No já měl nejraději nVidia Geforce 2 MX 400 64Mb DDr OC skoro žádný ale je to aspoň pro mě legenda!! Ted jsem ji musel dát do PC čekám na novou FX 5700 Ultra :-)) je to takovej malej výkonnostní šok po ATI 9600 :-)) ale Geforce je Geforce :-))
Printable View
No já měl nejraději nVidia Geforce 2 MX 400 64Mb DDr OC skoro žádný ale je to aspoň pro mě legenda!! Ted jsem ji musel dát do PC čekám na novou FX 5700 Ultra :-)) je to takovej malej výkonnostní šok po ATI 9600 :-)) ale Geforce je Geforce :-))
Najprv v starom pentium 2 som mal kartu na doske.
Potom na durone 750 som mal TNT2 32MB. Tu som nahradil GF2 MX200 32MB. Potom som dal durona na 1000 a hodil tam GF 256 32MB oproti MX omnoho lepsia a mal som chladice na pamätiach a sla paradne taktit. Potom som k duronu (asi 8 mesiacou späť) dal saphire 9600XT 550/710. Dal som za nu az 6000 a zistil som ze som sa dobre okaslal a tak som uvide 6600GT a tu som chcel hned. Medzitym som kupil AMD1600+ palomino a Saphirku predal za 5500 (dobrý obchod) Potom som skoro 2 mesiace mal Matrox Milenium PCI 2MB iba 2D- hroza ale siel aspon net. Potom som kupil za 7900Sk MSI NX6600GT a palomina predal za 1300Sk semprona 2300+ kupil za 1800Sk a som spokojny. Karta ide 590*1160 a v 3Dm03 mi to hodi 8100b. Takze tak
to si mohol radsej 6600vku nie GT verziu AGp a taktnut ju, stoji zhruba ako ta 5700ultra , vykonom 5700ultru prevalcujeCitace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
Moje nejoblíbenější grafika byla taky jenoznačně Woodoo 3 3000. nejlepší obraz ve hrách ... úplně super. Pak jsem blbec "upgradoval" na GF2 MX a nestčil jsem se divit .. to byl zase největší hnus co jsem měl.
kdybych mel PC , tak jednoznacne V5 6K :wink:
HSR a vykon rozdupujici GF2gts , nekdy i GF3 v Q3 , super FSAA , RGAA , krasny obraz :wink:
5700ultra měla tady bejt nova za 1500Kš bohužel to padloCitace:
Původně odeslal MK2
Riva TNT2 Ultra 32MB Rulezzzz!!! :wink:
Voodoo 2 12MB pci - konečně jsem mohl hrát NFS3 plynule v 800x600 :-)
moja najhorisa Voodoo Rush 4 MB
moja najlepsia/sie: Voodoo2 12 MB od procompu, potom Hercules 9600 pro a teraz hercules 9800
nesnášel sem Trident 8900 nebo tak nějak 1MB, ISA, akcelerace jen 2D což se projevovalo hlavně při posouvání okna
naopak gradoval sem měl míro video na VLBUS to byla pecka, změna dpi už ve win3,11 workgroup, spousta vychytávek paměť už nevím kolik, ale vram ???
a za najzlomovější kartu z oblasti technologií mě přišla Geforce2 v té době sem si říkal, konečně namakaný 3D :arrow:
Tseng 6600 - to byla pecka, hlavne v 2D bola rychla
Riva128 od nejakej znamej firmy, len si neviem nejako spomenut
este Cirrus Logic VLbus tusim 5429
To nema akceleraciu vobec, preto je to take hrozne pomale. S akceleraciou by to islo pekne rychlo. Ale akcelerovanych ISA kariet je velmi malo - napr. ATI mach32 :-)Citace:
Původně odeslal russianblue
Jednoznacne nejlepsi - VOODOO 3 2000 16MB PCI. Protoze to byla moje prvni 3D karta, a ten prechod z S3... :drool: a hlavne vydrzela hooodne dlouho.
no asi ta ne a nejstarší z PC 486DX100 takova VGA 2MB ;D ..
ale hned poní
G4 MX440SE... naí sem dosáhl větších rekordů jak na te co mam ted.. no a trošku uhořely paměti.. :roll: ... ;D ..
No a teď to vede
MX440T8x.... spíš bych řek.. docela se drží..a eště nehořela ale párkrát se topila ve vodě (asi 4x).. (totiž ty moje pokusy s vodním chlazením... někdy nedokonale spoje.... a tak... ALE FRČÍ!!)
:arrow: řek bych že tu co mám teď tak na tuhle budu vzpomínat nedéle.. (teda až mi uhoří a bude důvod koupit něco novího..)
Jednoznacne Radeon 9000 Pro! Prenadherny obraz (drive GeForce 2 MX400) a krute rychle hry s FSAA - nadhera. Ani R 9600, ani R 9800PRO, ani nVidia 6600GT - jedine R9000Pro!
Ja som mal v oblube svoju staru Rivu TNT Vantu 16MB
Potom som mal Manli GF2 MX 400 32 MB
Zlepsnie na INNO3D GF 440 MX 64 MB 128bit isla super taktovat
Neskor zase Sapphire 9100 64MB 64bit
No najradsej som mal staru TNT Vantu
..kazdou nove koupenou ;D
pro me nej. karta rozhodne Diamond Stealth 3D 2000 (S3 Virge) sveho casu jsem ji mel ve sve prvni masine to se to hralo DukeNuken3D,Blood ,Shadow warrior, pak prisel quake jednicka a to melo byt pro me prvni varovani, hw akcelerace tak neak nevalila no a s quake 2 to uz byla katastrofa :-)
Kde jsou ty časy, kdy měli kámoši dvou, maximálně 4MB karty, většinou ještě bez akcelerace a já namakanýho intela740 s 8MB SGRAM (!) u celera 266@400. Tenkrát jsem si k tomu chtěl ještě koupit 2x Voodoo II 12MB do SLI, ale nějak nebyly peníze...To byly doby chlapskýho taktování, tenkrát nebyly žádný utilitky, nebo BIOSy, kerý by podporovaly nastavení napětí a frekvence čehokoliv, pěkně pořádný chlazení a natvrdo zvýšit FSB...jo jo, to už je pryč... :?
Ja najradsej spominam na S3 Trio 64V+ 1MB ram. Potom som ju vymenil za 4MB + 4MB VooDoo1. Boze to boly zlate casy. :roll:
jj mas pravdu. Ja som taktoval svoje AMD K6-II 400MHz na 500MHz, ce jupre. Boze takeho prispevky by sa maly zakazat ;D .Kazdemu kto na tie casy spomina urcite ujde aspon jedna slza.Citace:
Původně odeslal magnum
No já měl rád naši první zvukovku:
Audician 16Pro (měla ESS688 a OPL3 onboard, nepotřebovala drivery, prostě se strčila do kompa a jel vám SB Pro)
a dále:
3Dfx VoodooRush 6MB AT25 - divný, ale já si na ní nestěžoval. Vyměnil jsem jí za Voodoo Graphics, protože v tét obě nebyl na Unreala patch, kterej by s Rushem rozchodil HW Glide a to mi chybělo
SF64-PCE ESS Maestro1 + FM ... co ta dokázala vykouzlit ze své 4MB SW WT synt. bylo neuvěřitelný
Avert TV 203 ... na tom jsem se učil grabovat
Matrox Millenium G200, kterej jedu teď. Tak kvalita 2D obrazu je i na téhle stařečce neskutečná
Já asi od Gigabytu 9000PRO. moje první karta šla dobře taktova a vymáčknul jsem s ní co šlo. Myslím že všechny karty od Gigabyte byly super. Nyní je to od Herculese Ati 9800PRO
Este som si spomenul na STB Velocity 128 4MB co bola karta s chipom nVidia Riva 128 a bol to prvy vazny konkurent 3DFx Voodoo 1 4MB a vstup firmy nVidia na vyslnie komercneho trhu.
http://www.d128.com/reviews/photos/velocity128.jpg
V ere WIN 3.1 az 3.11 bola moja best ATI MACH PRO TURBO 1600 s neskutocnymi 4MB DRAM acipom mach 64 co bol velky rozdiel oproti ostatnym Tridentom 8900 , 9000, starym S3, alebo Cirus Logic. A tie ovlade co vsetko umoznovali pod WIN clovek len zasol, ved aj boli na x disketach, aj ked pod dosom neboli az take rozdieli.
Na zaciatku WIN 95 to bola Diamond Viper 330 s chipom RIVA 128, ale neskor ATI ALL IN WONDER v kombo s Diamond Monster II 12 MB s Voodo 2. ATI ALL IN WONDER to bola super karticka, ked sa ju clovek naucil instalovat a vychytali sa vsetky musky. Tasko som sa snou lucil a menil za prvy "GPU GF256" co bola Creative 3D Blaster GeForce 256 ANIHILATOR PRO (za strasne peniaze z prvej dovezenej serie k nam)
A v ere WIN XP nedam dopustit na Gigabyte ATI R9700 PRO