-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
hmm tak pri 4260 sa mi restaruje komp...
1. bude to len nizkou voltazou procesoru?
2. alebo vam len orthos zahlasi chybu ked ma proc malo stavy?
pri 4140 mi isiel na 1,33V (15 hod). Voltaz som pridal len RAM a procesoru samozrejme. Vsetko ostatne na dafault. Na tych 4260 som daval procesoru 1,38V. Teraz skusam so znizenym nasobicom- 8*480 aby som vedel ci to nebolo kvoli RAM alebo vysokej fsb.
3. ked testujete max fsb tak pustate Blend test v Orthose?
-
BOX dá jen 4050 při 1.4V, můj tray je tedy podstatně lepší, ikdyž pravděpodobně byl testován ještě někde ve skladech
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
BOX dá jen 4050 při 1.4V, můj tray je tedy podstatně lepší, ikdyž pravděpodobně byl testován ještě někde ve skladech
Zajímavá zpráva - kdo tray koupil, neprohloupil... :p
Dá aspoň těch 3,6GHz na 1,2V? ???
-
to mi ani nerikejte :confused:.. bavil jsem se s nasim nakupcim a rikal ze Traye zatim urcite nebude brat ale ze bude mit po 20.lednu BOXovany, ja ho nenavidim! :D :mad:
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
z jednoho kusu bych nedelal zavery 8-)
..je i jinsi teplotne ? oproti tray ?
-
3.6 s 1.2V možná dá, ale zkoušel jsem jen necelou 1h Orthos.
Teploty zhruba stejné při stejném nastavení.
Z jednoho kusu určitě nedělejte závěry, imho to je zrovna horší kousek. Stejnej procák ze stejného zdroje údajně jede 4400 při 1.45V.
-
Jeste k tem teplotam.Puvodne jsem E8400 narychlo zkousel v P-35 DS4 s boxem od E2160.Nahrubo jsem nastavil 1,4V a 4ghz a nabehl do win.Samozrejme box nestihal,v klidu mel cca 55-60st.Kdyz jsem si sahnul na box,byl horky,proste kdyz si vemu,ze topeni v baraku ma 60st a skoro se spalite,tohle bylo trochu min,dala se na nem udrzet ruka.2-3s.Tohle chapu,je to logicky.S T-rightem mam 70st.Heatpipe trubky u zakladny jsou lehce vlazny.Horni cast temer studena.Tohle proste nepochopim.:(
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Jeste k tem teplotam.Puvodne jsem E8400 narychlo zkousel v P-35 DS4 s boxem od E2160.Nahrubo jsem nastavil 1,4V a 4ghz a nabehl do win.Samozrejme box nestihal,v klidu mel cca 55-60st.Kdyz jsem si sahnul na box,byl horky,proste kdyz si vemu,ze topeni v baraku ma 60st a skoro se spalite,tohle bylo trochu min,dala se na nem udrzet ruka.2-3s.Tohle chapu,je to logicky.S T-rightem mam 70st.Heatpipe trubky u zakladny jsou lehce vlazny.Horni cast temer studena.Tohle proste nepochopim.:(
Tím by se potvrzovala ta teze o nedolehajícím HS na jádra. Teplo se tam kumuluje pod HS a chladič prostě odvádí to, co projde na povrch. Jinak k tomu boxu, to je celkem normální. Chladil jsem E2160 i C430 jak boxem, tak T-rightem XP120 a ten box nemá šanci ty procesory uchladit při napětí vyšším než 1,45V. S XP120 se dalo chladit i 1,6V. Jinak pro porovnání - s boxem při 1,45 a cca 3,5GHz jela 2160 na 55 stupních, s XP120 při 1,6V a 3,65GHz na 50 stupních. Box byl žhavý, ktežto Xp120 byla vlažná. 8400-vka by mi měla přijít přiští týden, tak jí asi rovnou hodím pod vodu, jak na to tak koukám. :-D
-
tak ja som skoncil na 460*9=4140 MHz. Na 4250 uz nechcel ist ani s 1.4V a viac mu nechcem davat.
-
Poradi mi nekdo, kde ten procesor sezenu? Dost na to specham a snad vubec nikde nemaji tu box verzi skladem... :-(
-
Teď si přesně nevybavuju kde, ale někde jsem zahlédl že uvedení na trh je zítra, takže do konce ledna by měl být v pohodě v obchodech. Dokonce myslím že Alza měl jednu chvíli zobrazenou dostupnost 29.1.
-
No ja bych ho planoval, ale pred trema mesici jsem si koupil E6750 takze ji budu muset hodit do popelnice abych E8400 mohl koupit. Fnuk :-(
-
Citace:
Původně odeslal
national
No ja bych ho planoval, ale pred trema mesici jsem si koupil E6750 takze ji budu muset hodit do popelnice abych E8400 mohl koupit. Fnuk :-(
Nemyslím si, že by v případě E6750 byla popelnice nutná - najdou se určitě i smysluplnější řešení, že?! :)
-
V K&K mají mít další várku E8400 až 28.1 (mám už od nich ten první BOX)
www.kak.cz
Budu stavět kolegovi nový PC, tak jsem ho hned zpracoval, aby si připlatil a místo E2140 dostane můj E8400 /3.5GHz na default/. Sám jsem před chvílí obdržel nový kousek a podle série by snad měl jít slušně taktit. Jdu na něj....
-
Citace:
Původně odeslal
DamonCZ
Nemyslím si, že by v případě E6750 byla popelnice nutná - najdou se určitě i smysluplnější řešení, že?! :)
Tak to samozrejme bylo obrazne receno. Jedina moznost je samozrejme prodej. Ale diky cene tohoto modelu tak se bude prodavat hooodne spatne.
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
V K&K mají mít další várku E8400 až 28.1
tak to zhruba odpovídá tomu co jsem viděl na alzáči, takže fakt až konec měsíce.
-
Tak potvrzeno (bohužel ode mně) ..... na desce P5N32-E SLI-Plus , tedy Nforce chipsetech E8200 Tray nefunguje ani s posledním BIOSem a je asi ve hvězdách kdy vydají nový :-( , nějaké rady kde sehnat nějaký MOD/BETA BIOS ?
zkoušel jsem ho na obyč. GB s chipsetem P35 a šlape stable na 4,08Ghz s BOX chladicem :-D v IDLE 35st.
-
Citace:
Původně odeslal
GOGO
Tak potvrzeno (bohužel ode mně) ..... na desce P5N32-E SLI-Plus , tedy Nforce chipsetech E8200 Tray nefunguje ani s posledním BIOSem a je asi ve hvězdách kdy vydají nový :-( , nějaké rady kde sehnat nějaký MOD/BETA BIOS ?
zkoušel jsem ho na obyč. GB s chipsetem P35 a šlape stable na 4,08Ghz s BOX chladicem :-D v IDLE 35st.
nedavno sem tenhle MB mel a mam takovej dojem ze aspon v ty dobe (cca mesic a pul zpatky) bylo info ze na tomto chipsetu nikdy 45nm procaky nepujdou ze upgrade biosu pomuze pouze vyssim modelum (680i a vyssi) ale od ty doby co sem se MB zbavil sem se o to uz nezajimal takze je i dost mozny ze se pletu...
na ASUS strankach maji ze MB 45nm CPU umi takze snad to neni zadna desinformace a opravdu funkcni bios casem vydaji...
jenze bouzel prichazi v uvahu i to ze ta radka kde pisou 45nm ready byl marketingovej tah uz nekdy pred x mesicema kdy si jeste s podporou byly jisti a od ty doby to neaktualizovali...
-
na ASUS strankach maji ze MB 45nm CPU umi takze snad to neni zadna desinformace a opravdu funkcni bios casem vydaji...[/QUOTE]
Ano to mají napsáno všude že podpoda 0,45nm procesorů je ale BIOS jaksi v nedohlednu :-( , radši vyměním plachtu za nějakou X38 , bohužel tedy škoda nepodpory SLI režimu :-(
-
Můj nový mazlík dává 4GHz při 1.28V - Orthos 40h
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Poradi mi nekdo, kde ten procesor sezenu? Dost na to specham a snad vubec nikde nemaji tu box verzi skladem... :-(
E8400 na www.alfacomp.cz dnes skladem BOX i Tray
-
Dneska mi prisel od markra e8200, doufam ze ho jeste potrapim ale ted resim divny problem - pri nastaveni fsb pres 400MHz me zkolabuje grafika, nic nezobrazuje (vypne se monitor). Pritom komp jede v pohode dal, po chvili slysim nabihat OS.
Predpokladam ze je to jen nejakou polozkou v biosu, poradite?
ASUS P5K-E/WIFI, posledni bios 0906, E8200, Radeon X1950GT s AC Accelerem.
Frekvenci PCIE mam nastavenou na 100MHz.
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
Můj nový mazlík dává 4GHz při 1.28V - Orthos 40h
E8400 na
www.alfacomp.cz dnes skladem BOX i Tray
Moc dekuju za dulezite info, ale vypada to, ze BOX verzi maji jen v obchode v Ostrave a na eshopu uz ne... :-(
EDIT: spatne jsem koukal, zjevne mi ho muzou poslat i z te Ostravske pobocky, takze doufam, ze to do patku stihnou. :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Moc dekuju za dulezite info, ale vypada to, ze BOX verzi maji jen v obchode v Ostrave a na eshopu uz ne... :-(
EDIT: spatne jsem koukal, zjevne mi ho muzou poslat i z te Ostravske pobocky, takze doufam, ze to do patku stihnou. :-)
To je jedno objednavku ti zpracuji ;) Uz mam taky objednano odsud...
-
Citace:
Původně odeslal
sendik
pri nastaveni fsb pres 400MHz me zkolabuje grafika.
Frekvenci PCIE mam nastavenou na 100MHz.
zkus PCI-E na 101, pokud nepujde tak jeste k tomu PCI normal na 33Mhz (pokud ti to jde nastavovat)
-
1 Příloh-a(y)