To by mělo potlačovat nějaké rušení pokud se nemýlím, ale bohužel jsem to nikde nenašel.
Možná ještě zkusit tu Audigy SE vyndat, resp. zkusit zapnout integrovaný kodek, jestli to bude taky dělat a pak případně dát A-SE do druhého PCI slotu.
Printable View
To by mělo potlačovat nějaké rušení pokud se nemýlím, ale bohužel jsem to nikde nenašel.
Možná ještě zkusit tu Audigy SE vyndat, resp. zkusit zapnout integrovaný kodek, jestli to bude taky dělat a pak případně dát A-SE do druhého PCI slotu.
Tak jsem Audigy vyndal, zapnul integrovanou, dal FSB na 410, najel do Windows. Nainstalovaly se ovladače, zvuk se nesekal. Po chvilce práce se sekat začal.
Tak opravdu nevím co to je.
Nechce se mi věřit, že ta deska dává jen FSB 395 bez potíží.
Měl jsem nastaveno na pevno 100Mhz, dal jsem 105Mhz a pořád stejné, ale mám tu jeden postřeh.
Možná to bude nějak souviset s grafikou, jelikož např. v Opeře je celkem trhané skrolování po stránce a u toho právě blbne ten zvuk. Teď jsem ale ještě zkusil vypnout AERO a hop, najednou je skorolování plynulé a zvuk nezlobí.
Takže jsem z toho opravdu už jelen :(
Jakou verzi ovladacu pouzivas?
Mas nainstalovane vsechny podstatne updaty tykajici se grafickych karet?
Mám nainstalováno všechno z Windows Update + SP1.
Samostatně jsem žádné updaty neinstaloval.
FW 169.32
To je zaujimave asi nejako "postelovali" pomer teplota otacky. Zrejme novy bios ma inak odstupnovane riadenie otacok na zaklade teploty. Aj sa mi tento krok pozdava nakolko pri IDLE na stock chladici pri 3GHz mam 26-28°C otacky okolo 1100-1220ot/min hluk takmer ziadny. Len sa bojim, ze omylom uspim PC vo viste a uz sa neprebere...:mad:
Jinak pokud chcete dát s novým BIOSem opět otáčky na těch +/- 500, tak stačí nastavin ve FAN control z AUTO na regulaci dle voltage.
Pro P35-ds4 Doporucuju Bios F10 .S f11 sem E6550 dal na 3ghz a byl problem. Padlo to. Ted Jedu na 3003Mhz a orthos stabilni.
Tak jsem přijel domu z Práglu, že to budu testovat. Akorát byl tatík na PC a něco posíla z účtu a na FSB 410 to najednou vůbec neblbne.
To jsem z toho teda úplně jelen. To vypadá jak kdyby to blblo jen když je PC nějak víc zahřáté nebo nevím.
Tento problem jsem mel s P965-DS3. Delala to teplota cipsetu - vymena chladice pomohla. P35 tolik nepece, ale i tak zkus na chladic po delsim behu pocitace sahnout, u me na nem nesla udrzet ruka ani mikrosekundu ;)
Zkusím to, mysíš celkově na ten velký heat-pipe bazmek?
Teď se mi dokonce stalo, že při restrtu vůbec nešla grafika - najely Windows, ale monitor vypnut :).
Zkoušel jsem i přidávat napětí na grafiku.
Zkusím tedy šáhnout na chipset.
Je to případně důvod k reklamaci?
BTW. teplotu desky mi to pořád ukazuje na 41°C a procák je 30°C, což mi přijde docela divné.
Duvod k reklamaci ze ti deska pri OC nenabiha? :eek::lol:
Zkus k cipsetu pridelat na zkousku nejakej vetracek, uvidis jestli to pomuze, nebo je problem jinde.
Tak to bude ten problém. Nechal jsem to odstát chvilku, i tak byl north-bridge celkem teplý. Pak jsem to zapnul ještě po další chvilce s otevřeným casem. A najednou FSB 430 se nic neseká, sensory ukazují 34°C na MB a 25°C na CPU.
Vypadá to, že mám špatně větraný case a docela brutálně.
spodní slot na grafiku (pcie_16_2) má jet 4x nebo 16x? Mám v něm 8800GT a ta mi běží v režimu 4x. Je to tak v pořádku?
na REV 2.1 je už 16x jinak je 4x.
Tak jsem zase v koncích.
Teplota MB s otevřeným case se ustálila na 36°C, dělal jsem test stability hodinu a v poho.
Pak jsem ale vyrestartoval a opět problém se sekáním zvuku a grafiky. Když si sáhnu na chipset, tak je celkem horký, ale prst tam chvilku udržím.
Zkuším to teď zase nechat odstát a ochladit a pak znovu najedu.
Tohle ale patri do uplne jineho threadu. Tady se resi pouze verze BIOSu a pripadne problemy/postrehy s nimi. Uz to zacina byt dost slusne OT.
Souhlasím, poprosím nějakého moderátora, aby příspěvky přesunul do jiného threadu.
spodni je jenom 4x.. a to jak revize 1.0, 1.1, 2.0 tak i posledni 2.1
se mrkni na slot ze tam neni plnej pocet linek ;)
jinak vytah z GB supportu:
- 2 x PCI Express x16 slots (The PCIE_16_1 slot supports x16; the PCIE_16_2 supports x4.)
- 3 x PCI Express x1 slots (share with the PCIE_16_2 slot)
- 2 x PCI slots
Ještě takový dotaz trochu mimo.
Když mám disky viz. podpis (WDC WD3200AAKS + WDC WD800JB) vyplatí se zapínat v BIOSu AHCI mode?
Mně přijde, že nějaké zrychlení nevidím, jen mi déle trvá nabíhání PC, kvůli těm speciální BIOSům řadičů.