Neříkej? :roll:Citace:
Původně odeslal matooo
Já už takhle "opravil" nepočítaně cd/dvd mechanik...
Printable View
Neříkej? :roll:Citace:
Původně odeslal matooo
Já už takhle "opravil" nepočítaně cd/dvd mechanik...
No, čistící CD bych rozhodně nedoporučil (je jedno v jaké podobě), ale proti poctivé ruční práci (myslím vyčištění vatovou tyčinkou a čistým alkoholem - ať už isopropylalkohol, nebo líh) nelze nic namítat, ba - v případě potřeby - naopak plně doporučit.Citace:
Původně odeslal Tantalos
Bohužel spousta lidí tu mechaniku zničí dřív, než vůbec začnou činit cokoli prospěšného a ikdyž ji nezničí při rozebírání, často poškodí optiku. Což by ale jinak stejně udělali těmi "čistícími" CD, takže ve výsledku je to 1:1 :-) :-) :-)
takyto sposob uprednostnujem, k cistiacemu cd raz som skusal to cistiece cd a mechanika po tzv. vycisteni precitala prvych 5 cd a potom som bol zase na zaciatku cize som ju rozobral vycistil ako tu uz spominal peta303Citace:
Původně odeslal peta303
ale nic som neposkodil krasne fungovala este par rokov kym sa uz celkom neodporucala na rduhy svet.
Samozřejmě, že ruční vyčištění je nejlepší možnost, ale měl jsem dojem, že mechanika je v záruce, takže se nevyhneš poškození plomby...!
Někteří výrobci mechaniky plombují (např. LiteOn, ale i BTC a Cyberdrive svého času), jiní to nikdy nedělali (NEC, Toshiba, starý TEAC). Přeberte si to kdo jak chcete.Citace:
Původně odeslal Tantalos
V threadu o LG GSA-4163B jsem ten tvůj příspěvek moc nepochopil... ???Citace:
Původně odeslal peta303
Ono na tom bohužel/bohudík(?) není co chápat (tedy kromě toho, že byly plombovány téměř výlučně problémové mechaniky).
Pochopitelně, pokud máš mechaniku přelepenou, smůla...ale - na mechanice v záruce by rozhodně nemělo být co čistit! No a po skončení záruky už ti to je jedno. Pravda, mohlo to být v tom předchozím příspěvku, inu, stane se (momentálně nemám zrovna ideální období).
Proboha co se to zde řeší? :roll: Prostě vem čistící CD, vraz to dovnitř a ono to něco udělá. Horší už to být nemůže, takže si buď pomůžeš nebo to odnes na reklamaci. Ale jak jsem psal, zkus pálit na media, ne na placky, jak už zmínil peta303...
tak skusil som dnes traxdata DVD-RW a pri dokoncovani formatovania mi to zastalo nevedelo precitat zasek musel som vypnut comp, potom som skusil imation a tiez to bolo dost na .... DVD nebolo dobre citatelne v druhej mechanike cize pondelok cestuje mechanika na reklamacku ;D
tak som sa zabudol spytat ze ci nemam dat povodny FW do napalky lebo ked tam mam novy tak to mozu pri reklamacke brat ako dovod na neuznanie lebo na stitku je napisany ktory tam bol povodne, mozu mi povedat ze som si sam poskodil mechaniku ale upgrade prebehol bez chyby a mechanika funguje ale necita media iba verbatimi to robila aj s povodnym FW A103?
a ako postupovet (da sa to vobec) ked som isiel na vyssi FW tak som isiel postupne od A103-A104-A105
Pokud ten firmware je oficiální, není v tom žádný problém. Vadí modnuté, hacknuté anebo jiné upravené firmwary. Oficiální firmwary od výrobce nikdy nevadí.Citace:
Původně odeslal matooo
tak mechanika je uz na reklamacke len sa na to pozrie technik a zajtra mozno dostanem novy model ;D alebo mozno da dokopy tu moju :roll:
Chci pozadat o pomoc. Mam mechaniku LG GSA-4163B s firmwarem A105. Chci si vypalit na DVD image soubor o velikosti asi 4,3 GB. Pro vypaleni pouziju program Nero 6.6.0.8. Nero me informuje, ze je nutne palit ve formatu UDF. Jako medium pouziju TDK DVD+R 1-8x, vse se vypali bez problemu. Kdyz pouziju medium TDK DVD-R 1-8x, tak vypalovani probehne korektne, na DVD ty data jsou ale nejdou precist. Nero hlasi u vypaleneho DVD+R book type DVD-ROM a u DVD-R book type DVD-R. Na obe DVD palim stejna data, obe palim rychlosti 4x a obe jsou multisession.
Zkusil jsem v Neru na tvrdo nastavit pro mechaniku book type DVD-ROM (do te doby bylo nastaveno Automatic), ale to vubec nepomohlo.
Muzete me prosim nekdo poradit v cem muze byt problem.
Predem diky
obecně:
Vadné médium?
Rozumí si mechanika s těmito médii, nebo to byl jen vadný kus?
Jak přesně je velký ten soubor?
Vypal to jako jedinou session (no multisession).
mne to robilo tiez a pomohlo to ze som presiel na nero 7
Tak jsem nainstaloval Nero 7 a zkusil stejny postup s opet medii TDK DVD-R 1-8x jak jsem jiz popisoval. Bohuzel bez uspechu.
- Zkusil jsem z baleni TDK DVD-R medii i dalsi kusy, ale chovani je stejne. Kdyz ale vypalim primo nejakou image (ne jako jeden velky soubor) na tato media, tak je vse OK.
- Vyzkousel jsem i medium Verbatim DVD-R 8x Certified, bez uspechu.
- Zkusil jsem to palit i pouze na jednu session (NE multisession), taky bez uspechu.
Je to nejake divne?! Nedelam neco spatne? Jde vubec na DVD-R palit data? (predem se omlouvam za hloupou otazku) Myslim tim velke soubory (nad 2GB velikost), protoze pokud tam vypalim soubory male, tak je vse OK. Nebude v tom hrat nejakou ulohu ten book type?
Stale moc prosim o pomoc
Ne v případě, kdy jde o DVD-R. Tady to vypadá, že to má problémy vypálit DVD-R v UDF. Což je sice zbláštní, ale stát se může ledacos.Citace:
Původně odeslal shady_cz
Zkontroluj si konfiguraci, jestli tam náhodou nemáš InCD a/nebo DVD-RAM drivery od Panasonicu, jestli ti to ev. nekoliduje s jinými SW, apod.
sorry, ale nechápu, proč 4.3 GB image smažíš jako multisesionCitace:
Původně odeslal shady_cz
2 peta303: Diky za nasmerovani. Mel jsem nainstalovany InCD a po odinstalovani uz to beha. :D
2 sid: Treba protoze jsem to chtel zkusit a taky bych tam chtel jete neco casem dopalit.
Jinak vsem moc diky za pomoc.
Vyšel nový firmware A106. Na změny jsem ještě nepřišel.
http://lgodd.lge.com/fwdrv/DVD-WRITER/GSA4163A106.exe
skusal ho uz niekto??? nejake zmeny??? dikCitace:
Původně odeslal Tantalos
Na zahranicnich forech se uzivatelum zlepsila kvalita paleni na nektera DVD-R (pri vyssich rychlostech). Snad ty zmeny LG zverejni.Citace:
Původně odeslal matooo
Už jsou něgde ty změny zveřejněny?Citace:
Původně odeslal Kankal
Zatim to vypada ze to nikde neni, v diskuzi na cdr.cz je sem tam udany, ze se zlpesuje zapich na -R pri vyssich rychlostech. Ale zatim to jeste nevypada nijak oficialne. Takze pro zatim bych se asi drzel FW105 :-/Citace:
Původně odeslal Cormack
Dobrá mechaniak vřele doporučuju:-)Určitě si nebudeš stěžovat, mám už ji přes rok a paráda, zkousne všechno.