Já jsem žádný Vmod nedělal - je to na mě moc složité, mám z toho panickou hrůzu a hlavně na to nemám ruce ani nástroje...Citace:
Původně odeslal Don Carlos
Printable View
Já jsem žádný Vmod nedělal - je to na mě moc složité, mám z toho panickou hrůzu a hlavně na to nemám ruce ani nástroje...Citace:
No, já to samé jako Darth. Taky jsem nedělal žádný Vmod. Nemám to ani zapotřebí, řekněme že jsem z toho už "vyrostl".;)Citace:
Ale ta karta si občas dělá co chce. No třeba to je tím, že je potřeba zahořel, uvidíme po týdnu dvou provozu. Jestli se to nezlepší, tak asi zkusím reklamaci, jenže dá se na tohle vůbec reklamovat? Už vidím jak příjdu do obchodu a řeknu jim že někdy mi tam někdy blbne obraz. Oni si to na chvilku odzkouší a samozřejmě že jim to zrovna půjde dobře...:confused:
Luxusní novinka od EVGA... e-GeForce 7900 GT Signature Series
http://www.evga.com/articles/301.asp
Co se týče těch artefaktů, tak by to prý mohl dělat BIOS těch karet (špatně udělaná ochrana proti přehřátí či co).. Uvidíme jak si s tím nVidia poradí.
Odkaz na tu diskuzi:
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc....html?ansid=70
Diskuze je to zajímavá, koukal jsem i na fórum GURU3D. Příčinou vzniku artefaktů je pravděpodobě přehřívání regulátorů napětí pro paměti, které se nacházejí na zadní straně karty. Tento problém řeší lidé instalací pasivního nebo aktivního chladiče na tyto regulátory.Citace:
Původně odeslal ice2002
Pro názornost přikládám fota z fóra GURU3D.
Pravda, pročetl jsem si tam tu diskuzi, šáhnul na jeden z regulátorů a spálil si o něj málem pracku...:smile: Hned jdu pořešil, jak to uchladit.Citace:
Původně odeslal varan
EDIT: Tenhle chladič -> SPEEZE EE-HS01 ( http://www.alave.cz/chladic-pameti-s...ycool:p:171904 ), by nemusel být myslím vůbec špatný na dobré chlazení všech součástek vzadu. Kdyby někdo věděl, kde by ho mohli mít skladem tak mi dejte prosím info..
no a jaky sou teda zavery - pomahlo to ??
Takže blesková zpráva - v kompu mi sedí SLI 2x7900GT a jedu grafiky na default... Projel jsem zatím zběžně 3DMarky a jsem spokojen - výsledky cca. srovnatelné s předchozím maximálním OC u SLI 2x7800GT.
3DM01: 32,5k
3DM03: 28,5k
3DM05: 13k
3DM06: 7,5k
Aqua3: 108k
ano pomohlo ked sa tam da chladic prestalo to robit problem asi sa to naozaj prehrievalo teraz 700/800 pri vmode 1,55 teplota 37c pri vf900-cu zalman a ziaden problem zatial winfast px7900gt...jano
Hmm bych cekal trosku vic... asi uz to bude chtit Conroe, aspon na ten 01 a Aqua3Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Vsimni si, nezvedl pamětiCitace:
Původně odeslal Haste
Jj, bojim bojim... :DCitace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Zatím zkouším, co dělá jádro - to mám chlazené dobře a 50°C nepřeleze ani omylem. U pamětí nejdřív počkám na uspokojivé chlazení, protože znovu už reklamovat fakt nechci... :p
Už mám novou várku Forsy, tam je to prý odstraněno, tak otestujiCitace:
Tak jedna malá aktualizace srovnávacího grafu...
Maul: Přestaň to šmrdlat a pořádně to osol, tohle je málo, dostaneš z toho víc >:}
Vmod dělat nebudu a víc než 565MHz na jádrech mě nepustí selftest coolbits... Paměti by možná ustály víc, ale poté co mi odešly u FORSA se bojím je hnát na hranu.Citace:
Tak zkus ATITool ten tě pustí na vyšší frekv. bez selftestu. Otázka samozřejmě je jestli to bude stabilní.
Ale paměti jen 1400MHz to je hrozně málo. Min. 1600 na default jít musí.
Tobě fakt odešly paměti jenom při zvednutí frekv. aniž bys na nich zvedal napětí? To jsem tady ani nezaregistroval.
Myslím, že by to mohlo jít bez artefaktů tak na 580 MHz. Paměti odešly nějak divně - na 1600 MHz to jelo bez zvedání napětí, udělal jsem test a dal to na default... za dva dny mi začaly skákat artefakty v 3DM03, ale nikde jinde... taktnout už paměť nešla ani o 1 MHz...Citace:
Cim si ty pameti chladil ?Citace:
Pasivy od ZalmanaCitace:
Původně odeslal Haste
http://www.xtremesystems.org/forums/...10&postcount=9Citace:
Původně odeslal varan
No tak tos nemel zrovna HardCore chlazeni :D Mozna bys mohl casem prejit na vodu jako hodne OCckaru, vcetne me malickosti, ja uz bych nic jineho nez vodu nebral :) Kdo jednou zkusil.... :)Citace:
Nechápu, proč bych měl do kompu cpát pro elektronické součástky něco tak nepřirozeného jako je voda, když paměti byly na 1600MHz sotva vlažné, jádro se Zalmanem na 5V mělo okolo 40°C a procesor s Ninjou na LOW nepřeleze 50°C? Za ten risk netěsnosti nebo blbé náhody mi to fakt nestojí, zvlášť když mi větráky jedou prakticky neslyšitelně... :pCitace:
Původně odeslal Haste
Asi tak, souhlasim s Maulem. Ja jsem taky osobne nenasel prinos ve vodnim chlazenim. Ted uz se on air da chladit podobne a voda to rozhodne nevytrhne. Phase cooling nebo DICE by byl samozrejme o necem jinym, ale takhle si myslim, ze ma Maul tissi pc, nez s vodou.Citace:
Jedna výhoda je účinnost, druhá je že se nahromaděné teplo ihned odvádí pryč z case a zbytečně nezahřívá ostatní komponenty. Ale to je samozřejmě každého věc co má raději.Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Nehrozí (možná tak než se špatně udělaným vodníkem)Citace:
Původně odeslal Krimi 2000