Zatim jsem jich udelal 10 (8KRA2+) a zadny problem .... Je to divny Ovladace pouzivam 4.48, 4.49 a vse v pohode .....
Zkus resetovat BIOS a nic nenastavuj a zkus to tak.....
Otestuj Pameti (memtest) a procesor (prime)
Printable View
Zatim jsem jich udelal 10 (8KRA2+) a zadny problem .... Je to divny Ovladace pouzivam 4.48, 4.49 a vse v pohode .....
Zkus resetovat BIOS a nic nenastavuj a zkus to tak.....
Otestuj Pameti (memtest) a procesor (prime)
CPU timing ma volbu ultra ??? Nepletes si to nahodou s Romsip table, bo jak to presne je? Pokud si to pamatuju dobre, tak CPU timing je normal/fast, mozna se mylim....Citace:
Původně odeslal nex
Chce to instalovat nejdřív hyperiony a pak teprve grafiku.Řekl bych odinstalovat a pak znovu v tomhle pořadí.
Zádrhely ve zvuku-u paměťovejch bank je jeden tranzistor a samozřejmě pěkně peče.Říznul jsem chladič na486 a vrazil ho na něj.Ještě to není suchý ale téměř ty šílený záseky vymizely.Chladí tu někdo tranďáky?
Asi je to tak jak rikas.Musim se mrknout.Ja mam vsechno na max. :-)Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Vcera jsem upgradoval na 9800. :-)
Heh kua to je problem...
Nejdo ani s 4.49. Jeste zkusim flashnou novy Bios, ale to uz je tezce z nouze :roll:
Samo, ze to mam na cisto...Citace:
mám revizi 1.0. chtěl bych se zeptat, když máš ten problém AGP po výměne desek, instaloval si OS na čisto? nebo jen přeinstaloval?
A jenom neco o OC - postne to na 240 s 230 se dostanu do oken (1.725 / 2.9 )...Zprovoznim grafarnu a pustim na to Prime...Sem zvedav
EDIT : nasobic je 10
ja sem z prechodu z kt400 na kt600 nepreinstalovaval okna, ale jedinej problem sem mel ze sem musel dat hyperiony 4.49 jinak mi mrzla grafika...
no jestli je to stribrny a vypada to jak kodan ( valecek ) a nejlepe nahore je tak tretina kruhu zabarvena, tak je to krystal. ten se da celkem jednoduse koupit.Citace:
Původně odeslal chessman
To bude ono.Nevíš co má za funkci?Dělá mi to artefakty při bootu,musim stáhnout paměti na 180.Já jsem ho tam zatim přilepil sekunďákem:),snad bude ok.
Takže nikdo kondenzátory nechladí,hm.Chystám se vrhnout chladič i na ty u socketu.
no nechladim, nechladim. taky proc kdyz hned tesne na tom je nalepenej chladic ( je tam asi necelej milimetr vule ).Citace:
Původně odeslal chessman
no a krystal k cemu je? konkretne tam nevim, ale jinak dava hodinovej takt pro soucastky pracujici na nejakem kmitoctu. ale pokud si ho urval a dela to chyby, tak je nejspis ten krystal poskozeny. lepsi by bylo koupit novej. on totiz krystal je skutecne krystal, takze je mechanicky nachylny dost silne...
Tak to by dávalo smysl.Zkusim ho zítra napájet zpátky a uvidim.Když tak zajdu do gse ale neznám parametry.
K těm tranďákům: některý desky maj na nich slušný chladiče. A protože usměrňujou napětí a ty kondiky co jsou na nich pověšený to nemusej stíhat tak by bylo lepší chladit.Chladič cpu na to nemá vliv.Až budu mít slušnej zdroj tak to polepim a testnu.
hele ja nevim jestli ty kodany topej, ale mam falconrockII a ten to primo na ne fouka, takze bych si stejne moc nepomohl.Citace:
Původně odeslal chessman
i kdyz s tim topenim jsem schavlne zkousel kolik mi topi NB a SB a musim rici, ze je to docela zhave, takze premyslim jak to udelat nejlepe abych je pekne zchladil. neporadi nekdo uz hotovy postup a dily? nejlepe + fotky?
a k tomu krystalu. je mozny ze je taky poskozeny ( mechanicky ) tak to zkus nejdriv napajet ( POUZE MIKROPAJKOU a NIKDY TRAFOPAJKOU - riziko poskozeni cmos prvku okolo ) a pokud to bude blbnout dale, tak asi do gse a modlit se...
Dneska jsem zkoušel max. FSB a výsledek je 215.na 220 to už ve winech tuhne a padá :? a to je chladič na čipsetu ofukován.
Taky jsem tam flashnul BIOS z 08/28/2003 a moc se mi nelíbí.To taktování s tímhle BIOSem se mi zdá moc nedobré a tak jsem tam zpátky flashnul BIOS z 07/14/2003.
Zatím se to snažím vyladit,ale nastavení paměti je opravdu bohaté a tudíž i komplikované,ale časem se to poddá :-)
Jaký BIOS používáte?
no ja to koupil s biosem z 5.8.2003 a pak tam nakopal ten z 28.8. a mel(mam) spoustu jinych problemu pro to abych to furt zkousel...Citace:
Původně odeslal Katoo
fsb 220 v pohode, ale efekt neni ono, musim sundat vytunene DDR na standart a v CPU MARK 99 pak horsi vysledky
dik za infa k verzi BIOSU, nebudu menit, i kdyz ve verzi z 14.7. mi nejde bloknout FSB na 200 u DDR pameti at na desce menim jumpery ci nikoliv
ted nepouzivam LAN, hodne urychlilo start vypnuti v BIOSu, a prestal se kousat firewall
u chlazeni SB a NB ta teplota, kterou uvadi deska je snimana bud SB nebo u ni, kdyz jsem zkousel chlazeni u NB tak nic, kdyz jsem zkusil ofukovat SB, tak hned teplota o 7 stupnu dolu
AMD Athlon Box 2500+ AQXEA 0331@ 2400Mhz [200*12] 1.85 Vcore, 3200+ [200*11] na Default Vcore, Epox EP-8KRA2+ - VIA KT600, KINGSTON Value 512MB PC 400, LEADTEK A250LE GF4 Ti4200 @300x600, Fortron 350W ATX, HDD Maxtor diamondMAX+45 15,3GB + Seagate 80GB
2short24: no jo, jenze jak tam to ofukovani uchytit. ja nemam nikde pobliz nejake misto tak abych tam mohl upevnit vetrak a navic by stejne akorat delal vejry ve skrini. jak to mas ty?
mam otevreny bok skrine a big skrin, uvnitr je vystuzujici pricka a na ni na obycejnem spagatu mam zaveseny vetrak
to proto ze pri vymenach jsem zjistil ze klicove soucastky ktere bych rad ofukoval jsou vzdy kousek jinde, takhle mohu pohybovat vetrakem
jinak pc stoji na policce sestavene z papiroveho nabytky, driv to prodavali
Takze moje poznatky: po zapnuti nenabehne, je nutno resetovat (vetrakovej problem), na 200 FSB stabilni, chlazeni NB pomerne pofiderni (a to nemluvim o absenci chlazeni SB), pri aktivnim chlazeni NB nezvladne stabilne ani 205 FSB, ale je mozne ze to dela pamet (nemam moznost a cas vyzkouset kvalitnejsi, jeste zkusim snizit casovani), v Battlefield 1942 praskani ve zvuku (zeby 200MHz FSB :?: ), celkove neprilis kvalitni zvukovy vystup, bohata vybava za ty prachy.
Kamosovi sem skladal kompla s Asusem A7N8X deluxe a tak nejak jsem mel s te desky lepsi subjektivni pocit, byla bez jedineho problemu, ale byla taky drazsi..
panove k teplote radoby chipsetu ( k te druhe ) tak to neni teplota chipsetu ale je to cislo umisteny nekde kolem socketu cpu takze kdyz budet ofukovat only chipset tak to s teplotou nic neudela pokud budete ofukovat i blizke okoli socketu teplota pujde dolu.
Nedelej ukvapeny zavery.Otestuj RAMku,koukni jestli ti nekolisa napeti u jednotlivych vetvi na zdroji.Citace:
Původně odeslal Thomas
205FSB zvladne s prstem v nose i s pasivem na NB
No vsak jo, nebylo mojim cilem delat zavery, ale podelit se s ostatnima o sve poznatky, ja si taky myslim ze je to pameti, ale nez zvysovat casovani a mit 205 FSB, tak to asi necham na tech 200...
no ja taktez pridam nazor, ze to je pameti. nicmene abych pravdu rekl, tak ma predchozi deska ( asus a7v133 ) byla uplne o necem jinem a kdyz posoudim dnesni asusy, tak je mi lito, ze tak kvalitni vyrobek uz neni mozny. epox je dle me dobry a kvalitni, ale nemohl bych ho doporucit cloveku, ktery tomu moc nerozumi ( napriklad ten muj problem s SPREAD SPECTRUM - na to bych neprisel ani za boha, kdybych net )...
mozna trochu OT...
ale rad bych se naposled zeptal...
rozdil mezi KRA2+ a KRA2I je jen a jen v absenci fw?
p.s. please nekamenujte mne nak sem to nemohl nalezt.. :oops:
Rozdíl je v absenci IDE RAID řadiče a FW (1394)...Citace:
Původně odeslal mokus
Podivejte se do sekce BIOSu, je novej z 28. 10., nevim kde ho vzali, krome jinyho je v nem i soft. chlazeni, vcera vecir sem ho tam hodil, takze zatim nevim jakej ma vliv na taktovani.
a sata raid ma?Citace:
Původně odeslal Rhapsody
dalsi disk/y uz urcite bude sata, a fw mam na audigy.. takze je pro mne asi zbytecny kupovat drazsi + verzi, ze jo?