Re: Nikon D300, Nikon D3 a nove skla
Hm, docela me desi trend cpat vsude SD sloty misto CF. Vzdyt kolik uz mi proslo rukama polamanych SD karet, kde ten tenky plast zkratka nevydrzel. Mam svoje snimky rad a tak se snazim vsechno ukladat na obrnene oplechovane CF karty. Chapu miniaturizaci a nizsi vyrobni naklady u lowendu, ale trend se objevuje i ve stredni tride a vyssi tride. (Pominu fakt, ze 1D rada Canonu ma CF+SD sloty uz delsi dobu, s rychlejsim radicem pro SD).
Pozor, D300s by měla mít jak CF, tak SD a navíc s funkčnostmi odpovídajícími D3, tzn. možností "mirroru", zvolení primární karty, nebo ukládání RAW a JPEG každého na jinou kartu - tzn. jednoznačně posun vpřed.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Pozor, D300s by měla mít jak CF, tak SD a navíc s funkčnostmi odpovídajícími D3, tzn. možností "mirroru", zvolení primární karty, nebo ukládání RAW a JPEG každého na jinou kartu - tzn. jednoznačně posun vpřed.
No už jsem myslel, že to má být pouze SD; CF+SD je jednoznačně výhoda. A to video snad bude implementováno nějakým slušným způsobem. D300 je pořád velice slušný stroj, imho snad ani není na APS-C nic lepšího třeba jak mi je ideální; snad jen zmenšit tu obludnou velikost:)
Citace:
Původně odeslal
berraneck
No už jsem myslel, že to má být pouze SD; CF+SD je jednoznačně výhoda. A to video snad bude implementováno nějakým slušným způsobem. D300 je pořád velice slušný stroj, imho snad ani není na APS-C nic lepšího třeba jak mi je ideální; snad jen zmenšit tu obludnou velikost:)
Ak ponechaj[ senzor a v[43inu elektroniky, tak to video pravdepodobne bude rovnak0 ako má D90, takže úplne na hovno. Nasvedčujú tomu už aj avizované parametre źe to bude iba 720p. Som Nikonista, ale takéto nekvalitné video si naozaj môžu strčiť niekam.
e1: video z d300s moze mat ovela mensi "jello efekt", kedze ma rychlejsie citanie dat zo snimaca. takze to moze byt maly posun vpred. a myslim, ze 720p dnes bohate staci. este aby dali moznosti kompresie videa a bude to slusne pouzitelne :)
lehce OT: na aukru.cz se draží Nikon D300 + objektiv 18-200mm VR. Zatím je cena za komplet 23k, aukce se uzavírá v sobotu.
Tak kdyby měl někdo zájem...