takze som sa ustalil na 2080MHz.
Slape to celkom fajn, je to stabilne a v 3dmarku mam max score zo vsetkych skusanych.
max co som nabootoval bolo 2280, ale prave som updatol bios(z 1.4 na 1.7) tak mi to nada a zajtra poskusam :P
Printable View
takze som sa ustalil na 2080MHz.
Slape to celkom fajn, je to stabilne a v 3dmarku mam max score zo vsetkych skusanych.
max co som nabootoval bolo 2280, ale prave som updatol bios(z 1.4 na 1.7) tak mi to nada a zajtra poskusam :P
takze napetie +5% (PCalert: 1.40-1.44V) a prave testujem fsb280, 2240mhz, bezi mi prime95...
fsb 287 / 2300 prime hadze chybu.
co ma dostalo je, ze som chcel skusit co najstabilnejsi chod, aby to neovplyvnovala ram a doska -> takze HT na 1 a pamete na 100.
comp odmietal nabootovat 270, 275, 280, 285. ine som ani neskusal.
ale co to je za blbost, ked teraz bezim fsb280, ht3 a ram 166 a podla setkeho ok. nechapem.
kolko je cca max na napetie? s box chladicom.
HT na 1x je prilis malo a preto ti to odmietalo bootovat ...
hmmmmm
tak preco tam vobec ta moznost je?
a preco je v biosoch moznost pouzivat voltaze co odpalia procesor alebo fsb ktore NIKDY nemoze byt stabilne? asi tak ...
Vyplatí se koupit CPU s násobičem 8 nebo 9?
zalezi aku dobru mas dosku ...Citace:
Původně odeslal Matess
Ještě nemám, ale koupím DFI nF4x-AL (infinity)Citace:
Původně odeslal MadCap
cim vyssi, tym lepsie :arrow:Citace:
Původně odeslal Matess
obecne hej, ale 2800 je lepsia ako 3000 ak si schopny slapat 300+ pretoze ma 256 cache ;)Citace:
Původně odeslal tomase
DFI nF4x-AL zvládá mnohem vyšší frekvence než 300 MHz, otázkou je spíš kombinace a vyladění HTT, pamětí a toho, co zvládně CPU. To je totiž ořech.
BTW: jaké napětí lze považovat u těchto sempronů za bezpečné. DFI umí pouštět do CPU napětí vysoko nad 1,55, ale.. :-) Ve winech mi můj sempron 2800+ dá ještě 2720 MHz, ale stabilní není ani při 1,55 V. Mám tu thermaltake silent tower, tak bych to možná chtěl ustabilnit.
WOW, AMD-ckam sa nevenujem, ale pozeram, ze si to tomu priťal vise 1GHz :-o slint, slint ak to rozbehas. BTW toto je jadro palermo co pouzivas? Ak ano tak to ma poriadny OC potencial :!:Citace:
Původně odeslal Meridius
S násobičem HT jsem měl také problémy (viz. předcházející posty v tomto vlákně). Hodnoty 1x a 2x nefungovaly vůbec. A výslednou rychlostí HT to nejspíš nebylo, protože při FSB 200 a HT 3x to jelo v pohodě a při FSB 300 a HT 2x to nikdy ani nenajelo. Procákem to určitě nebylo, ten zvládal stabilně FSB 320 (2560). Vše s deskou MSI K8N Platinium (nf3) a S2800+(Palermo).Citace:
Původně odeslal JonnZ
bohužel při těch 2720 to není stabilní...jen jsem schopnej udělat screen z CPUz. Provozní takty mám jen na 2,5 GHz. To mi běží na děličku RAM 150/200 a je to tak hodně slušné PC. Vše dokonce pod default napětím. Takže za staiblní OC můžu potvrdit jen a pouze OC o 900 MHz. Vejš bych musel přidávat napětí a to mi z ato nestojí. Jinak je to Palermo.Citace:
Původně odeslal iPoK Xpert
Dotaz. Vyplatí se přejít z AXP (PC1 v podpisu, cpu zvládne 2,1GHz) na Sempron 2800+ + o/c? Bude tam znatelný teplotní (nižší teplota) a výkonový rozdíl (ve prospěch sempronu)? Jak je to s o/c a 2x512 moduly ram? Dočetl jsem se tady, že čím více modulů, tím horší..ale vadí to i když nastavím přes dělčku rychlost ram nižší než FSB? Stále uvažuju, jestli mám přejít na s754.
Máte někdo 64bit Sempron? vyplatí se do něj investovat? Jak je to u něj s OC?
JE to stejny procak jao stavajici semprony, akorat ma 64bitove instrukce.....Citace:
Původně odeslal Matess
Kdo může a chce se mu obětovat trochu času ať napíše co má s tímto sempronem za grafiku a udělá test v Aquamarku. Docela mě zajímá počet FPS a kolik dá CPU a kolik grafika. ???
Dík moc.
Tyto výsledky jsem měl s grafikou 500/700 a Sempronem na 2,5 GHz při děličce pamětí 150/200: průměrné fps 52.164940, celkové skóre 52164, cpu 9973 a vga 7062.
64-bit jsou vyhradne revize E6, tedy venice, akorat maji mensi L2, modely nizsi nez 3000 maji rovnez vypnuty CnC. Zitra si poridim 2800+ 694-bit s novu deskou Gigabyte GA-K8NE nForce4-4x, tak potom poreferuju..
Citace:
Původně odeslal Matess
Hmm... akorát nevim jak na tom bude ten GB s OC ???Citace:
Původně odeslal Petrik
Mel uz nekdo v ruce procesor Sempron 64 2500+? Jestli jde taktovat podobne jako ostatni Semprony nebo jsou to horsi kousky?
JJ... řeším stejný problém... ivestovat do 64bit, či nikoliv? ??? ???Citace:
Původně odeslal zivan
no....on asi půjde taktovat dobře..horší je to s tím, že už má opravdu nízký násobič. Bude potřeba kvalitní deska pro frekvence vysoko nad 300 MHz. A pak taky riskuješ, že ti pojedou nízko ramky. Při nízkým násobiči se to všechno špatně šteluje...záleží na desce, co poskytuje za děličky.Citace:
Původně odeslal zivan
Oni mají stejné násobiče jako ty bez 64 bit, ne?...Citace:
Původně odeslal Meridius
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...4836&Itemid=28