No VP by nemalo mat to sklo vpredu. Na to by hurvajs nieco mohol povedat. Dufam ze ho teda nema lebo by ma porazilo.
Printable View
No VP by nemalo mat to sklo vpredu. Na to by hurvajs nieco mohol povedat. Dufam ze ho teda nema lebo by ma porazilo.
Tak jsem se celý den těšil na LCD a nakonec mi ho nedovezli. Takže až v pondělí, kdy jsem celý den ve škole... :-(
a na Benq 19" 937s+ alebo iba 937s hovorite čo ? mne sa zdaju byť very nice.
No tak mam objednany ten view Vp912.U nas L90D+ neni k dostaniu,tak dufam ze tento bude v pohode.Mal by mi dojst zajtra tak uvidim co a ako.Chcem to ale aj na hry a filmy tak sa trochu toho obavam,ci som spravne vybral.LCD technologia mi nevadi,skor je to u mna plus len dufam ze nebude horsi ako L90D+.Potom napisem ako som dopadol :wink:
To Hurvajs: Ked si pisal ze neni moc vhodny na hry,myslel si to tou technologiou alebo prave tento typ.Ze by L90D+ bol lepsi (viem ma lepsiu odozvu,ale to sa teraz nepztam,pretoze co som vsade cital tak VP912 vse stiha)
Mal by som mat zajtra Viewsonic 171b tak pak podam report a dufam, ze nebudem musiet pisat nic negativne do threadu o bad pixels 8-)
Tak už mám ten VX912. První dojem vynikající. Plocha oproti 17"crt velká :-), žádné vadné pixely jsem nenašel, i když se přiznám, že jsem je nehledal lupou, ale jen to tak shlédl (černá, bílá, červená, zelená, modrá). Černá barva je černá, bílá je bílá, prostě normálka.:-) Krátce jsem vyzkoušel pár her a všechno se zdá být OK. Design taky hezký, takže vůbec koupě nelituji a mohu jen doporučit. A ještě k tomu "skleněnému" povrchu který se má údajně lesknout. Podle mě se ten povrch leskne stejně jako u kteréhokoliv jiného LCD (tzn. vpodstatě neleskne) s tím rozdílem, že když na obraz poklepete, tak se nerozvlní jako u ostatních displejů bez "skla" a tím pádem z toho usuzuji, že i případné čištění nebude problém.
Ted sem ten panel nasel za 13k s dani...naky levny... ;D (tot pro pripadne zajemce)
http://www.lcdpanely.cz/detail.do?id=1000408
mit tak ted lowe :evil:
To teda jo. Já jsem ho koupil za 14500Kč. Asi přebraný a když si ho objednáš tak bude mít vadné pixely. :lol:Citace:
Původně odeslal mrnin
Jinak musím říct, že ten obraz LCD je fakt bezva - dneska jsem u něj už několik hodin a žádné slzení nebo bolení očí!!! :o
Ja bych si tam dosel osobne a kouknul :idea: je to v BrneCitace:
Původně odeslal Tomáš Kunert
tak a je to doma :lol: Idem cez DVI a zatial som neobjavil zadnyyy bad pixel ;D Akurat te cerna ma ozaj velmo daleko od cernej :roll: :oops: Jas som stiahol na minimum bo t svietilo jak baterka. Este to muim poladit trocha.
A ten tvoj zazrak ma aky typ panela ?
Klasika LCD bez skla predneho 8-)
To by mě teda zajímalo, jestli má stejnou černou jako ten můj, protože já jsem s černou spokojený. A nebo jsem snad jediný, kdo neočekává, že černá barva na LCD bude pohlcovat světlo a díky tomu bude absolutně černá? :lol:Citace:
Původně odeslal Jan
Jestli si myslíš že ten skleněný povrch který je na VX912 vypadá jako sklo na klasickém CRT, tak musím poznamenat že se to s CRT nedá vůbec srovnat. S CRT jsem musel mít skoro pořád zatažené žaluzie, protože jinak jsem se kvůli slunku díval sám na sebe, kdežto s tímhle LCD které má "skleněný" filtr je to bez problémů. Když se na něj (vypnuté) dívám z různých úhlů abych viděl co nejlepší odlesky tak nevidím maxímálně obrys postavy, který ale na zapnutém LCD není vidět, protože svítí.Citace:
Původně odeslal Jan
Tím jen chci říct, že skleněný povrch nemusí případné zájemce vůbec odrazovat. Nevím teda, jestli vypadá stejně i u jiných výrobců, ale na VX912 žádné odlesky jako na prostě nevidím.
no akurtar od toho Dellu co mam v praci ma toto horsie pozorovacie uhla. Ten dell ma strasne dobre az to neni dobre v praci :lol: ;D A cerna je na tom dellu uzasne dobra oproti tejto. :roll: Teraz ho mam otocene na vysku a uhly su este horsie a obraz je taky rastrovy. Cim to?
Jan: Myslel som co je tam za panel (TN,PVA,IPS) ??? Nie ze ci tam je sklo.
Tomas Kunert: Na gamepc alebo kde co bola recenzia, tak tam mali problem spravit fotky kvoli odrazom tak neviem. Ty to mas doma tak snad neoblbujes aby sme aj ostatny boli nasraty :)
tak uz ho mam ;D Viewsonic VP912s Zatial mi pripada celkom super,este som sice na nom moc toho neskusal,ale ta velkost oproti mojej starejk 17" Ouaaaaaaaaa. Farby su v pohode,ako aj cierna.Zatial som skusal Len Divx Shrek a tam boli trosku tmavsie farby na 17,ale inac super.Skusim potom este nejake gamesy,a dvd a dam vediet :wink:
S těma odrazama bych chtěl dodat, že nejsem zběhlý mezi lcd, takže ty odlesky srovnávám s mým předchozím 17" CRT, které se prostě leske jako hladké sklo, kdežto na VX912 mě žádné odlesky neruší.Citace:
Původně odeslal Hatatitla
Podle tohoto fóra http://forums.overclockers.co.uk/sho...eadid=17299216 by měl mt VX912 TN panel:
[i]text[i]The VX912 is the updated model of the VX910 which has gotten some good reviews and user comments. This model looks to improve on the 910, with the 12ms response time panel. It has the same looks as it’s predecessor, but an update spec. Definitely a good bet for a fast 12ms TFT larger than 17 inch models, and using TN film panel technology.text
Přesně tak.. Už jsem se tu taky o tom zmínil, prach na sleněném CRT byl na slunci k nevydržení, prakticky se nedalo pracovat bez zatažení žaluzií, LCD = pohoda. Mám ViewS.VP912s, ale myslím, že i to VX bude bez problémů, oproti CRT luxus.. :wink:Citace:
Jinak, čím čistíte?
Hosi inak som spokojny zo vsetkym okrem cernej :-( Tipujem, ze typ panela by mal byt podobny ak nie ten isty ako mate vy 19" takze sa chcem spytat aku mate ciernu? Ja, ked dam vsetko na 0 contrast aj jas tak obrazovka STALE svieti!! V praci na Delle uplne cierna... :roll: Dokonca je to vidiet uz aj pri starte XP, kde okolie kde ma byt cierna nie je moc pekne. Nikde som necital po vseliakych forach, ze by sa niekto stazoval na ciernu. To len ja neviem neviem...
Černá na VP912s je podle me v pohodě. Jinak se tváří, když je denní světlo, jinak za šera a jinak, když je naprostá tma. Za úplné tmy v pokoji je trochu vidět podsvětlení ( při krajích), jinak při denním světle a šeru prakticky nepoznám, že se panel zapnul, až dokud nenaskočí logo OS... Víc jsem popsal na www.hurvinek.wz.cz, fotky nejsou nic moc, jak ale vyfotit ve tmě monitor, aby to bylo super.. :roll:Citace:
Původně odeslal Jan
Já jsem moc spokojený, s malinkou výhradou při hraní ( oproti CRT) a malinko to kostičkuje u náročných přechodů, při filmech ( jednolité, jednobarevné větší plochy atd..).
Asi jsi zkrátka moc náročný uživatel a to mi pak nezbývá než tě politovat, protože to pak asi nebudeš spokojený nikdy. :-) Ty bys si asi měl koupit nějaké LCD tak za 40000kč. Pak už bys třeba byl spokojený i s černou. :-) Ale můžu tě uklidnit tím, že u mě černá taky není tak černá jako když je LCD vypnuté (ve tmě). Ale mě to nijak netíží.Citace:
Původně odeslal Jan
BTW, dneska jsem našel dva černé dead pixely! :roll: Pak jsem vzal papírový kapesní dead pixely jsou pryč. :lol:
;DCitace:
( to samé se mi stalo taky...)
A s tou černou.. Fakt bysme ty nároky přehánět neměli.. LCDčka nejsou "black holes".. :wink:
Akorát mě teda trochu zarazilo, že na CD s ovladačema nebyl žádný softík na kalibraci obrazu. U mého starého CRT byl Colorific 3Deep. Zkoušel jsem ten wiziwig, ale s tím jsem si obraz vždycky pěkně rozes*al. LCD pak mělo úplně karamelový odstín a bylo moc tmavé. Vím že je v OSD menu možnost si nastavit RGB, ale to se mi jen tak od oka nepovedlo, takže teď tam mám nastavené sRGB, při kterém mi obraz připadá nejlepší, ale u téhle volby se nedá měnit jas ani kontrast.
Zeby som bol narocny? :eek: Len mi vadi, ze ten v praci ma tu cernu o dost lepsiu. Ja sa to pokusim nejako vyfotit. Dost je to vidiet aj ked mam vedla zapnutu lampicku :|