Seria je ta co tu maju seci SLA3H ci take nieco proste to co maju seci, no ako vravim nebol som vobec vo win iba som pustil burn test z linux CD co bezal v DOSe cize tym padom ani netusim aka bola teplota, no a chladic bol STOCK :)
Printable View
tak ja s tim mojim kouskem zatim bezim na 9x360=3240MHz pri 1.327 real 1.296V ,celou noc Orthos Small FFTs bez chyby a teploty max. 64°C s Noctuou pri 1200 rpm.Jinak jsem ho zkousel 9x380 pri 1.39V a dve hodky bezel v Orthosu bez chyb,ale teplota se pohybovala okolo 75°C a to se mi zda uz dooost :),tak bez lepsiho chlazeni musi stacit tech 3240 :)
Jinak serie je taky SLA3H Q705A596
Tak to už si třetí co má SLA3H Q705A596
Asi je to na všech CPU vyražený stejně...a to jsem si myslel, že to pujde třeba hezky za sebou 595,596,597.... nebo nám naklonovali jedno CPU :-)
Tak jsem to jeste vyzkousel podle Boinova nastaveni.. 420*8 se vubec nepusti, ale 333*9 najede dokonce i do win, ale po 1s orthosu to spadne.
Zkoušel si to i u kámoše na jiný desce?
Jinak máš podle čísla uplně stejnou revizi jak my?
Docela to začíná vypadat, že si fakt smolař :-(
U kamose jeste ne. Revizi bohuzel nevim, zapomnel jsem si to opsat a nechce se mi to ted vyndavat:)
Rad bych se zeptal... mam E2160 na GB DS4, cpu je na def. napeti na 2,8GHz ( 350 * 8 ). EDIT: 400 * 8 = 3,2GHz
Po delsi dobe v Orthosu to ovsem ukazuje Core 1/2 = 64/64, ale u MB mi to ukazuje nejake 2 teploty 52 / 72. Je to duvod k znepokojeni ?
Chladim to vodnikem, ale ty pasivy s heatpipama na desce jsou fakt teply, tj zadna cidlohaluz.
Tech 52 sedi tak nejak porad stabilne, at uz idle nebo load, ale ta druha strasne skace, ihned po stopnuti Orthose je o 30 stupnu nizsi.
moje konfigurace : E2160 , gigabyte G33M-s2 , GEIL 2x1GB DDR2 PC800 , fortron 400w green power ,thermalright xp90c
Od desky jsem cekal hodne , ale zklamala me . Nastaveni pro oc je k dispozici jen velice malo . Takze jsem se zasekl na 9x250 pricemz ramky jedou na 833Mhz .
ramky muzu nastavit , tak ze dam delicku 3.33 , auto , nebo 4 . jedu na delicku 3.33 cokoliv jineho u nastaveni 9x250 nejede .
vcore mam 1.325 zrejme default na me desce .
Je dost mozny ze jsem z toho uz vypadl , posledni co jsem taktoval byl athlon xp .
superpi dava na 2,25ghz u 1MB --> 26s
nejake rady jak se dostat vys ? teplota neni problem thermalright to zvlada pasivne , je ofukovany jen proudem vzduchu v casu . teplota v zatezi cca 42c° .
OT: GB deli desky do ruznych kategorii. OC desky maji v nazvu (za pomlckou) cislo 3 a vice :) I kdyz nekdy ani to nezarucuje slusny oc.
tak kupit si integrovanu mATX dosku a cakat nejakeho OC sampiona je dost blahove :) takych moc nie je (skoro ziadne)
Asi bych zkusil nějakej osvědšenej model desky...jestli máš PC nový a nemáš ho víc jak 14dní, tak desku vrať/vyměň za jinou a pak určitě dosáhneš lepších výsledků...nebo zkusit najít nějakej modnutej bios...to záleží na tobě.
deska se mi menit nechce , cekal jsem od ni ze i pres to , ze se jedna o mATX sni pujde neco utaktit . modnutej bios jsme zatim nenasel , je to celkem novinka . . .
Nerad to říkám, ale s Asusem P5K-VM zřejmě problémy nejsou http://img91.imageshack.us/img91/8876/500bx0.jpg a Gigabyte G33M-DS2R by měla být zřejmě také lepší http://img.photobucket.com/albums/v8...-55515-140.jpg .
Takže v okamžiku, kdy si budeš jistý, že je to boardem (je potřeba vyzkoušet všechny možnosti) a nepořeší to nový BIOS (jakože spíš ne), tak máš pro vyšší takt variantu výměny CPU za jiný s vyšším násobičem (e4400) a výměnu mobo. Pokud by se Ti podařilo s tímhle dostat na nějakých 2.5 - 2.7 GHz, tak bych to už dál neřešil ...
tak ja jsem spokojeny i ted , vykon mi bohate staci . Psal jsem to spis pro zajimavost . Ale zkouset to budu dal , to je jasny .
Nepises zda jsi pouzil externi grafiku. Zkus to s nejakou PCI nebo PCIe grafikou. Je otazka jakej ma vliv na zvyseni fsb na interni grafiku G33. Treba ten G33 Asus http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=149080
testovali s PCI grafikou. x6800 + crucial ballistix 5300 + seasonic S12 II 380w + nvidia TNT 16Mo PCI
Tak treba je tam zakopany pes. Ale nevim presne od ceho odvozuje takty interni grafiky ani zda ji pouzivas.
Kazdopadne treba u Nividie 6100 pro A64 to je odvozeny od fsb a kdyz jsi pouzival interni grafiku neslo skoro taktovat. Jakmile jsi dal PCI nebo PCIE a nastavil lock frekvence na sbernici PCI+PCIe. Slapalo bez problemu.
ano , to jsem is take rikal , ze by to mohl byt problem . bohuzel ted musim nejakou dobu setrit na grafarnu . Takze to v nejblizsi dobe nevyzkousim .
btw 9x260 stable
Si pujc nejakou PCI na testy to staci. Mam PCI 3d rage pro od scorpa klidne Ti ji pujcim kdyz si pro ni sjedes na budejovickou.
Ja mam taky v merku G33 tak budu rad kdyz to nekdo poradne proklepne :-)
Kdyz bys chtel pisni SZ at to tady nerozebirame.
Muzete pls nekdo, kdo ma e2160 od markra, kouknout jaky mate name string ... viz. http://www.cdr.cz/a/21787 ... juknul bych se sam, ale jeste nemam desku ... podle toho dosazene OC by to totiz mohly byt uz nove revize, co maji vyssi povolenou teplotu
Ja mam teda Genuine Intel..
No, ukazuje mi to CPU-Z, Bios a vlastnosti systemu.
take jsem to cetl na CD-R a mam podle CPU-Z L-2 revizi
Mam to co je v popise. Ide niekomu FSB viac ako 400? lebo mne nie nech robim co robim. Ked som nastavil multiplikator na 8 a FSb an 399 tak sice win nabootoval ale ked som pustil zataz tak sa multiplikator prepol na 9 a to uz bolo moc na CPU 3590MHz pri def Voltoch, cim to je, robi to aj vam niekomu?
Doska brutalne undervoltuje fsetko RAM mi namiesto 2,1V bezi len na 2V a cpu na default bezi na 1,215V :( pri momentalnom nastaveni 365*9 mam v BIOSE damu V na 1,5 ale rreal mi ukazuje iba 1,4, kazdopadne je to aspon stabilne. Chladim to AC FReezer 7pro, pri orthos burne to ma 70st ale pri hrani max 60st cize zatial to neriesim pokial to ide... potencial CPU je urcite vyssi nabootoval som aj na 3,5Ghz ale uz to mrzlo zrejme uz nastaci zdroj alebo kvoli tomu undervoltingu dosky to neslo stabilne. Kazdopadne som ale cakal viac od dosky skusim pozicat lepsi zdroj aby som jej nekrivdil :)