-
Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Jen tak mimochodem, zkoušeli jste v opeře to hlasový ovládání? Já jsem se dal s operou do řeči a zrovna moc sme si nepokecali :-). Nevim jestli umim tak blbě anglicky, ale ona mi skoro vůbec nerozumí. Spolehlivě mi reaguje jenom na opera zoom in, a pak se 100% přesností na opera f.ck, což vyhodnotí jako domovskou stránku :-D.
-
u mě na webu naopak 9 final spravila jeden problém, co tam měly bety :)
O9 final
O9 beta (jakejkoli build)
Firefox
-
nevíte jak se dá vypnout ten zabudovaný torrent klient? je to celkem otrava furt dávat Save target as.. když chci stáhnout nějaký .torrent...
4Masster: díky :)
-
Citace:
Původně odeslal JaB
nevíte jak se dá vypnout ten zabudovaný torrent klient? je to celkem otrava furt dávat Save target as.. když chci stáhnout nějaký .torrent...
opera:config
BitTorrent, odtrhnout enable ;)
btw. psat do adress baru
-
nestává se někomu, že mu v opeře (nová 9) najednou zmizí kurzor myši? mě se to děje v podstatě furt. ne že by mi to nějak extra vadilo, ale už mě to začíná pomalu zajímat, čím by to mohlo asi být. fakt zajímavé :)
-
Citace:
Původně odeslal JaB
nestává se někomu, že mu v opeře (nová 9) najednou zmizí kurzor myši? mě se to děje v podstatě furt. ne že by mi to nějak extra vadilo, ale už mě to začíná pomalu zajímat, čím by to mohlo asi být. fakt zajímavé :)
3 dny používání final verze a zatím se mi to nestalo.
Ještě doplním že ji používám na 4 PC a všude jsem upgradoval z 8.54
-
Mně se taky ta identifikace browseru někam ztratila a také mi nefungují náhledy na tabech, kdyz se na něj najede myší. V předchozích týdenních buildech mi všechno jelo :(
-
Identifikaci browseru taky nemam, ale kurzor mi nemizi a nahledy u tabu normalne funguji.
Cista instalace bude asi nejlepsi, pokud to dela i pak, tak netusim, jedine zkusit oficialni forum.
-
-
nojo, weekly buildy sou celkem casto ;)
-
Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
nojo, weekly buildy sou celkem casto ;)
Nicmene po final to prislo docela brzo bych rekl
-
tak mi po třech dnech provozu 9 final spadla... docela ok výsledek :)
-
ja jsem upgradoval z 8.54 a v kontextovým menu mám identifikaci browseru, zas ale nefunguje mi takový to jejich proklamovaný přidání search enginu přes pravej klik na tlačítko pro hledání. tak nevím... nechtělo se mi to instalovat načisto a předělávat všecko nastavení...
-
jedu zpatky na 8.54, tot k nove verzi meho oblibeneho browseru
-
K Opere 9 len tolko, ze kazda vyraznejsia zmena je obslehnuta od FF. Jedine na co bohujem su zmenene klavesove skratky a hodne divne fungujuca cache
-
Tak svuj problem jsem vyresil - absence nekterych novych polozek menu byla zpusobena tim, ze jsem pouzival WebDeveloper menu. Nicmene se vam nekomu ztratila identifikace browseru, tak jsem ji prave nasel: Appearance->Buttons->Preferences - da se pridat na nejaky panel
-
nevíte o něčem pro operu, co by umělo to samé co tenhle plugin pro Firefox https://addons.mozilla.org/firefox/190/ ? tj. převod textového odkazu na stránky na jeho klikatelnou obdobu?
-
no ja proste takovyto text v opere oznacim, dam prave mysitko a kliknu n a"go to URL" (nebo jak ze se to jmenuje)
edit: "přejít na adresu z textu"
-
Pro mě Maxthon - jednoduché, přehledné a díky tabbed browsingu (alespoň mi to tak připadá) na něm nefunguje pár exploitů pro IE...
a prostě jsem si na něj zvykl. Zkoušel jsem i Operu 9, ale musím si jí malinko upravit k obrazu svému. Ale nevypadá až tak zle...
a málem bych zapoměl, v Linuxu klasika Links :lol:
-
Na tohle bys IMO potreboval nejakou podporu regularnich vyrazu. Tudiz muzes skusit hledat, FF to umi v zakladni vybave, proto si muzes napsat libovolny pravidla pro CSS atd => prekopat si cely web podle sebe.
-
FF ..no mam problem ..kde sa vypina vo FF flash ? napr otravne reklamy mi piju krv .. uz a=zase musim dat nejaky poriadny sw FW :mad:
-
-
Pouzivam FireFox k plne spokojenosti. Ta flashova reklama me taky pekne sere, ale pouze ty agresivni verze, co lezou do textu. Takze diky za odkaz, vyzkousim.
-
Jako spokojeny dlouhodoby uzivatel firefoxu a thunderbirdu dost znacne zkustomizovanem (adblock, download statusbar, gestures, switchproxy, tabmix, sessionsaver, forecastfox, custom toolbary, tema, atd atd atd) jsem se po precteni mnoha od na Operu a jeji rychlost a nenarocnost rozhodl dat ji sanci. byl jsem skepticky, protoze zvyk je zelezna kosile :)
I stahl jsem si posledni verzi Opery, ukoncil FF a TB a naimportoval bookmarky a mailove ucty.
Hodnoceni Opery:
+ rychlost: skutecne je subjektivne rychlejsi, mozna je to tim, ze stranku zobrazuje postupne; spousteni je rychlejsi, neseka se kdyz se da neco stahovat... coz mi ffox pri zobrazovani okna downloads delal
+ mala pametova narocnost: s par bezne otevrenymi taby si po cca. 5 hodinach provozu, kdy se obcas objevi mnoho velkych tabu s obrazky, bere vc. mailoveho klienta cca. 80MB VP. Kdyz porovnam s firefoxem a tbirdem, je to cca. 150+50 MB pri normalni praci. Kdyz resim vic posty (stahuju vsechny ucty najednou, presouvam, filtruju) tak tbird 100MB no problem, ffox pri browseni galerii 250 MB no problem.
Na prvni pokus mi pobrala bookmarky, bookmarks toolbar folder, nejaky ten skin jsem si taky nasel, blokovat reklamy umi, mouse gestures bez diskuze (aby ne :))... a to mi zatim staci. Jo, neukazuje mi pocasi, ale to asi vyresit pujde. Jo a neumi switchproxy - nemate na tohle nejaky tip? Snad to bude brat z Access Connections, aspon.
Takze opera ma u me velke plus a budu ji ted pouzivat. Uvidime, jak se dal osvedci.
Jinak resim to proto, ze uz HW meho NTB prestava stacit a tak hledam SW, ktery mu nebude davat takovou sodu. A navic jsem prisel o jednu ramku, mit jen 512 je mizerie, nikomu bych to nepral.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Jako spokojeny dlouhodoby uzivatel firefoxu a thunderbirdu dost znacne zkustomizovanem (adblock, download statusbar, gestures, switchproxy, tabmix, sessionsaver, forecastfox, custom toolbary, tema, atd atd atd) jsem se po precteni mnoha od na Operu a jeji rychlost a nenarocnost rozhodl dat ji sanci. byl jsem skepticky, protoze zvyk je zelezna kosile :)
I stahl jsem si posledni verzi Opery, ukoncil FF a TB a naimportoval bookmarky a mailove ucty.
Hodnoceni Opery:
+ rychlost: skutecne je subjektivne rychlejsi, mozna je to tim, ze stranku zobrazuje postupne; spousteni je rychlejsi, neseka se kdyz se da neco stahovat... coz mi ffox pri zobrazovani okna downloads delal
+ mala pametova narocnost: s par bezne otevrenymi taby si po cca. 5 hodinach provozu, kdy se obcas objevi mnoho velkych tabu s obrazky, bere vc. mailoveho klienta cca. 80MB VP. Kdyz porovnam s firefoxem a tbirdem, je to cca. 150+50 MB pri normalni praci. Kdyz resim vic posty (stahuju vsechny ucty najednou, presouvam, filtruju) tak tbird 100MB no problem, ffox pri browseni galerii 250 MB no problem.
Na prvni pokus mi pobrala bookmarky, bookmarks toolbar folder, nejaky ten skin jsem si taky nasel, blokovat reklamy umi, mouse gestures bez diskuze (aby ne :))... a to mi zatim staci. Jo, neukazuje mi pocasi, ale to asi vyresit pujde. Jo a neumi switchproxy - nemate na tohle nejaky tip? Snad to bude brat z Access Connections, aspon.
Takze opera ma u me velke plus a budu ji ted pouzivat. Uvidime, jak se dal osvedci.
Jinak resim to proto, ze uz HW meho NTB prestava stacit a tak hledam SW, ktery mu nebude davat takovou sodu. A navic jsem prisel o jednu ramku, mit jen 512 je mizerie, nikomu bych to nepral.
ja jsem taky presel z FF na Operu a muzu potvrdit to co pises
vetsi rychlost a mensi narocnost na pamet(i kdyz ja tu pamet zase tak neresim)
jenom jsem zklamanej, ze nektery stranky to zobrazuje spatne
to se me u FF stalo tak 1x za mesic
-
Já už jsem na jednu věc co mi vadí narazil - moc si toho cachuje. Např. Mám v bookmarkách uživatelský panel na foru, který když si třebas po půl hodině otevřu, tak tam mám stejný stav, jako předtím. Aktualizuje se to až po reloadu (F5). Ale předpokládám že to je věc nastavení, takže jdu hledat co s tím.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Já už jsem na jednu věc co mi vadí narazil - moc si toho cachuje. Např. Mám v bookmarkách uživatelský panel na foru, který když si třebas po půl hodině otevřu, tak tam mám stejný stav, jako předtím. Aktualizuje se to až po reloadu (F5). Ale předpokládám že to je věc nastavení, takže jdu hledat co s tím.
nastroje nastaveni=pokrocile volby=prohlizeni=nacitani stranek
v defaultu je tam 5 hodin
jak das ihned, tak je to jako ve FF
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
nastroje nastaveni=pokrocile volby=prohlizeni=nacitani stranek
v defaultu je tam 5 hodin
jak das ihned, tak je to jako ve FF
Jj, našel jsem to rychle. Ale zvažuju že si tam nějaký interval nastavím - vypadá to dost užitečně.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Jj, našel jsem to rychle. Ale zvažuju že si tam nějaký interval nastavím - vypadá to dost užitečně.
ja jsem tedka nasel automaticky nacitani stranek=nemusis klikat pro obnovu
ja jsem to hledal jak pako a nakonec si to muzes nastavit na kazdou stranku zvlast=>super
ta opera se me zacina hodne zamlouvat;)
jenom pridavam, ze jsem novacek v Opere, takze jsem jak kdybych objevil Ameriku
-
jedna z prednosti Opery je pre mna prave to cachovanie. Pouzivam bocne tlacitka mysi na back/forward a v Opere to taha z cache, takze ihned po kliknuti aj 10x som 10stranok naspat. :drool:
-
Citace:
Původně odeslal tomase
jedna z prednosti Opery je pre mna prave to cachovanie. Pouzivam bocne tlacitka mysi na back/forward a v Opere to taha z cache, takze ihned po kliknuti aj 10x som 10stranok naspat. :drool:
Inu to ma i FF ;) I kdyz priznavam ze ne tak svizne.
-
Citace:
Původně odeslal jedik
Inu to ma i FF ;) I kdyz priznavam ze ne tak svizne.
A prave o tu sviznost mi ide. To ze to ma FF viem a skusal som to s nim ako najdlhsie to islo, ale na Operu to proste nema ani nahodou...
-
no ja hlavne miluju cache Opery, kdyz vyplnuju nejakej formular na sajte, kde kdyz zapomenu vyplnit jednu polozku a zobrazi mi ten formular znova, ovsem znova prazdnej (znam dost takovych profesionalnich stranek), proste kliknu Back a doplnim... nebo treba tedka kdyz pisu tenhle post - dam zpet, mrknu znova do diskuze, dam vpred, pokracuju s vyplnovanim formulare :)
Marty: chybi ti pocasi? touchtheSky ;)
-
v opere se me stava, ze me cuka prehravani videa
napr. na http://www.metacafe.com/
muzete nekdo vyzkouset, pripadne poradit kde mam chybu?
ve FF zadnej problem
-
Citace:
v opere se me stava, ze me cuka prehravani videa
napr. na
http://www.metacafe.com/
muzete nekdo vyzkouset, pripadne poradit kde mam chybu?
ve FF zadnej problem
Tak ja mam uplne ten samy problem s metacafe a vubec netusim proc. Ale jiny videa na netu me jedou uplne v pohode.
-
Konečně objevilo krásy Opery více lidí. Už bylo na čase :D.
-
jde nejak pridat v opere pri oznaceni textu moznost "Prejit na adresu z textu" ale aby se to otevrelo v novy zalozce ??
na jdny strance jsem nasel tyto klavesovy zkratky :
Přejít na adresu z textu (otevřít ve stávajícím či novém listu) Ctrl + B
Přejít na adresu z textu (otevřít jako nový list na pozadí) Ctrl + Shift + B
ale nejdou mi....
EDIT: Tak po delsim hledani jsem neco nasel
http://my.opera.com/community/forums....dml?id=144790
-
A jeste jeden lama dotaz k opere, umi gesturama "increment digit in url" tak, jako to jde ve ff v All-in-one Mouse Gestures?
-
dotaz k Opere
kdyz dam novej list, vzdy me to nehodi na default stranku
kde to muzu nastavit
je to docela otravny, kdyz si otevru novy list a musim jeste klikat na google, pak muzu az pokracovat
ja jsem prolezl nastaveni uplne cely, asi jsem nekde neco prehlidl
poradte prosim
-
Tady malý seznam pro uživatele firefoxu přeběhnuvší k opeře... http://files.myopera.com/Rijk/blog/extensions.html --- ekvivalenty funkcí opery s extensions ve ff
-
Citace:
dotaz k Opere
kdyz dam novej list, vzdy me to nehodi na default stranku
kde to muzu nastavit
je to docela otravny, kdyz si otevru novy list a musim jeste klikat na google, pak muzu az pokracovat
ja jsem prolezl nastaveni uplne cely, asi jsem nekde neco prehlidl
poradte prosim
mmt, ty chces, aby ti po otevreni noveho tabu rovnou nabehla domovka stranka?
Pokud to chapu dobre, tak ja otevru gestem novy tab a pak staci double-click do prazdna a home page je tam.
-
Citace:
Původně odeslal Masster
mmt, ty chces, aby ti po otevreni noveho tabu rovnou nabehla domovka stranka?
Pokud to chapu dobre, tak ja otevru gestem novy tab a pak staci double-click do prazdna a home page je tam.
presne toto jsem myslel!
diky
k+
-
1 Příloh-a(y)
Nevíte co dělat s tím, když opera deformuje obrázky? viz příloha. jiné prohlížeče to nedělají.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Nevíte co dělat s tím, když opera deformuje obrázky? viz příloha. jiné prohlížeče to nedělají.
Tohle se mi nekdy stane, kdyz mi stranka nenabehne uplne cela.
Vetsinou, kdyz neco u browseni stahuju, jinak jsem to jeste nevidel.
-
Přesně tak, dělá to na pomalejších připojeních, když se stránka načítá, po načtení stránky jsem to ale ještě nevidel.
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Přesně tak, dělá to na pomalejších připojeních, když se stránka načítá, po načtení stránky jsem to ale ještě nevidel.
leda ze by to bylo tim, ze ta stranka se cela nenacte - pak to skonci v tomhle stavu. moc casto se mi to nestava. tenhle konkretni pripad byl kdyz jsem browsil pres vzdalenou proxy skrz ssh tunel.
btw fakt nikdo neresite prepinani proxy serveru?
-
nevite nekdo jak mam nastavit zobrazovani obrazku u emailovyho klienta v opere?
pouzivate toho klienta nekdo?
-
Citace:
nevite nekdo jak mam nastavit zobrazovani obrazku u emailovyho klienta v opere?
pouzivate toho klienta nekdo?
EDITED:
blbost - je to ve View - Display - zatržítko Block external elements
-
Tak to je dost možná tím, protože přes proxy to jede určitě pěkně pomalu.
Osobně nic takového nevyužívám, nepotřebuji. Teda pokud mně nějaká lama, na serveru kam chodím, neblokne IP, pak bych to řešil.
Vím, že když se mi něco podobného stalo naposled (jednalo se o forum o SmartPhonech, kde mi blokli IP), tak jsem tam chodil přes FF, kde jsem měl nastavenou proxy a jinak normálně browsoval přes Operu.
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Tak to je dost možná tím, protože přes proxy to jede určitě pěkně pomalu.
Osobně nic takového nevyužívám, nepotřebuji. Teda pokud mně nějaká lama, na serveru kam chodím, neblokne IP, pak bych to řešil.
Vím, že když se mi něco podobného stalo naposled (jednalo se o forum o SmartPhonech, kde mi blokli IP), tak jsem tam chodil přes FF, kde jsem měl nastavenou proxy a jinak normálně browsoval přes Operu.
Proxy používám z víc důvodů:
1. secure browsení z neznámé sítě - komprimovaný SSH tunel do vlastní sítě na proxy
2. doma kvůli cachování - mám pomalý připojení
3. přístup na servery ve vzdálené síti - opět většinou přes SSH tunel.
Proxy přepínám denně, tak mi to chybí...
-
Citace:
Původně odeslal Marty
EDITED:
blbost - je to ve View - Display - zatržítko Block external elements
muzes to prosim prevect do cestiny?
ja mam operu 9.01 v cestine a nemuzu to zaboha najit
jde me o normalni zobrazovani obrazku
v thunderbirdu bez problemu
treba kdyz me prisel mail z CC, tak jsem videl obrazek produktu, jeho popis atd
ted v opere nevidim ty obrazky
-
Hi all,
nechcem zbytocne zakladat novy thread na taku blbosticku, ale je fakt, ze ta blbosticka ma dostala :) Som nejakou drbnutou klavesovou skratkou zapol dole v taskbare (dole v pravo, kde su hodiny...) Operu ikonka, a neviem to ani za ***** dat prec odtial, rad by som to vypol dost mi tam vadi, neviete pls aka je to klavesova skratka na vypnutie tej ikonky, pripadne kde sa to da vypnut? Vdaka moc :)
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
Hi all,
nechcem zbytocne zakladat novy thread na taku blbosticku, ale je fakt, ze ta blbosticka ma dostala :) Som nejakou drbnutou klavesovou skratkou zapol dole v taskbare (dole v pravo, kde su hodiny...) Operu ikonka, a neviem to ani za ***** dat prec odtial, rad by som to vypol dost mi tam vadi, neviete pls aka je to klavesova skratka na vypnutie tej ikonky, pripadne kde sa to da vypnut? Vdaka moc :)
Vypni/smaz mail account v Opere. To je vse.
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
aka je to klavesova skratka na vypnutie tej ikonky, pripadne kde sa to da vypnut? Vdaka moc :)
Ikona v tray se automaticky zobrazuje, pokud je v Opeře nějaký poštovní účet (pro jakýkoliv typ pošty).
Můžeš ji zrušit:
opera:config#UserPrefs|ShowE-mailClient
Ale patrně pak pošta nebude fungovat.
Pod winxp je možnost "Skrýt neaktivní ikony", tohle můžeš použít, ale pozor - když si minimalizuješ Operu zkratkou Ctrl + H, tak pak nemáš možnost Operu obnovit.
Jiná možnost skrytí tray ikony ve Windows zatím není, je to jeden z požadavků na programátory a údajně je přislíbeno, že možnost vypnutí tray ikony přibude.
-
THX, mal som tam jeden IRC account, co som skusal IRC ci to slape :) Takze uz tam neni, vdaka :) Obaja K+ ;)
-
Zkuste, jestli Vam v Opere pujdou prohlizet obrazky na AR
http://www.autorevue.cz/default.aspx...1&article=9724
(kliknout na maly obr. ... pak se mi v galerii nezobrazuji velke obrazky, jen thumby vpravo...).
Nekomu to jde, nekomu ne. Potrebuju zjistit, cim to je.
-
Version 9.00
Build 8502
Funguje 8)
-
Co tam ctu diskuzi, tak to blbne i ve FF a nekterym dokonce v IE (v tom mi to jde). Ale jak komu. Zvlastni.
Blbe naprogramovane, co dodat :) Zkusil jsem Operu co mam na NB a v te to jde. Tak sem si ji prehral a je to.
-
Nejnovější finální oficiální build Opery a funguje ok :)
-
jede korektně
Opera - Version 9.00; Build 344
-
-
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Zajimavej test, jsem ale fanda FF jak na Win tak na Lin, a zůstanu u něj :-). Pro mě je přednější příjemnost ovládání než rychlost (i když přiznávám, že ten test mě trošku zaskočil). Na FF oceňuju jeho minimalističnost (oproti opeře, samozřejmě ji neodsuzuji), co potřebuju si tam prostě donahraju a to se mi líbí.
Subjektivně je pro mě FF the best one.
-
Internet Explorer 7.0 to Launch Ahead of Firefox 2.0
Citace:
The final release of IE7 is fast approaching … and I mean really fast … and will be delivered to customers via Automatic Updates a few weeks after it’s available for download. We want to ensure that you are ready and the information below will help get you there. Compatibility with sites, extensions and applications has been a very high priority for us as we develop new features, enhance the existing features and move the platform forward to be more secure and standards compliant. We are continually listening to feedback from our customers, partners and leaders in the industry to resolve major compatibility issues to ensure our common customers have a great experience with IE7.
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4490
-
Nevite cim muze byt,ze mi pri ukonceni opery tak na minutku, dve vytizi procak na 100%? Proste se hned neukonci. Je to na ntb s PII 400,takze na "normalnich modernich" procesorech to asi tak nevytizi...:) Zkousel sem reinstal, i starsi verzi,ale zadna zmena...
-
Citace:
Původně odeslal
Busch
Nevite cim muze byt,ze mi pri ukonceni opery tak na minutku, dve vytizi procak na 100%? Proste se hned neukonci. Je to na ntb s PII 400,takze na "normalnich modernich" procesorech to asi tak nevytizi...:) Zkousel sem reinstal, i starsi verzi,ale zadna zmena...
Niekedy sa stane aj mne, ze ked zavrem operu ci uz killom alebo klasika alt + f4 tak este na pozadi bezi, vidim ju v procesoch, ale je to takych 10-20 sekund, procak vydrbe tak na 10% cca, je to asi bezna vec, no neviem aku mas verziu? Na poslednej mi to tak casto nerobi, ale je pravda, ze niekedy mi v pohode bezi aj 3 dni, takze to uz musi mat hodne velky cache v sebe...
-
Mi to dela aj kdyz ji jenom zapnu a vypnu. Asi se to u normalnich systemu neprojevi, tu sunku to zda se zatizi fatalneji...:) Verzi mam nejnovejsi.
-
Internet Explorer 7.0 Final Released
Citace:
Internet Explorer 7.0 has been brought to the modern age of browsing with tabbed browsing, integrated RSS and enhanced printing capabilities which keeps it more in line with rivals Firefox and Opera.
Windows XP SP 2
Windows XP/Server x64
Windows Server x32
-
Uz jste nekdo zkusil, zda jde IE7 pripadne bez problemu odinstalovat, a nebo se vsakne do systemu tak, ze to bez potizi nejde ???
-
Zkusil jsem Betu 2, a rychle šupačila pryč. Nejedná se o špatný prohlížeč, ale u mě prohrál tím, že stahování stále probíhá stále stejně, bez jakéhokoliv okna navíc. Takže situace kdy si člověk nšco rozestahuje IE a pak omylem udeří na klávesu ESC a pak běduje neboť stahování spadne...to ne. A přitom se jedná o takovou maličkost. Co se týče oken, tak to samé už nabízí FF dlouho. Nicméně u IE se jedná o krok dopředu.
-
Ja jsem zkousel nejakou RC a z kompu jsem to nedostal. Prestal mi pak fungovat prechod z pruzkumnika na web, celkove se mi to vsecko dojebalo - zavrsilo to par viru, nezdarena instalace office v nekolika verzich a reinstall byl na svete.
Betaverze budu testovat uz jedine ve vmwaru.
-
Já jsem si finální verzi 7ky nainstaloval, funguje dobře (vůbec jí nepoužívám >:} ), nemám důvod odinstalovávat.
Ale uvítal bych možnost mít zároveň 6ku a 7ku.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Já jsem si finální verzi 7ky nainstaloval, funguje dobře (vůbec jí nepoužívám >:} ), nemám důvod odinstalovávat.
Navod na IE6 a IE7 na jednom pocitaci
http://zacinej.cz/internet-explorer-7
-
Mozilla Firefox 2.0 OUT!
stahujte tady...
ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.or.../releases/2.0/
primy link na ceskou verzi pro windows...
ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.or...etup%202.0.exe
*EDIT*
momentalne je to kapicku pretizene, tak trpelivost (nebo si najdete mirror)
-
Odvolávám co jsem odvolal, slibuji co jsem slíbil. Evoluce se nedá zastavit, tak jsem raději dobrovolně přešel na IE7 Full. IE využívám jen z nutnosti, navykl jsem si užívat "Go" tlačítko na klávesnici Logitech, které nespolupracuje s jinými prohlížeči. A musím konstatovat že IE7 se rozhodně zlepšil oproti 6tce. Rychlé vyhledávání, taby, rss čtečka. Jsou to sice malé plus které ve srovnání s ostatními prohlížeči zaniknou,nicméně kdo je nucen podobně jako já využívat primárně IE, myslím že nebude zklamán ;)
Uživatelům 6tky novější verzi doporučuji.
-
Ahoj,
mam takovy maly problem s Operou 9.02 (zkousel sem to na ceske i anglicke) - nefunguje mi nova hlavni stranka centrum.cz. Respektive funguje, ale nacte se jen textove, jakoby chybel soubor s kaskadovym stylem...pomuze jen prepnuti centra na stary vzhled.
Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
-
Upgradoval jsem na FFox2.0 a kromě toho, že mi nefunguje pár addonů (s tím jsem počítal), mi taky přestaly fungovat klávesový zkratky [Alt]+[něco] (accesskey), které jsou např. v phpBB fórech. Je to bug novýho FFoxu, nebo mám někde něco špatně nastaveného?
-
Citace:
Původně odeslal
MarK (CZ)
Upgradoval jsem na FFox2.0 a kromě toho, že mi nefunguje pár addonů (s tím jsem počítal), mi taky přestaly fungovat klávesový zkratky [Alt]+[něco] (accesskey), které jsou např. v phpBB fórech. Je to bug novýho FFoxu, nebo mám někde něco špatně nastaveného?
Zrovna jsem to tu chtel psat, taky mi to dela.
Nasel jsem nejaky stary tred na czille, ale netyka se primo FF2 http://forum.czilla.cz/viewtopic.php?p=79116
-
2jedik: Koukal jsem na to, i s těma profilama jsem zablbnul, ale nepomáhá.
Navíc mi to pravděpodobně nic nepřebíjí, protože když dám třeba [Alt]+[B] pro bold, tak to otevře Bookmarks toolbar. Prostě se to nechytá :( Já jsem na to ale až moc zvyklej :(
-
Citace:
Původně odeslal
sendik
Ahoj,
mam takovy maly problem s Operou 9.02 (zkousel sem to na ceske i anglicke) - nefunguje mi nova hlavni stranka centrum.cz. Respektive funguje, ale nacte se jen textove, jakoby chybel soubor s kaskadovym stylem...pomuze jen prepnuti centra na stary vzhled.
Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
Zkusil bych vymazat veškeré nastavení a znovu, mně to totiž funguje krásně, česká Opera 9.02.
-
Citace:
Původně odeslal
MarK (CZ)
2jedik: Koukal jsem na to, i s těma profilama jsem zablbnul, ale nepomáhá.
Navíc mi to pravděpodobně nic nepřebíjí, protože když dám třeba [Alt]+[B] pro bold, tak to otevře Bookmarks toolbar. Prostě se to nechytá :( Já jsem na to ale až moc zvyklej :(
Mam to :) Viz MozillaZine
Tedy volny preklad, pro neanglictinare:
Ve FF2 to funguje defaultne s Alt+Shift+pismenko.
Pokud chces stare chovani tak zmen v about:config
ui.key.chromeAccess na 5
ui.key.contentAccess to 4
-
-
Ja pouzivam CTRL+pismeno ;-)
-
Tak mi dnes profibanka od KB zahlasila, ze uz jede i s IE7. Do seznamu podporovanych prohlizecu ji pridaji az po uvedeni a otestovani ceske verze.
IE7 zatim nemam, ale po teto zprave to zkusim otestovat.
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Ja pouzivam CTRL+pismeno ;-)
Opravdu? I Ctrl+S na posilani postu tady na foru? Popr. libovolnem phpBB ci vB?
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Tak jsem to podle navodu na http://zacinej.cz/internet-explorer-7 zkusil.
System se tvari, ze ma jen IE6. Profibanka od KB jede normalne a ten jejich test take vidi jen IE6.
V IE7 se mi nechce zobrazit toolbat Links, na ktery jsem dost zvykly. :-(
Mate nekdo zkusenost s IE7 a Maxthonem?
-
Tak jsem zkusil IE7 klasicky nainstalovat na notas. IE6 fuc a IE7 se mi moc nelibi. Neindikuje mi zabezpeceny provoz apod. Maxthon funguje normalne.
Nastesti jsem mel Restore Point ;-)
-
Já po pár dnech provozu musím IE pochválit, práce s ním je příjemná, nepadá a Servis24 šlape jako hodinky.
-
Tak tak, IE7 je překvapivě velkým vylepšením, dobré jsou i některé komponenty jako "Clear type tuning" ...
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Já po pár dnech provozu musím IE pochválit, práce s ním je příjemná, nepadá a Servis24 šlape jako hodinky.
Ja jsem zvykly na komfort Maxthonu, ale stejne asi brzy udelam upgrade na IE7. Uvidim, jaky bude rozdil mezi 6 a 7 pri tvorbe HTML. Doufam ze to bude k lepsimu, ale na druhou stranu by bylo lepsi mit i tu IE6 k dispozici kvuli testovani. Preci jenom je dost rozsirena.
-
Citace:
Původně odeslal
jedik
Opravdu? I Ctrl+S na posilani postu tady na foru? Popr. libovolnem phpBB ci vB?
Ano opravdu. Na odoslanie spravy pouzivam tlacitko.
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Ano opravdu. Na odoslanie spravy pouzivam tlacitko.
No, ale Ctrl+... to je uzke specifikum vB. V phpBB forech Ctrl+B treba otevre panel s bookmarky, Ctrl+S nabidne ulozeni stranky atd. Nicmene dotaz se stejne ptal na kombinaci Alt+...a ta alternativu v kombinaci Ctrl+... nema.
-
mám takový problém v Opeře 9.01. na některých stránkách (typicky idnes.cz ale i jiné) na mě opakovaně vyskakuje "divná" žádost o uložení nějakého souboru. zkoušl jsem se toho zbavit čistou přeinstalací Opery, ale pomohlo to jen na chvilku. nevíte někdo o co tomu prohlížeči jde? už mě to trošku rozčiluje... :)
http://img222.imageshack.us/img222/937/fidnessi4.th.jpg
edit: 4iv93611 - díky, zablokoval jsem to a mám klid :)
-
Citace:
Původně odeslal
JaB
vyskakuje "divná" žádost o uložení nějakého souboru
Nastav si blokování serveru connextra.com.
Řešili a vyřešili jsme to na operacesky.net, konkrétně adresa http://www.operacesky.net/forum/viewtopic.php?t=2452
Poznámka: Je to odkaz na "konkurenční" forum, kdyby to odporovalo pravidlům, prosím adminy, aby to smazali.
-
Ja stale nejak filosofii firefoxu nechapu, zprvu to byl velmi jednoduchy funkcni prohlizec, do kteryho se dalo vse co si jen clovek vymyslel dodelat. S kazdou dalsi verzi se nedela nic jineho, nez ze se nejaka jedna featura z extensiony prida do standartni verze firefoxu, nova verze ma ovsem za nasledek vice bugu, takze kazda nova verze cim dal vice mrzne a tuhne a navic s kadzou dalsi verzi je problem s kompatibilitou extensionu a tim padem clovek musi stale resit, co cim nahradit, co bude fungovat v nove verzi, kde staci jen update, kde update je, ci neni.
Vubec mi unika smysl tohoto pocinani.... kam jako mirej?
To chtej udelat dalsi Operu? Ale tu uz mame, prave jednoduchost a modularita byly duvody proc se firefox stal tak popularni, ted uz je to vazne jen o cekani, kdy to bude mit jako Opera irc kleinta, torrent klienta a ovladani hlasem :/
-
Tomu se rika konzumni filozofie.
Co bys chtel v dnesni dobe vydavat za novy prohlizec? Jen s opravami bugu, ktere masy nikdy ani nepotkaji? Na poli webovych standardu tolik novych veci nevznika, navic doba jejich zacleneni do podvedomi lidi je sakra dlouha(~2 roky).
Takze co chces nabidnout? Defakto pouze patchovany a v ocich lidi nevyvijeny produkt nebo "novy" browser s nejakymi temi ficurami navic? Co si myslis, ze chteji lide? ;)
Takze imho nezbylo nic jineho nez aspon pridavat do novych verzi nejaky ty ficury, po kterych volala vetsina uzivatelu.
Jo muzeme se tu bavit treba o rychlosti, ale zase treba me vubec netlaci jestli se mi stranka vyrenderuje za 5s nebo 8s. A uz od verze 1.5 mi spadl tak asi 2x. Tam ja osobne problem vubec nevidim.
-
Na ftp Opery sa objavila verzia 9.10 - pravdepdobne uz final verzia.
-
Citace:
Původně odeslal
M@to
Na
ftp Opery sa objavila verzia 9.10 - pravdepdobne uz final verzia.
Jen bych upresnil, ze to jeste nemusi byt finalni verze, jeste probihaji nejake testy a behem dneska/zitrka se uvidi.
Kdyby uz mel nekdo nainstalovano jako ja, tak toho otazniku v address baru se zbavite pomoci tohoto odkazu a odskrtnutim volby enable trust button.
-
-
ahoj, potřeboval bych poradit. Mám operu 9.1 a mám problém se záložkama na osobní liště.
Záložky mám uložený jen jako obrázky, ale když dám vymazat "soukromá data", tak se smažou i ty obrázky. Asi jsou uložený jen v cache. Je možný je nějak uložit na trvalo, aby pořád nemusel hledat, co která záložka je která?
-
Obrazky (ikonky stranok) su ulozene v profile Opery:
X:\Documents and Settings\UserName\Application Data\Opera\Opera\profile\images.
Nastavenie mazania historie/cache stranok: Tools -> Delete Private Data -> Details. Mam vsak pocit, ze tu nie je moznost zachovania obrazkov. Takze Ti nezostane ina volba ako "zalohovat" adresar "images".