to asi ne...ma tusim nizsi otacky....maximalne tak asi nastejno....
Printable View
to asi ne...ma tusim nizsi otacky....maximalne tak asi nastejno....
ahojte, nevedel sem presne, do ceho napsat
poridil sem si dneska uvedeny chladic (misto V7+, je to lux, ale kdyztak je na prodej, mozna - kdyz ho neprodam - ho jeste vylapuju a uvidime, zbastlim nejakej uchyt na 8cm vetracek....)
rad bych vedel, jestli je potreba lapovat (pro ty co ho maji/zkouseli/videli), zakladna mi pripada o hodne lip vybrousena nez u volcana, tak nevim, jestli se do toho mam poustet (zacal bych tak 600vkou, pripada mi to docela hladky), abych si ho tim jen nezku.....l :-)
predem diky
ses si jistej ze to je chladic co je v tvy case slyset???Docela bych rekl ze ten HDD je slyset vic nez Volcano 11 !!!Zkus to taky jsem si myslel ze moje V7+ (2700 otacek) je nejhlucnejsi tak jsem ho vypnul uplne a ten rachot zustal!!!Zjistil jsem ze to byl disk :idea:Citace:
Původně odeslal sebad
2700 bych fakt nebydržel :eek:Citace:
Původně odeslal Fleak
Jestli máš revizi 2, tak ta teď má skutečně lepší základnu než mívaly starší Arcticy. Každopádně já jsem začínal 800kou a spokojenost. U toho starýho jsem začínal 400kou a byla to docela fuška ho srovnat.Citace:
Původně odeslal paik
Taky jsem nedavno poridil rev. 2 a je to trosku zklamani. Pred tim jsem tam mel celomedeny Spire Cooper King - rozmerove proti Articu tak asi jen polovicni trpaslik s rvouci 4500 otackovou vrtuli, proste nic moc chladic. Na nem se nedala udrzet ruka :-)
V ocekavani pretaktovavacich orgii jsem namontoval Artica. Ale ejhle, CPU nedostanu vys nez s tim puvodnim zmetkovskym chladicem a je to taky pekne zahrate. CPU - Barton 2500+ - lze stabilne provozovat jen na 12.5x166 (tj XP2800+), coz je z 11x166 celkem o nicem ( 166 jedu, protoze mam stare OEM pameti). Pri voltazi 1.8 a vys (13x166) to uz neni schopen Artic uchladit, kdyz na to sahnu rukou je to dost rozhavene i v horni casti pasivu. Mozna je to nejake smolne vic hrejici CPU, ale aspon je to ve srovnani se svym predchudcem tiche, kdyz uz nic jineho...
vy co nemuzete sehnat vodni smirgly jemnejsi nez 600 doporucuju navstivit BAUMARKT (Globusackej "Baumax"). Sehnal jsem papiry az do jemnosti 1000. :-)
"""vy co nemuzete sehnat vodni smirgly jemnejsi nez 600 doporucuju navstivit BAUMARKT"""
No ja vam odporucam navstivit proste spravny obchod. Taketo smirgle 600 a viac (1000,2000,2500) predavaju v predajnach FARBY LAKY - so specializaciou na auta ;D
Takychto obchodov je pomerne dost.
www.dcase.cz
Jedná se o brusná plátna pro broušení 'pod vodou' v zrnitostech 600, 800, 1000, 1200, 1500 a 2000.
Před chvilkou jsem ho znovu namontoval a můžu potvrdit že po přeleštění klesly teploty o 5´C.Doporučuju po koupi hned přelapovat jinak to nemá ani cenu kupovat. :-)
no muj Maxtůrek nejni vůbec slyšet akorát když seekuje :!:Citace:
Původně odeslal Fleak
Tak jsem taky provedl "lapování" (600, 1200, 10 a 8 mikronů, silichron) AC CS2 TC 2 rev2, asi 3 hoďky. Vzhledově to vypadá efektně ("zrcadlo") oproti původním rýhám. Žebra jsem roztáhl a čidla nacpal co nejníže ale teplota na čidlech se nezvýšila (při zatížení stále 50 - 51°C Barton 2500+@ 11x200) a větrák se točí jen 1300 - 1800, chtěl bych víc otáček aby se teplota snížila.
Ale chci se hlavně zeptat, jak zjišťujete snížení teploty procesoru (Batron), Topič tady uváděl po lapování až 5°C. Já mám na desce (NF7S) přihnuté čidlo pod procesorem, a dvě v žebrech chladiče (1xAC TC2, 1x z case). To čidlo pod procesorem ukazuje teplotu v BIOSu nebo i v např. SpeedFanu nebo Hardware Doctoru? Předem díky.
[quote="Weber"]Já mám na desce (NF7S)
zmesti sa ti ten chladič na dosku bez toho aby sa ti dotýkal kondenzátorov na boku ?
Zkus dat čidlo na spodni stranu pasivu - kdyz ho mas mezi zebry, opfukuje ti ho vzduch z ventilatoru...Citace:
Původně odeslal Weber
chtel bych se zeptat zda je lepsi COPPER SILENT 2 TC revize 2 nebo COPPER SILENT 2L vim ze ten druhej sviti a da se manualne regulovat a ten prvni se reguluje sam jde mi o kvalitu pasivu a vetraku pri stejnejch otackach.pak by sem se chtel zeptat jestli u TC verze se necha odpajet ta termo regulace ( nevim jak se to jmenuje:)) a necha se tam misto toho dat nakej potenciometr nebo odpor aby to nebylo zavisly na teplote?dik
to můj Maxtůrek rok starej s 1557 vadnými sektory teda hučí jak pominutej...když poslechneš u něj tak nic ale hučí od něj celý stůl...ani podložení molitanem nepomůže...jen když ho podržím nadzvedlej v ruce tak je ticho...Citace:
Původně odeslal sebad