A co, máš subjektivně pocit rychlejší odezvy systému?
Printable View
taky mam 4200+ a ted ho testuju na 2750 MHz na 1,35 V (def)
Krmim ho ORTHOSEM a teploty obou jader se drzi na 52 stupnich
Zizi
Tak po 11hod Orthos na 2574mhz a 1.325V jsem mu dal za uši a výsledek :
2970mhz a 1.4V naprostá spokojenost,myslím,že přes 3ghz půjde jak nic :)
no to len potvrdzuje, ze nahovno su cloveku draha doska, drahe pamate apod. ked ma smolu na procaky ako napr. ja :-)
Taky nechapu...prvni jsem zkusil tech 2750 na default,ale jak Johny XXl napsal,ze jede kolem 3 GHz ....musel jsem to zkusit taky.
Ale jelo to vcera jen hodinu na ORTHOS,tak to musim zkusit jeste prime a nejake testy....ale i tak je to fakt pecka.
Johny XXl ma lepsi chladic...ja mam ty teploty vyssi asi 2 stupne pri zatezi.
Jeste mi ukazuje jedno jadro vic jak druhe.
25 a 36 v klidu
Pri zatezi se to vyrovna a maji obe stejne
Zizi: taky gratuluju k tvojemu výsledku... asi máme štestí jinak ještě mám u sebe v okolí jednu X2 4200+ co davá vpohodě 3ghz. Asi poslední kusy jsou fakt povedený.
Jinak u mě zatím strop 280x11 = 3080mhz (1.425V)// 3ghz pokořeny.
Asi mi to nedá spát.... :)
Johny XXL: Nove zjisteni....maximum na default je 2,93 GHz
http://zahradni1157.wz.cz/sony/a64_2_93.jpg
no jak tak koukam na vase vysledky, nebylo by odveci zjistit co je pricinou, nejak se mi nechce verit ze je to pouze stesti pri koupi
Taky nevím,čím to je ale vím,že takový kousky mám v okolí 3co jsem kupoval sobě a známým a všechny dávají vpohodě 2.8-2.9ghz jak nic.Možná ty poslední kusy jsou fakt povedený.A nebo fakt náhoda. Třeba se ještě nějaký štastlivci najdou. :) Jinak dneska když bude zase chvilka času zkusím ho potrápit abych našel kolik má max frekvenci.
No chlapi, opravdu vam gratuluju k takovym skvostnym CPU. A taky trosku zavidim, 3GHz je u DC A64 uzasny vysledek, obzvlast s tak nizkym VCore.
EDIT: AMD64 TCaseMax - v1.19
----------------------
Processor: AMD Athlon 64 X2 4200+ (Toledo)
CPU Speed: 2574.11 (234.01 x 11.0)
Revision: JH9-E6
Platform: Socket 939
Startup VCore: 1.350v
Maximum Case Temperature = 67C
TDP: 78.1 Watts[/QUOTE]
Možná je to vsuvka trošku mimo, ale procáky 4200+ by měly mít jádro Manchester a ne Toledo, co? Z toho mi plyne, že tohle by (teoreticky) mohla být ořezaná Toleda (na obrázku od Zizi je v CPU-Z jádro Toledo, ale jen 2x512MB cache), z čehož by mohly pramenit tyhle bezvadné výsledky :-)
No a nám ostatním nezbývá než tiše závidět (moje X2 4200+ jelo stabilně max. na 2600MHz)...
Aha, že by všechno jinak?
http://cgi.ebay.com/AMD-Athlon-64-X2...QQcmdZViewItem
http://forumz.tomshardware.com/hardw...ict203770.html
Omluva že jsem needitoval svůj předchozí příspěvek! Popel na hlavu atd.
Tak abych nebyl pozadu :D
275x11 = 3025mhz 1.425V
Ked ste ich kupovali, tak bolo uvedene ze su s jadrom Toledo alebo Manchester?
Jak to tady pročítám, tak se začínám stydět. Jsem asi jedinej, kdo nemá ještě přetaktovanou X2, když koukám na ty vaše frekvence, tak jen zírám, to je paráda, kam to aš vyženete. :p
Já se zatím bojím jít do taktování, ještě jsem processor netaktoval, jen grafiku a nerad bych něco podělal. ;)
Ještě budu toto téma sledovat a nedá mi to a pustím se do toho taky. :-D ;D
Tak je zase trošku času na test a výsledek :
236x11 1.3V = 2596mhz 6hodin Orthos stable a furt jede. Jsem maximálně spokojený. Nechám ho tak 12hod ať mám uplnou jistotu stability. :)
tak já kupoval 3800+ v létě a taky píše CPU-Z (i coretemp) že je to toledo.
btw: hele hoši, zkuste pls, jestli vám dá 3ghz s HTT na 4x. dík
potvrzuji taky...me jede taky na HT 4x
Myslím,že se to nejvíc hodí sem do X2 tématu.
RM Clock 2.2,X2 4200+,DFI LP UT nF4
Už delší dobu nemůžu zprovoznit na mojí sestavě v RMclock nižsí napětí jak 1.1V.
Tak se chci zeptat,jestli to někomu jde na X2 a této desce. a pokud to jde co má nastavený v biosu.Jinak napětí mi jde měnit vpohodě ale prostě nižší hodnota jak 1.1 nejde. BIOS mám 704-2BTA.
U me taky pouze min. 1,1 V
Kdyz jsem koukal, jak ty poslednik kousky behaji, tak jsem se rozhodl, ze aky pujdu nakonec do dvoujadra...
zatim jen tak zbezne testuju....4200+ na 2915MHz pri 1.408.
Trosku me trapi, ze jedno jadro ma v zatezi okolo 56 stupnu a druhy tak cca o 3 stupne min...ale bezi to.
Paradoxem je, ze kdyz jsem tomu dal min Vcore, tak prvni spadlo to jadro, ktery bylo chladnejsi... :-)
mno zatim sem nenasel nejakej souhrn min VID pro vsechny A64 CPUs. Ale vsude se pise za nove rev.E(nove SC-venice, a vsechny X2 atd) maj minimal VID nastaveno na 1,1V. Mno takze pokud chces mene musel bys pres bios ci vymenit cpu:) ale nevim k cemu to potrebujes, jelikoz napr se spotrebou to moc nehne uz
Asi je to tak tamto byli starší revize,no se spotřebou to myslím docela hne když pojedeš na třeba 0.9V na 900mhz :) ale rozhodně měnit CPU kvůli tomu nebudu,to bych byl blázen... a přijít o 3ghz :) I tak jsem s X2 nadmíru spokojený. Takhle jedu na 1.1V a 1180mhz a procak žere cca 37W :)
Premyslim ze bych taky updatnul cpu na 4200+ x2 (939) ale jak tak koukam uz vymizivaji po shopech kua kua... :(
Jestli je nekde skladem za peknou cenu dejte mi echo ;)
Mam jen dotaz jaky mate na tomhle prociku teploty v defaultu nebo pri oc.
Člověče, to už bude asi trošku problém. Za pěknou cenu nevím, skladem jsem našel tady: http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=45001 Ono to vypadá, že se ceny zvedají, protože už tyhle CPU nebudou. A tady říkají že na skladě za 1 - 3 dny: http://amd.mironet.cz/amd-a64-x2-420...--939+dp44256/
tak uz sem sehnal, mam objednano za 4879,- s dani :)
No jen pockej,tebe hlavne budu "obtezovat" s odladovanim :D8-) pze mas stejnou desku a procik ;)
Kurna ja Toho Ninju ciiiiii taky,ale asi budu zapasit s vyskou toho pasivu s vetrakem na sirku skrine :( takzee mozna alternativa v kvalitnim chlazeni, je pro me lehce nizsi Noctua :) uvidime
Takze se "pochlubim" co jsem poridil:
CPUID String: 20F32
Processor APIC: 0
CPU Speed: 2210.18 (200.93 x 11.0)
Maximum Case Temperature = 69C
TDP: 84.4 Watts
---------------------------------
Poridil jsem si k nemu chladic Scythe ninja, aby chlazeni bylo co nejkvalitnejsi.
Ale po behu cca 3dni v pc nejsem vubec spokojeny s teplotou! :(
V defaultu (200x11) mam teplotu bezne 40 - 43 s ninjou nebo s boxem.
Kdyz zatizim pc stredne tak teploty rychle vyslphaji na hranici 50 - 55
a kdyz zatizim extremneji (obe jadra) tudiz orthosem tak mam teplotu 62-64stupnu a vubec nevim cim to. Taktovat si vubec nemuzu dovolit to by teplota vylezla k 70 a neli vic a s ninjou :( Vubec to nechapu.
Ninju jsme zkousel na jinem procesoru ve stejne desce a byl to procesor 3000+ teploty 30 idle a burn do 40ti....takze chladic nasazovanej dobre. Vubec to nechapu,cpu v patek kupovany :( Je to normlani ? Nebo ho ma zkusit vratit ? vzdyt s BOX co se k tomu dovada a otevrenou skrini to sotva uchaldim na nakou rozumnou mez. A s orthosem,to je katastrofa :(
Jeste jsem si vsiml ze ta teplota stoupa silene rychle z IDLE stavu dam BURN a do 10ti sekund je tam vysoka teplota...nechapu to.
Napadaji me tri moznosti
1) moc pasty a opravdu spatne sedici chladic
2) krivy heatspreader a tim padem chladic nesedi tak, jak by mel
3) vadne CPU, heatspreader je nasazen rovne, ale pod nim nemaji jadra spravny kontakt s nim/nebo tam neni pasta, tim se nemuze radne prenest teplo z jadra do heatspreaderu
Zkus nasadit chladic, pak jej sundej a koukni se, jak se do pasty vylisoval obtisk heatspreaderu. Pokud to sedi dobre, nemela by na cele plose cpu byt skoro zadna pasta.
Uvazoval jsem stejne jako ty,taky jsem sel po tomhle zda dobre sedi chladic, kdyz pritisknu procesor k ninjovi proti svetlu a porovnam to s tim 3000+ tak je to uplne stejny,nejsou tam zadne krivosti, i pritiskly chladic s pastou se obtiskne rovnomerne... a kdo zna uchyceni ninjy tak mi da za pravdu ze drzi dost betelne a jde velice ztuha sundavat.
Rychlost stoupani teploty a vysoky teploty ale nasvedcuji nedokonalemu chlazeni to je ocividne :(....asi si nejspise myslim tu variantu ze je spatne nasazen ten zminovany heatspreader :(:( jinak to neni mozny.
Nebo je mozne ze je vse dobre a je to naky tak extra topici kousek:(
To Senky : co koukám na tvůj výpis CPU tak mám uplně to samí akorat :
TDP mám 78.1W a Maximum Case Temperature = 67C.
Fakt je to divný,jestli máš ale křivý heatspreader tak to je špatný... :(
Ked tam nahodis ten boxak tak ho uchladi? Skusil by som ho tam supnut a pustit prime na par chvil ci ho bude stihat chladit...Nepretakteny samo..Poriadne zavret skrinku a pockat ci padne...Ak ano riesil by som to reklamackou....Ak bude stable, tak si asi mal kus smolu...:( Potom by si asi mal porozmyslat ci by si ho nevedel predat niekomu, co nechce taktit...a skusit stastie znovu... :)
S boxem jsem to zkousel zavreny kejs a nebo otevreny to je vcelku jedno pri idle proste jede 50 +/- a ve full load obe jadra 65 +/- a vic se mnou nebavi a je jedno jakou dam pastu nebo jaky dam chladic. Asi ho nejspis pustim dal do sveta. Ale uz mam uplne obavy kupovat dalsi. Zrejme bych mel nakoupit po internetu a pripadne ho vratit (ze zakona do 14dni dnu),kdyz mi nebude vyhovovat abych zase netrefil na takovy kousek. Zda to ale funguje u vsech druhu zbozi a komponent to nevim nikdy jsme toho nevyuzil.
Jinac jestli ho nekde vidite skladem za nejakou lepsi cenu dejte mi vedet....cimdal vic vymizivaji :(
Pokial ti prisiel postou na dialku tak by som vobec nic neriesil a okamzite im ho poslal naspat + sprievodny dopis. Ak je to rozumna firma (napr. czc) tak mas peniaze do tyzdna doma.
heh tak ve finale padla jeho cena az na 4000,-kc s dani,ale uz skoro vubec neni k sehnani...
Lidicky, budu mit mozna jeden blbej dotaz, ale snad me za to neukamenujete. Ve spravnym threadu to je, ale nikde sem to tu nenasel, kdyz sem to prochazel, mozna se mi to podarilo prehlednout. Chci si koupit X2 3800+ do AM2 akorat nevim ,jestli normal, nebo EE verzi. Jde mi predevsim o moznost taktovani a ja nevim jestli ta EE verze je lepsi nebo horsi na taktovani, nebo jestli to zalezi na kusu kterej chytnu (coz urcite u obou zalezet bude, jen mi jde o to ktera verze je obecne lepsi na taktovani).
Tekze mam novy kousek:
CPUID String: 20F32
Processor APIC: 0
CPU Speed: 2210.32 (200.94 x 11.0)
Maximum Case Temperature = 67C
TDP: 78.1 Watts
...a ten uz je s ninjou teplotne v normalu ;) takze jsem spokojenej,ten co jsem tu popisoval vyse,to byl vylozene nakej topivej kus heh.
Na tomhle OC zkusim az bude cas ;)
No konecne sa znovu objavili v ponuke Alzy, tak som si jeden kusok 4200ky objednal, zajtra mi ma prist. Vyzera to tak, ze su to asi posledne kusky, ktore sa budu dat kupit v shope, je uz ich fakt problem zohnat, takze dlho som nerozmyslal a objednal som. Som na tento procak velmi zvedavy, samozrejme potom zreferujem ked ho potestim :)
EDIT 22.03.: Tak ho mam doma, ma jadro Toledo, co ma potesilo. Zatial som ho hodil cvicne na 225 FSB (cize 2480 MHz), postupne to budem dvihat. Inak hreje omnoho viac ako Venice, s Arctic Freezerom na 1200 otacok mava aj cez 64°C pri zatazi, ale znizenim na HT4 po pretakteni klesla mierne aj teplota, teraz ma napr. 56°C, po prebehnuti 3D Marku 05ky malo jedno jadro 60 a druhe 53, takze to neni nic hrozne, kedze TcaseMax ma 71°C...
ooo do dabla ty si ale stastko objednaval si ho so slovenskeho alzasoftu hmmm
Doteraz som riesil problemy s nedostatocnym chladenim, chce to trosku tunit chladenie, hreje to omnoho viac ako pretocene Venice, ale uz to mam pod kontrolou, dneska mi tepelna ochrana dosky asi 5x vypla PC, ale dal som potrebne mnozstvo pasty (predtym som dal dost malo) a pridal nizkootackovy ventilator otoceny na Arctica aby fukal pomedzi rebra zhora a teplota klesla v priemere o 12-15°C pri zatazi (zavisi to aj od nastavenych otacok v speedfane). Inak mam z toho procaku skvely pocit, predchvilou som ho zhavil v Prime a pritom som si v klude surfoval a potom pozeral film, co na Venice bolo spojene so sekanim. Teraz davam skusobne prekonvertovat na core 1 vo VirtualDube MPEG2 do XviDu a na core 0 mi bezia ostatne procesy a nemam problem s behom aplikacii, vsetko reaguje svizne :)
Pozeral som dnes, ze v Alze mali poslednych 7 kuskov, takze ubuda to rychlo... :o
EDIT: Zatial som sa dostal na stav, ktory vidno na obrazku nizsie, raz mi zamrzol komp pri testeni Orthosom, pridam som trocha voltaz, takze uvidim ako sa to bude spravat dalej:
Screenshot z CPU-Z a CoreTemp je TU
Takze vysledok: mrznutia sa opakuju kvoli teplote, vybehne na 70°C a vytuhne komp, takze som skusil BOX chladic namiesto mojho Arctic Freezeru a ani na default nedokazal procak uchladit, do minuty hodil win bluescreen alebo sa restartol, takze procak posielam na reklamacku... Skoda, tesil som sa, teraz budem zase cakat aky mi poslu kusok :(
Kamos mel starej kousek X2 4200+ ktera mela jeste neco pres 100 Watts a TcaseMax asi taky 69°C.Podle me to na tyhle hodne topici procesory chce jedine fakt nejaky dobry chladic (Ninju nebo TT Big Typhoon,popr. neco jinyho vykonnyho),jinak se to uchladit proste neda.A i tak to topi celkem dost.
po mem umornem zkouseni jsem dosel nazoru ze je vadny procesor (spatne spojeni headspreaderu k jadrum=spatny odvod tepla) pze nepomahalo otevreny zavreny kejs a ani box nebo ninja! coz je hodne velky kvalitativni schod v chlazeni.. teplota byla stale pri zatezi do 70stupnu netaktovanej procesor! 50 idle.
Dalsou zaujimavostou su tie teplotne rozdiely medzi jadrami, ja som mal niekedy az cez 10°C, takze core0 bolo na 70 a core1 na 60, coby este v pohode slo. To bol asi dovod padov mojho procesora.
2 all : noo nie je to sice x2, ale mam obdobny problem :-), tcase max mam iba 63 st ,ale ked neotvorim bednu vyskoci teplota na 74 st s uplnou istotou ( to je to teplejsie jadro ) chladnejsie sa drzi na 70 st :-)
chladim to AC freezrom 1 generacie, len som mu vymenil vetracik za AC 3 klasicky do bedne 80 mm, no ale mam aj ine kusky co su t case max 61 st a tie vedia rozhavit tieto coolery tak ze som sa popalil ked som sa dotkol vrchu pasivu :-), cize tieto druhe kusky maju asi heatspreader v poriadku lenze AC freezre na tych 63 st kuskoch su o dost chladnejsie ako na tych 61 stupnovych cize my z toho vychadza zle upevneny HS a neda sa s tym nic robit :-) skusim este vodne chladenie ,ale myslim si ze to nepomoze
PS : cely cas som hovoril o opteronoch do dual zostav, kde sa hreju este viac ako v single zostavach, konkretne 275 (2,2ghz-tcasemax 61) a 285 (2,6ghz-tcasemax 63)
myslim si ze ti to nepomuze pac jsem mel stejne problemy jako ty vysoke teploty atd i presto, ze jsem mel na tom vodnika (spatne nasazene IHS na jedne strane sla ziletka zasunout bez problemu (2mm od toho procesoru na druhe jsem ji tam malem nedostal). Pomuze ti jen demontaz IHS a nejlepe v kombinaci s naslednou montazi vodnika :). drzim pesti
2mada98 :
noo uz mam nejake skusenosti s orezavanim tychto milackov , ale to som riskol iba u x2, vtedy sice stala nejaku tu dvacku, ale aj tak som siel do toho ,ale moc som si nepomohol bo ten HS na x2 bol pripevneny dobre, kdezto na tychto mrsinach je to asi o trochu horsie , inac teploty odcitavam zo speedfanu s nazvom core :-)
Citace:
Původně odeslal daggy
Vyzera to asi tak, ze cim vyssia hodnota TcaseMax, tym viac hreje, ja som mal az 71°C.
On ale resi abnormalni zahrivani ,ktery na default hodnoty jsou znepokojivy.
To mi pripomina zcestny nazor technika ,ktery mi psal tak ten procesor projedte na testech a kdyz nestapne,tak je to v poradku :)
2all :
noo tak som sa trochu ukludnil, lebo full load v zavretej case je : 74 a 69 st( dual socket ) a ked som ju otvoril tak nastastie klesli na 68 a 63 st ale aj tak tam ide vodník :-)
edit : noo tak uz som to piekol aj na 80 st iiiiii aspon som ich zahorel :-)
Koupil jsem si X2 3600+ EE Brisbane a bez zvýšení napětí jede na desce Asus M2N Deluxe na FSB 266MHz, což odpovídá CPU 4800+. takže jsem spokojen... Nicméně ani po zvýšení Vcore se nad FSB 270 nedostanu, co s tím? Fakt už to nepude?
pamet jsem nastavil pro jistotu co nejniz, i na DDR400, byt mam kvalitni Zeppeliny PC800.... je pravdou, ze jsem se ale ubiral cestou nejvyssiho nasobice, zkusim Tvou radu, mozna to pujde lepe, v kazdem pripade stabilni zvyseni o tretinu bez zvyseni voltaze (origo chladic se v normal provozu toci na 1200, pri Prime95 na 2050 otacek) je skvely vysledek a nemohu byt nez velmi spokojen.... CPU me stal 1900 :-)
takze muj X2 3800+ (manchester 939) prave testuju na 2.6Ghz (260*10) na 1.4V, teplota horsiho jadra 58 °C. 2.55GHz je overeno 1h20 min uspesneho 2xPrime. Myslim, ze i tech 2.55@1.4V je peknych. Nebo norma? Co myslite?
Edit: takze ty vysledky asi nebudou relevantni, pze 2x prime nezatezoval obe jadra na 100%.. jadro 0 melo zatez 20-90% a prime stihl za 40 min asi pulku iteraci, co na druhem jadre. Takze orthos -> tentokrat jiz opravdu 100% zatez obou jader -> po 2 min zatuh -> pocitac pipa s vypnutymi vetraky a nebootuje, az napodruhe, kdyz se prehodi na zalozni cmos nastaveni. Tak nejak mam pocit, ze to je deskou a ze na tech 2.6GHz ten kousek ma :)). jeste zkusim orthosem provarit 2.5G a 2.55G na 1.4V.
Tak ja som svoje Toledo X2 pre s.939 dostal na 2,7 GHz, hreje neskutocne, pri beziacom Orthose to vybehne az cez 70°C, skusal som zatial Orthos max. 1,5 hodiny, no pred chvilou mi po hodine hrania Battlefieldu 2 online vyhodili winy bluescreen, ale moznoze to bude aj tym, ze som ubral o 0,1V pamatiam, doteraz stale bezali na 2,7V, skusil som co to bude robit s 2,6V. Zatial sa mi to stalo po prvykrat, ze to spadlo pocas hrania. Inak viac ako 2,75 GHz pri voltazi 1,395 neda, orthos spadne do 5 minut. Ale aj tych 2,7 GHz potesi, ide to symetricky s RAMkami na cca. 246 MHz FSB
zalozil som novy x2 3800+ soc.939 ma tmaxcase 63C kde ste sa s tym kuskom dostali alebo dostanem
Me se zda, ze ty procesory jsou velmi variabilni v kvalite nasazeni heatspreaderu, tzn ten rozdil muze byt schovany v tomhle. Jinak v ruznych testech je rozdil mezi ninjou a freezerem veliky (ve prospech ninjy). Na druhou stranu se objevuji zpravy, ze nekteri ninjove maji poderzele nizky chladici vykon...
update ohledne pretaktovatelnosti: 4h orthos stable 2.4G@1.375V,
jenze od dalsich testu me odrazuje to, ze po (manualnim) ukonceni testu jsem pustil coretemp a pocitac sel do kytek (proste se vypnul). Pak si sam vyresetoval cmos a nabootoval. Je to zahada, protoze teplota uz musela byt kolem 40°, takze mam podezreni, jestli to neni treba deskou a tim, ze coretemp saha do nejakych registru v chipsetu a ten to nerozdejcha.
No jo, ale JohnyXXL má dle popisu Scythe Ninja, takže mi neříkej že se svým OC a AC Freezerem máš teplotu 2 - 3 stupně nahoru. Nejsem nevěřící Tomáš, ale tohle mi přijde skoro až nereálné. Nebo to máš teploty v defaultu?
PS: jsem ze Zlína, do UH je to kousek, to bych se možná aj přijel podívat :-)
Přesně, podle testů je v podstatě vyloučeno :-D Ninja je docela vyhlášený (taky podle toho stojí) a ač mám AC jako firmu rád a její produkty občas kupuji a používám, taky si myslím že jejich Freezer nelze s Ninjou srovnávat.
Co se týká tvého problému s CoreTempem, tak to nejsi jediný. Někde tady na fóru (ale nevím kde, jsem líný hledat :-) ) jsem četl názory, že řešením problému je nepoužívat CoreTemp. Já teď instaloval na CPU nový chladič Noctua NH12F a tak jsem si při gamesování apod. logoval teploty přes CoreTemp. Spolu s tím jsem měl zapnutý i monitoring teploty a taktů GPU přes ATi Tray Tools. Při hraní to bylo OK, při odchodu ze hry se stávalo že se vypnul monitor, restartoval komp anebo se rovnou celý komp vypnul. Občas se něco pokravilo i při hraní (ne jedné, ale různých her). Teď necelý týden CoreTemp nepoužívám a zatím je to OK.
METEOR:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=44500&page=25
Kdyz projdes forum...tak to tam mas napsane.
Nemam duvod si vymyslet.
Ted jedu na 2,6 GHz na defaultu a momentalne vic neresim...
Teploty v klidu 30-32 a pri zatezi kolem 45
Mam X1950 XTX a pokud dam proc vic,tak uz to moc vykonu neprinese (3Dmark)
Pokud by jsi mermomoci chtel videt v akci....muzem se nekdy domluvit..
Ted sice nestiham (narodil se mi syn) ale az se to uklidni neni problem.
Nebo to muzu natocit na fotak...
Ale proste je to tak.
Freezer ma tendence se zanaset prachem...zebra je potreba sem tam vycistit od prachu.
Bednu mam dobre vetranou...tak snad to bude i tim
To je vse co k tomu muzu rict
Zizi
jj taky bych rek ze je to klidne mozne sam jsem mel Freezra a ted Ninju a ty rozdily nebyly velke, resp. pokud bych bral na stejnych hlukovych projevech tak by ty rozdily byly vetsi, ale Ninja ted s 1000ot fan a Freezer cca 1800 na tom byli docela podobne teplotne, ale je taky pravda ze ted nemam fan z Ninje primo na vezi ale jen ji z povzdali ofukuji spolu s mosfetama na desce, takze vlastne post k nicemu:D
K CoreTemp: Vcera som trocha testil, po vypnuti orthosu som po piatic minutach vypol aj CoreTemp a hned mi to vyplo PC :o Moze to byt sposobene ale aj nizsie uvedenym problemom...
K AC Freezer: je pravda ze fakt sam nestiha chladit, preto som to riesil upevnenim 1400 otackovej tichej Akasy tak, aby tahala horuci vzduch od socketu a spomedzi rebier chladica, teraz pekne vyfkuje horuci vzduch od chladica. Chcelo by to Ninju, ale zatial pockam ako sa to bude spravat, ak to bude stable, tak to necham tak.
K padaniu PC: takze vinnika som identifikoval, procesor to asi nebude, ale IDE kabel s prasknutou zilou, vcera sa mi nechutne zacalo vypinat PC, nakoniec som si vsimol, ze BIOS neidentifikuje disk na sekundarnom radici ako WD ale VD a swapko si winy prehodili na systemovy disk, znie to sice sialene, ale vyzera to tak, ze pri maximalnej zatazi prud vzduchu triasol s IDE kablom tak, ze to sposobilo vypadok disku a tym vypnutie PC. Ten kabel uz vyzera dost znicene, casto tam prehadzujem disky, takze asi uz je KO. Teraz mi momentalne bezi Orthos viac ako 2 hodiny, teplota je cca. 70°C a zatial ziaden problem. Som zvedavy co na to povie Battlefield 2 ;)
mam taky problem po prejdeni z SC na DC mi vyhadzuje modru smrt po neakom case dal som aj zaplatu uz ale i tak mi to niekedy spadne
dik vopred za rady
Tak bodlo by napisat nieco blizsie, hlavne aku mas dosku, RAMky, ci je system pretakteny, ake mas teploty, voltaz apod. Inak Ti poradi iba niekto, kto ma dobru vestecku gulu, ja urcite taku nemam ???
MB dfi-expert, ram 2x1GB kingston 400mhz ,amd x2 3800+,WD 250GB,exermax liberty 500W,geforce 6200
zostava nie je pretaktovana vsetky hodnoty su na defaul nic som nepretaktovaval
Díky za reakci, chlaďák v akci vidět nemusím :-) spíš mě opravdu ohromilo, že máš tak vynikající teploty. Já měl toho samého AC bez přídavku "pro" na svém 3000+ Winchester a takové teploty jsem neměl snad ani v defaultu. Faktem je že žebra jsem čistil... no, spíš ani moc nečistil :-)
Jinak blahopřeji k potomkovi a zdravím do UH.
PS: škoda že jste sestoupili z 1. fotbalové ligy, takový suprstadion a fanoušci, a odejde Valenta a je to v čudu...
to tomase
nic som nepreinstalovaval iba som hodil dnu cpu a dal optimalizer
no tak problem sa vyriesil sam ani neveim ako proste som doinstaloval win a vytiahol ramky vlozil spat a slo to
inac dik vsetkym
2 problem mam spominany x2 3800+ teraz bezi na 2800mhz /1.475V no ale neako sa mu nechce ist vysie ak dam vysie fsb tak sa nenakopne win i ked dam 1.525V t maxcase mam 63 neviete neaku fintu