkus hehe.. a zas musis trosku zapracovat aby si bol predo mnou :-)Citace:
Krytibrko ty si koledujes o POLADENI "2".... ;D
Ale blby je ze nemam inet takze nevim jak jinak zanyst vysledky do ONLINEbrowseru....
Jinak jak si to mel OC? Zkusim zapnout FAST WRITEST... :wink:
Nepotrebujes mat pristup na net tam kde robis benchmark, len si vysledok uloz do formatu 3Dmark2001 a potom ho prenes na diskete na hocijaky PC kde je nainstalovany 3Dmark2001 a ma pristup na net. A tam to submit.Citace:
OC bolo take ako predtym, akurat som trosku vyladil system, povypinal vsetky servisy a tak :-) Inac plati ten benchmark co mam v sign. :-)
Hmmm tak to jasny ze mas lepsi score....
PRECE JENOM:
371/344
oproti mejm
362/314
To ale stejne je lepsi mit AMD system.... Schvalne zkus kolik z toho vytrahnes pri mejch frekvencich na karte....
Ja az vyjde novej bios na ABITa tak nahodim 215FSB zlepsim casovani pameti a budu mit snad 2100+ na 2300MHz Takze pudes do kytek.... ;D :lol: :lol: ;D
Jinak kdyz si teda ulozim .3dp project tak pak ho spustim a rozjedu ONLINE BROWSER?
Skus to dat na 364, krokuj po 6.75MHz, tak je to stabilnejsie. A nemozem to skusit na tvojich frekveciach, lebo nemam moznost znizit multiplier a dat FSB na 211MHz aby som to mal aj v procaku rovnake ako ty, kedze v 2001 hodne zalezi na CPU. Keby som mal tu moznost tak by to bol iny hukot. Holt je to veliky lack pre P4...Citace:
A mas tam v 3Dmark2001 nieco ako Submit saved result , presne to neviem teraz lebo na tomto stroji nemam 3dmark. Pozri horne rolety.
No ja myslel aby sis dal stejny takt na R9500!! A pak teprve muzem porovnat INTEL versus AMD!!!
Ok, ale ty si das rovnake FSB ako ja, ok ?Citace:
No to ne protoze srovanavame PLATFORMY!!! Muzes mit vytuningivanou jak chces a ja taky.... Tady de o to ze kazda firma naky +plusy (AMD jich ma vic.... :lol: ) To ze INTEL nejeda na vysich FSB je jeho minus....
To nie je minus procesoru lebo ten to zvlada, je to minus marketingu takze koli tomu ze mu zamkli nasobic tak je v zjavnej nevyhode a nie preto ze by to nezvladal.Citace:
No nak tak sem to myslel..... -Intelu
Tak tu mam :-)Citace:
Původně odeslal Mymak
Tak s nou nieco sprav, nie ? :-)Citace:
Původně odeslal pulec7
TAK JA TO ODEMKNUL A VYPADA TO ZE TO FUNGUJE :-) MAM R9500 128MB OD POWERCOLORU. KDYZ SEM TO TAKTNUL (GPU) NA 330 TAK TO MELO V 3DM03 3520 BODU SLUSNY NE ???
a jak ta karta vypada - takhle?
http://www.power-color.com/html/xr95-c3.html
Citace:
Původně odeslal malda
presne takhle ale je zelena :-)
Vsetko skvele az na ten 128bit membusCitace:
Původně odeslal malda
Vsadim se ze ty mas tu 256-bit membus.Citace:
Původně odeslal TimeLord
Ale porad nedokazu pochopit jak si s toho moh vyrazit 5000 bodu v 3Dm03... Myslis ze bych moh zvednout vykon kdyz bych odemknul procak a nastavil mu misto 133 x 12,5 166x10 ??? To by asi melo velkej vliv co ...
Presne tak ako pises.. tym 256bit busom som z toho vyrazil tolko. A este aj P4 2.9GHz spravilo svoje :-)Citace:
Původně odeslal malda
A budme presnejsi 5500 markov :-)
Ja jsem myslel ze s moji deskou a starejma pametma toho moc z 3Dmarku03 moc nevymackam...ale asi jo :D ...5100 bodu...coz jsem nezachapal ??? Testoval jsem 1024x768...tak doufam ze vy taky :-) Jeste jsem se chtel zeptat jake mate zkusenosti s SMOOTHVISION 2.1...podle me pridava tak 5% ve vysokych rozlisenich...uz aby byly Catalysty 3.3 ;D
Celé tohle přetaktování má ,ale jednu "malou" nevýhodu ( nevím jestli to tady už někdo psal,ale nechtělo se mi pročítat všch 730 příspěvků ;D ), totiž R9500 a R9700 se dělají ze stejných křemíkových ploten a ty GPU které projdou testy a nemají žádnou vadu jdou na výrobu R9700,ale ty které v sobě nějakou tu chybku mají ( ne že by byly přímo na vyhození) jdou na výrobu R9500 a ty bloky které jsou vadné ATI uzavře a zdatní ruští overclockeři je zase otevřou----z toho plyne že se sice zvedne celkem rapidně výkon,ale kvalita obrazu jde celkem do pr...le .Takže otázka je ,mít nadupanou mašinu která dělá hafo chyb,anebo mít solidní stroj který jede bezchybně ???
Celkem se mylis----nebot si necetl ten thread....
Proste ty artefakty kdyz je to chip s uzamknutyma pipelines sou stasne takze lidi co to provozujou jako ja tak maj plnohodnotny jadro ktery bylo z duvodu nedostatku spatnejch Chipu dany i na R9500(np)
Moj obraz je cisty a tych defektnych chipov sa nepodari az tak vela aby boli pre vsetky R9500 :-) kazdopadne to bol nazor odbornika, to je vidiet uz podla vyberu jeho VGA :lol:Citace:
Původně odeslal PeDi
este nam prosim vysvetli ako ATI zaviera tie chybne bloky co sa mimochodom volaju pixel pipelines...
Jooooo!! 17k POKORENO OMEGA driver(3.2 cat) 357/317 WinXP 2450MHz 11.5*213,1
http://service.futuremark.com/compare?2k1=6270656
3DMark Score 17221
Game 1 - Car Chase - Low Detail 224.4 fps
Game 1 - Car Chase - High Detail 88.8 fps
Game 2 - Dragothic - Low Detail 332.3 fps
Game 2 - Dragothic - High Detail 173.3 fps
Game 3 - Lobby - Low Detail 219.6 fps
Game 3 - Lobby - High Detail 97.6 fps
Game 4 - Nature 113.2 fps
Fill Rate (Single-Texturing) 1882.4 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 2818.6 MTexels/s
High Polygon Count (1 Light) 75.1 MTriangles/s
High Polygon Count (8 Lights) 17.8 MTriangles/s
Environment Bump Mapping 159.5 fps
DOT3 Bump Mapping 224.2 fps
Vertex Shader 224.5 fps
Pixel Shader 325.0 fps
Advanced Pixel Shader 226.4 fps
Point Sprites 41.7 MSprites/s
Udelal sem i test s tim samym nastavenim akorat 4xAA a 8xFSAA! A hodilo to:
3DMark Score 11356
Game 1 - Car Chase - Low Detail 149.2 fps
Game 1 - Car Chase - High Detail 78.1 fps
Game 2 - Dragothic - Low Detail 187.2 fps
Game 2 - Dragothic - High Detail 107.5 fps
Game 3 - Lobby - Low Detail 161.0 fps
Game 3 - Lobby - High Detail 88.2 fps
Game 4 - Nature 45.4 fps
No ja myslim ze jsi celkem sekl a to o hodne...neco takoveho jsem cetl na smetisti zprav z ati.com :D ...snazili se trosku zachranit situaci.Co se tyka toho shodneho desingu R9700 a R9500 128MB sami sefici v ATI priznali ze to udelali z casovych duvodu...marketingovych :-) NO ja mam doma regular R9700PRO Hercules a svou Sapphire R9500 128MB=>R9800 :roll: ...no obraz je totalne stejny :D .Porovnavano v 3DMarku03 a 2001SE Image Quality...a jestli neco vidis :o ...tak si nech ty oci patentovat :DCitace:
Kdyby si to poradne precetl tak sem psal: Ze ty karty CO NEJDOU PREDALAT - sptany chipy - DELAJ PRI OTEVRENI zbylych pipelines takove HALUZE v obraze ze neni mozne pouzivat ten MOD aniz by bylůa karta k tomu vhodna....
Takze rikam ja mam taky obraz jako vino ........ dobrej R300 chip... :wink:
Myslim ze si to zle adresoval.. to nemalo byt Ondrovi ale PeDi-mu, nemyslis ?Citace:
Původně odeslal Yngwie
To TIMELORD> Tak co rikas na me pokoreni TEBE.... ??? :D
Uz sem ti to hodil na net abys byl spokojenej ze to nesmelim..... ;D
No co asi ? Hehe... rozmyslam ci sa mi chce zas nieco tweakovat. Mozno vyskusam cez vikend 3dmark na Win Longhorn a bude cez 20k :-)Citace:
Ale nie, skvely vysledok.. teda dobre OC procesora :-)
:arrow: ale v `03 mam stale navrch :wink:
Ten sem netestoval treby by te natrhl levou zadni..... :)
Uz sa tesim :-)Citace:
A hlavne ten HIGH SCORE co mam je na OMEGA driverech a ty mi davaj truchu horsi vysledky(100-250 bodu) nez orig. CAT3.2 drivery...
Ja se celej vecer nechrtil vyjet nejvic bodu.... proste sem spusti test na urcitejch frekvencich a hodilo tenhle bod.... Nehodlam utracet drahocenej cas mit o 100 bodu vic.... :wink: ;D
Akurat som dostal do ruky SL69 tak som ju hned vyskusal na zaloznej R9500 non pro :-) Vecer som tam kvapol trosku toho laku a nechal do rana vyschnut. Potom som vymenil karty v compe a nastartoval. Hned mi system zahlasil ze nasiel novu kartu, pricom to su uplne identicke karty. Tak som odinstaloval stare soft-modnute drivery a restartol. Nainstaloval som original Cat 3.2 od ATI bez modnuteho ati2mtag.sys a po dalsom restarte na mna svietil original Radeon 9700 Pro.
Voila.. ziadne dalsie stresovanie ci ATI nespravi nejaku ochranu proti softmodu :-)
Samozrejme predtym ako toto pisem som to presiel vsetkymi testami (3DMarky, ATI dema, Codecreatures) bez najmensich problemov.
No alespon vime ze to tou SL-69 funguje....
Ale RIVATUNER-em to pode vzdy.... Mozna trochu opozdene po prichodu novejch CATALISTU ale pude vzdycky....
Tuz sa omlouvam vsem neopravnene osocenym....coz je v tomto pripade asi vsem :D
Na to by som sa nespoliehal, Unwinder je nVidlak ;-) takze sa lahko moze stat ze sa na ATI vykasle. Ale zas to isti Wizzard ktory ma tiez R9500 a robi mody nezavisle na RivaTunery. Kazdopadne som to cez vikend dokladne otestoval a vsetko bez problemov. Spravil som to aj na druhej R9500 co mam vo svojom a rovnaky vysledok. Dokonca s tym SL69 je to reversibilne, staci na to obycajna voda po holeni. Neprida to ziadny vykon, ale ako som povedal predtym, je fajn ze uz nemusim cakat na patch na nove drivery, je to teraz standardna R9700Pro akurat s horsimi pamatami ktore idu len na 324-330Mhz :lol:Citace:
Co to je za pameti? Hynix? Me 3.6ns dou jen na 319.... :evil:
Jinak Uvwinder ma ted uz Radeona myslim.... :wink:
Hej, Hy 3.6 .Citace:
Ze by sa konecne aj on poludstil ? :-) hehe
Podle me nema doma jeden CMP.... :wink: :idea:
Co to je to SL???Jako to je ten lak nebo co :?:
Je na nom napisane vodiva farba, ale niekto tomu hovori aj strieborny lak.Citace:
Původně odeslal Yngwie
Taq uz to nekdo zkousel? jakej vykon? a to je jestli dobre chapu jen 9500 ne-e PRO.... tak do ty du asi taqy....
Dobre tomu chapes, len non pro R9500. A skusalo to uz kopec ludi a viac ich to uz skusat nebude lebo taku kartu uz nezozenies.. Proste GAME OVER.Citace:
Původně odeslal Killer[SH
R9500 este sezenes!!! v obchodech este sou.. aspon u nas.. taq newim...
Hej, su, ale s pamatami v rade (128bit) takze pri velkom stasti z toho mozes spravit max R9500Pro. Otazka bola na R9500 -> R9700 :-)Citace:
Původně odeslal Killer[SH
jj sorry 256bit sbernici uz neikde nemaj....
tak jsem si koupil v Levi 9500 non PRO, ale nevim jestli je to ta prava na upravu.
Jestli ma pameti v rade tak je na hovno.Nainstaluj Omega drivery a uvidis.Riva Tuner 12.3 ti po nainstalovani napise co mas za oarametry karty :wink:Citace:
Původně odeslal Neo
Tak mam pameti do L a cervenej PCB. Pameti 3ns.
Aby bezela jako 9700 to se fakt musi pajet mikropajkou nebo pouzit lak?
no, lakem se to asi nezkouselo, ale pajka je lepsiii... zkus to lakem a pak informuj... ;o)
Mas stistko ,ale jeste ne vyhrano :? Hlavne aby ti fingovaly vsechny pipilyny :roll: Nic nepajej ani nelakuj!!!!!!!!Ale nainstaluj si nejnovejsi Omega drivery pro ati a ty ti to sami predelaj na 9700 ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Neo
Najprv sprav softmod cez rivatuner a ked to bude fungovat tak pouzi vodivy lak.Citace:
Původně odeslal Neo
Tak jsem z toho docela vedle.
Nekdo rika to, druhej zase neco jinyho... :?:
To musim sundat chladic? je tam prilepenej? Jak se vlastne sundava? neni nekde postup s obrazkama?
Myslim ze by si to radsej mal nechat v takom stave ako to je..Citace:
Původně odeslal Neo
Nic nesundavej a nainstaluj si ty Omega drivery a uvidis sam 8-)Citace:
Původně odeslal Neo
Tak jsem nainstaloval ty OMEGA drivery a nic, ta moje 9500 se furt tvari jako 9500. To se nemusi nahrat jinej BIOS?
TAK TO NEMAS TU SPRAVNOU ATI :?: JINAC TO VSEM FUNGUJE ;DCitace:
Původně odeslal Neo
A MAS TAM TY POSLEDNI OMEGY ??JE TO DULEZITY :!:
Takze sem si stahnul tyhle drivery: Windows 2000-Driver Version 6.13.10.1032.
Navic sem si stahnul RivaTuner 12,4 ktery jako jedinny podporuje nove FireGL drivery.
Odinstaloval sem ATI ControlPanel a ATI Catalist 3,2 driver. Spustil sem samorozbalovaci
soubor od ATI a ovladece si extraktovali na C:\ a spustila se instalace... Nacez mi to
oznamilo ze nemam ovladaci podporovanou kartu FGL X1/Z1... Tak sem nainstaloval Rivatuner a
patchnul asi dohromady 14 soubory!!! Kazdy se musi patchovat zvlast... Spustim znova install
a zase to same... Takze sem nainstaloval ovladace rucne...
Tady je screen jak to vypada...
http://www.volny.cz/prochazka.o/doca.../firegl_x1.gif
Zajimalo by me proc je ADAPTER STRING: Unknown Adapter??!!
Myslite ze to spravne nainstalovany? I kdyz se t nedelalo pres setup-install? Ten setup tam
vypiseje naky vychytavky do registru...
Musis editovat inf subor a doplnit tam svoju kartu.. (Name, Device_ID, Vendor_ID atd. rovnako ako tie FGL co su tam uvedene.
Kterej inf to je? Myslis ze jinak je to spravne instalovany i kdyz to nebylo delany pres ten SETUP-jestli to tak vubec de...
To je tohle?Citace:
Původně odeslal TimeLord
Jak to vyedituju?Kód:;Fire GL X1 AGP PRO (256 MB)
ATI Fire GL X1 AGP Pro SECONDARY Video Accelerator=FGLRY,PCI\VEN_1002&DEV_4E67&SUBSYS_01531002
ATI Fire GL X1 AGP Pro Video Accelerator=FGLRY,PCI\VEN_1002&DEV_4E47&SUBSYS_01521002
Nahrad 4E47 > 4E44 (R9700) alebo 4144 (R9500NP)Citace:
a 4E67 > 4E64 resp 4164
Vlastne som nasiel to co som tam doplnil ja takze si to skopiruj:
;SoftFireGL X1
S-Fire GL X1 Secondary Adapter=FGLRY,PCI\VEN_1002&DEV_4164
S-Fire GL X1 Pro 128=FGLRY,PCI\VEN_1002&DEV_4144
Ten SUBSYS tam nie je potrebny, ten je len na identifikaciu vyrobcu pokial ma nejaky svoj nazov.
asi jsem trochu zaspal dobu trochu jsem se zajimal o neco jineho (o Linux atd...)
tak jsem se dival ze existuje predelavka z 9500 ma 9800 mohl by me nekdo poradit jak na to?????
dik riddle
Ja nainstaloval posledni Omega drivery a predelalo se to samo ;D Jinac je to stejny jako na R9700!Riva tuner 12,4 + softmod na 9800Citace:
Původně odeslal riddle
Tak asi mam nejakou blbou kartu, ale nic se mi nezmenilo, furt mi tam sviti 9500. Jak poznam jakou tu kartu mam?
V RivaTuneru mi sviti 256-bit (8x1) 128MB DDR.
Jenom stahni OMEGA na CAT3,2 a skus fillrate v 3Dmarku a napis vysledky sem....
A co BIOS? Ten softmod je editace toho inf souboru? Co jsem koukal po netu tak všude u tý 9500 maj 128-bit bus. Má to pak nějakej výkonovej bonus po tý předěávce?
Jen ten ze se ti z 9500NP udela 9500Pro.Jinac nic kdyz mas 128bit-bus :?Citace:
Původně odeslal Dj Google
A jak poznám, že to je 256bit? Myslim zvenku. Ne softwarově.
Jen podle toho jestli jak mas serazeny pameti.jestli v rade je to pruser!!Ale nejlip to poznas ,kdyz si nainstalujes novy Riva Tuner 12.3 nebo 12,4 a ten ti bezbecne po spusteni napise co to je za pemeti!!!Na 100% :wink:Citace:
Takže když jsou do L tak je to 256bit? Jo, ještě nevadí když má černej PCB? Bude to taky 256bit?
Nainstaluj ty RT 12,3 a nech se prekvapit ;DCitace:
No jo, jenže já jí chci teprve koupit ;D ;D ;D Tak právě potřebuju nějaký info :D
Pamate do L su architektura R9700 PCB pre 256bit membus takze je jedno aka je farba.Citace:
Softmod je editacia ati2mtag.sys suboru pomocou RivaTuneru.Citace:
A kde v tom RIVATuneru najdu ty informace? Pameti mam 3ns.
nainstalujes RivaTuner, raz ho spustis a potom si najdes v tom adresare kde si ho nainstalovat scripty a ten ktory chces pouzit spustis dvojklikom a postupujes podla instrukcii.Citace:
Původně odeslal Neo
A má to pak nějakej výkon jako opravdový R9800Pro ???
Jasne ze ma, len ho musis pretocit na 550MHz GPU a 740MHz memory :-)Citace:
Je jeste nejakej jinej program, ktery mi rekne kolik pip mam a jestli mam 256bit? a treba i jestli se vubec da predelat na 9700?
Jinej nez RIVATuner?
To teda bude mit co delat ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal TimeLord
to jo no :D
tak uz me to funguje jako 9800.. ufff a tak jednoduche to bylo sice se vysledek o moc nezvednul ale kazdych 200 bodiku navic je dobre....
jen jsme zjistili s kamosem jednu zajimavost a to nasledujici.
-znamej si objednal radeona 9500PRO(od Invision) a nainstaloval si ovladace Catalisty 3,2 a zkusi si udelat soft mode na 9700 coz mu nefungovalo a vysledek v 3Dmarku2003 mel neco okolo 2500 +/-b.Ale ted to me nejvetsi rozcarovani kdyz jsem mu nainstaloval omega ovladace tak mu to dela na te stejne sestave 4600 +/-b!!!!! ???
Jak to ze mu to slo predelat na 9700??Bud si znej prodejce udelal srandu a prodal mu ne PRO verzi za cenu PRO a nebo se spletl a dal mu ostrou 9700...
To zistis jednoducho podla ulozenia pamati: v rade=R9500Pro , do L=R9700 alebo stara R9500 non proCitace:
Původně odeslal riddle
Tak jsem z toho tumpachovej... mam tu moji 9500, pameti do L, RivaTuner mi ukazuje ze je 256bitova, pameti Infeneon 3ns, ale stejne mi na OMEGA drivery nebezi jako 9700.
Mam zkusit nejaky bios na 9700?, ale kde ho stahnout aby na 9500 fungoval?
Neni nekdo z Prahy, kdo by mi pomohl(za drobnou uplatu) s tim vodivim lakem? a ma s tim zkusenosti?
Original Cat 3.2 + RivaTuner patchCitace:
Původně odeslal Neo
Napis FILLRATE S TIM OMEGA DRIVEREM!Citace:
Původně odeslal Neo
Ale jakmile se rozbehl konecne jako R9800 s catalystama(mozna jako R9800 nevim, protoze se to naslo a pak byla jen tma na obrazovce) tak hned mi umrela deska, takze ted jsem uplne v riti..
AMD na vysokej FSB ?Citace:
Původně odeslal Neo
Ne Intel.
:lol: nO VIDIs :lol:Citace:
Původně odeslal Neo
Tak jsem vyhrabal moji starickou desku:
AOpen AX63Pro
PII 350@490, 256MB RAM
a 3DMark2003 mi dal 3525 bodu? je to moc nebo malo?
Mel jsem tam ovladac na tu 9800Pro.