Asi tak, toto nema s diskom nic spolocne, skor to je placebo efekt.
Btw, to je tvojou beznou aktivitou kopirovat desiatky/stovky GB dat medzi HDD? :))
Printable View
tak panove asi mam problem dva mesiace stara baracuda 7200.10 spustil som chkdsk a co nenasiel 86580 kb in bad sectors na D:\ asi by som mal rychlo zalohovat :o:neutral:
Hod sem prosim SMART toho disku . Inak mne CHKDSK nasiel chybne sektory na WD 120GB , pri kontrole , a v SMARTE nic nebolo takze by som sa riadil podla smartu ci su alebo nie .Ani nechcem vedet co vsetko CHKDSK moze oznacit za chybny sektor .
Ten disk je sice SMART OK ale to bude OK az pokial nezhori a nepojde vobec ,, ale tak hodnoty sektorov --- ten disk uz je davno v kremikovom nebi ,, offline sectors 270 , pending 270 , realocated 34 ,, to su brutalne hodnoty
EDIT: pozeram ze ten disk ma v smarte 350 hodin power on time ,, to budes mat zrejme niaky nepodarok od vyroby uz to ti vymenia , tak zalohuj co ide .
jop ten disk je uz zombie, zaloha okamzite! reklamacia potom :)
jj uz zalohujem hodnoty sa zvysuju uz je 284 offline sectors:neutral:
mam 7200.10 250GB 16MB cache PATA a tiez dost pocut neustale jemne "cvrkotanie" (asi) hlaviciek aj v kludnom stave HDD :(, mam aj 3 disky rady 7200.7 a tam som nic take nepozoroval, pri tej 7200.10 taktiez dost pocut pri vypnuti PC ako zastavuju platne, ako to tu uz niekto vyssie spominal
Kupil som si 250GB verziu tohto ospevovaneho disku a teda obrovske sklamanie. Teplota je celkom ok ale ten seek to je nieco strasne. Oproti WD2500KS sa to vobec neda porovnat. To dokonca aj 4 roky stara Barracuda je tichsia.
Takze vcera me zdechl muj Seagate 7200.10 320GB SATAII - starej cca od zari, aktivne chlazenej, teploty nizky, pravidelne sem sledoval SMART. Vecer sem vypnul PC (vsechno v pohode, normalka), rano zapnu a prekvapeni na svete. Nedetekovan ani BIOSem. Tedy to samy co psal JohnXXL na minule strane. Sbohem mym 200GB nezalohovanych dat... nestava se toto tem novym Baracudam nejak casto? Pripada mi to jako problem s elektronikou - chapu kdyz disk zacne klapat, vadny sektory nebo kdyz se posere po vypadku proudu, ale toto... (slysel sem uz o dost kusech s podobnym zdechnutim)
Sezenu si druhej a zkusim prehodit elektroniku, pak se podelim jestli to melo nejakej efekt
Pro ostatni, zatim stastne, majitele techto disku doporucuji zalohovat... ale zase zadna panika. Ono to je asi normalni u vsech vyrobcu. Ja mozna od tehle "novinky" cekal az moc co se tyce spolehlivosti. Pro priste to jisti WD YS ;)
zachovajte paniku, vsetky disky sa seru a kto nezalohuje je retard :)
Ja nezalohujem a necitim sa ako retard. Niektore data nie su zivotne dolezite, ale ked clovek o nich pride, zrovna dvakrat poteseny nie je...
ja zalohuju cca 1 DVD plný vynilů + DVD fotky... vše ostatní je na netu ;-)
IDE, hovori sa tomu RAID1 a ak svoje data nezalohujete (ci uz online alebo offline), tak vam zrejme nepripadaju dolezite a ich strata vas nemoze mrziet (ako som u znapisal). Spoliehat sa na disk ako bezpecne ulozisko je blahove ....
teplota disku v klude je 47-48 st. (DTemp, Everest), disk nie je dodatocne chladeny, je bezne uchyteny v 3.5" sachte v skrini, nie je to podla vas prilis vysoka teplota na dlhodobu prevadzku a zivotnost disku?
v idle je to hodne, disk by nemal byt nejakeho prievanu (nemusi byt priamo ofukovany fanom, staci ked okolo neho prudi vzduch)
Tak teda prilejem trochu oleja do ohna.
Bracho ma 2 ks 7200.10 250GB (konkretne model ST3250620AS) a jeden mu vcera odisiel a druhy vydava podivne zvuky :-(
Neviem ako vam, ale mne tych par disk failure uzivatelov staci na to, aby som si ho nekupoval. Vyzera to tak, ze sa im ten kolmy zapis moc nevydaril :-( Ma vobec niekto okrem Seagate disky s kolmym zapisom?
No ja nevim...Ja mam Barracudu 7200.10 320GB (ST3320620AS) SATA2 a jsem spokojenej.Nerve,je rychlej,proste supr.
A vetsinou uzivatele kteri ho maji si ho take pochvaluji.Myslim ze ty 7200.10 jsou na tom uz o dost lepe nez predchozi.Samozrejme ze se najde obcas nejakej vadnej kus,ale proste si stejne myslim ze tahle rada Seagatu neni spatna - podle toho co mam doma.
myslim si ze "divny" zvuk vydavat disk nesmí a kdyz vydavá tak bych ho co nejdriv reklamoval, ale chapu ze vyzalohovat treba 200GB aby se dal poslat na reklamaci muze byt problem no...
Cim dal tim vic to vypada ze technologie kolmeho zapisu byla mirne receno "sita horkou jehlou" nebo jim v maxtoru zapomneli dat jednu stranku dokumentace :-D