tak vodnik nepomohol ani len kusok. Maximum je stale 480 jadro. Karta uz nie je horuca ... ani len trosicka. Skoda ... myslel som ze to pomoze viac.
Printable View
tak vodnik nepomohol ani len kusok. Maximum je stale 480 jadro. Karta uz nie je horuca ... ani len trosicka. Skoda ... myslel som ze to pomoze viac.
Ozaj a ako asi pasuju na kartu tie chladice, kamos mi povedal ze musim kupit dve sady a to este aj z nich zrezat, a tiez sa mu nepacilo ze na jednej strane zasahuje GPU chladic 5900XT az nad pamete, ako ste to vyriesili a kolko kusov chladicov, pripadne ako upravenych ste tam dali ??? Diky moc za odpovede ;DCitace:
Původně odeslal Racki
Jo to jsou oni. V jednom balení jsou dva kusy takže Ti stačí jen jedno.Přeřízni je přesne na půl a nalep vždy přes dva čipy najednou.Budou trochu šikmo ale jelikž jsou širší tak v pohodě oba čipy překryjí.Jen u jednoho jsem musel trošku zbrousit jeden roh kvuli okolním sočástkám ale to uvidíš sám až si je tam zkušebně přiložíš.Pasují tam těsně ale přesně.Citace:
Původně odeslal MK2
ludia mam taky problem ked nastavim frekvencie grafiky na 450/780 ide to v pohode stabilne ale po vypnuti a zapnuti kompa sa mi to vzdy zresetuje na default hodnoty cim to moze byt ?
Na dryhej strane ked to iba zrestartujem tak je to v poho :evil: :?: :idea: :eek: Ovladace to asi nebudu lebo s originalkami od nvidie to robi tak isto teraz mam msi forcewawe 53.03
oso: a v akom programe nastavujes frekvencie? ja pouzivam coolbits na original (non-MSI) 53.03 a pamat sa mi drzi ale jadro mi restuje po reboote
Ako testujete? pretoze mam pocit, ze maximalna frekvencia je zavisla od toho ci sa pouziva AA/AF alebo nie, napriklad Halo som odohral na 460Mhz, ale ked som zacal hravat ine hry s AA/AF (Halo to nepodporuje lebo je to odflaknuty port na PC) tak som musel znizit frekv na 440 lebo zacali nastavat tie par sekundove 'zaseky'
Okrem toho sa mi par krat stalo ze sa mi objavil cierny riadok na obraze - v desktope tj 2D mode, stacilo zmenit nachvilu refresh/rozlisenie alebo vypnut monitor. Nieje to v pamati - pretoze na screenshote to nie je a ani na monitore - chodi to presne s obrazom ked ho deformujem a 'prezije' aj degauss. Lenze teraz som mal asi 2-2.5 dna uptime a ked som ku koncu zapol monitor tak bol tam ten riadok a po pokusoch sa ho zbavit sa objavil znova do par minut. Zmizlo to az ked osm otvoril case a chvilu skusal zistovat ci sa na karte nieco neprehrieva - neprehrievalo. Lenze ak by to aj bolo prehrievanim tak neviem preco po zavreti casu to islo este 4-5h v pohode. Podozrievam RAMDAC ale ...
no pouzivam riadne msi tweak utilitu ktora je sucastou driverov no teraz som tam hodil nove 56.56 ale furt je to na p.. takze podozrievam zdroj mam totiz 2 hdd, 2 cdrom 2, 3 fan, no a grafarnu takze asi to bude zdrojom no neviem skuste napisat ake mate skusenosti
to: puki s taktovanim maz pravdu mne idu pamete normalne na 780 ale s 4AA iba 765 a prehriavaju sa jak svine cize treba chadice :idea: :?:
No mě se zase semtam po restartu zresetují paměti na Sparkle 5900XT. A nemusí to být ani po vypnutí kompu :?
no s tema pameteme me to taky dela a mimu kamosovi taky!!Taktujes to pres ovladace zejo??Myslim ze pres Riva tunner to je v pohoCitace:
Původně odeslal Newman81
Leadtek WinFast A350-TDH128, FX5900XT, 128 MB DDR
390/700 -> 490/950
Chlazeni orig.
Tak to je slušný. A kolik Ti to dělá v 3Dmarku ?Citace:
Původně odeslal Porew
Vid podpis
Vid podpis, ale este som neskoncil s taktovaním. :-o Myslím, že jadro ma pustí trochu ďalej, ani pamäte sa mi nehrejú. Asi vydarenejší kus, už len preto, že mi to šlo flashnúť na tú v9980
Tak jsem majitelem MSI 5900XT. Hned jsem otevřel krabici a kouknul na typ pamětí. Čekal jsem Samsung 2,86ns, ale byli tam
Hynix 2.5ns. Jdou v pohodě na 800MHz i výš, ale to budu zkoušet až si koupim pasivy.
Zatim jedu 450/800=5177 3DMark
Jo, taktuju přes ovladače...Citace:
Původně odeslal Fleak
ja jsem ted zkousel taktovat pres MSI ovladace.A je to v pohode.Frekvence drzej jak jsem je nastavilCitace:
Původně odeslal Newman81
:o :eek: :-o To si delas pr.del ne?? Ty pameti fakt bezi na 950MHz a stabilne? To snad neni mozny, jakej mas vykon?Citace:
Původně odeslal ESCAPE
Keď zvážime, že 5900XT/SP bez OC hodí v 3D marku okolo 5100, ak sa nemýlim, už si to nepamätám, tak táto moja hodí okolo 5900 bodíkov. Celkom dobrý vzostup, nie? Ja som bol tiež prekvapený, že to vydržalo, ale ide to bez problémov. Skúšal som aj MSI bios aj LEADTEK, ale robia sa mi sem-tam artefakty v hrách. Tento je geniálny, bezproblémový. Už to tu píšem tretíkrát, ale ešte raz EASY MONEY. 8-) :lol:Citace:
Původně odeslal Baneshee2
1) Kde jsi ji koupil? v SoftComu? Premyslim o vymene te MX. Nemuzu se ale rozhodnout mezi R9600PRO/XT, FX 5900XT (LeadTek/Sparkle) a MSI FX5900SP/XT. Co myslite bude na ty FXka stacit moje sestava, nebo si vystacim s R9600PRO/XT. Sem teda zastancem spis NVidie. Ale fagt nevim.Citace:
Původně odeslal Porew
2) CPU ma este rezervy (odemceni cache na Bartona, teploty ted mam iddle/full load 45/54, jel sem i na 2,2G 1,675V, ale to k te MX nemelo zadny vyznam...), s FSB ted musim jen tech 178 bo mi vic ve 3D nezezere prave ta MXka kuli AGP, o KT600 atp neuvazuju.
3) mata nekdo zkusenosti se zdroji ve skrinich REDSTAR? Znacku nevim (zjistim az dojedu do Brna) ale je to cosi jako X & Y.
Dik.
Brzdeny to bude urcite dost procalem, ale to je jedno, ten by brzdil i ten Radeon, nicemu to nevadi (pokud nehrajes v 1600x1200, 4xAA, 8xAF tak by to brzdil snad kazdej CPU). Ty karty sou za skoro stejnou cenu ale ta FX5900XT ma vyrazne vyssi vykon i potencial na taktovani, ze ted je to asi jasna volba!Citace:
Původně odeslal Stehnak
takze rozhodne ber tu 5900 XT(SP) a je celkem jedno od koho,CPU ti to brzdit bude jak napsal escapeCitace:
Původně odeslal Stehnak
a co se tyce toho zdroje tak ja mam case REDSTAR a ten zdroj je celkem v pohode je hodne tichej ale stejne bych do toho dal nejakej lepsi FAN.
Jednou se mi stalo ze mi v nem zacalo neco horet tak jsem ho vypnul horet prestalo zapnul a jel jsem vesele dal ;D Ale ted uz mam jinej zdroj s 12 cm FAN(pro jistotu) ;D
LOL :lol: Tak to je husté! To musí být něco úžasného mít požár v kejsu ;DCitace:
Původně odeslal Fleak
Tak už jsem to taky vyřešil! Chce to nastavit paměti i v 2D modu na frekvenci 3D modu a je to OK. Mám 56.64...Citace:
Původně odeslal Fleak
Leadtek WinFast A350-TDH128, FX5900XT, 128 MB DDR
390/700 -> 485/890 :D
Chlazeni orig.
nastaveno pomocí automatického nastavení v 53.03
zkoušel jsem 500/900, ale po 15min nestabilní( chyby v dragotiku v 3D2001 ). Po snížení taktu GPU na 485 vše OK.
Takt pamětí jsem víc jak 900 nezkoušel. Dost to peče a přece jenom si ji chci užít. ;D
Pomohlo niekomu zvisit napetie na AGP pretaktovanie karty?Prosim ak ano napiste nieco konkretne o kolko ste zvisili napetie a ako sa to prejavilo na taktoch jadra alebo pameti.
Mne teda vobec, skorej sa mi zdalo že práve naopak :(Citace:
Původně odeslal Chodec