no nejhorsi je, ze doma to nejede skoro vubec (MSI K8N-Sli Platinium)
sice 9x300 ale pameti musim mit na 1OOMhz (resp pretakt na 150) jinak to nenabiha -- ze by nekomptoblita pameti z venice - na winch naprosto v pohode --- zatim stale testuji
Printable View
no nejhorsi je, ze doma to nejede skoro vubec (MSI K8N-Sli Platinium)
sice 9x300 ale pameti musim mit na 1OOMhz (resp pretakt na 150) jinak to nenabiha -- ze by nekomptoblita pameti z venice - na winch naprosto v pohode --- zatim stale testuji
Zkus sehnat nikoho kdo ma DFI s biosem 414 a vyzkousej to u nej.
a co ty
resp trochu abych objasnil problem
3 h jsem se trapil s nastavenim CPU / RAM atd. - a nic jsem nezjistil // resp neni to vada Venice stejne se chova i Winches. - funkcni je jen jedno nastaveni pameti a to limit na 166MHz, což při FSB 300 dava DDR 500 což mi již moc nestihaji pameti, nechapu proc nefunguji na me konfiguraci nižší nastaveni
Hmm o 3 kila levnější jak na Alzáči...Citace:
Původně odeslal MarekG
tak v DE už budou příští týden dostupné 3000+ a cenově v přepočtu asi za 4500,-
budu tam objednávat něco na vodníka, tak zvažuju, že si ho vezmu jednoho/dva s tím. Co myslíte, má cenu ho brát tam, nebo čekat až bude k mání i tady ???
Cenově vychází lépe v DE, mít možnost vezmu ho tam.Citace:
Původně odeslal M.K.
V ČR stojí Venice cca 4900, vyplatí se Vám v případě potíží reklamovat v DE ?Citace:
Původně odeslal Tantalos
jenže já ještě nikdy nemusel reklamovat CPU a kdybych ho odvařil tak by mi ho tady stejně jentak někdo nevyreklamoval a v DE zas takovej problém nemám, protože tam mám příbuznou a každou chvíli tam někdo jezdíCitace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
navíc ho tady sehnat nedokážu - takže nemám o čem uvažovat
http://www.lostcircuits.com/cpu/amd_venice/11.shtml
pekny test Venice core .... zerie menej W a ma lepsie teploty ....
pozrite cely dost zaujimave ....
venice obecne NEMOZE mat lepsie teploty a teda ani zrat menej, mozno zalezistost kusuCitace:
Původně odeslal Sharker
upresni ..... takze podla teba tak 1 zo 100 ???Citace:
Původně odeslal MadCap
a proč by neměla spotřebovat (resp proč by nemohla mít méně ztrátového tepla) méně energie při stejné frekvenci, vždyť právě tohle by mněla přinést spolupráce s IBM na napnutém křemíku
NO ja si tiez myslim ze otom mal byt SS nie ?
SS neznizuje tepelne straty procesoru, podla toho co som testoval (Realne) tak 3000+ vacsie teploty ako 3500+ (venice vs winchester) a je to aj uplne normalne ... umoznuje vyssie frekvencie a rychlejsie preklapanie ale nie mensie teplo/spotrebu (obecne)
takze ma domenka je takova:Citace:
Původně odeslal MadCap
Strained Silicon je technologie ktera, jednoduse receno, smrskává atomy Silicon Germanium ( ??? ) na mensi plochu, snizuje energii potrebnou k prepnuti transistoru => vyssi dosazitelna frekvence (z toho by melo) => vlastne mensi leakage =>mensi teplota pri stejne freq ???
http://www4.tomshardware.com/busines...ed_silicon.gif
kazdopadne tady nejde o cisty SS ale o SSDOI = Strained Silicon Directly on Insulator => coz je neco jako dalsi generace SOI (SS), takova priprava na 65nm? ze by opravdu nemelo SSDOI vuci SOI vliv na spotrebu?
tak ted nevim :?
mne to povedal zastupca AMD ze nizsie teploty pri rovnakych vcore/frekvenciach u venice nie su, bonus je v moznostiach undervoltu resp. proste vyssieho oc na rovnakej voltazi
tak jsem trosku pohledal:
"IBM has developed the first transistor using strained silicon directly on insulator (SSDOI) technology that provides high performance while eliminating manufacturing problems. Also, IBM is the first to combine two different underlying silicon layers that simultaneously maximize the performance of the key transistors used in complementary metal oxide semiconductor (CMOS) devices"
cele je to zde: http://domino.research.ibm.com/comm/...0909_cmos.html
zatim to opravdu vypada ze SSDOI ma prispet spise k vyreseni jistych vyrobnich obtizi a vlastne slouzi jen jako priprava na 65nm vyrobni proces.
Shrnuto a podtrzeno SSDOI zvysuje mobilitu elektronu na prechodech
zitra zkusim este pohledat
tak jsem dnes objednal Venice 3000+
počítám, že ho zítra odešlou (je skladem) a v pátek, nebo pondělí bude tady. Takže budu mít doma lepší kousek Winchestra (0448) co dává 2600-2700 a Venice. Tak budu moct porovnávat. Jen nevim jak to budu mít časově. Každopádně pak poreferuju ;D
len aby si nebol sklamany ale zelam ti to :-)Citace:
Původně odeslal M.K.
já nečekám zázraky, pokud bude dobrej kus, tak očekávám max. 2800Mhz, což je stejný jako ten Winnie, kterýho jsem už měl kdysi :idea:Citace:
Původně odeslal Champion
samozřejmě nemusí být lepší než ten procák co mám doma -> to se mi tady pak moc dlouho neohřeje ;D
tych 2800 by som bol rad pri 3200XP a nie pri 3000XP ..Citace:
Původně odeslal M.K.
Co je toto za haluz ? :D :lol: :lol: :D :oCitace:
Původně odeslal Champion
Tohle opravdu stoji za post :)
Neco takoveho mit doma tak sem vysmaty :eek:
http://home.comcast.net/~wa261/izall.JPG
no musel by si si k tomu poriadit nieco co hladi hodne pod 0 ;) viz vcore ;D