ja na to cucim taky tak z 50 cm...
2jbrachtl: samozrejme ze je to pouzitelny-na hry uuplne v pohode a na filmy taky ale jinak je to bolest :-( asi si podstatne poodsednu...
Printable View
ja na to cucim taky tak z 50 cm...
2jbrachtl: samozrejme ze je to pouzitelny-na hry uuplne v pohode a na filmy taky ale jinak je to bolest :-( asi si podstatne poodsednu...
nemozem si ten monitor vynachvalit, mam v praci sony trinitrony priblizne z toho isteho obdobia a mozem povedat ze sa dellu zrovna tento kusok podaril:)
tymto tiez dakujem chlapom s notebookom za trpezlivost pri vybere, tiez dawemu za tip:)
jedine co ma zo zaciatku trochu sralo, pri prepinani na ine rozlisenie a frekvenciu v nom dost nahlas cvakne..
Dneska nebo zítra se tam pojedu podívat sice sem si plánoval koupit IIYAMU,ale to je jen 17" za 6800,- :roll: 21" by byla sqělá na filmy,prozradíte jaký to má rozměry ? Sem ještě rozespalej a nechce se mi to hledat na netu :oops:
počítej že brutto to má cca 50x50x50
Zajímalo by mě, jestli už někdo pronikl do servisního menu.
Je tu někdo takový??? :?:
Bylo mi řečeno, že mám stisknout všechny 4 tlačítka s šipkami a vypnout a zapnout monitor. :oCitace:
Původně odeslal -melda-
kdo ti to rek?fakt to nefunguje...btw co by se melo nastavovat jeste v tom servisnim menu?me se zda ze je tu dost veci k nastaveni ;)Citace:
Původně odeslal patka
btw ty rozmery sou skoro presne jak rek melda (+-1cm)
Hmmm,ted musíme přemluvit šéfa aby to koupil přes firmu,aby jsme nemuseli platit Špidlovi tu po.sr.an.ou dan :evil: ;D
Ja nerikal, ze mi to funguje, ale udajne to tak jde :? v Bramonu ;DCitace:
Původně odeslal .:Goodman:.
hm na mam monitor je tlacitek 6+prepinac+1resetovaci+vypinac tak by me zajimalo ktere fsechny 4 mam zmacknout :-)
mno kdyz zmacknu ty 4sipkove tak se mi furt zmensuje jas(enz to vypnu) a po zapnuti nic....
ty co jsou na jas a kontrast, jsou na nich sipky :wink:Citace:
Původně odeslal Wolferine
ale me to taky nejde, jen sem napsal, co mi bylo receno :roll:
EDIT : dalsi rada byla, at kontaktuju DEll, tam ze mi to reknou .....
Tak jsem tam byl a maj jen 3poslední kusy a sou dost vysvícený (celá plocha je i při vypnutym monitoru světlá) :roll:
Obraz je dobrej,ale je to všechno strašně doběla.
Ale prej jim zejtra přijde cca 100monitorů MIX tak se uvidí zítra.
P.S. At koupim co koupim tak aspon,že to bude přes firmu takže daně f.u.c.k. o.f.f. ;D
k tomu jasu..jde to pry zpravit - nekdo na to nasel navod (da se dovnitr nejaky rezistor)Citace:
Původně odeslal globalkiller
jo uz sme to nasel,byl to milossek a navod tu zkopnu...
Citace:
Milossek: If your is brightness too high you can change reduce the value of R457 or R459 on the board mounted around the CRT base but you must use high voltage resistors 1KV plus rating, or increase the chip resistor R463 which is 100K. Because I have 6M8 1.6KV rated resistors in stock I have found that changing either R457 or R459 to 6M8 from 10M is usually enough to bring the brightness back into spec.
This change will not affect the operation of the DAS software should you have it set up at a later date.
one other thing to check on this first is the heater voltage according to the manual the heater volts on this beast is only 4.7V not the usual 6.3
Just a note to thank you guys for the info, particularly Richard.
I just bought a Dell P1110 used. It had the brightness problem in a big way and I had to use an nVidia software adjustment as well as having the front control on zero. Even then it didn't look much.
I tried a 6M8 in place of R459 (10M). That one is easy to get to right at the back of the monitor after removing the plastic cover and two metal ones.
The 6M8 made a huge improvement. I could remove the software adjustment but still had to have the front control on zero.
Next I tried a 4M7 which was recommended on another forum. With the 4M7 I was using the front brightness at 70-100. This was okay but PowerDVD XP was rather dull even at 100. (PowerDVD has the same low-level problem with its audio.)
Today I tried a 5M6, it seems to be perfect so far. I bought a 2M pot to use with the 4M7 just in case it didn't work but there's no need. Now I'm running the brightness about 40-50. Best of all the (1W) resistors cost AU$0.22 each. ':^)
I still run the contrast at 90-100 but that's me on any monitor anyway.
There is a slight ghosting, about 1mm to the right. The two focus adjustments have no effect on this. It only really shows with black text on a white background.
Přímý zásah do monitoru za 4800,- :o :eek: to radši budu čumět na po.sr.an.ej obraz :roll:
No on se dal ten kontrast vyšponovat na maximum,ale furt to nebylo ono.
Tak sem tam dneska byl a koupil,ale néé DELL :roll: :oops: 8-)
Koupil jsem něco z tý nový várky je to SUN MicroSystems akorát netuším pořád to označení :roll:
Není to sice Ultra Flat,ale zaoblení je minimální a obraz uspokojující, o dost lepší něž ty poslední DELLy.
kdes to kupoval?Citace:
u importera meli ted nejake 21" compaq ci cosi takoveho..(uz presne nevim)
No přesně tam přece bych tu jen tak bezduš neposotval,že sem si koupil 21" monitor. :lol:
Měli spoustu Compaqů,ale asi si to umíte představit :roll:
Taky jsem koukal na nějaký Nokie,ale byly to invary a podle toho vypadal obraz :?
Ale jinak tohle je dobrej monitor,akorát u nich sem ho měl vyladěnej suprově,ale doma mi zase ujíždí pravej horní roh sice né tak drasticky jako ne předchozích dvou monitorech,ale už sem si zvyknul,že v místě kde monitor mám asi působí magnetické pole takhle blbě :?
Ještě postnu přesnej link http://sunsolve.sun.com/handbook_pub..._Prem_CRT.html
je to přesně to co mám na stole,mile mě potěšilo MTBF 110 000 hodin :-)
hm 1600*1200 je 75Hz..to je docela malo na tak velky monitor :?Citace:
Málo to je holt 1998 :roll:
Ale obraz je sqělej a stejnak mi grafika ve hrách sotva pobere 1024x768 :roll:
A nejvíc mě naštvali rodiče když měli kecy,že 1600x1200 je na ně moc a at tam koukám dát mín :roll:
hehe tak to je kruty...neco ve smyslu "na to si jeste moc malej" :wink: co jim probuh vadi?Citace:
Vadí jim,že nepřečtou písmo :roll:
To budu snad muset koupit 24" ??? nebo 28" ???
heh,1600*1200 em pouzival jeste na 19"montak 8-)
No mě stejně víc vyhovuje 1280x1024 ve woknech,ale ve hrách bych si rád vychutnal 1600x1200,ale karta je shitka :?
Budu se muset začít věnovat graf. kartám :idea:
me vetsina her nastesti de bez problemu v 1600x1200 (coz sem ani necekal)..mam teda nastaveny large fonty protoze by to jinak neslo cist ;) ted sem chvili jel 1800x1440 ale to uz bylo moc ;)Citace:
Byl jsem dnes osobne u www.importer.cz .
Maji ted dalsi zasilku 21 palcoych v monasu. Ve skladu jsem videl tak 10 palet. Maji tam velky mnozsti Nokii 445 Xi, vzhledove super, obrazove chce vybrat, ale pokud najdete super kus (uz druhy :D ) obraz je paradni velikost bodu totiz 0.22 . Jeste jsem se rozhodoval mezi EIZEM F77S , ale pak jsem sahnul po dvou kusech nokii (pro kamose) . Cenu jsem nakonec dostal 4390 se 6 mesicni zarukou. Jestli nekdo chcete tedko velmi peknou 21 doporucuju si pospisit, zatim je z ceho vybirat a vetsi vyber asi nikde nemaji. Doufam, ze vydrzi, vic nez tech 6 mesicu a taky mam strach aby me neboleli ty oci, ale zatim OK .
P.S. Jo jeste tam maji nejaka HP v TRINITRONU, pomerne slusna, ale Nokia je NOkia.