-
Re: [OLD] Jakou DVD±RW vypalovačku?
Citace:
Původně odeslal snapcase
moc vo vypalovackach nevyznam a preto by som sa rad spytal na nazor na Benq DW1655.
popripade nejaku alternativu.potrebujem kvalitne palenie lacnejsich DVD a aby precitala skoro vsetko(cd-rw,dvd-rw,cd-r).plus aby mala nejaku pridanu hodnotu ako soft k tomu Benqu(Qsuite)
achjo, proc lide neumeji nejdriv zkusit neco najit, nez se zeptaji :rolleyes:
RECENZE mechaniky BENQ DW1655 na CDR.CZ
jinak tady mas link na thread o dle meho nazoru skvele mechne:
Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
-
Citace:
co si myslis,ze odkial o tej mechanike viem?a o tom softe?ano,tipujes spravne,je to s cdr.cz.lenze ako pisem moc sa do toho nevyznam a ked si precitas tu recenziu,tak zistis,ze tam nie je poriadny zaver.na mna su tie recenzie na cdr moc profi...ako viem si precitat aj ja tabulku,ze je cojaviem tretia najlepsia v paleni dvd,ale chyba mi tam take lama zhrnutie na zaver.
preto prosim o radu aj inde,aby som nekupoval len podla jedneho zdroja(na mna na cdr urobila dobry dojem).lenze mozem sa aj mylit...preto by som rad aj nazor niekoho kto ju pouziva,popripade niekoho kto vie zhodnotit jej vlastnosti...
EDIT:momentalne vlastnim Toshibu SD5272...som s nou spokojny,jedine preco by som rad upgrade su rychlosti,plus pridana hodnota aka Qsuite
-
Citace:
Původně odeslal snapcase
co si myslis,ze odkial o tej mechanike viem?a o tom softe?ano,tipujes spravne,je to s cdr.cz.lenze ako pisem moc sa do toho nevyznam a ked si precitas tu recenziu,tak zistis,ze tam nie je poriadny zaver.na mna su tie recenzie na cdr moc profi...ako viem si precitat aj ja tabulku,ze je cojaviem tretia najlepsia v paleni dvd,ale chyba mi tam take lama zhrnutie na zaver.
preto prosim o radu aj inde,aby som nekupoval len podla jedneho zdroja(na mna na cdr urobila dobry dojem).lenze mozem sa aj mylit...preto by som rad aj nazor niekoho kto ju pouziva,popripade niekoho kto vie zhodnotit jej vlastnosti...
EDIT:momentalne vlastnim Toshibu SD5272...som s nou spokojny,jedine preco by som rad upgrade su rychlosti,plus pridana hodnota aka Qsuite
aha, pak ti tedy dluzim omluvu, prilis rychle jsem si vyvodil chybny zaver. co se tyce zkusenosti s tou benq mechnou, bohuzel nemohu slouzit, mam jen ten teac. nicmene tva pripominka k prilisne odbornosti recenzi mechanik na cdr mi neprijde zas az tak nezajimava .... mozna by nebylo od veci napsat tyto tve dotazy do diskuse pod tu recenzi (pokud jsi jiz tak neucinil, nekoukal jsem se) , ver mi ze martin a zero to sleduji, pokud budou vedet, odpovi, ale minimalne by ses tam mohl dockat odpovedi od lidi, co jiz mechaniku vlastni
-
Citace:
aha, pak ti tedy dluzim omluvu, prilis rychle jsem si vyvodil chybny zaver. co se tyce zkusenosti s tou benq mechnou, bohuzel nemohu slouzit, mam jen ten teac. nicmene tva pripominka k prilisne odbornosti recenzi mechanik na cdr mi neprijde zas az tak nezajimava .... mozna by nebylo od veci napsat tyto tve dotazy do diskuse pod tu recenzi (pokud jsi jiz tak neucinil, nekoukal jsem se) , ver mi ze martin a zero to sleduji, pokud budou vedet, odpovi, ale minimalne by ses tam mohl dockat odpovedi od lidi, co jiz mechaniku vlastni
dakujem,pokial sa nenajde niekto tu,asi to budem musiet skusit niekde inde:-)
do diskusie som neprispieval,ale mam ju precitanu...holt,ked chcem podrobnosti,asi budem musiet prispiet :-)inak,pozeral som na tu tvoju teac,nevyzera zle,ale ze by ma posadilo na zadok,ked som o nej cital,tak to teda nie.neviem asi to bude nejaka vrodena nedovera...
-
Mám pocit, hraničící s jistotou, že Bobův TEAC je OEM BenQ (stejně jako Plex PX-750), ale že se ve variantě přímo jako BenQ neprodává, nebo alespoň u nás ne.
-
Citace:
Původně odeslal peta303
Mám pocit, hraničící s jistotou, že Bobův TEAC je OEM BenQ (stejně jako Plex PX-750), ale že se ve variantě přímo jako BenQ neprodává, nebo alespoň u nás ne.
Cituji z cdr.cz:
Citace:
Prý to je výrobek BenQ, jenže žádný takový, který jsme u nás testovali, mu podobný není.
......
Podle všeho se nejedná o originál, s pravděpodobností hraničící s jistotou je mechanika vyrobena v továrnách společnosti BenQ.
Nicmene me je osobne celkem jedno, jestli mechaniku zplodil ten ci onen, podstatna je pro mne skvela kvalita cteni i paleni, kterou mechanika produkuje a take prace s dvd-ram diky panasonic chipsetu.
-
To ano, po dlouhé době konečně u TEACa vybrali mechaniku, za kterou se nemusí stydět.
-
Tak, pro ty co si uz drive koupili ND-4550A (nebo 355x) je tu dobra zprava:
http://www.cdr.cz/a/16646
-
jj wift zase zaperlil, nicmene pro spoustu lidi jiste bude jednodussi si "lehce" priplatit nez se mrcasit s timto. navic pokud nepotrebuje dotycny labelflash ci dvd-ram, nema duvod vubec nic flashovat.
-
Citace:
jj wift zase zaperlil, nicmene pro spoustu lidi jiste bude jednodussi si "lehce" priplatit nez se mrcasit s timto. navic pokud nepotrebuje dotycny labelflash ci dvd-ram, nema duvod vubec nic flashovat.
Tak jiste, ale sou tu urcite lidi, kteri si mechaniku koupili uz driv. Ja bych si bejval 4551 koupil kdyby uz nas byla k dostani, na duhou stranu toho ted nijak nelituju :). Navic pokud nekdo este ve vyprodeji sezene 3550 tak muze usetrit docela dost, coz za tech 10min. "namahy" myslim stoji.
EDIT: Koukam ze bych si mel opavit popisek :)
-
ja to myslel tak, ze jsou mezi nami taci (jako treba ja), kterym by pridani labelflash pri 4550->4551 nebo lf a dvdram pri 3550->4551 nestalo ani za tech 10 minut namahy. dvdram si treba cenim velmi, ale abych se namahal nejakym flashovanim kvuli peachovine jako lf (no flame please), tak na to sem mooooc linej :p
-
Tak takovi jiste mohou muj prispevek s klidem ignorovat a svuj predrahoceny cas vernovat necemu jinemu nez psani /quote
;)
BTW aby bylo jasno, nejsem zadny fanatik do LF (viz moje starsi prispevky na CDR, este sem ani zadny dyvko nepocmaral), mel sem tak trochu jiny zajmy. Ale myslim ze rada majitelu starsich modelu bude vdecna za to RAM...
-
Citace:
Původně odeslal RayeR
Tak takovi jiste mohou muj prispevek s klidem ignorovat a svuj predrahoceny cas vernovat necemu jinemu nez psani /quote
;)
BTW aby bylo jasno, nejsem zadny fanatik do LF (viz moje starsi prispevky na CDR, este sem ani zadny dyvko nepocmaral), mel sem tak trochu jiny zajmy. Ale myslim ze rada majitelu starsich modelu bude vdecna za to RAM...
sorry ja mel dneska nejakou rejpavou slibuju, ze tohle je posledni QUOTE :mweheh: :mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal RayeR
rada majitelu starsich modelu bude vdecna za to RAM...
Ten crossflash jde jen 3550-4550-4551, takže zájem může mít jen majitel 3550, přičemž ten buď skutečně chtěl ušetřit, nebo o DVD-RAM neměl zájem, tudíž víceméně nevidím hlubší smysl toho crossflashe - a vlastně i humbuk ze strany NECu. Proto mi ani nijak nevadí různá cena za vpodstatě stejnou mechaniku.
-
Citace:
Původně odeslal peta303
Ten crossflash jde jen 3550-4550-4551, takže zájem může mít jen majitel 3550, přičemž ten buď skutečně chtěl ušetřit, nebo o DVD-RAM neměl zájem, tudíž víceméně nevidím hlubší smysl toho crossflashe - a vlastně i humbuk ze strany NECu. Proto mi ani nijak nevadí různá cena za vpodstatě stejnou mechaniku.
Este i 3551A, a nezapominej na lidi, co si mechaniku koupili v dobe kdy proste lepsi typy nebyly...
-
ad RayeR:
- 3551 ano, ale ta jde jen flashovat výše, na 3551 flashovat nelze.
- ad lidi, kteří si mechaniku koupili dříve - první se dala pořídit 4550, tudíž důvod opět postrádám, kvůli LabelFlash bych mechaniku neriskoval... Pravda, možná se u mě projevuje "deformace", podle níž mi přijde "malovat" si popisky na média jako nesmysl - raději použiji lihovou fixu nebo printable média a k tomu nějakou Pixmu...
LabelFlash má kouzlo v nevyužitých oblastech média na datové straně, pravda...ale opět bych jen kvůli tomu neriskoval crossflash.
-
Citace:
Původně odeslal peta303
ad RayeR:
- 3551 ano, ale ta jde jen flashovat výše, na 3551 flashovat nelze.
- ad lidi, kteří si mechaniku koupili dříve - první se dala pořídit 4550, tudíž důvod opět postrádám, kvůli LabelFlash bych mechaniku neriskoval... Pravda, možná se u mě projevuje "deformace", podle níž mi přijde "malovat" si popisky na média jako nesmysl - raději použiji lihovou fixu nebo printable média a k tomu nějakou Pixmu...
LabelFlash má kouzlo v nevyužitých oblastech média na datové straně, pravda...ale opět bych jen kvůli tomu neriskoval crossflash.
.... a navic LF media stojej ponekud vice nez bezna potiskovatelna. a navic to imho ani nevypada nijak extra (nemuzu si pomoct, ale me to proste prijde jako ptakovania, ale vice uz to tu ventilovat nebudu)
-
OK, myslel sem, ze prvni z rady byla 3550...
Ale at tak ci tak, kdo ma zajem si uprgadnou mechaniku nebo usetrit nakou kacku, tak ma ted MOZNOST.
Kazdy upgrade BIOSu ci FW nebo pretaktovani ma svoje riziko, od toho sme tu na O'C foru a ne nekde v lami staji, ne? :) Ja sem rad za kazdej mod, kterej nejakym zpusobem bez dalsich nakladu postrci moznosti HW/SW dale, ikdyz je to jen malickost. Jinak zatim nevim o pripadu znicene mechaniky onim flasherem...
-
Jednoznačně LG. Mají nejkvalitnější zápis a jsou na ně dobré ohlasy
-
Citace:
Původně odeslal danera
Jednoznačně LG. Mají nejkvalitnější zápis a jsou na ně dobré ohlasy
jezismarja :mad: tenhle vseobjimajici nazor si strc nekam. na forech najdes v diskusich u medii i lidi, kterejm zrovna LG mrvi nektera media, zatimco liteony ci pioneery a necy je pali v poho (a jindy je to samozrejme naopak, taky zalezi na fw). pokud mas nejakou konktretni zkusenost s danym modelem, sem s ni, ale napsat, ze "LG je nejlepsi" je to samy jako napsat "paroubek je de.il". proste to nema zadnou vypovidaci hodnotu
-
Citace:
jezismarja :mad: tenhle vseobjimajici nazor si strc nekam. na forech najdes v diskusich u medii i lidi, kterejm zrovna LG mrvi nektera media, zatimco liteony ci pioneery a necy je pali v poho (a jindy je to samozrejme naopak, taky zalezi na fw). pokud mas nejakou konktretni zkusenost s danym modelem, sem s ni, ale napsat, ze "LG je nejlepsi" je to samy jako napsat "paroubek je de.il". proste to nema zadnou vypovidaci hodnotu
Říkám LG je v klidu značka, konkrétně mám model GSA 4163B a nemůžu si stěžovat. Pravda že některým nezkousne nějáká média, když má někdo firmware z roku 1 2 a čeká zázraky. Dnešní mechaniky jsou na velmi dobré úrovni, ale podle mého LG patří mezi nejlepší, alespoň řada GSA4xxx. Vlastnil si už předtím nějákou mechaniku?
-
Citace:
Původně odeslal danera
Říkám LG je v klidu značka, konkrétně mám model GSA 4163B a nemůžu si stěžovat. Pravda že některým nezkousne nějáká média, když má někdo firmware z roku 1 2 a čeká zázraky. Dnešní mechaniky jsou na velmi dobré úrovni, ale podle mého LG patří mezi nejlepší, alespoň řada GSA4xxx. Vlastnil si už předtím nějákou mechaniku?
no pokud mas na mysli dvd vypalovacky, taxem mel sony u14a (oem 510), ktera palila velmi pekne na media, ktera jsem tehdy pouzival (4x a 8x dvd+r traxdata), vic sem od ni nepotreboval. dnes mam teac 516e, prislusny thread najdes v sekci o mechanikach. za tu dam klidne ruku do ohne. ale rozhodne bych si ani omylem nedovolil takhle zobecnovat ze "teacy jsou skvely". beztak je to uvnitr oem neco jineho (pravdepodobne benq). ty napriklad osobne vis, co je uvnitr vsech lg dvd vypalvoacek za streva?
-
Bob má naprostou pravdu! Sry danera, ale to cos řekl, má nulovou informační hodnotu. Buď uvedu jakého typu se to jedná, s jakými médii máš zkušenost a čemu se vyhnout. Navíc, jak je v tomhle samotnym threadu již probíráno, každá vypalka má své přednosti a nedostatky, takže je nejlepší si nejprve říct, na co ji potřebuji a pak dle toho vybírat. Dobré je kombinovat vždy vypalku s dvd mechanikou pro lepší čtení či tišší provoz, popř. nedostatky jedné vypalky vyvážit koupí druhé.
PS: svým příspěvkem rozhodně nesnižuji kvality LG mechanik a pls no flame ;-)
-
Pani rozhodujem sa ze si kupim este jednu DVDRW mechaniku a zvazujem ci LG4167 a samozrejme nasiel i starsi model 4163. Neviem sa rozhodnut. Osobne mam 4160 ale ta ostava v druhom PC.
-
Já bych šel do modelu 4167, 4163 je přece jen starší. A moc se už neprodává. Je to můj názor.Osobně mám 4163.
-
Citace:
Původně odeslal AjsTi
Pani rozhodujem sa ze si kupim este jednu DVDRW mechaniku a zvazujem ci LG4167 a samozrejme nasiel i starsi model 4163. Neviem sa rozhodnut. Osobne mam 4160 ale ta ostava v druhom PC.
...a prečo si vo svojom compe nenecháš 4160ku? Mal som ju, následne 4167, teraz 4166 a stará dobrá 4160ka sa mi zdala úplne vpohode a bola asi z týchto najtichšia.
Inak s tých dvoch asi strašiu 4163. Nemal som ju, ale je viac pozitívnych ohlasov na ňu oproti 4167. Tú som mal a išla z compu po necelývch dvoch mesiacoch. Asi som si s ňou nerozumel :( .
-
Citace:
Původně odeslal Bikermotyl
...a prečo si vo svojom compe nenecháš 4160ku? Mal som ju, následne 4167, teraz 4166 a stará dobrá 4160ka sa mi zdala úplne vpohode a bola asi z týchto najtichšia.
Inak s tých dvoch asi strašiu 4163. Nemal som ju, ale je viac pozitívnych ohlasov na ňu oproti 4167. Tú som mal a išla z compu po necelývch dvoch mesiacoch. Asi som si s ňou nerozumel :( .
No mam dve pc , takze v jednom ostane 4160 ale do druheho stem este jednu. Tak asi preto.
-
No mam toho Benq-a 1655 a páli všechno na všechno a to lightsribe, taky dobrá věc, CD pořídim za 8 kč a DVD Verbatim za 20 kč, nemám tiskarnu na potisk medii tak mi tento monochromatický potisk vyhovuje :-)
-
Citace:
Původně odeslal Kamil Raška
No mam toho Benq-a 1655 a páli všechno na všechno a to lightsribe, taky dobrá věc, CD pořídim za 8 kč a DVD Verbatim za 20 kč, nemám tiskarnu na potisk medii tak mi tento monochromatický potisk vyhovuje :-)
to me osobne pro potisk medii plne vyhovuje lihovy fix. naklady bratru 20kc jednou za cca 4 roky :-)
-
Citace:
to me osobne pro potisk medii plne vyhovuje lihovy fix. naklady bratru 20kc jednou za cca 4 roky :-)
Me taky, ale pokud už udělám nějake video, nebo sezbírám kupu fotek kluka tak proč light scribe nevyužít?
-
Jasné, prečo to nevyužiť, keď je to tak "lacné" a napalka je v compe. Bohužiaľ u nás na Slovensku tie médiá vychádzajú na nehorázne peniaze, takže nepoužiteľné, ale za 20,-Kč je to myslím dopohody.
-
Doporučte nějakou spolehlivou mchaniku na pálení DVD ? Jedná se hlavně o kvalitu zápisu ..
Dík
-
No, ja osobne si ted nestezuju na Pioneer DVR111. Zatim sem sice palil jen cca 15 benq medii (takovej lepsi noname :-) ), ale kvalita dobra. navic umi vyhodnocovat chyby.
ale chvilku vydrz, nez bude test na cdr.cz. treba ji zero s martinem najdou nejaky ty mouchy.
-
Osobně preferuji NEC, Pioneer a LG...
Vybíral bych mezi NEC ND-4550 (už možná nepůjde sehnat) a P111.
-
Primlouvam se za pioneer (kvalizta zapisu), pak NEC.
Nicmene NEC se zhorsil ve kvalite soucastek - vice reklamaci ..
Ale stale ho preferuju.
-
Jeden takový slohový postřeh:
odešla mi 1802ka Toshiba (udolalo ji jedno mizerně vypálené DVD-R SONY - nemám je rád stejně jako jeho tvůrce 1673S), DVD-ROM už jsou jen na objednávku (čímž padá možnost si mechaniku vyzkoušet a vrátit - při jejich "kvalitě" je to pověstný zajíc v pytli).
Nakonec jsem pořídil ND-4570A a mohu podpořit Bathoryho recenzi na CDRHard... Tzn. pokud se vám poštěstí 4550, jděte do ní, jinak si raději připlaťte na P111, anebo si počkejte.
4570 je buď ušita hodně horkou jehlou (nevyladěný firmware), což u NECu nebývá obvyklé, nebo je optika SONY opravdu o tolik tříd horší, než Sanyo...
EDIT - byla to druhá 4570, kterou jsem měl v prackách, do té doby vždy 4550, opakuje se historie (TEAC W540E mi kdysi taky utekl přímo pod nosem)...
-
ja jsem rpo DL DVD R/RW/ RAM LG GSA-H10ABBB, white, bulk za tu cenu best dvd rw a zatim bez reklamace a tak to i vydrzi
http://obchod.jpc.cz/product.php?productid=16179
-
takze panove, svoji nedavnou volbou dvr111 sem se nesekl:
http://www.cdr.cz/a/17812
-
Pánové díky
Ten pioneer mě teda nenapdl řšil jsme LG a NEC ale kouknu i na tu novinku od Pioneeru. Ale zaráží mě proč se pořád takový věci řeší přes IDE já už bych čekal SATA a zase nic :rolleyes:
-
no treba proto, ze rada lidi , kteri jen po case kupuji novou vypalku by si musela koupit do sve sunky radic. nicmene ja nevidim duvod pro nejkay unahleny prechod na SATA stylem "zapomenme na IDE". mechanika mi na ide funguje v pohode. pokud se intel v ICH8 rozhodl na IDE zapomenout, je to jeho problem, jini vyrobci cipsetu jiste nebudou takto radikalni hned letos. a uprimne, moralni zivotnost DVD vypalky konci zhruba ve chvili, kdy blu-ray/hd dvd vypalky klesnou pod 5000 a dvourstva 50GB media pod ekvivalent DVD (ted pokud vezmem jako zaklad 15Kc co typicky stojej kvlaitni media v krabkach (bluray ve spindlech hend tak nebude :-)), pak jakmile budou stat kolem 200,- tak je rozhodnuto).
-
Umi P111 LS nebo LF? Neumi Safedisc 3.20, nečte CD-DA s CDS-100 a Key2 Audio, má horší čtení poškozených disků.. co na ní všichni vidíte?
Bohužel se k nám asi nikdy nedostane LG H10L, která je ze všech těch variant LG nejlepší..
-
Citace:
Původně odeslal Harry
Umi P111 LS nebo LF? Neumi Safedisc 3.20, nečte CD-DA s CDS-100 a Key2 Audio, má horší čtení poškozených disků.. co na ní všichni vidíte?
Bohužel se k nám asi nikdy nedostane LG H10L, která je ze všech těch variant LG nejlepší..
takze bodove:
1) LF LS ... me nezajima, cca co 4 roky koupim lihovou fixu za 19kc
2) Safedisc ... nezajem, hry takrka nehraju, originalek mam poskrovnu a vetsinou se jedna o starsi veci jako HalfLife1, sshock1, lander atd. tam nemam prob, ale vlastne sem ani nikdy backup nedelal.
3) CDS-100 a Key2 ... opet nepotrebuju. ja sem v hudbe ponekud zvlastni takze soucasna produkce (ktera ma na CD tyto ochrany) se me zcela netyka
a ted:
4) DVR-111 NAPROSTO SKVELE pali! to je pro me KLICOVA vlastnost. Ja pouzivam vypalku 99,9% casu bud na paleni nebo cteni vypalenych medii
5) s tim ctenim to neni nijaky problem. zatim sem nenarazil na medium, ktere bych nedal. chovam se k nim celkem slusne (momentalne obyvaji 240CD kufr)
zaver? jen to ,ze ja sem typicky zakaznim pro DVR-111, zatimco ty jsi typicky zakaznik pro H10L. Kazdy kdo bude chtit novou vypalu a bude cist tento thread se pak zcela svobodne rozhodne, jestli se blizi spise memu nebo tvemu pojeti pozadavky na DVD vyplaku.
-
souhlasím s Bobem van Sikorski, ty nedostatky DVR-111 jsou i pro mě naprosto nepodstatné, u mě je na 1. místě kvalita zápisu a u té to vypadá, že tento pincek je king
-
Takze po dlouhe dobe u me taky nastala potreba nove palirny. Ne ze by mi stara Toshiba SD-R5112 nestacila, zapisuju pouze na Tayo Yudeny a 4X zapis me zase moc nezdrzi, ale rad bych uz nejakou mechaniku co umi (krome DVD+- a DL) spolehlive a bezproblemu DVD-RAM.
Zatim jsem zuzil vyber na Pioneera DVR-111 a LG H20L, spis se klonim k pioneerovi.
Co byste doporucili? Je jeste nejaka alternativa - trebas NEC? o tech toho moc nevim
-
Citace:
Původně odeslal MV
Takze po dlouhe dobe u me taky nastala potreba nove palirny. Ne ze by mi stara Toshiba SD-R5112 nestacila, zapisuju pouze na Tayo Yudeny a 4X zapis me zase moc nezdrzi, ale rad bych uz nejakou mechaniku co umi (krome DVD+- a DL) spolehlive a bezproblemu DVD-RAM.
Zatim jsem zuzil vyber na Pioneera DVR-111 a LG H20L, spis se klonim k pioneerovi.
Co byste doporucili? Je jeste nejaka alternativa - trebas NEC? o tech toho moc nevim
LG GSA-H20L (16× DVD±R/RW DL, 5× RAM, LightScribe, IDE) @cdr.cz
Pioneer DVR-111 (16×16 DVD±R/RW, 8×DL, 5×RAM, IDE) @cdr.cz
NEC ND-4571A (16×16 DVD±R/RW, 8×8 DVD±R DL, 5× RAM IDE) @cdr.cz
Ja osobne jednoznacne doporucuji Pioneera, koupil jsem ho driv nez u nas ta recka vysla a rozhodne jsem neprohloupil. Aktualne palim 16x DVD-R Sony plnou rychlosti ve vyborne kvalite. Pokud nepotrebujes ptakoviny jako LS/LF, tak ji ber. DVD-RAM je zcela spolehlive, alespon co mohu soudit podle svych 3 kousku 3x DVD-RAM Verbatim.
-
OK, diky moc, recenze jsem cetl, no je fakt ze ten NEC teda cte hur, nez starsi modely? V tom pripade vede Pioneer :-)
LS nepotrebuju, nejak me nepresvedcil vysledek potisku...
-
Citace:
Původně odeslal MV
OK, diky moc, recenze jsem cetl, no je fakt ze ten NEC teda cte hur, nez starsi modely? V tom pripade vede Pioneer :-)
LS nepotrebuju, nejak me nepresvedcil vysledek potisku...
no ja myslim ze Zero popsal kvalitu cteni poskrabanejch DVD v recenzi celkem poctive. proste 4751 nebrat, sebemensi skrabanecek a vona to neprecte :-(
-
jj, prave me to celkem prekvapilo. Daval jsem (asi pred trictvrte rokem) do kompu celkem casto NEC ND-3550 a jako ctecka byla v pohode a navic vypalovala no jedno moje "nemocne" DVD-RW, na ktere si ostatni vypalky vylamaly zuby. Skoda toho, ze 4571 takhle zmrvili :-(
Apon je vyber o to jednodussi - pioneer ;-)
-
zmena cipsetu byla proste z jejich strany peachovina. ja sem v minulosti daval do par kompu 3520 a 3540, kamos ted ma 3550 a kolega 3550@4551, vsichi velmi spokojeni. ale ... uz tu nebudu mlatit prazdnou slamu, sve jsem zas na nejakou chvili rekl :-D
-
Nene, v chipsetu problém není (naopak - je na něm postaven i např. Pioneer 111). Problém 357x/457x je v optice od SONY, která je buďto výrazně horší než SANYO, nebo to ještě nemají vychytané (pak ale měli ještě počkat a vypustit nové mechaniky až teď - firmware 1-21 dělá mechaniku (konkrétně 4570/4571) o řád lepší).
Osobně jsem do svojí nahrál firmware 1-21 (díky čemuž zapisuje výborně, ve čtení sice na Toshibu 1712 nebo 3520 samozřejmě nemá, ale je to tak nějak v normálu). Zajímavé ale je, že v recenzi na CD-R tak kvalitně zapisuje mechanika už s firmwarem 1-01 (což ta moje neuměla ani náhodou a odpovídala by spíš Bathoryho poznatkům na CD-RHard). Možná u NECu v tichosti změnili firmware, kdo ví, ten můj je Liggyho IOData... (v případě problémů s 4570/1 důrazně doporučuji).
Nicméně současné pořadí?
Já bych volil
1. ND-3550/4550
2. Pioneer 111 + OEM
3. ND-4570 (na 3570 není nový fw)
4. LG Hxx
5. TEAC DV-516E (benQ)
...
ostatní
-
ano, samozrejme ne cipset ale optika, nejak jsem to omylem zamenil. jinak ja osobne bych v tvem zebricku soupnul teaca nad lg. mel sem ho par mesicu a rozhodne si na jeho kvalitu paleni a cteni nemuzu stezovat
-
tak som si to tu pozrel, precital recenziu na cdr a na 95% kupim toho pioneera, kvalita zapisu ma dost oslovila a chyby co ma su pre mna irelevantne :)
-
hmm, taky po nem posilhavam ...
ved, poradte, prodavam HW,odesel mi NEC 3540 (prestal vypalovat CD-R) a ted resim jakou novou palicku...
Prodavam hlavne: NEC (zacina byt poruchovy, uz to neni co to byvalo), LG, Lite-on a Pioneer,ale proste NEVIM co si vybrat ...
zajima me toto:
1. Super kvalitni zapis na CD-R a CD-RW
2. Kvalitni zapis DVD
3. DVD-RAM (read, write)
4. touha, ze par let vydrzi.
Co si mam tedy koupit ? Pioneer ? Nic poradneho uz se nedela.
-
svaco svaco, staci precist dve obrazovky zpet a pochopis, ze Pioneer DVR-111 je jasna volba :mweheh: :mweheh:
-
OK, ok, ale ja chtel presne takto popostrcit ... .-))))
Jedu si pro nej na kram ... :-)
-
takze som si kupil DVR-111D a trosku ju vytunil ;) http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=625972 dufam ze to niekomu pomoze aj ked to je prd financna uspora (od 100 do 250 Kc) :D ja som si kupil Dckovu verziu lebo ju zrovna mali v najblizsom obchode :)
-
Všade sama chvála na 111D,tak som si ju aj ja kúpil a budem tu asi jediný nespokojný majiteľ čo sa týka kvality zápisu.Však mi to horšie páli ako 110D a na Nec 4550 sa ani nechytá.Zatiaľ skúšané 3dvd,Verbatim a Sony-Daxon.Ešte vyskúšam TY.
A nešlo mi to ani testnúť v nere-kvalita zápisu.
-
jednoznacna volba v dnesnej dobe je Asus 1608P3S ;)
-
Citace:
Původně odeslal srebalat
jednoznacna volba v dnesnej dobe je Asus 1608P3S ;)
no nevim, proc kupovat OEM DVR-110, kdyz si muzes koupit rovnou DVR-111.
Citace:
Původně odeslal Patrik00
Všade sama chvála na 111D,tak som si ju aj ja kúpil a budem tu asi jediný nespokojný majiteľ čo sa týka kvality zápisu.Však mi to horšie páli ako 110D a na Nec 4550 sa ani nechytá.Zatiaľ skúšané 3dvd,Verbatim a Sony-Daxon.Ešte vyskúšam TY.
A nešlo mi to ani testnúť v nere-kvalita zápisu.
no, me pali prave na daxony a verbatimy luxusne. ted tu mam imation dvd+r 16x v podobe MBIPG101 R05 medii, a takto to vypada
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
no nevim, proc kupovat OEM DVR-110, kdyz si muzes koupit rovnou DVR-111.
lebo je lacnejsia ta ASUS a pri tom je to presne to iste, len zabalene v inej znacke a obale.. ale pokial mu na tych par kilach nezalezi, tak kludne môze radsej zobrat DCR-111;)
-
Citace:
Původně odeslal
srebalat
lebo je lacnejsia ta ASUS a pri tom je to presne to iste, len zabalene v inej znacke a obale.. ale pokial mu na tych par kilach nezalezi, tak kludne môze radsej zobrat DCR-111;)
ja osobne za sebe muzu v posledni dobe rici, ze klidne pioneeru jeho penize navic zaplatim. ta kvalita mechaniky me stale presvedcuje, ze si to zaslouzi (preci jen, ten fw, co do asuse pripadne nacpes, je od nej ;)).
-
Ahoj, co by jste si dnes koupily za vypalovačku? (nějaká normální cena okolo 1000,- . Co třeba ta LG GSA H20L
-
no,ja vim, ze uz se upakuji, alle:
- pokud nepotrebujes LS/LF, pak je Pioneer DVR-111 zcela luxusni
- samo muzes koupit jeho OEMko a flashnout na plnej (navod tu je na foru i na cdr.cz)
dalsi moznosti je koupit nekterou z novejsich kvalitnich mechanik jako treba:
- Samsung SH-S182D (18×18 DVD±R/RW, 8×8 DVD±R DL, 12× RAM IDE)
- BenQ DW1670 (16×16 DVD±R/RW, 8×8 DVD±R DL, 5× RAM IDE)
ale ja sam za sebe bych opet sel do Pincka.:D
-
docela se mi líbí ten Benq a Pioneer, LS, LF neni až tak podstatnj, ale je to +
-
-
estli se ptas me, tak odpoved znas: DVR-111 >:}
EDIT: v nejblizsi dobe pak ocekavam, ze vyjde novej fw pro ni: http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/pioneer/dvr_a11.html
-
To nej dnes...BenQ 1670 :)
-
ta LS ani LF nemá co? a verzi 111 nebo 111D ?
-
a co například ta LG GSA-H20L ?
-
verze jsou:
- 111D: neumí DVD-RAM, neumí LF
- 111: umí DVD-RAM, neumí LF
- 111L: umí DVD.RAM i LF
kteroukoliv verzi můžeš na 111L přeflashovat, je zde na foru na to i navod
LG nevim, nevidel jsem a osobne tu znacku nemusim. ty se tim ale nenech ovlivnit :-)
-
no právě mam v hlavě jenom 2 mechaniku, tu Pioneer 111 a nebo pak tu LG, tady na to máš i recenzi http://www.cdr.cz/a/17207
-
Ahojte nejake realne skusenosti stou 111 :?:
Je dobra :?
Nejake problemy :?:
Nic lepsie asi vsucastnost v predaji nieje ze :mweheh:
-
problemy ziadne ... vsetky informacie najdes v recenzii na CDR, mne osobne vyhovuje
-
tak tak, plna spokojenost. precte mi v poho i chcipajici media i kdyz, obcas samozrejme musi zpomalit a cist sektor vikrat, ne ho prokousne). recenze na cdr napovi vse ostatni, ja na ni napr jen a pouze palim dvd+ a dvd-. dvd-ram ma 3x verbatimy, neprepaluju chraneny hry, neprepaluju chraneny audio-cd. dvd decryptuje celkem rychle, ale to sem delal jen jednou jako zalohu originalu, takze nemuzu rict, ze je to tak vzdy.
imho jiste existuji mechaniky, se kterymi budes mozna i spokojen o neco vice (treba kvuli LF/LS), ale ja byt spokojen s 111 :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
imho jiste existuji mechaniky, se kterymi budes mozna i spokojen o neco vice (treba kvuli LF/LS), ale ja byt spokojen s 111 :-)
LF to umi, viz MadCapuv navod.
Jedine co by snad mohlo chybet je zmena book-type, na to jsem zatim zadny firmware nevidel.
-
no on nevie menit book type na DVD+R co ma fakt neboli :) viz recenzia CDR
-
Ja jsem menil postupne LG, 4163, 4167 a ted mam H10N. Posledni zminena je super, maximalni spokojenost.
http://www.cdr.cz/a/17146
Je radost testovat mechaniku, kdy vše vyjde napoprvé a nic se nemusí opakovat. Navíc mechaniku s rychlostmi, kterými se nemůže pochlubit žádná jiná
-
Citace:
Původně odeslal
comm
Ja jsem menil postupne LG, 4163, 4167 a ted mam H10N. Posledni zminena je super, maximalni spokojenost.
http://www.cdr.cz/a/17146
Je radost testovat mechaniku, kdy vše vyjde napoprvé a nic se nemusí opakovat. Navíc mechaniku s rychlostmi, kterými se nemůže pochlubit žádná jiná
u te by me sraly tyhle dve veci:
Nelze s ní ověřit kvalitu zápisu DVD (PI/PIF)
DVD-RW smazané a zapsané na LG nelze jinde číst
kvuli tomu prvnimu sem se zbavil TEACu DV-W516E
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
u te by me sraly tyhle dve veci:
Nelze s ní ověřit kvalitu zápisu DVD (PI/PIF)
DVD-RW smazané a zapsané na LG nelze jinde číst
kvuli tomu prvnimu sem se zbavil TEACu DV-W516E
Tak to me vubec netrapi, navic DVD-RW jsem snad jeste nikdy nevypaloval :) stejne vsichni nosi DVD+RW, navic... vetsina lidi v mem okoli ma prave LG... takze pro me nepodstatne.
-
co rikate na Samsung SH-S182D ??
na cdr.cz jsem cetl recenzi a chvalily ji .....nemate nekdo zkusenost ?
-
1 Příloh-a(y)
Zatim ji mam pouze jeden den (mam verzi s LS), tak jsem toho moc neotestoval. Ale dost jsem se potrapil pri instalaci, nabehnuti woken trvalo 5 minut. Zkousel jsem jiny IDE kabel, master, slave...nakonec to bylo zpusobene IDE ovladacem od nvidie. Zajimave, ze s mechanikou Nec 3520 behal v pohode.
A diky tomu jsem otestoval flash firmwaru pres USB redukci :-)
Edit: Prikladam test media Verbatim 16x vypaleneho 8x.
-
DVR-111 ma novej fw : http://wwwbsc.pioneer.co.jp/cgi-bin/...11_FW129EU.EXE
changes:
Support New 8x DVD-R Media
( 8x writing:E-top )
Support New 16x DVD-R Media
( 16x writing:Leaddata, AMC, Must Tech )
( 12x writing:E-top, Infosource)
Support New 8x DVD-R DL Media
( 8x writing:Taiyo-Yuden(That's), Maxell )
Support New 8x +R Media
( 8x writing:E-top )
Support New 16x +R Media
( 16x writing:MBI, Optodisc, Ritek, Prodisc )
( 12x writing:VDL ODMS )
Support New 8x +R DL Media
( 8x writing:Ricoh, Ritek )
DVD-R DL Writability has improved.
DVD-R DL Readability has improved.
+R DL Writability has improved.
+R DL Readability has improved.
+RW Writability has improved.
DVD-RAM Writability has improved.
DVD-RAM Readability has improved.
CD-R Writability has improved.
CD-RW Writability has improved.
CD-ROM Readability has improved.
-
Citace:
Původně odeslal
Scorp
a co například ta LG GSA-H20L ?
Zdá se, ýe nikdo na tento výkřik nereaguje. Tak se se stejnou otázkou přidávám i já? Existuje důvod proč dnes nekoupit LG GSA-H20L? Je lepší mechanika řekněme do 1500 Kč incl. DPH?
Děkujeme za odpovědi,
Dan.
-
Citace:
Původně odeslal
DANNY
Zdá se, ýe nikdo na tento výkřik nereaguje. Tak se se stejnou otázkou přidávám i já? Existuje důvod proč dnes nekoupit LG GSA-H20L? Je lepší mechanika řekněme do 1500 Kč incl. DPH?
Děkujeme za odpovědi,
Dan.
No ja jsem se rozhodl nedavno pro Pioneera DVR-111D.
Koukal jsem ted na tu LG na cdr.cz a nejak nevim, co na ni vidis?
-
Tak co vi co jste se v poslední době rozhodli pro Pioneer DVR-111
jak se s ním cítíte, co kvalita zápisu, budu pálit především na verbatim DVD+R 16x rychlostí 8x, žádnýho hybrida a flešovat nebudu, při té ceně to už dnes asi nemá cenu, takže vemu rovnou full 111
http://www.czechcomputer.cz/product_...900536AEC.html
-
Nu parametrama sou ty mnechaniky na stejno, respektive kapku lip je na tom LGina... a s LG mam jen ty nejlepsi zkusenosti co do kvality (mam ted CDRW mechaniku)... takze opravbdu to beru tak, ze jestli neni (rozumny) duvod brat neco jineho, tak je LG H20L "jasna volba",... :))
-
Tak po diskusi s prodejci, to opravdu vypadá na H-20L. ALE: Dnes v novém ceníku CzechComputer se objevila "nová" H-22LR. Víte o ní někdo něco? Je to lepší volba než H-20?
Pro srovnání:
20 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35877
22 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41095
Díky za odpovědi,
Dan.
-
Citace:
Původně odeslal
DANNY
Pokud ctu dobre ty technicke parametry, tak ta 22ka zrejme zvlada overspeed na temer vsech typech medii. Otazkou je, jestli je to jediny rozdil mezi nimi, nebo zda je tam rozdil i v HW, protoze vyladit FW a vydat mechaniku jako novy model, to uz by byla celkem sila...
-
Mam LG H20L a uvedu nekolik veci kvuli kterym bych si ji priste nekoupil a zkusil neco jineho (porovnavam s notne ojetou LiteOn 812@832 kterou mam hned vedle):
1. pri prehravani filmu ci jineho datove nenarocneho zdroje nezpomali a porad jede na max
2. je vyrazne pomalejsi pri Quick erase DVD+RW nez stary LiteOn 812 (trva ji to vic jak pul minuty, LiteOn to ma za par sekund)
3. ted mi selhala pri full erase jineho DVD+RW, nastesti LiteOn ho vymazal uplne, uz jsem myslel ze o medium prijdu
4. mala neoficialni podpora v porovnani s LiteOn (CDFreaks)
5. nepodporuje KProbe na kontrolu kvality vypalovani
6. nefunguje na ni zpomalovaci software (to jeste zhorsuje dopad bodu 1.)
uvedu i plusy kterymi prijemne prekvapila:
1. dost dobre cte poskozena CD
2. az neocekavane kvalitni vypalovani na Verbatim DVD-R 16x
-
Bezva, dekuju za informaci... osobně se mi ty problémy nezdají až tak závažné, nicméně pojďme tedy najít lepší řešení...
-
Citace:
Původně odeslal
DANNY
Bezva, dekuju za informaci... osobně se mi ty problémy nezdají až tak závažné, nicméně pojďme tedy najít lepší řešení...
Pokud ti ty mnou uvedene body nevadi tak do ni klidne jdi, je to jinak dobra mechanika.
Osobne bych zkusil Samsung SH-S182M (to same co 182D+Lightscribe http://www.cdr.cz/a/18256)
-
-
Citace:
Původně odeslal
Sasa
Pokud ti ty mnou uvedene body nevadi tak do ni klidne jdi, je to jinak dobra mechanika.
Osobne bych zkusil Samsung SH-S182M (to same co 182D+Lightscribe
http://www.cdr.cz/a/18256)
no po precteni komentaru pod recenzi nevim jestli do ni jit....
http://www.cdr.cz/a/diskuze/8044
osobne chci do ni jit, ale uvidime jak moc ochotni budou v TSB pri mych "pozadavcich"
-
mam tu Samsung asi 1 mesic a zatim bez problemu......vypaluju hlavne dvd-video a prehravac zatim vse prehral bez problemu....jinak na 16x Verbatimy muzu vypalovat 18x
-
Mám Samsunga SH-182D a pálí hůř, než stará Lite-on 1673S, zato je celkem tichá a umí DVD-RAM. S prvním firmwarem mi ovšem zprasila DVD-R Tayio yuden tak, že měl 9150 PIF (zatímco já jsem byl zvyklý na pouze na desítky PIF). Teď po upradu firmwaru má sice PIF více (cca 200 na DVD+R TY 8x), ale PI méně než Lite-on, takže celkem spokojenost. Doporučuji.
-
uz ji mam taky doma verzu "M" s LS a zatim az na LS (to jsem prozatim nezkousel) tak jede v pohode, pali a cte jen zatim co vim co jsem zkousel tak nebere medium DVD-RW (BENQ), ale DVD-R BENQ ano.
EDIT:
tka jsem zkousel i LS, ale jako "nic moc", daval jsem stredni kvalitu a nemam tam zadne soustredne kruznice, ale zda se mi, ze je to takove, jako "slabe" neni to moc videt :(
-
Toš poraďte co fčil koupit :-)
Určitě sata, na hlučnosti mi moc nesejde, hlavní priorita je kvalitní výpal.
Díky.
Ed/ Vypaluji výhradně na Verbatim DVD+R ==> skladování, záloha médií
Nevím proč ale risknu tu LG, čekal jsem spíš něco ve stylu samsunga 203B co jsem měl kdysi.
-
Pripojuji se z dotazem k tnema, kvalitni vypal mne take zajima..
-
Ja mozem doporucit tuto LG GH20NS10, nemozem overit kvalitu palenia, vetsinou DVD-R palim 8x , DVD+R DL 4x i ked zvladne daleko rychlejsie. Vypalenych na nej mam cca 100-200 medii Verbatim a taku 50 tychto Verbatim a ziadny problem. Dvd idu prehravat ako v pc, tak stolnom prehravaci a mam pocit, ze idu lepsie ako originaly.
-
Já doporučím NEC 7203, bezproblémová a tichá mechanika se solidním zápisem hodným pověsti výrobce. I čtení celkem ujde, byť je jí na to škoda. Dobrý nástupce 2500, 3520 je ale lepší. Pokud jde o zápis, je to dobrá volba.
LG GH20NS10 je na tom asi nejlépe ze "zbytku světa", ale nemám s ní moc dobré zkušenosti - umí jen a pouze Verbatimky, ostatní je tragické. Kromě ničí DL a DVD+RW média (lokálně defektní jsou i po zápisu v jiné mechanice), upgrade firmwaru moc nepomohl, jen zredukoval počet nedopsaných médií. Čtení nic moc (neúnosně dlouho načítá média, slabá korekce chyb). V současnosti se už neprodává.
U Samsungu nebo LiteOnu musí mít člověk štěstí na kus.