-
Re: 03/06 Klávesnice s nízkým zdvihem
No právě že mi nefunguje ani jedno multimediální tlačítko :( Už při koupi mě překvapilo, že k tomu není žádné CD/DVD s ovladači/SW, ale neřešil jsem to (říkal jsem si, že si stáhnu Logitech SetPoint a tam ta klávesnice bude), pak jsem byl líný si SetPoint instalovat, no a když jsem se k tomu rozhýbal, zjistil jsem, že by to mělo fachčit samo o sobě.
Moje klávesnice je ta s obrázky (nemá popisy) multimediálních tlačítek, čili Ultra X Premium (?). Faktem je, že byla zakoupena ve Zlíně u DXT, kde už nenakupuju (jednak jsou drazí a jednak jsem z asi 10 věcí u nich koupených musel 3 reklamovat).
Jinak že je to Logitech Ultra X není vidět ani přes Ovládací panely/Klávesnice, což bych tak nějak očekával (píše to "standardní klávesnice 101 tlačítek"). Takže přemýšlím, jestli nebudu reklamovat čtvrtou věc... :confused:
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
No právě že mi nefunguje ani jedno multimediální tlačítko.
Hmm...mam doma jednu z verzii UltraX - tusim Media a pridavne tlacidla tiez funguju i bez nainstalovaneho setpointu. Ako mas pripojenu klavesnicu - priamo do usb alebo cez redukciu na PS2?
-
Citace:
Původně odeslal
M@to
Ako mas pripojenu klavesnicu - priamo do usb alebo cez redukciu na PS2?
"Natvrdo" přes USB :p jak tak koukám tak asi půjde na reklamaci...
-
Tak dnes jsem kontaktoval "agenty" z Logitechu (ano, jsou označováni jako agenti :-) na hotline 239000335 a bylo mi řečeno, že:
1) není možné, aby klávesnice (respektive multimediální klávesy) fungovaly "jen tak",
2) je třeba instalovat SetPoint (mimochodem na stránkách Logitechu u produktu Ultra X není ke stažení :-)), tam si zvolit tuhle klávesnici a následně PO odinstalaci by to mělo fachčit.
Doma zkusím, uvidíme...
-
To ze to mozne nie je, ti sice povedali, ale ako tu uz niekto napisal mozne to je :) Ja pouzivam iba tlacitko "media" na winamp.
-
Potvrzuji funkce multimediálních tlačítek bez instalace jakýchkoliv ovladačů (UltraX Media).
-
Znovu otevřu tohle téma (ať nezakládám nové, když už jsem tu začal :-)).
Problém je stále stejný - nefungují mi multimediální klávesy na Ultra X (propojeno přes USB). Hot linka Logitechu (mimochodem naprosto příšerná, vypadá to na Poláky a když neřeknete jméno a příjmení, telefonní číslo a e-mail tak vám neporadí) je úplně mimo, tu jsem opět zkusil jen tak cvičně.
Logicky: Windows XP Pro v sobě má "přednastaveny" ovladače pro klávesnice včetně minima multimediálních kláves. Pokud mi je nenajde, kde může být krpa? Někde v nastavení systému? Nebo v BIOSu? Případně v ovladači pro USB? (to už střílím od boku)
Kua přeci není možné, abych byl jediný, kterému to nefunguje :-(
-
Skusal si klavesnicu inom pc, aby si vylucil chybu vo svojom systeme? Je mozne, ze mas tie tlacidla uplne nefunkcne (pokazene).
-
Jj, zkoušel jsem ji u kamaráda a tam fungovala :-( asi mám nějaký zakletý komp.
Opravdu nikoho nenapadá, jak "donutit" widle, aby ji detekovali? A propo (pro vlastníky Ultra X) - jak se vám detekuje přes Správce systému? Nějaká "klávesnice mutimediální", "klávesnice klasická 101 kláves", "Logitech Ultra X" nebo jak?
-
Me se zobrazuje v XP Pro EN jako "HID Keyboard Device". Mam ji propojenou k notebooku pres USB hub.
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Opravdu nikoho nenapadá, jak "donutit" widle, aby ji detekovali?
Ak mas moznost, skus ju napojit cez redukciu usb-> ps/2. Netvrdim ze to pomoze ale za vyskusanie nic nedas.
-
Citace:
Původně odeslal
M@to
Ak mas moznost, skus ju napojit cez redukciu usb-> ps/2. Netvrdim ze to pomoze ale za vyskusanie nic nedas.
tak tohle je blbost, to nemusi ani zkouset
-
Citace:
Původně odeslal
zivan
Me se zobrazuje v XP Pro EN jako "HID Keyboard Device". Mam ji propojenou k notebooku pres USB hub.
No jo, tak to máme stejné "Zařízení klávesnice HID". Akorát to tam mám 2x...
Redukci PS2->USB bohužel nemám. IMHO je to SW problém :confused:
-
Nazdar, oprasim trochu starsiu temu. Mam klavesnicu Logitech UltraX Media Keyboard.
http://cokupic.pl/i/c_big653567.jpg
Zacala odchadzat strieborna farba na miestach casteho oteru a manzelke to sposobuje alergicku reakciu (vyrazky) na rukach.
Som dost konzervativny a preto hladam co najblizsiu nahradu ale idealne bez nateru. Budem vdacny za odporucania. Moze byt Logitech, alternativne aj Microsoft, inych vhodnych vyrobcov velmi nepoznam. Cenu si predstavujem povedzme okolo 30 EUR ale som ochotny dat aj 100 EUR ak to bude stat zato.
-
Pokud jste zvyklí na kvalitu a stisk tlačítek, tak něco podobného asi těžko seženete.
Já sám bych už jiný systém než UltraX má nechtěl. Vyzkoušel jsem po ní asi 5 různých klávesnic také s nízkým zdvihem, ale žádná nebyla natolik kvalitní a tichá jako UltraX (prostě celkově chod tlačítek).
Jediná klávesnice co má prý kvalitu ještě vyšší je Logitech Illuminated Keyboard, která však stojí okolo 2000 CZK.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Pokud jste zvyklí na kvalitu a stisk tlačítek, tak něco podobného asi těžko seženete.
Já sám bych už jiný systém než UltraX má nechtěl. Vyzkoušel jsem po ní asi 5 různých klávesnic také s nízkým zdvihem, ale žádná nebyla natolik kvalitní a tichá jako UltraX (prostě celkově chod tlačítek).
Jediná klávesnice co má prý kvalitu ještě vyšší je Logitech Illuminated Keyboard, která však stojí okolo 2000 CZK.
Dakujem za radu. Tiez mam pocit, ze kvalita vesobecne klesa a preto sa pomaly bojim cokolvek kupit. Logitech Illuminated Keyboard mam na muske uz dlhodobo kvoli vyzoru ale este ho musim preklepnut ohladne kvality.
-
Ja z velice spatne (neustale nefungovalo nejake tlacitko) UltraX presel na Microsoft SideWinder X6. Chtelo to chvilku abych si zvyknul na posunutej escape, ale jinak je klavesnice naprosto dokonala. US-English OEM verze se dala sehnat kolem 1000Kc.
-
Caleb:
SideWinder X6 může být dobrá pro někoho, kdo nepreferuje notebookový systém kláves, ale jinak je to naprosto obyčejná klávesnice a velice hlučná. Sám jsem si jí pořídil (CZ verzi za 1500) a chvíli používal, ale prostě co se týká kvality kláves, je to jako nebe a dudy. Když jsem na SideWinderu psal, tak o tom věděl celý byt, je to jak psací stroj. Jediné plus je na ní ta ergonomie - má pohodlnou předložku před zápěstí + dost programovatelných kláves, ale naopak zase má špatně položený ESC, na který jsem si ani po několika měsících používání nezvykl.
Takže abych to shrnul, pro někoho komu 100% vyhovuje UltraX bych rozhodně ne-notebookové klávesnice nedoporučoval.
EDIT: BTW. pokud by měl někdo zájem, mám tu svého SideWindera X6 CZ retail k prodeji :)
-
Cely den busim v robote do nejakej standardnej "Dell" klavesnice s vysokym zdvihom, je v zasade ok ale je brutalne hlucna.
Semtam busim do samotneho notebooku (Dell Latitude D610).
Doma si uzivam na UltraX. Funguje uplne vyborne, len tam nastal ten problem s farbou. Najradsej by som mal UltraX bez pustania farby. Zmeny na Microsoft sa nebranim ale pripada mi to ako Nikon vs Canon, niekomu sadne to, inemu zas to druhe.
==
edit: Pozrel su letmo Microsoft SideWinder X6 a to asi nebude pre mna (bez ohladu na pripadnu hlucnost). Preferujem jednoduchu klasicku klavesnicu. Nevyuzivam ani programovatelne tlacidla na UltraX. Na Microsoft SideWinder X6 su funkcne klavesy velmi uzke (uz na UltraX som vahal), ma zbytocne vela programovatelnych klaves a ta oddelitelna cast nie je pre mna potrebna. Nehovorim, ze je to zla klavesnica ale hladam nieco ine, podobne UltraX.
-
mozna OT, ale co zkusit tu stavajici UltraX rozebrat, vycistit a prestriknout bezbarvym lakem? (vzhled uz to zpet nevrati ale alergicka reakce by mohla ustat :))
-
Citace:
Původně odeslal
LM
mozna OT, ale co zkusit tu stavajici UltraX rozebrat, vycistit a prestriknout bezbarvym lakem? (vzhled uz to zpet nevrati ale alergicka reakce by mohla ustat :))
Celkom dobra rada ale to by chcelo vycistit asi aj smirglom aby lak dobre chytil a potom by som to uz nemusel ani natierat. A mam obavy, zeby som to dobre dorval. Kazdopadne ja si tu klavesnicu zoberiem do prace takze vyuzita bude. Konecne budem mat v praci poriadnu klavesnicu:-)
==
edit: logitech illuminated keyboard je objednany ale bude az zaciatkom buduceho roka
-
Tak Logitech Illuminated Keyboard je najlepsia klavesnica, ktoru som kedy mal.
UltraX je oproti beznej klavesnici uplne super ale toto je zase dalsi level.
-
vsak tiez aj stoji ako dalsie tri levely
-
ace:
Díky, teď to ve mě bude solidně hlodat :D
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
ace:
Díky, teď to ve mě bude solidně hlodat :D
:-)
Tak napisem este par uvodnych postrehov... lebo vsetky detaily som az tak vopred nepozeral.
Podsvietenie sa da stupnovat tlacidlom na klavesnici na 100, 50, 25 a 0 %. Mne vyhovuje zatial mat cely den 25% ale som rad, ze sa to da regulovat lebo este stale sa s tym hram, ze ako to pouzivat.
Enter nie je uzky ako na tomto obrazku http://chanraymond.net/wp-content/up...0098custom.jpg ale je vacsi (obratene L) co som tiez rad aj ked som bol pripraveny na uzky Enter.
Je este tichsia ako UltraX.
Je slusne tazka takze vyborne drzi na stole, vyklapacie zadne nozicky su pogumovane.
Del je dlhy ako na obrazku vyssie a uz som ho parkrat pouzil namiesto Insert-u ale snad si zvyknem. Insert je vyssie vedla Print Screen-u. Vedel som to vopred ale bral som to, ze si zvyknem.
Pismena na tlacidlach su v strede a nie v rohu ako bezne byva. To je trochu divne pri pohlade, je to pekne ale nezvyk.