-
Re: M-Audio Revolution 5.1 za 2.890,- s DPH v CR
Ted jsem EMU 0404 USB detailně porovnával se svojí X-fi platinium, výsledky jsou následující (jako lupu jsem použil své HD595) :
MP3 128-192kbps : Zde moc rozdílů opravdu nehledejte.. X-fi trochu více basuje (nepřirozeně)
CD (a mp3 nad 256kbps): EMU 0404 USB vykazuje podstatně více detailu na výškách, x-fi více basuje, ale chybí jemné detaily (zvuk občas působí hodně nepřirozeně až chaoticky)...
Výsledek: X-fi v jakékoliv podobě na kvalitní a neutrální podání hudby nebrat.
-
Citace:
Původně odeslal
stano
IMHO nemyslim ze si si niekedy skusal na tonovom generatore sluch, do kolko KHz pocujes ... IMHO freq 20KHz pocuje tak 0.5% ludi, ja co som skusal tak som skoncil nejak okolo 17KHz, a mp3 vobec nehraju zle !! tazko by si rozoznal mp3 nad 192 kbs (lame encoded, abo nieco normalne), ja nepocuvam music kvoli tomu aby som analyzoval kazdu kravinu, samozrejme urcity standrad mam, ale ...co si budeme hovorit, sry za flame ale nemohol som ....
Cau Stano, no skusal som si na generatore v programe loudspeaker lab 3.1 stb demo cez moje sluchatka, v tom generatore fg 16,17kHz bolo este velmi zretelne, 18,19,20 bolo uz trosku utlmene, ale pocul som to tam, pri 21khz som si myslel, ze uz nie, ale ked som prepal medzi tichom a touto frekvenciou tak som pocul, takisto 21,5 kHz a pri 22kHz uz som medzi tichom a touto frekvenciou nepoznal rozdiel. Mozno sa to takto nerobi, ale nemam k dispozicii klasicky frekvencny generator. A nemyslim si, ze by som hned pocul rozdiel medzi dobre naenkodovanou lame mp3 192kbps, to asi tazko, nie preto, ze to nepocujem, ale nedokazem to az tak dobre zanalyzovat, ale bezne mp3, ktore stiahnes z netu, vacsinou maju hroznu kvalitu aj 256kbps, malo kto vyuziva lame encoder a malokto to vie aj dobre nastavit. Na forume hifiminibb velki hifisti skusali, ci pocuju rozdiel medzi super naenkodovanou mp3 a originalom, ked to mali nahodne urcit z viacerych trackov, ktory je mp3 a ktory original, vacsina to nevedela urcit, ti co sa trafili, tak uspesnost bola mala.
Ako ja to az tak neviem analyzovat, ale jednoducho, ked pocuvam mp3 a nie je dobre naenkodovana, tak hned to citim, ze nieco tomu chyba, najma na vyskach to poznam, tie moje usi najviac zaujimaju a beyery ich dokazu velmi dobre vykreslit. Na repro, ktore mam v trosku nizsej cenovej kategorii je to trosku uhladzujucejsie. Kazdopadne, ked pocuvam flac alebo cd mam z toho lepsie pocity ako ked pocuvam mp3.
Mac Manar skoda, ze si nemal moznost porovnat este so zvukovkou Audiotrak HD2, pretoze o tej dost rozmyslam. Myslim, ze by mohla byt este lepsia a detailnejsia ako aj ta EMU. Ako ja myslim, ze ta X-fi nie je az taka zla, ale na Beyery to asi nestaci. Ja si, ale tiez basy musim na mojich Beyerdynamic DT 990 pro uberat, ale pravdepodobne iba kvoli tej zvukovke, lebo chcem lepsie pocut vysky a nechcem pridavat, lebo to dost skresluje.
-
Narazil jsem na jeden problém. Do line-in pustím signál, normálně ho slyším (pokud odmutuju line-in), ale v žádném programu ho nemůžu nahrát. Tam je vždy úplné ticho.
V ovladačích v záložce "input/other" mám samozřejmě vybrané line-in, na indikátoru vybuzení hned pod tím signál taky vidím. Ale jak v obyč. záznamu zvuku tak i v dalších programech, je ticho. Stejným způsobem mi to se starou ale Audigy2ZS šlo. Netušíte někdo, kde bude chyba? :?:
-
Citace:
Původně odeslal
-FRZ-
Narazil jsem na jeden problém. Do line-in pustím signál, normálně ho slyším (pokud odmutuju line-in), ale v žádném programu ho nemůžu nahrát. Tam je vždy úplné ticho.
V ovladačích v záložce "input/other" mám samozřejmě vybrané line-in, na indikátoru vybuzení hned pod tím signál taky vidím. Ale jak v obyč. záznamu zvuku tak i v dalších programech, je ticho. Stejným způsobem mi to se starou ale Audigy2ZS šlo. Netušíte někdo, kde bude chyba? :?:
Zkus snizit uroven hlasitosti pro nahravani. viz tento thread.
-
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Zkus snizit uroven hlasitosti pro nahravani. viz
tento thread.
Děkuji za odkaz. Ale i když jsem snižoval úroveň, tak to stejně nepomohlo. No mám v plánu ještě přeinstalovat celý systém, možná někde zbylo něco po staré zvukovce, i když tomu moc nevěřím...
-
Mne robi presne to iste. Ak privediem externe zvuk do line in alebo cez Aux (napriklad z Tv karty) a mam repraky nastavene na 5.1, tak mi to nenahraje zvuk. Prisiel som iba na jedine riesenie a to take, ze som na zvukovke nastavil konfiguraciu reprakov na stereo (aby pri reistalacii bola nastavena konfiguracia reprakov na stereo). Potom som odinstaloval zvukovku a nasledne aj Tv kartu. Potom som to cele naistaloval naspat (zvukovka nastavena na stereo) a svete div se zvuk sa mi nahrat podarilo. Ale akonahle som zmenil konfiguraciu reprakov na 5.1, zvuk sa z nahravok vytratil :-( Nepomoze ani prepnutie na stereo. Pomoze iba reinstal (postup co som popisal vyssie).
Nieco podobne sa mi prejavuje pri Skype. Pri telefonovani ma nie je pocut, aj ked ja volaneho pocujem (znova pri konfiguracii 5.1). Pri stereo je to v poriadku.
Vyzera to tak, ze M-Audio Revolution 5.1 nema rad Win, teda nevyladene ovladace. A naprava od vyrobcu neprisla a ani nepride :-(
-
Já používám jen stereo (kartu jsem instaloval pro stereo). Ale TV-kartu mám taky nainstalovanou, a ta už tam byla, když jsem měnil zvukovku za tuhle M-Audio. Zkoušel jsem různé programy a zatím nepomohlo nic. O víkendu teď zkusím komplet reinstal, snad to pomůže
-
Zkusil jsem jen přeinstalovat ovladače na zvukovku, a už to jede :) Hmm, no jak je to možné, to nechápu, ale jede to.
-
Ahoj.
Poradil by mi někdo prosím jak s M-Audio Revolution 5.1 nastavit Traktor DJ Studio 3? Na jiném fóru mi řekli, že nemám ASIO ovladače - nevíte někdo kde je seženu? Díky moc za odpovědi
-
http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=driver
stiahni a nahod aktualne ovladace ... tie by mali automaticky podporovat ASIO. Pripadne mozes skusit ASIO4All
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Tak prvně jsem vyzkoušel ASIO4All. S těmito ovladači jsem byl na tom ale stále stejně jako předtím. Tak jsem je odinstaloval. Zkusil jsem stáhnout a nainstalovat nové M-Audio ovladače z tvého linku, ale pořád nemůžu docílit aby mi do věže hrála jedna skladba a ve sluchátkách (hrála ta samá + ) se mi připravovala pro mix druhá skladba.
Nechápu, proč mi to nejde.:( PLS HELP
-
obavam sa, ze chyba je medzi klavesnicou a stolickou ... rozumies anglicky? inak asio4all nie su ovladace, ale taky addon a s original ovladacmi to fungovat MUSI ale treba to mat vhodne nastavene aj v traktore ...
-
Jak se snasi M-audio revo 5.1 a hry? Moje obavy prameni ze zkusenosti z jedinou non-Creative zvukovkou, a to s Hercules Fortissimo, s niz nektere hry proste nesly spustit.
-
Citace:
Původně odeslal
Dejvak
Jak se snasi M-audio revo 5.1 a hry? Moje obavy prameni ze zkusenosti z jedinou non-Creative zvukovkou, a to s Hercules Fortissimo, s niz nektere hry proste nesly spustit.
Her jsem zkusil hodně a nikdy se mi nestalo, že by se mi nějaká nespustila. U některých problémy se zvukem byly, ale nijak velké, takže jsem to přecházel.
-
Citace:
Původně odeslal
Dejvak
Ja ji na hry teda moc doporucit nemuzu, nechal sem si SB Live.
-
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Her jsem zkusil hodně a nikdy se mi nestalo, že by se mi nějaká nespustila. U některých problémy se zvukem byly, ale nijak velké, takže jsem to přecházel.
O jaky problemy se jednalo?
Citace:
Původně odeslal
RayeR
Ja ji na hry teda moc doporucit nemuzu, nechal sem si SB Live.
Tak tohle me zajima jeste vic, muzes to prosim rozvest?
-
Citace:
Původně odeslal
Dejvak
Např. ve Witcherovi se na chvilku zasekával zvuk, po chvíli zase ale vše v pořádku...Měl jsem ji primárně na hudbu, takže když sem tam něco zlobilo ve hrách, nijak zvlášť mě to netankovalo. Ale na hry ti jí nedoporučím, pokud chceš mít 100% zvuk ve hrách, pak je jediné východisko mít dvě zvukové karty v PC.
-
Nemohu souhlasit M-Audio Revolution 7.1 mam cca 3 roky a problem s hrama ?? Naprosto zadny s zadnou .. Narozdil od Audigy 1 a 2 kde zlobilo 5.1 a nebo to praskalo ...
Jesiny problem jsem me u 5.1 u Serious Sam 2 proste to bylo takovy divoky, ale jinak pohoda ..
Witchera jsem nehral ..
Hraju hlavne FPS a adventury ...
-
Citace:
Původně odeslal
Dejvak
Tak tohle me zajima jeste vic, muzes to prosim rozvest?
Uz se presne nepamatuju, ale namatkou treba Unreal a Unreal Trournament, tak ve zvuku bylo slyset vselijaky praskani. A pod win98 to fungovalo vubec zajimave, kdyz sem treba prepnul winamp (nebo jiny prog. co hraly) na pozadi, takze kvalita znatelne zhorsila, kdyz sem prehodil na popredi tak zas dobry. Mam dojem ze tam chybi (nebo nastecne neni) HW podpora DirectSound.
Jako pro audiofily to asi je dobra karta, ale jak sem zistil, nemam tak narocny usi abych nejak dramaticky prozival rozdil oproti Live, ale hlavne s nim sem nemel problem snad v zadny hre.
-
-
Citace:
Původně odeslal
Mailen
Jako porušit prvním postem hned několik pravidel a doporučení tohoto fóra, tomu říkám docela "husarský" kousek... :rolleyes:
-
Omlouvám se, nečetl jsem pravidla, ale už nevím kde jí sehnat... všude prázdno...