Hmm, rozdil minimalni, romsip mam taky na ultra, ale CL mam 2 a ne 2,5 :-( , navic mi skoro nic nebezelo...
PS: delku nema cenu merit, dulezity je obvod :idea: :lol: 8-)
Printable View
Hmm, rozdil minimalni, romsip mam taky na ultra, ale CL mam 2 a ne 2,5 :-( , navic mi skoro nic nebezelo...
PS: delku nema cenu merit, dulezity je obvod :idea: :lol: 8-)
hele ja se chystam udelat urcity update parametru poce ( a vytahnout z toho stabilne vic - uz na to ted budu mit vic casu ) tak pak to zmerim jeste jednou nacisto a uvidime kolik to da.Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Ja tim chtel rict, ze s lepsim nastavenim mam min bodu... (zase :? )
Je tu niekde thread o vysledkoch AIDY32 ?
Konkretne ma zaujima vykon pamati.
mam
read okolo 3000
zapis okolo 800 - to sa mi zda malo :?
a nepiste pls ze mam pouzit =hledat= lebo ma drbne z toho citania a hladania
no Taung mame to snad hledat za tebe? :roll:Citace:
Původně odeslal Taung
no clovece tusim se to nekde resilo. take jsem to pozoroval. nicmene jelikoz se nehonim za maximem, tak uz to ani dlouho nezkousim/nemerim.Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Vracim se jeste k jiz uvedenmu prispevku od Rhapsodyho s reklamaci na pipajici 8KRAI. Tak sem ji uz dotah dam do poce, nabehne az po te co dam pamet do DIMM2 (pak nabihala v jakemkoliv) a ejhe nevlezu do biosu.Vzdy se kousne pri nebo po scanovani SATA, nepomohlo ani naflesovani noveho biosu, chvova se uplne stejne. IDE nadetekuje ale pri SATA je ťuhík a v bisou ho nevypnu pac se tam nedostanu.Samo ze clear CMOS nepomuze. Co s tim, nestlalo se to uz nekomu :?:
no ja bych udelal to, ze bych popadl pocitac a odnesl to primo do servisu cele jim to predvest.Citace:
Původně odeslal Thomas
druha moznost je, ze to je jako s tim DIMM, pripojit tam SATA disk a trebas to nabehne > pak to vypnes :wink:
1.varianta asi neklapne, je to polatany z ruznejch dilu a jsem ted na druhym konci republiky a 2. taky ne, pac nemam asi kabel ani SATA disk :-o
heh, uz to jede, dal sem tam jinou grafarnu, s tou uz to nechtelo ani nabihat, taxem tam vratil tu puvodni a jede! Fakt nechapu :eek:
a co ze to bylo za grafickou kartu?Citace:
Původně odeslal Thomas
Puvodne nova R9200 VIVO, pak stara a pofiderni GF2MX a pak znovu ta prvni, pak to zase po pripojeni HDD a CD-ROM znovu neslo (vubec se nerozbehl) po opetovnem vypojeni a zapojeni HDD slo :eek: no prosto pohoda ktera nekonci ;D
Jen tak pro uplnost, ikdyz jsem testoval tu pouzitou pamet MEM testem (linux bootuje z diskety) a i v jinym kompu,tak se tvarila OK. Inu v zoufalosti jsem tam strcil tu svoji a ejhle, pocal jel jak vichr, zadny zavahani, pohoda. Tudis usuzuju na problem kompaktibility desky a pameti, nekdy se to rozjede a jede, nekdy ne, nekdy se kousne. Jo jedna se o postarsi Samsung DDR 333, ktera byla provozovana na casovani by speed na 133, nebo 166 MHz. Docela zvlastni...
hmmm co do nekompatibility jen pro info. deska krai, barton 2500+, kingston value 512ddr400 cl2.5, sb live 5.1 digital, tv tuner genius wonder pro III, asus r9600xt.
vypl jsem fw, agp4x, vypl jsem apic. hotcputester, prime95, sandra, memtest, goldmemory bezi bez problemu. 3dmark03 3650 ( na stejne sestave ale s rda3 a sapphire 9600xt > 4050 ) . v demo 3dmarku bezi bez zvuku. ve chvili kdy zapnu zvuk, tak do pulhodiny se kousne. take pri normalni praci ( trebas prehravani videa ) se kolem pul az hodiny kousne.
vysledek > reklamace grafiky ( dam vedet, jak jsme dopadli )
Nevim jestli je to ten samej problem co mam ja ale mne se stava ze zapnu komp disk porad sviti ale komp nechce nabehnout. Pak to vypnu a zase zapnu a pak disk horko tezko nabehne. A vcera kdyz sem hral NFS tak se disk za jizdi vypnul pak se okamzite zapnul a pak se zase vypnul a tak to cvakalo pokud sem nevypnul zdroj. Pak sem to zapl a nabehlo to v pohode. Disk sem kontroloval diagnostickym softverem a jak smart status tak povrch disku Ok i kdyz je pravda ze v posledni dobe dost rachoti ale to je u tohohle typu disku vzhledem na suntove loziska normalni. Taky 3dmark se mi seka stylem ze to vytuhne ale jde cez alt tab prepnout na plochu ovsem 3dmark se jako proces zabit neda takze to musim restartnout. Nevi nekdo cim by to mohlo byt. Procak mam starej tyden, deska ma dva mesice a vcera sem opravil zdroj(nafouknute kondiky) a porad to obcas dela psi kusy. Tyhle problemy sem na 8kra2i vubec nemel.Citace:
Původně odeslal Thomas
no tohle neni deskou ( teda pokud neni nacata ). tohle je 100% tim zdrojem. sices vymenil kodany, ale zmena jejich kapacity mohla vest k poskozeni i jine casti zdroje. zauvazuj nad tim.Citace:
Původně odeslal hr
Slo by to nak zmerit alebo nakej figl jak to zistit? Taky sem si vsim ze se mi obcas vypinaj vetraky sami od sebe a kdyz zatrepu kabelama tak se rozbehnout a vcera sem videl jak mi blikal lcd displej kterej mam v predu na casu - mohlo by to byt treba spatnym lcd displejem ktery by obcas zkratoval zdroj? Nejvic se bojim ze ten zdroj nacal nekolik veci naraz - to by bol asi dost problem to zjistit. Nejzajimavejsi je ze ten proc sem pretaktovaval z 1,53 Ghz na 1,9 Ghz zmenou fsb pri 1,525 V a zkousel sem to cez prime 5 hodin rock stable a potom co sem opravil zdroj uz potrebuje 1,6 V pri rovnakej frekvenci aby bol rock stable co je dost podivne. Dalej pred tym nez sem zdroj opravil vcore brutalne kolisalo cca 0,04 V od nastavenej hodnoty jak smerom hore tak smerom dole a to hlavne v zatazi a teraz po oprave su max odchylky 0,015 V. Som z toho jelen. A jeste jedna otazka - skadial bere 8krai teplotu procesoru ked pod procesorom uz cidlo nieje je tam len diera.Citace:
Původně odeslal mISHA
no hele tohle vypada, ze mas ten zdroj totalne out a jeste nekde vyvyklane kabely v konektorech. ja bych dal jinej zdroj a s klidnym svedomim bych sel spat. takhle bych se bal co mi zas odejde...
Jasne souhlasim s mishou ze to bude mrtvym zdrojem, me se rozbehlo vzdycky (myslim vetrone,disky atd.) Nejrozumnejsi bude, pokud mozno, zvolit postup zkouseni jinych funkcnich nahradnich soucastek, pak mas realnou sanci se k necemu dopatrat :!:Citace:
Původně odeslal hr
to misha> neuvazoval si o variante nekompaktibility toho sound blasteru? nemam sice vlastni zkusenosti, ale uz sem parkrat slysel neco o tom, ze to s nema nebude moc slavny...
2Thomas: to jsem uvazoval, nicmene to delalo problemy uz ve chvili, kdy v systemu ten blaster nebyl. takze asi tak. ovsem kdykoliv se vypne zvuk ( v 3dmark demu ) tak to bezi. je to fakt zajimave. zitra s tim jeste neco zkusime udelat.
tak zajimavost > dotycny mi volal, ze dal napeti cpu na 1.82V ( uff ), originalni ovladace ke grafice ( asusacke ) a jeste par zmen ( netusim ) a pry mu to bezi bez problemu. tak se na to dnes pujdu podivat.
tak neuveritelne. opravdu na 1.82V to jede ( teplota pri testech +- 52-53 stupnu ). jakmile to jen shodim na 1.8V tak se mi pri normalni praci najednou pocitac sam restartoval ( nastaveni 200fsb, romsip ultra, ddrcommandrate 1t a ostatni cl2.5 3 6 3 ).
zkusim jeste sundat chladic a nasadit ho jeste jednou s novou pastou.
muze mi nekdo rict, vo co go? :eek:
Nejak si cece pozapomel uvest jestli procik porvozujes s FSB 200 na puvudni frekvenci 1,83MHz, nebo ho mate vejs, tim by se asi vysvetlilo to celkem perverzni napeti 1,82V. Jinak nevidim duvod proc to melo padat na nizsim :-) Ty ovladace grafarny mohli neco zpusobit, ale spis bude bota v tom prociku rek bych
Pravdepodobne bude problem v tom ROMSIP ULTRA. Podle ruznych verzi BIOSu zpusoboval ruzne chovani. Treba verze z 12mes 03 mi nejela na ULTRA s zadnou pameti krome Hynix a PQI OriginalCitace:
Původně odeslal mISHA
procesor je zamknuty ( 2.2GHz ) ovsem for je v tom, ze ono to pada i na zakladni frekvenci a zakladnim napeti. v tom je ten prusvih. proste ten procik je nejaky divny.
v desce je nejdnovejsi bios ( 12.2.04 tusim ).
Prave, dej treba ROMSIP NormalCitace:
Původně odeslal mISHA
to jsem zkousel. vysledek byl zhruba stejny ( a jeste k tomu spadl dost vykon pameti ). prijde mi, jako by ten procesor proste byl nejak nekompatibilni s deskou a spol.
To je docela divny, nemyslis? Vyrobcu a procesoru zase tolik neni, aby byly nekompaktibilni :D Takze kdyz to shrnu: na difolt hodnoty biosu, napeti a taktu prociku, se to kouse? Jestli ja, videl bych to na odzkouseni jineho obdobneho CPU, pripadne tohodle v jine funkcni desce, jinak s tim myslim nehnes :?Citace:
Původně odeslal mISHA
jj uz jsem se rozhodl, ze po obhajobe ted rozdelam svuj komp a zkusim prohazet jednotlive dily.
jinak si fakt nedokazu vysvetlit, ze to nebezi na default.
btw pise se "kompatibilni" a ne "kompaktibilni" :wink:
Tak sem koupil novej zdroj Fortron FSP350-60PN(PF) 350W a cast problemu zmizela. Mam jeste jeden takovej problem ze mi obcas nenajede cela pamat (2*256 MB) ale jenom pulka a kdyz sem pak zkousel nahodne jednu vytahnout a zapnul to tak to pipalo ze tam zadna neni. Tak sem ji vytahnul a dal ji nazpet do toho samyho slotu a jela v pohode. Na druhy den mi zase nahodne jedna nejela. Nemuze to byt tim ze by zdroj poskodil radic na pamate. Obcas se mi taky stava ze kdyz neco instaluju z binarky tak mi to vyplyvne hlasku ze je binarka poskozena - nejde cist nejakej soubor, dam retry a v pohode se to doinstaluje. Dneska zkusim gold memory a sem zvedavej co to vyplyvne. Ladeni kompu mne vzdycky bavilo ale z tohohle mi uz zacinaj tict nervy.Citace:
Původně odeslal mISHA
hmmm to by mohlo byt poskozenou deskou anebo jen nejakym drobnym problemkem. zkusil bych to cele rozdelat a zase slozit pripadne pouzit jiny nez 1 dimm slot. ten goldmemory je dobry napad.
misha> ze by studenak v procesoru? ;D jinak mas tim pravopisem pravdu, nic mene pro me je to dulezity asi jako debata jestli hlavni mesto VC kraje je Hradec nebo Pardubky :D
hr> to co popisujes vypada spise na nejakej modul pameti nez na radic, me to tenkrat pipalo porad nezavisle na jakekoli pameti. S novou deskou to obcas se starou pameti slo obcas ne (viz. prispevky vyse). Jinak neni spatny http://www.memtest86.com/ ale ten mi problem taky nevyresil...
Nejake nove postrehy ....
Ted prodavam vyhradne Gigabyte a EPoX 8KRAI (pro taktovace)
Delam i Gigabyte grafiky, no a kdyz dam EPoX 8KRAI + Gigabyte R9200 (jake koliv biosy), tak pocitac pri prvnim startu nenabehne, musim zmacknout reset a pak to frci, vytahnu ze zasuvky a zase nebezi....
Jine problemy nejsou 8KRA2I, 8KRA2+ to nedelaly....
Reseni. V Biosu 8KRAI musim dat AGP 4x, vypnout FW a pro jistotu nikdy nenechavam pameti na SPD, davam co mam odzkouseno u ruznych pameti ... Pak vse frci dokonale ..... :-)))
To jen takovy postrech z posledni doby ....
Jo a kamaradce jsem dal 8KRAI a ona ma pinnacle 1394 kartu, ale kamera (sony) nebezela, dal jsem jinou 8KRAI nebezela, dal jsem kouwell 1394, nebezela, dal jsem Gigabyte GA-7VT600-1394 a integrovana 1394 + obe kerty bezely se Sony OK. V moji 8KRA2+ take vse v poradku ....
Proste nechapu co je na te 8KRAI jine .... Jinak super deska, bezproblemu, pouze tyto dve veci me trapi ... I kdyz ta prvni je banalita...
EDIT: mISHA: Uz mas grafiku ??? Co ten tvuj problem ???
hehe grafiku sem zatim neodeslal dokonce bych rekl, ze to je deskou. epox dava standardne do pameti 2.7 a pri zvyseni na 2.8 to bezi bez problemu ( jelikoz ten poc tady nemam, nemuzu prozkouset ) a pry se pri tom muze i snizit napajeni na cpu. ten poc pak bezi v testu ( 3dmark03 demo + zvuk nekolik hodin ).
jinak abych pravdu rekl, tak sem tu mel zatim kra2+ rda3 a krai no a musim rici, ze zatim bez jakehokoliv problemu po instalaci byla jen ta s nf2. ja uz opravdu nevim. asus sel do pr.ele kvalitou. epox je na telepaticke ovladani. asi si koupim notebook a kaslu na to. :roll:
EDIT: ale prijde mi, ze ten pocitac thermal throttluje ( na tom 1.82V ) protoze v 3dmarku testu jsou pasaze, kde byl predtim mnohem vykonejsi > nekde pada moc nizko fps ackoliv celkove hodnoceni je asi 3600
S pametma (2x 256MB Samsung) jsem mel taky na KRA2+ problemy (bezelo to bez kousnuti, ale GoldMemory padal), pak jsem zvysil napeti jako mISHA o 0.1V (2.8V) a je to OK 8-)
chtel bych koupit epoxe 8KRAI, ale nevim jestli mi v nem pojede moje asuska Gf 2mx. nevite jestli v te desce jedou i starsi grafarny, nebo jenom novejsi? grafarnu mam sice v planu koupit novou, ale az tak za dva tydny, ted bych jeste rad chvilku jel na te stare..
co na to rict. pojede. proc by nemela?Citace:
Původně odeslal JaB
GF2 tam jede v pohode .... :-)))
I riva TNT ...
Tak snad pofrci i ten Asus .....
mam jednu otazecku pude(vejde se) mi na 8KRAI AC Coper Silent 2 TC??? A uchladil by pripadne na taktovanyho Bartona 2500+ na takovejch 3200+? rozhoduju se do ceho za investovat a tahle sestavka by se mi tuze líbyla :wink: jestli stim má někdo zkušenosti :wink:
tie kondiky su dost blizko ale co som pozeral popisy tak ho na tej doske vela ludi ma .. a o tom ze to uchladi som si tiez isty... popozeraj thread ktory je venovany bud cisto tomu chladicu alebo porovnaniu s FalconRock alebo tak
neni na internetu nahodou nekde recenze týhle desky(EPOX 8KRAI) ja sem ji nikde nena sel :? tet semnato kokal ze to tam dost lidí má :-)
Ten chladic ti tam pujde, zrovna predevcirem jsem ho zkousel .... :-))
A uchladi ti to ... :-)))
Ja mam 2500+ na 2300 pri 1.7V a mel teplotu pri max. load 57 stupnu, ale stejne jsem si nechal Vulcano.
1. Vulcano je o 10 stupnu lepsi pri min. otackach...
2. Artic je dost horky a dotyka se kondiku a to se mi nelibilo, a protoze ma male otacky, tak jsem si rikal, aby ty kondiky moc nezahrival, takze zustavam u Vulcana.
Ale doporucim ti tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25809
Ja ho pouzivam na vsechny procesory (XP 2000+ - 3200+) a jsem s nim plne spokojeny a je taky tichy...
Hledej 8KRA2+ (coz je vlastne stejna deska a recenzi je dost, uplne stejny BIOS)... :-)))Citace:
Původně odeslal rehor1
Rozhodne s koupi 8KRAI budes VELMI spokojen ...
Ja pravje premejslim o verzi s regulaci otacek http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25597 a ta ma naplno 2800takze by to mohlo zvladat :-) me de dost o ten hluk :-) Ale ten CoolerMaster nevypada taky spatne... Jak moc se dotyka tech kondiku?Uplne nebo je jen kusek od nich? Naka ta recenze byla vsude psana na HWplus.sk ale tam se mi neukazal zadnej server :-(
Je tam tak pul milimetru ... :-)))
Proste nijak na ne netlaci, ale je to jen tak tak, v kazdem pripade ja jsem puntickar, tak se nenech nijak zmast ... :-)
Mam par otazecek:
1.)Jak tahle suprova destička vychází s Linuxem(konkretne Mandrake 10.0)?
2.)Někde vepředu sem čet o nějakejch problemech via vs. Ati takže mi pude stimhle bordikem ATI 9600SE ? Nebou sou stim nějakýroblémy?
3.)kolik je tam tich konetoru pro vjetracki?
4.)a je tam ten krasnej epoxackej led displijek nebo ne?(jak tvrdi v mironetu hned pod obrazkem tohohle bordiku :?
Konektory pro VETRACKY sou tam 2 tusim, display tem NENI a vsechno je to tu uz popsano, pokud tu desku chces, tak to nejak procti :-)
ja to pravje cet :-) pravje jeden tvrdil ze tam ten displijek je a druhej neni a úpak to nikdo natvrdo nerek jestli tam je.... a stou grafikou se to taky resilo a neporesilo :-(
Display se vyresil - ja byl ten co tvrdil ze tam neni a ver mi ze tam N.E.N.I. ;-)
S tema grafikama je to trosku o hubu asi, doporucuju vyzkouset...
vyzkoušet, no to je takovy koupit grafiku a skoušet jestli mi v komu pude ... to se mi moc nelibi :-( skoda toho displaye...
uprava:
a NVIDA tam běhaj na 100%? žeby 5600XT to je v podstate to samy jako ATI 9600SE... Ikdyž ATI je podle tetů lepší...
1. je to VIA = 100 procentni funkcnostCitace:
Původně odeslal rehor1
2. Problemy mohou byt s 9600 (ale to i na nForce2, atd), resi se to FW off a AGP 4x (jeste jsem nevidel EPoXe, ktery by ATInu odmitl)
3. 2
4. N.E.N.I (je to osekane, bohuzel, BIOS je ale stejne kvalitni, BTW ted v novem Computeru bylo, ze teto desce CHYBI dulezite polozky v BIOSu..... VYPATLANYY IDIOTI... vubec ten jejich test byl vybornej .... u vsech Abitu s nForce2 bylo jako minus vykon .... :-)))))))))
Vyzkouset = ne koupit a zkusit, ale zajit do kramu a zkusit nez koupis ;-)Citace:
Původně odeslal rehor1
Jinak na to co jsem si nemohl vzpomet s tema 9600 odpovedel svaca - vypnes Fastwrites a misto agp8x das 4x (zadny vliv na vykon u obou polozek, neboj) a jede to vzdy ;-)
8KRA2+ a 8KRAI su dost odlisne dosky, pricom 8KRAI je podstatne horsia. Tolko asi k tvojmu prispevku ze su vlastne rovnake = nezmysel.Citace:
Původně odeslal svaca
Tak nam tu znalce vyjmenuj rozdily a vcem vsem je PODSTATNE horsi ??? Co tu prosimte placas za nesmysly? :roll: Asi moc ctes Computer...Citace:
Původně odeslal hr
V biosu neni rozdil zadny, obe umi sw chlazeni, krai ma o 1 PCI min a nema diagnostiku na desce, ma imho lepe rozvrzene PCB a nema IDE Raid radic.
Vyjmenuj nam prosim proc je podstatne horsi (imho je bez radice a levnejsi - tudiz stejna, neochuzena o zadne ficurky)...
Necitam ziadne casopisy o pocitacoch. Netvrdil som ze je rozdiel v biose. Preco je horsia som pisal uz o niekolko stranok spat. Mal som 8kra2i a taCitace:
Původně odeslal Rhapsody
bola o dost lepsia. Takze o 1 PCI menej, bez ledky, minus konektor na fan
nieje ziaden rozdiel? Aha to som nevedel. Este mi vysvetli v com je to rozlozenie PCB lepsie. Zle umiestneni Fdd konektor - ty mas Fdd (ak nejaku mas) umiestnenu naspodu casu? Je mensia co je skor nevyhoda pretoze ked chcem nieco zapojit/vytiahnut mam miestami problem prestrcit ruku skrz kabely/kondiky/karty a zvycajne kvoli blbostiam musim
vytiahnut veci na okolo. Otocenie socketu tiez nieje bohvieco - na druhej strane pri kondikoch je dost obtiazne zalozit sponu. Posunutie pamati je dalsie minus pretoze ked chcem vytiahnut procak musim aj pamate a ja osobne castejsie bastrngujem z procesorom ako z grafarnou. Vykon a stabilita su rovnake. Ano pre niekoho kto to zlozi a 3 roky alebo kym sa to nepokazi to neotvori je to rovnaka doska, tu sme vsak na overclocking fore a myslim ze ludia tu s pocitacmi bastrnguju castejsie ako raz za 3 roky.
Me to rozlozeni na krai lepsi pripada, fdd konektor je dole a s tim nejak nemanipuluju - flopinu zapojim jednou a hotovo.
Chybejici fan konektor - na kra2+/i sou sice 3, ale otacky to meri stejne jen u 2, sam rikas ze sme na oc 4u, ja mam vetraku 5, takze je jedno jestli napajeni jde do desky nebo do rozdvojky, protoze tu musim pouzit stejne :wink:
Rozmery desky jsou spis vyhodou, protoze kra2+/i se do leckterych case ani nevleze (pokud mas suplik na disk bo delsi cdromku) :!:
5x PCI staci prakticky vzdy, kdyz je na desce integrovana sitovka, bo mas zalpnenych vsech 5 slotu ???
Diagnostika je krasna vec, ale pokud nejses vylozene lama, tak je stejne tak akorad pro okrasu, protoze udaj na ni mi casto dle manualu prozradi kulovy (pokud neudelas nejakou zasadni botu).
Celkove zmenseni a posunuti je celkem male, ze by ti tam ted jako nevlezla ruka ??? A pokud vim, tak na kra2+/i pri delsi grafice nesla dobre vytahnout RAMka, takze tady se pamet vytahuje lip ;-)
VSECHNY tyhlety rozdily jsou tu nekolikrat popisovany a ze by z techhle detailu plynulo ze je deska PODSTATNE horsi, tak to je pekna KRAVOVINA, to se nezlob. Rozdily jsou minimalni, funkcni dle me zadny - ze ej deska mensi je dle me vazne vyhoda, kvuli kra2+ sem musel koupit hlubsi a vetsi case... :roll:
Tak tak, uz jsem chtel reagovat, jedine, co popsal je BLBY layout, a co ??? To vubec nevadi, ale jinak stejny vykon, stejny BIOS a SW chlazeni k nezaplaceni .....Citace:
Původně odeslal Rhapsody
no tak pokud chce nekdo vedet zatim konec meho problemu ( nebyl cas ani lidi ). tak grafika se dala jina ( saphire r9800pro ) a problem nadale pretrvava ( nutne zvyseni voltaze pameti na 2.8V, obcasny zakus ). takze posledni moznosti je, ze prehodim veci do meho pocitace a nejspis se bude reklamovat deska ( krai ). chjo a zbyl mi tu tedy asus r9600xt... :roll:
Jo, jo, nemuzem ho porad vychvalovat (EPoX) ... vyzkousej a napis ...Citace:
Původně odeslal mISHA
no tak k prehozeni se dostanu az v utery. vyzkousel sem ten pocitac tady a vypadalo to ze bezi ( default vsechno + 2.8V na pametech ). nebo bezi ale ne tak stabilne ( chladic ok ). ovsem pry dnes ten pocitac zapnul a po najeti do woken silene zpomaleni a pri pusteni trebas totalcmd ( pristup na mechaniky ) totalni vytuh.
tzn bych rekl, ze byla nacnuta deska a ted pomalu odchazi do vecnych lovist :evil:
telenovela pokracuje :-)
tak jsem prohodil vsechno nainstaloval system a pohoda. jen sem si rikal, ze je nejak vysoka teplota. no kamarad mi povida at zkusim dat vetrak na chladic z jineho ( toho sameho ) chladice a cumim jak puk. teplota klesla o 14'C :o neuveritelne. vetrak se toci ale skoro nefouka. takze sem slozil poc zpet, slozil chladic do puvodniho stavu a odnesl na reklamaci. do kompu sem koupil arctic cooling 2tc tak uvidime jak to pobezi ted ( pokracovani zas az bude cas )
Mam dotazek. Koupil sem KRAi. Začal se mi srát systém a nevěděl jsem proč. Myslel jsem, že odešla paměť. nespočet Modrých smrtí následoval. Reinstalnul jsem s tim, že se to zlepší. Znova to samé. Odkázal jsem to na spoluráci Outpost firewallu a NOD32, jelikož na jejich fóru tahle kombinace působila tyhle chyby. Nepomohlo odinstalování Firewallu, tak jsem pro jistotu ještě několikrát zkoušel reinstall. Někdyd nedoběhl celej a naskočila Blue Death. Řek sem si, že je špatná deska a vrazil tam ECS K7VTA3, bo se mi tu válela. Nainstalil jsem systém a bez problémů. Nedalo mi to a ještě jednou dal šanci KRAi a vrazil jí tam. Windousy si s tim poradili a vše běhalo ok. Prime byl Rockstable, Memtest nevykazoval nic, Scandisk jakbysmet. Pohoda. Koupil jsem nový ramky. 256MB A-DATA 466MHz. Vrazil je tam a ani hovno. Zatím co s původníma Seitecama běžel můj Duron 1600, při 1,65V na 2000, s novejma paměťma se to začlo podělávat. Trochu jsem je prohazoval a teď na nich běžim (jsou podtaktklý na 1:1 s fsb, čili 333MHz a časování 3-4-4-7) a memtest mi nevykazuje žádnou chybu. Zatímco Prime95 mi vyhodí po chvilce Torture Testu (blend) chybu a ukončí se. Co je ale na prd je to, že mi to udělá už i s těma pamětma, se kterejma mi to předtim nedělalo :o
Nevíte někdo, co to může bejt? Když zkusim trochu osolit procák a dám fsb na 180 (360), nenaběhne comp. Zhasne monitor a jenom na prázdno maže cdromka :evil:
tohle vypada bud na nekompatibilitu pameti anebo velke tepelne pretizeni systemu. navic je mozne ze davas cpu malo stavy na takove pretaktovani.
to ze ti nenabehne system a zustanou svitit disky znamena, ze si neco ( vetsinou ohledne cpu ) prehnal.
a nezapomen, ze nejdriv musis nastavit napeti na desce > ulozit > a po restartu teprve nastavovat vyssi fsb / nasobic!
AHA! :idea:Citace:
Původně odeslal mISHA
To bude možná ono...:) No zejtra zkusim a uvidíme. Zkoušel jsem do toho pustit i o mnoho víc (1,9...1,8)...ale je fakt, že bez restartu...zusim a uvidim:)
Mam dotaz ke desce kra2+, chci si ji poridit, ale chtel bych vedet jestli do ni lze zapojit vsech 10 ide a sata zarizeni naraz? Jestli to tady bylo nekde uvedeno, tak me prosim nekamenujte, ale nemel sem silu prosit celych 51 stranek:) Diky
no poridit? ona se uz neprodava snad...Citace:
Původně odeslal zed
a chapu, ze si nemel silu. prave proto jsem udelal tento thread https://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=46225 :roll:
jinak s tema zarizenima by nemel byt problem. sice nemam sata zarizeni, ale mam na onboard ide 1xhdd,1xcdrw a 1xdvdrw a na highpoint 3xhdd a zadny problem.
pokracovani sagy...
vymena chladice ok. nastaveni lepsich parametru voltaze vcetne default hodnot taktovani cpu a pameti. ofukovani vnitrku poce ventilatorem ( teplota vyborna ). vysledek > opet pad. tzn deska pujde do reklamace a tu r9600xt mi snad vydobropisuji.
je to konec? :-)
ad kra2i
a) se svoji deskou jsem mmmmax spokojeny (az na to ze na ni nevleze Zalman CNPS7000A)
b) ma stejnej bios jako kra2+ to je fakt; ale podle vas ma krai bios taky stejnej, tak proc na vebu epoxu jsou distribovany zvlast?
c) nikde jsem nedokazal najit jestli mi na kra2i vleze chladic Primecooler PC-HC HyperCool II+, teda bral bych i jinej chladak, ale nevim kterej jinej hustej vzduchovej za rozumny love a hlavne ne vrtulnik....
s epoxem na vecne casy... :-)
Jde vyzkouseno ....Citace:
Původně odeslal zed
a) pravdaCitace:
Původně odeslal mokus
b) podle me je to jinym PBC
c) taky jsem nenasel a hledal jsem poctive - koupil jsem TT silent boost
tak ze by predposledni dil sagy?
po stalych problemech jsem vymenil desku za epox 8rda3i. no vypadalo to lepe, ale stale to nebylo ono. a hlavne to delalo nejake problemky pri startu ( r9800pro se nejak nechtela rozjizdet ). jedine co jsem jeste nemenil je zdroj. takze nakup noveho zdroje a je po problemu se startem. prime95 hodil chybu az po 3hodinach 35minutach. coz pripisuju teplote ( 66'C ). po vyzkouseni 3dmark03 dema ( loop asi 3 hodiny ) sem mel dojem, ze to bylo vazne zdrojem. tzn premontovani na puvodni desku. pri startu je problemek v tom, ze to moc dlouho ceka na mechaniky ( nechapu proc. kdyz odpojim bud cdrw nebo dvd tak to najede okamzite, zkusim je jeste poprehazet navzajem ). prime95 bezel 3 hodiny 40 minut nez sem ho ukoncil ( taky se chci vyspat ). tak a ted babo rad...
2 mISHA:
BIOS mas urcite nejnovejsi, ale jen pro jistotu se ptam, protoze ty prvni mely problemy s detekci mechanik.
bios mam nejnovejsi. ja to spatne napsal. ono to mechaniky nadetekuje ihned, ale po detekci v dobe, kdy se bud objevi souhrnny vypis biosu anebo zacina najizdet system to proste na 10 sec zatvrdne. s jednou mechanikou ( pripojenou na stejnou ksandu jako disk ) sem to vyresil postupnym vyzkousenim moznosti jumperu. ale kdyz sem pripojil druhou ksandu ( pouze s mechanikou a prazdnym suplem ) tak to zaclo delat znovu. ale to vyresim poprehazenim mechanik a jumperu.Citace:
Původně odeslal baros
Jak to mas zapojene, zkousel´s:
IDE1: disk, disk
IDE2: optika, optika
??
Proste nedavat disk s optikama ....
toto zkusim v dalsi fazi ( uz to bylo pripravene, ale casu malo )Citace:
Původně odeslal svaca
Sice se tady uz resila pametova propustnost, ale i presto prispeju svou troskou do mlyna... Jinak hodnoty jsem meril cca. 10x a pak je prumeroval, pamet viz podpis, nastaveni v biosu shora:
2.5/4bank/3/7/4/max/min/min
Aida: memread - 2768,7 / memwr - 816,5
sandra: ALU - 2977,9 / FPU - 2763,1
3.0/4bank/3/7/4/max/min/min
Aida: memread - 2760,8 / memwr - 816,1
sandra: ALU - 2981,6 / FPU - 2759,5
Docela prekvapivy zaver, v techto synt. testech rozdil temer nula, takze jaxe zda, frekvence a zase frekvence :wink:
tak nevim, jestli konec, ale vyzkousel jsem druhou desku ( rda3i ) a take problem. takze po vymene chladice jsem vymenil jeste zdroj za sic papirove slabsi, ale prakticky vykonnejsi. a svete div se, bezelo to. tak jsem dal puvodni desku a s ni mi tady bezel prime95 a 3dmark celkem bezpecne. takze snad to bude ok ( pokud uz se nebude hrabat do nastaveni biosu - default napeti cpu a spol ).
Myslim, ze te to pekne provetralo, co ???? :-))))
Me by s toho kleplo, tak dlouho to resit ...
mám tuhle deskuEP-KRAI od pátku,ale zajímá mne jedna věc,a to,že při zapnutí PC a následném najíždění do systému problikne na okamžik okno biosu a co mne zaráží nejvíc ,tak ani nepípne. Je to v pořádku ,nebo je někde chyba.
Pozn: kabeláž k repro je O.k., BIOS je poslední t.j. 02 12 04
Neviem v com vidis problem. Pokial ti vadi ze bios rychlo zinicializuje zariadenia a ty si nemozes precitat velkost pamate a typ procesoru tak sa pozri do biosu a pod niektorou z prvych poloziek myslim ze to bude advanced bios features bude nieco ako quick POST moznost - najlepsie nastavovat s jednou rukou v manuale. Pokial myslis to charakteristicke pipnutie pc-speakra tak niesom si isty ale co sa my tak zda mne to tiez nepipa. Pozri manual - nastavenia biosu a je mozne ze sa to tam bude dat zapnut.Citace:
Původně odeslal Monte Bú
dobrá, jen jsem se dovolil zeptat ,zatím mám jen zkušenosti s MSI, s EPoXem jen pět dní..........ale díkyCitace:
Původně odeslal hr
Ta polozka aby ti okno biosu zostalo zobrazene dlhsie je v advacend bios features, konretne sa vola quick power on self test. Daj ju na disabled a okno biosu ti tam zostane dlhsie.Citace:
Původně odeslal Monte Bú
Nebo jestli se na nej chces obcas podivat, tak stací ve vhodnou chvíli zmáčknout tlačítko "pause" :wink: A, až se člověk nakochá, jakej to má nabušenej comp, zmáčkneš "enter"... :wink:
tak hele,myslím,že tu vůbec nejde o to, jesli někdo má,nebo nemá nabušenej koml,ale o stav věci. Uvený jev je řešen o několik řádků níže,kde je napsáno,že je upadený kabel od repro,v mém případě je vše v pořádku,tak jak to tedy je????
Pokud to tak má být,stačilo odpovědět,že průvodním jevem AWARD Biosu je,že až do startu systému je na obrazovce černá smrt bez pípnutí......tečka.
Aha...moje blbost :wink: Špatně jsem to pochopil...každopádně je to přesně tak, jak píšeš :wink: ...aspoň myslim :-)Citace:
Původně odeslal Monte Bú
nejvíc mě se.re ten prostor na chladič. to je fakt vo hubu, když jsem tam rval CS2 ohnul jsem kondík a dloubnul do CPU :(
ale jinak pohodová deska, jede na ní fšechno (ale původní BIOS stál za ho.vno, musel sem ho flashnout)
2lmakry: no pravda je, ze nechapu, proc tam nedali ty diry na upevneni vetsiho chladice. to je fakt kokotina. a docela me vadi to, ze u krai nezustali u puvodniho umisteni socketu jako na kra2+. ale zatim se me tedy nepodarilo ohnout kondik :wink:
2Monte Bu: ( ach ta cestina :wink: ) no me to nekdy pipne a nekdy ne. vetsinou nepipne pote, co vylezu z biosu a system se restartuje. ovsem popravde je to vec, ktera me fakt netoci. a jsem rad, ze tahle deska nema nejake extra zvukove stavy, pac bych speaker vypojil uplne.
Precital osm to cele uff.
Potrboval bz som poradit odisla mi GF3 Ti200 (asus).Chcel bz som sphire 9600xt ale nemam ho kde vyskusat takze jedine kupit ale da sa definitivne povedat ze bude fungovat s agp 4x a fastwrite off?Alebo sa mam popoyerat po niecom ino?Mam 8kra2+
Diky
vidis, mohl sis usetrit praci a kouknout do kra2+ shrnuti, ktere je dano jako dulezite :wink:Citace:
Původně odeslal Teho
no ja mam asus r9600xt a bezi mi na me kra2+ jak v agp4x tak v agp8x bez nejakeho vaznejsiho problemu.
Jak je to vlastne s agp na krai. V manuale pisu ze podporuje 4x/8x agp a v biose ked nastavujem je 1x , 2x, 4x.
tu svou r9600xt od asusu sem zkousel i na krai. bez problemu. ( ale nemuzu potvrdit agp8x, to jsem nezkousel testovat ). ale podpora agp8x tam je pouze v pripade, ze tam das kartu, ktera agp8x vyzaduje/podporuje.Citace:
Původně odeslal hr
Protože MX440 nepodporuje AGP8x =) Dej si tam treba Radeona 9600 a teprve by se to mělo v biosu zpřístupnit.Citace:
Původně odeslal hr
Inac mx440 s agp 8x sa daju bezne zohnat pokial sa nemylim ale o to mi nejde. Mna zaujima jak je mozne ze v manuale a na strankach vyrobcu napisu podporu 4x/8x agp pricom v dalsej casti manualu pri popise biosu uz napisu 1x,2x,4x aj ked nepisu co to v podstate je - rychlost agp? velkost iq? cislo topanok?. Ked doska podporuje 4x/8x agp tak je nezmysel aby v biose boli tri polozky, v pripade mojej karty by tam mala byt jedna 4x. Manualy a technicka dokumentacia k doskam od epoxu je neskutocny skvost.Citace:
Původně odeslal ..:: kiw.com ::..
Mam desku EPOX 8KRAI a kdyz vypnu PC,tak mi stale sviti opt.mys.Dale nemohu prepnout PC do Usporneho rezimu.S tou mysi jsem mel problem uz na MSI K7T 266pro2,ale to vyresil jumper na desce,na Epoxu zadny neni.
je to na slepejse ale potrebuju to do 2h vedet , da se na 8KRAI napichnout 1394? moc dik nez bych to precet tak si musim vzit tejden volno ;D
AGP 1x,2x,4x se lisi rychlosti ....Citace:
Původně odeslal hr
A AGP 1x 2x (fyzicky) ma 3,3V oproti AGP 4x s 1.5V
AGP 8x je 1,5V nebo 0,8V ...
Da se tam napichnout leda tak radic IEEE1394 .... :-))))Citace:
Původně odeslal K!ll3r
Tak vysel novy BIOS na 8KRAI, co podporuje ty novy jadra (respektive spravne ukazuje v postu) a na 8KRA2+ nic, to znamena, ze ta deska je mrtva .... :-(((
EPoX jsou buzny.
Uz jste nekdo ten novy BIOS na KRAI vyzkousel?
Njn holt smula. Nechapu proc tak sqelou desku rychle zavrhli :evil:. Z ABi psali, ze se budou snazit maximalne podporit vyvoj BIOSu pro tuhle desku, ale co zmuze ceska firmicka proti "koncernu" :? .Citace:
Původně odeslal svaca
Asi treba počkať ,lebo ani na nForce Epox doskách update biosu na tie nové jadrá nie je.Aspoň tak je to zatial na www.Epox.nlCitace:
Původně odeslal svaca