Re: Arctic Cooling Accelero S1 a S2
Citace:
Původně odeslal
theedge
Nevim sice proc davas double post a jestli se to vubec muze, ale odpovim i tady na otazku:
S dobrym airflow ti Accelero S1 uchladi 8800GT pasivne tak tak, ale uchladi ji to. Pokud chces zachovat ticho a zarovne pak stahnout teploty nekam kolem cca 50 stupnu v zatezi, tak na nej pridelej 12cm vrtuli a stahni otacky nekam na hladinu 650 (to uz je neslysne). Jinak ja osobne zatim nevim o nejakem vyrobci teto karty, na kterou by accelero neslo dat (ale ruku do ohne za to nedam, vsechny jsem je detailne nezkoumal).
Citace:
Původně odeslal
theedge
ty linky mas spatne ;).. jinak k tematu: kamos ma na Gigabyte 8800GT (ma svuj navrh PCB) s puvodnim Zalmanem taky Accelero S1 rev.2 a narvali jsme ho tam bez problemu.. nevim jestli by to zvladlo chladit pasivne, na to nebyl cas zkouset pac si compa chtel rychle odvest.. tak mu na nem bezi 120mm Arctic s redukci U.L.N.A. z Noctua vetraku a nejde ani slyset a kamos je spokojenej.. narvat to pujde vsude, max. s mensi upravou zeber :)
cus, uchladi pasivne naprosto bez problemu... i v nejhur vetrany skrini.. ja ho mam na 8800GTS512 od gainwardu a no problema.. kdyz pridas fan v dobre vetrane skrini, tak se to uz zas tak markantne nezlepsi, dejme tomu tak o 5 stupnu (kdyz das 2×120mm noctuy tak mozna o 10 stupnu)
Citace:
Původně odeslal
jenicek321
cus, uchladi pasivne naprosto bez problemu... i v nejhur vetrany skrini.. ja ho mam na 8800GTS512 od gainwardu a no problema.. kdyz pridas fan v dobre vetrane skrini, tak se to uz zas tak markantne nezlepsi, dejme tomu tak o 5 stupnu (kdyz das 2×120mm noctuy tak mozna o 10 stupnu)
No v moji skrini s celkem dobry airflow to melo se Zotacem 8800 GT pasivne teploty pri max. zatezi nekde mezi lehce nad 80 stupnu (ja vim, ze graifiky snesou vic), ale tyhle teploty byly pro me uz na dlouhodobejsi provozovani a pripadne OC uz hodne. Po namontovani jednoho 12 cm fanu a stazeni otacek na necelych 800, sly teploty markantne dolu a tichost zustala zachovana, takze ja bych to resil takto.
no ja kdyz to nahodil na 8800gts512, tak to zkousel bez vetraku a mel v 3D zatezi 65 - 67 stupnu, nechtelo se mi davat na to klasicky vetrak, tak sem koupil turbomodul a ten to stahl na 60 stupnu.. v idle 43.. (seskrabal jsem tu jejich zvykacku a dal tam arctic MX2, ale vypadala dobre snad to mozna i mx2 byla :-) ) bednu mam lowend eurocase se 120mm na disky vespod a jeden 80mm outtake, tak ti nevim...
Ako som už písal inde :) nanesené pasty teplovodivé na Accelerách sú Arctic Cooling MX-2 takže zbytočne dávať dole.;)
Co říkáte na Aceelero Xtreme (2900)? IMHO dobré howado :-):
http://www.extrahardware.cz/arctic-c...rafik?page=0,0
Citace:
Původně odeslal
meteor
Hovado je to pekne, ale ja osobne bych nemenil na sve 8800 GT sve S1 + 2 X 12 cm fan na 800 ot. za nic na svete a to se jeste domnivam, ze tam je ten druhy ventilator jen na okrasu (a na ucinejsi ofukovani VRM :D )
Tak jen pro informaci pro ostatni. Vcera jsem montoval Accelero S1 rev.2 na Asus EN8800GT a byl to docela boj.
Asus nema referenční desku a nepasoval tam ten pasiv z accelera na ty napajeci soucastky. Musel jsem ho zakratit a dopilovat a vyvrtat do nej novou dirku pro sroub. Docela pakarna kdyz clovek nema po ruce pracovni ponk.
Pak kdyz jsem nalepil ty pasivy na pameti tak nedolehalo vlastni accelero na GPU. Jeden ten pasiv je hodne blizko GPU a presne nad nim vedla jedna heatpipe a opirala se o nej ... musel jsem ho znovu strhnout a zakratit zebra o ktere se opirala ta heatpipe.
Po techto upravach to jede OK.
zadravim uchladim pasivne radeon hd 4850 na default pri otvorenej skrini S1 rev.2;)
Citace:
Původně odeslal
oso
zadravim uchladim pasivne radeon hd 4850 na default pri otvorenej skrini S1 rev.2;)
Co vím,tak je lepší si na něj dát 12fan a je to vpohodě... Alespoň to jsem dával známymu na 4850.Na pasive to topilo docela fest a nechtěl jsem riskovat,že se budou přehrejvat regulatory napěti,který fakt topí fest a ten fan tomu doost pomůže.
JJ přesně,uplně postačí 12cm Fan nebo případně 2x12cm Fan..stačí bez problému nějaké pomalejší,já mám 2x http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48841 na 7V,jsou naprosto tiché a teplota jde v idle pod 40° ve 3D do 45°
Citace:
Původně odeslal
Gestler
jj uz som objednal ten isty fan, zatial mam tam 80 mm coolermaster na cca 1000 rpm je to tiez skoro nepocutelne a teploty su super max 60 pri plnom zatazeni oc 625@710/990@1100, regulatory su chladne cize velka pohodicka a uz mi to tu nereve, co uz asi som zhyckany tichom p.s mam comp pri hlave a da sa pri tom aj spat :):D len mam jeden problem ze moj starucky lc power 550 W uz asi nestíha a sem tam mi vypína disk, dokonca sa mi resetol aj bios no parada ale uz cakam na OCZ StealthExtreem 600W, tak uvidime ako to pofachci
Zkušenosti s ATI 4870? Ten default vysavač je horší než startující raketoplán. Fuj.
Pasivně to samozřejmě asi nepůjde, takže předpokládám, že 90/120 větrák chytře umístěnej tak, aby foukal aspoň částečně na ty pečící části karty, bude stačit... ale jaký teploty tak asi můžu očekávat? S tím defaultním hnusem mám v klidu 67st!!