potom daj vediet ako si dopadol s taktovanim a ake pripadne problemy si mal, myslim ze viacero ludi by to zaujimalo (vratane mna)Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Printable View
potom daj vediet ako si dopadol s taktovanim a ake pripadne problemy si mal, myslim ze viacero ludi by to zaujimalo (vratane mna)Citace:
Doufam, ze dam aspon 2.4GHz, kdyz na pctuningu dali 2.2GHz s default vcore. Uvidime, urcite dam vedet jak to dopadlo. Snad to bude bez problemu. Celkove me to vyjde na 7300, takze by to nemuselo byt spatny.Citace:
Původně odeslal THX
Tak jsem se dostal na neco kolem 2500 mhz. Skoda, ze cpu nejede na 200 fsb.
http://sweb.cz/EXTREME.OVERCLOCKER/2520%20mhz%20.GIF
hezky podrobny test redukce: http://www.computerbase.de/artikel/h...ium_m_adapter/
http://www.ab-com.cz/default.asp?mtc...t-479-skt-478-
da se to nekde v cr sehnat za lepsi cenu ?
jiste ze ano ...Citace:
Původně odeslal Harm
:lol: :lol: :lol: tak to si mu pomohol (a ja tiez:-)
Sakrys zkousel uz nekdo vrazit tu redukci C479 do desky od jineho vyrobce????? co tam muze byt za uprava, urcite kdyz Asus delal desky v kterych to bezi tak o tehle moznosti ani neuvazovali, takze to chce asi jen upravit bios a bude to chodit i jinde ne????
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=65261Citace:
Původně odeslal speed
otazkou je, zda-li se tim CHCE nekdo dalsi zabyvat, ze ano ...
Takze mi dorazil Dothan M770-2.13GHz
Primestable 2775MHz pri 1.6V, takze nic moc, cekal jsem vic, ale docela me potesilo, ze 2640 je stabilnich pri 1.425V. Chipset ma vic stupnu jak procesor. Idle 32, load 38 stupnu - Zalman 7000alcu na 4V.
EDIT.
2400 pri 1.25V min mi nastavit nejde. superpi32M stable. Teplota 34 stupnu. ;D
A kolik jsi čekal? To neni špatnej výsledek. Je to rychlejší jak P4 3.8ghz(hlavně v hrách).
Jestli to vsechno co se tu pise,dobre chapu,tak pro me abych sel vykonem vys pri me sestave,bych musel koupit PM 770 2.13G a pretaktovat. Je to tak ?
Ne je skoro uplne fuk jestli koupis m730 nebo m770, je to loterie. A jestli hrajes hry nebo benchmarkujes tak m-ko na 2.5GHz bude urcite rychlejsi.Citace:
Původně odeslal Radar
No spis hraju gamesy. jde mi o to jestli ma cenu davat 13k za CPU nebo chvili pockat na AMD M2.Citace:
Neblazni, nema vubec cenu kupovat m770. Me dala oproti me predchozi m730 jen o 150MHz vic a jiste uznas, ze to za 2x takovou cenu nestoji.Citace:
Původně odeslal Radar
Ted uz vydrz a pockej na yonah, snad k nim budou i slusny desky s pci-e. To je u Pentia M nejvetsi problem.Desky s AGP jsou super a s PCI-E je to bida.
Já jsem měl možnost si vyzkoušet SanDiego 3700+ které jsem stabilně točil na 2.85 GHz a teď mám Dothana 760 přetočeného na 2.715 GHz.Citace:
Původně odeslal Radar
Můžu Ti s klidným svědomím odpřísáhnout, že se to SD na Dothnana nechytá a to už co se plynulosti ve hrách týče i do výsledků 3D testů. Než jsem
si pořídil X1800 tak jsem měl pár týdnů X800GTO a moje výsledky 3DMarků byli o dost vyšší než tu mají lidi s X800GTO a AMD SanDiegem a to ať už řady + nebo Opteronem. Dokonce v některých testech nebyl ani znát handicap 12pip a moje sestava dávala větší výsledky než tu mají lidi s AMD a 16pip ATinkou ;D
Pravdu má ale Krimi, že teď je lepší počkat na Yonaha a pak se můžeš rozhodnou zda-li vezmeš AMD X2 do soc.M2 nebo Yonaha.
Citace:
naprosty souhlas, prave prapodivny MB byl jeden z duvodu proc jsem sveho Dothana zrusil a vratil se k P3
Našel jsem celkem zajímavý článek o taktování na desce P4GD1 s redukcí CT-479: http://home.no.net/comerade/pc/p4gd1.html
Ten chlapík dostal Pentium M 730 (1.6Ghz) na 2750Mhz stabilně. Akorát je teda blbý, že je potřeba modifikovat desku na zvýšení VCORE a voltáže chipsetu :/
JJ tak tohle reseni se mi fajt libi,kor kdyz mam AGP kartu,kterou se mi ted nechce menit:) Ale jestli neni lepsi Opteron144,vyjde na ty samy prachy a oboji se da solidne pretaktit na fakt solidni vykon:)
Podla mna je v tychto ASUS doskach lepsie riesenie Celeron M. Stoji 2000 - 2500Sk. Pretocit ide dobre. 1MB cache si myslim, ze tiez staci. Akurat ten nasobic, ale ten za take prachy oproti P-M nestoji. A vyssia FSB? Ja som vykon medzi 10x200 a 16x125 vobec nezbadal. Uvidime ked mi prijdu RAMky. Ale asi zajtra idem vymenit tento moj za Cel M 1600MHz/1MB. Ma sice vysoky nasobic, ale vravim, mne ta FSB vyssia nijak nepomohla. Skor casovanie RAMiek tomuto CPU dost pomaha. A Celeron M po pretoceni sa hrabe aj na A64 a za 2500Sk... 8)
Ve hrach bude urcite lepsi volba Pentium-M, pokud si chces nechat AGP kartu tak asi neni vubec co resit.Citace:
Původně odeslal Grek1
No na optreona muzu taky koupit desku s AGP Asusk A8V...jestli po pretakteni nebude mit vyssi vykon....
Citace:
Původně odeslal Grek1
No co ja viem, aj ked by mal vyssi vykon (o com pochybujem, no nie som 100% isty ked ten Opt pojde ~2.9GHz), tak rataj s tym, ze tento procak ma omnho mensie naroky na chladenie a mimo ineho aj spotreba... ;)
misokgb: Jo to mas recht....pujdu do Asus P4P800 SE + CT-479 a k tomu Celera M 370J :)...tak sem na to pak zvedavej:) jenom doufam ze u ty desky pujde hybat s Vcore
Citace:
Původně odeslal Grek1
Pojde urcite ;)