Jestli nekdo mate rev 1.x stejne jako ja tak na novejsi CPU nejspis zapomente.
Prvni winchester mi jel synchro 7-3-3-2.5 1T az nekam k 270FSB
Druhy uz jel jen asynchro a venice mi pri OC nejede 1T vubec :o
Vse testovano s 2x512MB A-DATA 566.
Printable View
Jestli nekdo mate rev 1.x stejne jako ja tak na novejsi CPU nejspis zapomente.
Prvni winchester mi jel synchro 7-3-3-2.5 1T az nekam k 270FSB
Druhy uz jel jen asynchro a venice mi pri OC nejede 1T vubec :o
Vse testovano s 2x512MB A-DATA 566.
No ja nevim, neni to pametma ????
Me moje OCZ jeli bozsky na 200, ale pri overclocku 210 a vis, jeli pouze na 100MHz a 2T byl jsem z toho paf a zkusim jsem ty kingmaxi a valil oci ...
Proste moderni technologie + kompatibilita, zkus tam schvalne nejaky shit pameti ....
Jedine co vim, ze ty kingmax jedou a W3200+ STEJNE jako s V3000+, tzn. deska je miluje a procesory taky ....
Jak to mate s 12v ???
JA mam 300W Fortron a v biosu 12V neni a sandra a aida ukazuje 10,80 !
Asi blbost, ne ?
Kdyz je pocitac pretaktovany ukazuje 11,20...
Kdyz je zatizeny hodnoty se nemeni ....
Nicmene mam 2x disk 1x optika, kdyz jsem pridal jeste jeden disk + vypalku a 300W nestihal, 350W stiha, ale hodnoty jsou stejne ...
Rozumite tomu nekdo ???
Mně Sandra ukazuje na 12V nějakých 10.2V... což je evidentně nesmysl... všechno je stabilní, takže mne výplody těchto "diagnostických" programů vůbec nevzrušují. Přesnou hodnotu ale bez multimetru asi nezjistíš, protože tohle prkno 12V snad vůbec nikde nemonitoruje, ani v Biosu, ani v EPoX USDM... prostě nikde :roll:
EDIT: možná je to záměr, protože by pak každej reklamoval desku s tím, že na ní má špatný napětí... tak to raději povypínali kde to šlo a jen Sandra apod. se k nějakým údajům dostanou (asi si je vymyslí :wink: )
9NDA3+ neměří vůbec 12VCitace:
Původně odeslal Vykuk
Tak mi to nedalo a skusil jsem 2x512MB Kingmax 433 a vysledek ?
250MHz CL2,5-3-3-7-1T ..... :lol:
EDIT: 433 maji 4,6ns a 400 maji 5ns.
Nemáš možnost vyzkoušet 4 moduly těch 433?Citace:
Původně odeslal svaca
Projel jsi to memtestem nebo goldmemory?
Bios mam posledni, projel jsem to prime95 a memtestem - OK.
4x 512 jedou taky OK (to je tomu venice + desce) jedno ...
Proste ta deska je zboznuje + dobry Venice a je to OK...
Testoval jsem to jeste s Winchesterem, ale to jelo "pouze" 2,5-4-4-8-2T ...
Jit do nF byl opravdu omyl, hlavne u EPOXu, ten bios je suck!!!
Pustim pocitac a mam tuhle hlasku:
CPU has been changed !
Nastaveni pretaktovani v BIOSu je v poradku, ale nabehne to na default. a to je vse neda se s tim VUBEC nic delat ... :-)
Zkousel jsem uplne vse, reset cmos, vyndat vse (baterku, procesor) prehrat bios starsi, novejsi, reset bootrom, atd, NIC. Nejlepsi je, ze tohle se mi stalo uz jednou, kdyz jsem regulerne resetoval cmos, ale dalsi reset to vyresil, ted to ale nejde ma to jeste tyhle priznaky:
1. V biosu je JINE napajeni CPU (0.05-0.20V) drive tam bylo tretinkach a ne po pulkach az do 0.275 tusim, to PROSTE ZMIZELO !!!!!!!! Kram.
2. NELZE v tomto rezimu prehrat bios pomoci ALT+F2, pocitac nacte bios a pak se vypne !!!!!
3. Bios si pamatuje nastaveni ostatnich veci bez problemu, i pameti, pouze IGNORUJE veskere veci OKOLO CPU (hodnoty si zapise, ale to je vse)
4. Jinak pocitac je stabilni.
Zitra to jde na reklamaci, jelikoz neexistuje zadna jina poradna deska s nf3, tak jsem v cudu .... No nic, to byl zase upgrade ....
svaca : čéče, kde ty na ty problémy chodíš? :-) no vyreklamuj a uvidíš, já jedu už nějaký čas na té samé desce a žádné problémy.
No ja taky nemel problem, bezelo to SUPER ... :-)))Citace:
Původně odeslal Spajdr
No ale zjistil jsem,ze v tom biosu jsou 2 voltaze (pro dva druhy CPU), takze vypnu ten s rozsahem (0.05-0.2V) a uvudim, nebot, kdyz ten procak pouzival ten druhy, vse makalo jak ma, ale ten s tim vyssim rozsahem byl "deaktivovany" v biosu nekdy v lednu... no jdu na to....
Flashni bios znovu normálně z DOSu a podívej se na parametry awdflash, jsou tam přepínače /cd /cp díky kterým vymažeš DMI blok i ESCD data... čímž, mám-li správný pocit, nezůstane v biosu nic co by tam mohlo "viset".
To jsem udelal z Windows (smazal jsem bootrom, DMI a MAIN), ale OK, zkusim to i z dosu.Citace:
Původně odeslal Vykuk
OK vyzkouseno, awdflash pod DOSem kupodivu fungoval, nicmene, nic se nezmenilo...
BTW, koukal jsem modbinem do biosu a fakt tam jsou dve napajeni CPU a asi ta deska nevi, co ma pouzivat Venice, nebot to napajeni z rozsahu 0.05-0.2 nefunguje (zkousel jsem ho i zakazat, ale to nepomohlo).
Pecu na to zitra ji vratim a zkusim 9NPA+, ach jo. Ten bios je proste hnusnej.
Vážení, svaca fakt nekecá... dnes mi od něj přišly ty Kingmaxy... DDR433... aktuálně běží dle biosu na DDR500, dle clockgenu na DDR480 při 2.5-3-3-8-1T 2.8V, což je na paměti za cca 1300,- za 512MB více než fantastické!!! Vřele doporučuji... zatím testováno 2h Prime95 Blend, 2h Brothers in Arms, 2h convertování avi do windows mobile (motorola mpx200)... rock stable...
a pak ze kingmaxy stoji za.kokot :o :oCitace:
Původně odeslal Vykuk
Bezi i vytecne na 9NPA+, ale uz tak vytecne tam nebezi muj procesor ... :-(
to Vykuk and Svaca:
Muzete sem prosim napsat presnejsi oznaceni tech Kingmaxu (chipy a nalepka)? Prave testuju dva ruzny pary Kingmaxu 433 (na 9NDA3+ rev 2.1 a s Venice) a moc mi nejedou.
Oba pary maji chipy Kingmax KDL388P4LA-46, lisi se ale jejich usporadanim a informacemi na nalepce.
Nalepka jednoho paru (2*512):
512 DDR-433/400
IC 32Mbx8 FNAS
MPWC22D-38KT3R
S/N E55N023001
podle spd maji rychlost 217/7-4-4-2.5, 133/5-2-2-2
Druhy par mam v kompu s bezicim prime, co si pamatuju, misto FNAS tam je jiny retezec. (je tam FHAS, jinak je stitek stejny). Vsechny Kingmaxy maji cervene pcb.
2kankal:
Moje raměti mají úplně stejné označení (nálepka) jako tvoje (až na S/N :wink: ).
Ale v SPD se liší ???
Moje mají 217/7-3-3-2,5
Aktuálně běží při 2.8V na DDR480 (věřím clockgenu a ne biosu) s nastavením 2,5-3-3-8 (1T)
Při DDR500 je potřeba trošku zpomalit na 2,5-4-4-8 (1T), jinak totiž třeba hodí chybu SuperPi...
jo a čipy na pamětech mají toto označení:
Kingmax KDL388P4LA-46, takže taky stejný.
diky :wink:
Moje Kingmaxy neprojedou Goldmemory ani pri 235/9-4-4-2.5 2T 2.8 V :-(. Pritom ostatni parametry jsou overeny a naprosto v pohode. SPD beru z diag. prog. Everest, snad to ukazuje spravne ???
btw jaky bios pouzivas?
ad Everest - nainstaloval jsem a taky mi to ukazuje 7-4-4-2,5 (ale myslím, že správně je těch 7-3-3-2,5).
Goldmemory jsem ještě nezkoušel, dneska mi běžel prime na volbu blend (testování skoro celé fyzické raměti) asi 6 hodin a no problem, aplikace a hry taky nepadají... ale ještě zkusím ten goldmem (co ukáže)
Bios používám poslední z dubna s podporou Venice... (ale mám Winchestra).
ten druhy par Kingmaxu, který tu mam, ma na stitku stejne oznaceni, az na to FNAS - misto nej je tam FHAS. Vzhledove se lisi tim, ze maji jinak usporadane cipy ve skupinach:
FNAS - na kazde strane jsou 3 cipy/mezera/5 cipu (na obou stranach)
FHAS - na kazde strane jsou 4 cipy/mezera/4 cipy (na obou stranach)
Samozrejme se lisi i vzhled pcb.
bios zkusim ten nejnovejsi, mam tam starsi
Tak bohuzel ani vymena biosu nepomohla.
Ty Kingmaxy jsem na 240 (2.8V, 1T) nerozjel ani s casovanim 8-3-3-2.5, dokonce ani s 9-4-4-2.5. Goldmemory porad hazi chyby. Ted me ceka hledani stabilniho nastaveni. :?
EDIT: takze 230 neni stabilni ani na 9-4-4-2.5 1T 2.8 V
225 je stabilni na 9-4-4-2.5 1T 2.8V
Mně Goldmemory žádné chyby nenašel, takže je to OK...
Divne je to SPD, ja tam mam taky (217-CL2,5-3-3-7) tedy uplne stejne jako Vykuk a jedou good, na 9NPA+ jeste o trosicku lepe ....
Zkousel jsem i ty 400, ty maji SPD CL2,5-4-4-8 a ty jedou takhle do 250, ale ty 433 jedou s lepsim casovani.
Ty 400 MHz maji: 32Mbx8 FHAS, MPXC22D-38KT3R a na chipu: KDL388P4LA-50
Divne.