-
Re: Najlepsie 120mm fany, na cene nezalezi.
Citace:
Původně odeslal Moralles
Vcera jsem koupil SCYTHE 800rpm a kloubouk dolu. Fakt neni nic slyset (ucho jsem dal cca 5cm a je slyset aerodyn. hluk jak pise gabo) a to jsem na hluk fakt dost prisnej. AKASA na 800 je o trochu hlasitejsi, ale o dost mene fouka.
RESULT: SUPER KAUF no a za nejakech 370,- no nekupte to.
Mam Thermaltake Silent wheely a na orig rpm hucia jak svina - tipujem ze ten Scythe takisto - akonahle to pustim na 5V tak je absolutne ticho pri dobrom CFM. Pride mi ze takmer vsetky 120ky su na orig otackach hlucne (bzucanie loziska). Akurat ze ten TT stoji iba nieco cez 2 kila, takze imho lepsi kauf :-) Ako je na tom scyhte na vyssich otackach?
-
ten scythe ma na 12V 800ot , takze si myslim ze to su aj maximalne otacky
-
Citace:
Původně odeslal tomase
Mam Thermaltake Silent wheely a na orig rpm hucia jak svina - tipujem ze ten Scythe takisto - akonahle to pustim na 5V tak je absolutne ticho pri dobrom CFM. Pride mi ze takmer vsetky 120ky su na orig otackach hlucne (bzucanie loziska). Akurat ze ten TT stoji iba nieco cez 2 kila, takze imho lepsi kauf :-) Ako je na tom scyhte na vyssich otackach?
Citaj pokec dozadu popisalo sa o nom hodne...
-
diki ale 3 prispevky != hodne.
iba som konstatoval podla vlastnych skusenosti a to ze full otacky = priemer (hlucny), nizke otacky = priemer (tichy)
-
Hm nechápem...Scythe na full 800 rpm je naozaj tichy a nic mu nevrci...asi sa nechapeme.
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Hm nechápem...Scythe na full 800 rpm je naozaj tichy a nic mu nevrci...asi sa nechapeme.
hovorim teraz o TT silent wheele. Samozrejme ze ak by bol Scythe na 800rpm pocut bola by to velka hanba. Akurat ze za takmer polovicne prachy sa daju zohnat fany s rovnakou hlucnostou aj CFM. Jedine o co sa clovek musi postarat je redukcia 12->5
-
No nechapali sme sa to je pravda :). No ako hovoris sice nie je to po tej redukcii az tak echt ako pri Scythe (napr.Glacialtechu sustia velmi ticho loziska aj pod 800 otacok co Scythe nie)...ale ta regulacia robí svoje.
-
Citace:
Původně odeslal GABO
No nechapali sme sa to je pravda :). No ako hovoris sice nie je to po tej redukcii az tak echt ako pri Scythe (napr.Glacialtechu sustia velmi ticho loziska aj pod 800 otacok co Scythe nie)...ale ta regulacia robí svoje.
Sorry, ale nemozem suhlasit, kedze Glacial mam tiez v kompe a do tisic otacok je na tom hlukovo velmi dobre (opat asi zalezitost kusu). Ako som napisal, vzhladom ku Scythe, davat o 50% viac len kvoli tomu, ze ma nizke default otacky, nepovazujem v dnesnej dobe za dobru kupu.
-
U Glacialtechu to celkovo nie je zle on je tichy, ale tie loziska mu proste sustia (aj pod 800 otacok). Ja mam napr. PC tak 10cm od ucha laveho :) - Glacial mam umiestnený vpredu a to sustanie proste pocut aj ked ten Fan zregulujem na 750 otacok, zmizne niekde pri hodnote cca 700 otacok. Aby sme prisli do detailov to sustanie nie je nijake hrozne ale proste je a nakolko som ich vyskusal snad cez 120+ kusov (a tiez mam nejake referencie od ludi, ktorí si to kupili) tak mozem potvrdit ze to nie je az tak zalezitost kusu ;). Suhlasim ze sa jedna o pomer cena, vykon a ticho o vynimocny fan.
-
ahoj vsici
mam dotaz:
jake sou nej fany pomer vykon/hluk
samozdrejme mam regulator..
silenx,xilence red(btw super za tu cenu),nexus,scythe,coolink,glacialtech
diky :)
-
Citace:
Původně odeslal Pichu
ahoj vsici
mam dotaz:
v pomeru vykon/hluk bych rekl ze asi papst...
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
v pomeru vykon/hluk bych rekl ze asi papst...
No papst je fajne pri vyssom vykone.... ale kdyz se nekdo ticho, tak i tak jde na 800rpm +/-... a tam pak z hlediska ticha vede scythe... a je jeste k tomu levnejsi nez papst... z hlediska vykonu pak jednoznacne papst (ale ne z hlediska ticha)... pro univerzal reseni jednoznacne papst
BTW, hodne zmateny popis, ale po tom vine... no snad nekdo pochopi co jsem xtel rict:)
-
Citace:
Původně odeslal macher
No papst je fajne pri vyssom vykone.... ale kdyz se nekdo ticho, tak i tak jde na 800rpm +/-... a tam pak z hlediska ticha vede scythe... a je jeste k tomu levnejsi nez papst... z hlediska vykonu pak jednoznacne papst (ale ne z hlediska ticha)... pro univerzal reseni jednoznacne papst
BTW, hodne zmateny popis, ale po tom vine... no snad nekdo pochopi co jsem xtel rict:)
jj presne tak. papsty nejsou nejtissi na svete, ani kdyz si je das na 800rpm...ale svoji hlucnost drzi, ktery ani za x let nebudou hlucnejsi, a vykon je u nich opravdu velmi dobry :!:
-
Citace:
Původně odeslal Pichu
ahoj vsici
mam dotaz:
odpoved na svoju otazku mas presne o jeden post nad tvojim - ako Gabo povedal Glacialtech je pomer cena/vykon/ticho jeden z best - za 130Kc podla mna super kauf
-
Tak se musím přidat. Koupil jsem 3x Scythe 800ot. a jsou výborný. Naprostý ticho a průvan v bedně taky ujde.
-
Hmm, ty nove vetraky od Noctuy nevypadaji vubec spatne.
Citace:
Výrobce nabízí dva modely. Méně výkonným je NF-S12 800, který je při 800rpm schopen protlačit 59m3 vzduchu za hodinu. Při maximálních otáčkách vydává hluk pouze 8dB(A), může být snížen až na 5dB(A) při 500rpm, průtok přitom činí stále slušných 34m3/h.
Výkonnějším modelem je NF-S12 1200 s 1200 otáčkami za minutu. Průtok nyní činí 81m3/h, maximální hluk 17dB(a), díky dodávanému Ultra-Low-Noise adaptéru může být snížen až na 6dB(A) při 600rpm. Průtok pak činí 41m3/h.
http://www.svethardware.cz/akt.jsp#F...2571C00064AE2E
-
koncova cena s dani 450 Kc. budou dostupne 11.8.2006. takze zadnych 700 Kc jako v tom odkaze... ;)
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
koncova cena s dani 450 Kc. budou dostupne 11.8.2006. takze zadnych 700 Kc jako v tom odkaze... ;)
tak to si ma moc potesil ;-) Rezervujem si dva kusy ak sa da :-)
-
Citace:
Původně odeslal tomase
tak to si ma moc potesil ;-) Rezervujem si dva kusy ak sa da :-)
kdo je chce tak radeji objednejte http://www.jscomputers.cz/index.php?cPath=202_783
protoze prvni dodavka bude omezeny pocet kusu :(
-
No vypadaju zaujimavo, 1200rpm si kupim aj ja aspon dva kusy a bude ticho, mozno by mohli casom aj dake svetielka do nich pridat :D Hm ako su riesene tie samomazacie loziska? Moc infos som o tom nenasiel a tech. anglictinu moc neovladam...
-
Mno prve varky dorazia pozdejsie ... dnes rano mi prisla sprava ze test vzorky u mna budu posledny Augustovy tyzden az potom pridu tie limitovane varky rovnako ako MaWe. Co je celkom skoda lebo som chcel potestovat...vyzeraju naozaj seriozne.
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Mno prve varky dorazia pozdejsie ... dnes rano mi prisla sprava ze test vzorky u mna budu posledny Augustovy tyzden az potom pridu tie limitovane varky rovnako ako MaWe. Co je celkom skoda lebo som chcel potestovat...vyzeraju naozaj seriozne.
podle specifikaci i vzhledove vypadaji mocne, kam se hrabou papsty :) a verim tomu, ze upravena geometrie cele vrtule a lopatek bude mit na snizeni hluku vliv, radeji si je u mawy predobjednam, aby se na me dostalo
EDIT: pokud se tedy neobjevi v nabidce tntrade a za lepsi cenu
-
Noctua vypadá velice zajímavě,ale dvě věci mě překvapily.
1. Rámeček není hezky zaoblený, ale pouze zkosený, ale to snad vadit nebude.
2. Mezi koncem lopatky a rámečkem je dost místa.
Tak jsem opravdu zvědavý, tvar lopatek je zajímavý, třeba to i k něčemu bude :-).
-
Tak NOCTUA fany uz su skladom aj 1200 a 800 otackove.
Co sa tyka vykonu a ticha...tak 1200 ot. model na full ma velmi pekny prietok a je relativne tichy (revat nereve), loziska nepocut cize skor akusticky tlak...ale prietok by som prirovnal asi k AC AF 12025 (1500 ot.) a mozno aj nieco na vyse. Po redukcii na 800 rpm...nepocutelne, prietok lepsi ako Scythe a to o dost.
800 ot model NOCTUA som este neskusal.
Co sa tyka kvalitky a vypracovania ... mame tu druhy PAPST a mozno aj lepsie. Ziadne otrepy ani na rotore, ani na ramceku, vyborne je ze rohy, kde sa ventilator prichyti nie su zaplnene (ako ma NEXUS) cize bez problemov sa upinaju na chladice s uchytenim vetrakov cez sponu...
A jedna rychla fotecka...:)
http://www.tichepc.sk/obr/164/nf12_1200.jpg
-
To vypada moc dobre! Jestli prejdu z chiefteka na GB Auroru, tak si tam hned 3ks poridim:-)
GABO: pls jeste vyzkousej ten 800rpm model a napis jaky je. Diky moc.