tak treti pozitivni reference, to je fajn :-)Citace:
Původně odeslal Keekus
jinak dnes ho snad budu mit a poradne otestuju, skoda ze neni pro me, ale pro jednoho soudruha :cry: ;D
Printable View
tak treti pozitivni reference, to je fajn :-)Citace:
Původně odeslal Keekus
jinak dnes ho snad budu mit a poradne otestuju, skoda ze neni pro me, ale pro jednoho soudruha :cry: ;D
Add Viewsonic vp171b: Videl jsem, par hodin jsem s nim pracoval (win, hry, film); pripojeni pres DVI. Uhly pohledu pri pouzivani jednim uzivatelem (bez rotace) jsou ok, pri rotaci panelu o 90° uz jsou ale nedostacujici a leva strana panelu ma jiny odstin nez prava. Me to nevadilo (vyborne je, ze panel lze natacet), nekdo by tim mohl byt zklaman. Podle me super monitor.
tak VP171b mam na stole a prvni dojmy pozitivni.
Barvy vyborne (hlavne cervena me velmi mile prekvapila).
Zadny vadny pixel (zkratka Profi rada od Viewsonicu).
Moznost otaceni prakticka.
Luxusni design.
Baleni obsahuje i bytelny DVI kabel.
Mozna trosku vyssi cena (17.200,-)
Zni to dobre, ale ta cena....Citace:
Původně odeslal Xima
Asi si v pondeli objednam ten Acer ... (za nejakych 13,5 kKc)
Nevidel si ho nekdy v reale? (Acer AL1721ms)
by spy
no, v reale jsem ho nevidel, ale byla to taky jedna alternativa pro koupi (ma DVI, nema ty otresny repracky, solidni design).Citace:
Původně odeslal spy
Ja bych se ho vubec nebal koupit (ikdyz firme Acer/Benq zas tolik neduveruji ;D ). Je to takovej mid-end, ale na Samsung 172x zrejme mit nebude v zadnem ohledu, snad jedine v cene (rozdil 3k :roll: ).
Ja osobne bych s koupi LCD jeste chvili pockal, ale to zalezi jak moc ho potrebujes (mas stale totez co na kolejich? :-) ).
Jedina vec jsou ty hry (obcas neco das ne?), tam je 16ms fakt malo, at si rika kdo chce co chce... zkratka na CRT to v tomto nema a kdyz uz clovek za to ty prachy dava, tak by to nemel byt v zadnem ohledu krok zpet.
myslim ze ma i ty otresny repracky ale nejsou vubec videt :) ... ale kdo by je pouzival :)Citace:
Původně odeslal Xima
Libi se mi quli cene, vlastnostem (DVI, 16ms, solidni uhly, narazil sem na par lidi co ho ma a jsou spokojeni), designu (k cernymu case si preci nekoupim bilej monitor :))....
No, a potrebuju ho uz docela surne, pac svoje 7Glr sem prodal pred pul rokem :)
Na kompu vetsinou pracuju, ale dys hraju tak bud ET, nebo Colina, a to sem hral loni na AOC LM720 (ma udavanych 25-30ms) a byl sem spokojen takze me ta odezva zas tak nezere...
tak ho kup, myslim, ze v tom mas docela jasno ;D
ta cena neni vubec spatna, a kdyz prestanes byt spokojeny, tak ho vzdy muzes zase prodat ne? :-)
Tak nakonec po dukladnem zvazovani zbyli 3 favorite:
Samsung 172x
ViewSonic 171b
NEC 1760NX
Jak si myslel to chvilku počkat? To se dnešní LCD s 12ms odezvou nevyrovnají CRT obrazovkám ?Citace:
Původně odeslal Xima
nevyrovnaji, fajn to bude az odezva bude tak 6msCitace:
Původně odeslal jago
no ja zadny mazani pri hrani na 172X nepozoruju :!:Citace:
Původně odeslal Xima
2 spy: jj. .Acer 1721 je výborný, krásně ukazuje, a je i rychlý, sám jsem ho měl - problém byl - asi po 3-4 měsících užívání začlo blbnout podsvícení - bílá strašně přesvítala přes černou-bylo to vidět hodně v rozích...to byl jediný problém. ale jinak byl výborný...doporučuji
Jirka_koffee: dobré zvažování - myslím, že ze současných 17tek nejlepší - můj názor.
171b jsem viděl a zkoušel, o Samsungu se tu píše hodně a kladně, to samé NEC, který tu i někteří uživatelé mají..
těžko říct pro který se rozhodnout..asi bych volil Samsung nebo NEC..
z mé zkušenosti bych si zkontroloval podsvícení - napište tu pls vlastníci Samsunga nebo NECu jaké máte podsvícení - bíla na černé..
THX
diky za kladne refernce, dneska sem ho objednal, do tydne by mel byt doma, taxem zvedav... (hlavne jak ho zaplatim :))Citace:
Původně odeslal Keekus
s tim podsvicenim - to si myslim ze by melo jit bez vetsich problemu reklamovat...ale doufam ze se mi to nestane....
Cetl jsem ze nejaka firma ma novou technologii,ktera zmensi odezvu desetkrat,v prodeji ale az za rok!Tesim se na LCD s 1ms odezvou :lol: .Neni to OLED!
TOTALNECitace:
Původně odeslal AraFat
Myslim ze sis nevybral vubec spatne. :-) Uz ho mam cca pul roku a nemuzu si vynachvalit. Ocim se ulevilo, hry se nemazou, plocha je velka a podsviceni prozatim OK. Za tu cenu je vytecna volba, myslim si.Citace:
Původně odeslal spy
Jeden lamersky dotaz:
jaky je rozdil mezi 1721m, 1721hm a 1721ms ?
Nedari najit jiny rozdil nez v barve.
ja nevim jaky hry mate na mysli, ale strilecky se na 12-16ms proste rozmazavaji, byt uz to neni to, co byvalo driv :roll:
Jedna takova vec: zapomente na to, ze si kazdou gamesku zaparite v nativnim rozliseni, protoze to zrejme plati jen pro majitele silnych grafik.
Jednak spousta (byt starsich) her treba ani nema 1280*1024 a pak neni vubec zadna chut tyto hry hrat trebas v 800*600 kdyz je obraz vylozene HNUS :|
Castecne uznavam, ze na praci (co si pod tim predstavujete je jedno ;D ) je LCD vyznamna alternativa, ale na hry je naprostym drticem CRT a jeste nejakou dobu bude :!:
16 ani 12ms nedosahuje ani zdaleka CRT a kupovat si LCD zejmena na hry je IMHO blbost.
2 Xima: s jednou věcí soulasím - majitelé slabších grafik při 1280x1024 budou zklamaní :-( ...když jsem měl ještě TI4 4200 64MB tak jsem to na některých hrách sám poznal...pravda ale je , že po snížení rozlišení jsem zase nějaký rozpady nepozoroval (VP171b)
Prave mam pred sebou VP171b a musim rict, ze jsem zkusil starsi hry typu Railroad Tycoon 2, Grand Prix 3, Brood War, Transport Tycoon aj. a bylo to vskutku znat -> 640*480 nebo i 800*600 opravdu neni nic extra, neni to vylozene rozpad obrazu, ale neni to vubec pekny :|Citace:
Původně odeslal Keekus
Jinak dobre je to videt, kdyz prepinam ve Warcraftu3 jednotliva rozliseni a 1152*864 nebo 1024*768 se temer neda koukat, zatimco 1280*1024 vypada nadherne... jenomze to je problem grafiky, protoze pri max. detailech je to temer na (Hercules 9000PRO) nehratelne a nezachrani to jinak vynikajici obraz teto karty :roll:
Zkratka plati to, ze LCD pokud uz nekdo uvazuje nad novejsimi hrami, tak jedine ve spojeni s vykonnou grafikou, jinak bude opravdu zklamany.
vo vela hrach pouyivam 1024 a vzhovuje mi aj kvalita. Je to ako FSAA 2x...
keep it going :)Citace:
Původně odeslal Halen
jeste dalsi takove pozitivni recenze a pudu si objednat druhej k druhymu kompu :)
prakticky se vsim musim souhlasitCitace:
Původně odeslal Xima
ale zase si myslim ze vyrazne to bude vaditi hracum, kteri se hrani venuji dlouho (ze ano Xima, vime co si delal na koleji :)), nebo tak nejak profesionalne - ty uz znaj prakticky kazdej frame hry z CRT a pote kdyz ho vidi na LCD tak musi byt zklamani
kdybych byl profi hracem nebo paran, taxi koupim nejakou suprovou 19" CRT, ale pac si tak akorat obcas zahraju ET a CMR, taxi radsi koupim LCD
:lol:Citace:
Původně odeslal spy
no, to bych radsi nerozebiral - myslim, ze byli mnohem vetsi dablove :roll: :-)
ale jo, ja si k Tobe LCD dokazu velice dobre predstavit, ale kdyz nekdo pise, ze chce 19" LCD na hry a nejakej ten filmik, tak je to podle me blbost. To si ten clovek neuvedomuje, ze tohle je stale jaksi domena CRT.Citace:
Původně odeslal spy
Jo, LCD je vic sexy, ale opravdu kvalitni CRT se na urcitou cinnost hodi podstatne vic a oci z nej bolet taky nemusej :wink:
Zitra si jedu pro Samsung 172x, tak drzte palce, at tam neni vadny pixel.. Doufam ze to bude dobra koupe.. Videl sem ho v Alzasoftu, pripojenej na Analog, mel vydny pixel (na dost spatnem miste) ale hlavne mi pripadalo, ze uz jen za myskou zustava docela viditelny duch.. :? Myslite ze to bylo kvuli nepripojeni pres DVI?