Vážně se mi to líbí. Je to neobvyklé, a myslím, že jako pokus se to dost vydařilo.
Printable View
Vážně se mi to líbí. Je to neobvyklé, a myslím, že jako pokus se to dost vydařilo.
Děkuju za komentáře!
Přes víkend jsem se bavil focením architektury a zvěřince. Takže tady jeden mírumilovný ptáček ;D
(foto přesunuto do série)
No zajímavá fotka ... jen přemýšlím nad tou kompozicí ale nic moc mě z toho při tomto detailu nenapadá - možná toho mohlo být víc směrem dolů.
DOF ti vyšla tak tak - je daná hodně dozadu. celý zobák už je neostrý, což mě trošku ruší.
Určitě fajn barvy. Možná bych ji opět zkusil rozjasnit ... pohlídat aby to nebylo moc na úkor kresby na té hlavě, ale myslím že by to sneslo.
Ale jinak výraz dobrej :-)
opravdu paradni vyraz:) a jeste lepsi bokeh - ten ma to sklo fakt uzasnej
DOF mi docela vyhovuje...sice ostrej zobak i ty pirka za hlavou by mozna byly jeste lepsi, ale rozhodne to je takle lepsi nez naopak, tzn. ostrej zobak a neostry pirka. U kompo nevim, co lepsiho by se dalo vymyslet:)
Ja nevim, me se to nepozdava kompozicne, ale co asi tak s tim ptakem vymyslet asi nic moc, aspon ze takhle ma to kridlo, to se mi libi. No a to DOF by mohlo byt vetsi urcite a jeste trochu vytahnou tu bilou.. mohlo by se to cele krasne rozsvit mozna i saturaci.
netradicni.. vyraz suprovej..
Já myslím, že středovka je v tomhle případě naprosto OK a ta fotka mluví sama za sebe... Sakra, takovýho ptáka mít... :p
Líbí se mi, parádní kompozice, barvy i výraz. Moc pěkné.
milouškej ptášek ;) suprovej vyraz, skoda ze ho tam neni jeste vic jinak pekny...
paradni vyraz
Děkuju za komentáře. Tahle fotka mi dala dost práce i času, jsem rád, že se vesměs líbí :) (asi přidám později nějakého dalšího ptáka)
Maul: nevím, 11 kilo je 11 kilo :D
Tady jeden detail z Lednického zámku ...
http://jan555.madcap.info/list/Ledni...569_mixedd.jpg
ten zamek me vubec nechytl.. horni cast prepalena (bez prechodaku by to ani jinak neslo).nezajimava kompo.. mozna v CB by byla lepsi aby vynikla textura
Ano, nechtěné přepaly tam jsou - přesně v 0,000325% pixelů originálu. :rolleyes: Na takhle malém a komprimovaném JPGčku to vůbec nemáš šanci posoudit a na originálu bys to hledal okem dost dlouho. Pokud je to na tebe moc světlé, prosím - ale přepálené to není. Takže ano, šlo by to, přechoďák se tady ani použít nedá.Citace:
Původně odeslal Pocket
EDIT: kompozice je prostě klasická, mám to samé v "zajímavějších", ale prostě mi to připadá samoúčelné, proto jsem zvolil právě tuhle.
dobre, treba ti neni cistej prepal (ciste bila) a je to "spinavej prepal" (ciste piskova) pusobi to ve finale uplne stejne, jen to jen muj pocit a rve mi to oci, nemusi ani zalezet na histogramu ale na celkovem dojmu. Neni tam ani kresba takze to beru proste jako prepal.Citace:
Původně odeslal jan555
Jinak mne naopak prave prijde tahle kompo naprosto nezajimava a neni to muj styl. Tohle mazu uz ve fotaku. Sory jestli jsem se te nejak dotkl, ale pisu ti to proto ze si myslim, ze te zajima kritika druhych. Mej se
Mě se to nedotýká a kritika mě zajímá. V té kompozici se rozejdeme, ale problém s tím fakt nemám.
Jen říkám, že v tom okně je na originálu mimo pár set pixelů všude kresba, tak to prostě je. (a ty maličké části, kde kresba chybí jsou trochu jinde, než se z tohohle může zdát)
člověče .. mě to přesvětlení zas tak moc nevadí, ale jako fotka mě to prostě taky nebere. Kompo tam nevidím prakticky žádnou.
no tak ty "prepaly" me tu vubec nevadi. netvrdim ze je kompozice extra zajimava ale kdyby to bylo naprosto symetricke (samo krom toho co je videt skrz ten proskleny strop) tak se me to libi fakt hodne.
Celá arogantní komunikace e1 s autorem tohoto threadu byla přesunuta do Extrému.
2e1: Upozorňuji Tě, že každý Tvůj další OT post v tomto threadu bude od nynějška považován za PH a úmyslnou provokaci a bude smazán se všemi důsledky...
Mám velmi rád série, ale sám jsem jich vyprodukoval pomálu - rozhodl jsem se nakonec udělat sérii z dravců.
S ohledem na více věcí, které se mi tu nelíbí, jsou to zřejmě na hodně dlouhou dobu moje poslední fotky ve vlastním threadu. Doufám, že z toho důvodu mi tentokrát odpustíte datovou velikost fotek, která je o něco větší, než je povolené.
Komentáře a věcnou kritiku velmi uvítám, hodně mě zajímá to, jak to pro Vás (ne)funguje jako série.
1. Krytí
http://jan555.madcap.info/birds_of_prey/1_kryti.jpg
2. Čekání
http://jan555.madcap.info/birds_of_prey/2_cekani.jpg
3. Hledání
http://jan555.madcap.info/birds_of_prey/3_hledani.jpg
4. Útok
http://jan555.madcap.info/birds_of_prey/4_utok.jpg
5. Smrt
http://jan555.madcap.info/birds_of_prey/5_smrt.jpg
Ty blaho, tak to je mazec. Opravdu tak nejak neni, co vytykat, tedy me se libi. Ta posledni SMRT, to je nejake fotomontaz, ze? Ta posledni je fakt nejlepsi, supr atmosfera!!
podle me je serie velice povedena, ale nektery fotky se mi precejenom libi vic
-prvni jsem jiz komentoval - ta se mi moc libi - kompozici a hlavne pohledem dravce
-druha (Čekání) je taky pekna, ale asi by se mi libila vic s vetsi DOF, aby byly ostre obe oci nebo alespon ty pirka mezi nima. Nejvic me ale dostava ten pohled do uplne temnejch oci, tim mi ta fotka i neco sdeluje. Proste takova tajemnost nocniho zivota sov
-u treti je skoda, ze tam ten ptak trosku splyva. Vidim, ze si se snazil zvyraznit ho ubranim sytosti pozadi, ale pro je to je bohuzel malo... proti obloze by to bylo imho dokonaly. Jinak zachyceni pohybu je suprovy
-ctvrta se mi libi nejmene. Jednak se mi moc nelibi ten sum a pak ten ptak nema moc detailu. Umysl byl asi zachytit to takhle, jak dravec utoci, obet sotva staci poznat kdoze na ni utoci a hned utika do bezpeci, ale tahle mi proste nesedi
-pata je naopak dokonala. Ma perfektni atmosferu, jde z ni strach a to se mi strasne libi. Navic ty dalsi supi, jak se sletavaji v pozadi - parada
a ohledne toho rozhodnuti stahnout se do ustrani a tudiz delsi cas nepublikovat sve fotky...no, byla by to vecna skoda, protoze Tve fotky uroven teto sekce velmi zvysuji, maji sve kouzlo. Ja osobne bych byl moc rad, kdyby si to cele jeste prehodnotil a postoval sem dal, protoze si myslim, ze Tva tvorba je prinosem nejenom pro me, ale i pro ostatni...
1. Krytí - jak jsem uz psal. paradni pohled
2. Čekání - taky bych se priklonil k vetsi HO
3. Hledání - paradni zachyceni pohybu.. skoda jen, ze to neni detailnejsi
4. Útok - libi se mi zpracovanim.. pusobi fakt jak fotka z prakticy :) jenom moc nemusim ctvercovej format :-/
5. Smrt - naprosto nejlepsi fotka.. paradni atmosfera.. taky by me zajimalo jak jsi to fotil.. ci jestli je to mensi fotomontaz
Jinak jako serie je to imho velice podarene :)
paradni fotoserie. smekam
ta smrt je ale naprosto perfektni a uzasna. dokonala atmosfera
Jane, tak tohle je bomba.
Druhá fotka je skvělá, minimální DOF mi nijak nevadí, naopak, líbí se mi.
Třetí je u mě velice zajímavá Tebou provedeným PP, vážně se mi to líbí, je to netradiční.
Čtvrtá mi přijde "nejslabší", asi bych ji označil za nejméně zajímavou z té série.
Nejvíce mě ale dostala poslední. Naprosto bezchybnou kompozicí jsi dokázal zachytit neuvěřitelnou atmosféru. Pro mě rozhodně jedna z nejlepších fotek tady na fóru, ne-li vůbec nejlepší.
Jako série to rozhodně funguje a to více než dobře!
výborná serie, hlavne 4 a 5...