-
Re: Mozilla FF vs Opera vs IE, Opera 9 beta2 OUT
Tak zmeny jedine k lepsimu, i treba vyhledavani pres CTRL+F konecne zvyraznuje hledany text atp. Jen tak dal :D
Doporucuju precist http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=128045
Hlavne konecne vim jak tvorit hledani na ruznych strankach, uz mam pridano imdb, csfd, seznam.cz atp. cool :)
-
Ahá, tak takhle to funguje i se správným kodováním češtiny. Tak to je opravdu brutální to přidávání vyhledávačů. Navíc jde použít i POST.
Já prostě už nevám, jak Operu vychválit :)
-
Jen malá připomínka k anketě, MyIE2 už se nějakou (celkem dlouhou) dobu nejmenuje MyIE2, ale Maxthon.
Jo, a používám Maxthon :-)
-
Používám operu, už dva roky, mám jí hlavně proto, že mi ze všho nejméně připomíná IE :oops:
ale "integrované" vyhledávače jako google a spol mě na ní asi baví nejvíc, zas mě na ní ale docela kaká, že třeba mejl na centrum.cz často nefunguje jak má a díky tomu to padá :-/
-
Citace:
Původně odeslal AXB
Jen malá připomínka k anketě, MyIE2 už se nějakou (celkem dlouhou) dobu nejmenuje MyIE2, ale Maxthon.
Jo, a používám Maxthon :-)
Sir yes sir, mas to tam ;)
-
Citace:
Původně odeslal Hnoj
mejl na centrum.cz často nefunguje jak má a díky tomu to padá :-/
Při problémech s přihlašováním pomůže jen vymazat cookies centra, to padání je zas nějaká nová chyba (od doby, co byly problémy s přihlášením, něco asi změnili), každopádně ten bug umí shodit (nebo vytuhnout) i FF, asi zas nějaký IE-only kód... Taky mě to štve, naštěstí to nemusím moc často používat, jen když se chci podívat, co mi seznam.cz přeposlal za spam, hlavně, že likviduje regulérní maily... ;-)
-
Narazil jsem na problémy s Operou 8.51 / 9 TP2
Instaloval jsem to na počítat mladý. Všechno vypadalo v pořádku, ale první mě překvapilo, že se nešlo přihlásit na můj web (Drupal.org CMS). Zjistil jsem, že se nedá přihlásit na žádný web, který jede na drupalu. Dělá to jakákoliv verze Opery, FF a IE funguje bez problémů. Zajímavé je, že u mě doma a ve škole to funguje. Zkoušel jsem Operu samo několikrát přeinstalovávat, šašit, ale pořád nic.
Další věc na kterou jsem narazil se týká jen verze 9 TP2 a to že na ní nějak nefungují zabezpečené stránky. Např. gmail a registrace na ICQ vůbec nejdou. Nechápu to, když jsem nainstalovat verzi 8.51, ve které to šlo a přes ní 9 TP2, tak to prostě už nejde.
Docela rád bych to vyřešil, kdyby mi někdo poradil, byl bych mu vděčen.
-
Citace:
Původně odeslal comm
Sir yes sir, mas to tam ;)
Super, dík. Teď určitě začnou Maxthonu přibývat hlasy, protože předtím byli všichni zmatení z toho starého názvu a nevěděli jak hlasovat :-)
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Narazil jsem na problémy s Operou 8.51 / 9 TP2
Instaloval jsem to na počítat mladý. Všechno vypadalo v pořádku, ale první mě překvapilo, že se nešlo přihlásit na můj web (Drupal.org CMS). Zjistil jsem, že se nedá přihlásit na žádný web, který jede na drupalu. Dělá to jakákoliv verze Opery, FF a IE funguje bez problémů. Zajímavé je, že u mě doma a ve škole to funguje. Zkoušel jsem Operu samo několikrát přeinstalovávat, šašit, ale pořád nic.
Další věc na kterou jsem narazil se týká jen verze 9 TP2 a to že na ní nějak nefungují zabezpečené stránky. Např. gmail a registrace na ICQ vůbec nejdou. Nechápu to, když jsem nainstalovat verzi 8.51, ve které to šlo a přes ní 9 TP2, tak to prostě už nejde.
Docela rád bych to vyřešil, kdyby mi někdo poradil, byl bych mu vděčen.
Mne se zas nejde prihlasit do phpMyAdminu 2.7... Proste se po odeslani formulare s prihlasenim otevre zas ta sama prihlasovaci stranka....
-
Opera 9 build 8219
Opera 9 build 8219
Citace:
The release of Opera 9 Preview 2 marks the start of a new tradition: The Weekly Builds.
Every week until the final version of Opera 9 is ready, we intend to ship a weekly updated version of Opera 9 on this blog.
http://my.opera.com/desktopteam/
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Např. gmail a registrace na ICQ vůbec nejdou.
Mně gmail jede (O9tp2)... žádný spešl nastavení nemám.
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Mne se zas nejde prihlasit do phpMyAdminu 2.7... Proste se po odeslani formulare s prihlasenim otevre zas ta sama prihlasovaci stranka....
to mi taky jede (na localhostu).
-
Mně to taky doma jede, ale mladý prostě ne, má to PC asi začarované :))
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Mně to taky doma jede, ale mladý prostě ne, má to PC asi začarované :))
To je obecne problem Opery... Mysli si, ze je inteligentnejsia ako Headers posielane serverom a META nastavenia stranok :rolleyes:
Hlavne kvoli tomuto som na Operu zanevrel...
-
No ja osobne pouzivam IE 6.0 s doplnkovym plug-inom MSN Search Toolbar, ktory mi doplnil tabed browsing, pop-up blocking, a dalsie funkcie, ale najlepsie na nom je funkcia Form Fill -> zadate svoje akekolvek udaje a ked pridete na stranku automaticky ich doplni po stlaceni prislusneho tlacitka, takisto sa tam daju uchovavat hesla na login pre hociktoru stranku. Dalej je tam funkcia na nahlad kompletnej stranky a nie len sekcie kde sa nachadzam + pri vyhladavani sa mi hladany vyraz zobrazuje v tom nahlade.
-
Zdravim,
mam pár dotazů ohledně Opery:
1) na FF se mi líbí, že je tam funkce "find as you type" - tedy, jakmile začnu mlátit do klávesnice, FF začne vyhleádvat výskyty toho řetězce (text/odkaz). Obdobná funkce je i v Opeře - dá se ji ale nějak přinutit, aby takto vyhledávala bez nutnosti zmáčknout . nebo / (tak to je tuším defautlně nastavené)
2) na Maxthonu se libí funkce "super drag & drop" (nainstalovanou ji mam i v FF), existuje funkční obdoba pro Operu? Něco sem vygooglil kdysi, ale to jednou fungovalo, podruhý ne :(
3) Nějaká definitivní alternativa k AdBlocku pro Operu je? Skrz nějaký plugin? Editace filter.ini a externí prográmku na jeho editaci nejsou dost "sexy" :-)
-
Co je treba v opere zkopirovat abych dostal personal bar (oblibene odkazy) do noveho mista instalace, pokud teda vynecham celou slozku PROFILE, ktera prenese i veskere nastaveni... Zkousim dalsi betu 9ky, ale kdyz zkopnu cely PROFILE tak mi nejedou widgets...
-
-
Tak jsem zpatky u 8.52, protoze 9ka mi na hodne strankach (vetsina for, vc. OC) zpusobi rozpad (pomuze jen reload), zkousel jsem ji nahodit i jako cistou instalaci a porad to same... (i na jinem pc) nekdy to najede dobre, nekdy spatne. Je videt, ze je to beta.
http://img134.imageshack.us/img134/395/oc2et.th.jpg
-
-
Ten problém který měla mladá s Operou, resp. těch více problémů vyřešila výměna síťové karty :eek:
-
Citace:
Původně odeslal Gappa
Zdravim,
mam pár dotazů ohledně Opery:
1) na FF se mi líbí, že je tam funkce "find as you type" - tedy, jakmile začnu mlátit do klávesnice, FF začne vyhleádvat výskyty toho řetězce (text/odkaz). Obdobná funkce je i v Opeře - dá se ji ale nějak přinutit, aby takto vyhledávala bez nutnosti zmáčknout . nebo / (tak to je tuším defautlně nastavené)
2) na Maxthonu se libí funkce "super drag & drop" (nainstalovanou ji mam i v FF), existuje funkční obdoba pro Operu? Něco sem vygooglil kdysi, ale to jednou fungovalo, podruhý ne :(
3) Nějaká definitivní alternativa k AdBlocku pro Operu je? Skrz nějaký plugin? Editace filter.ini a externí prográmku na jeho editaci nejsou dost "sexy" :-)
Mohl by mi někdo odpovědět na tyto otázky? :-)
-
Ad 3) Opera 9 TP2 už má plnohodnotný adBlock.
Ad 1) s nějakým nastavením to myslím jde, a ad 2) používám meny u pravého tlačítka.
-
-
Citace:
Původně odeslal PiT
To je obecne problem Opery... Mysli si, ze je inteligentnejsia ako Headers posielane serverom a META nastavenia stranok :rolleyes:
Hlavne kvoli tomuto som na Operu zanevrel...
mne to naopak plne vyhovuje. diky tomu, kdyz dam zpet, se vratim na stranku tak jak jsem ji videl a hned, ne, tak jak mi ji server znovu prezvyka za 2s. treba kdyz se odhlasim z nejakyho webu a pak si uvedomim, ze sem neco prehlid, hned se vratim... a kdyz chci znovu serverem prezvykat, dam Refresh. je to jen o zvyku
-
Citace:
Původně odeslal ripper
mne to naopak plne vyhovuje. diky tomu, kdyz dam zpet, se vratim na stranku tak jak jsem ji videl a hned, ne, tak jak mi ji server znovu prezvyka za 2s. treba kdyz se odhlasim z nejakyho webu a pak si uvedomim, ze sem neco prehlid, hned se vratim... a kdyz chci znovu serverem prezvykat, dam Refresh. je to jen o zvyku
Vysvetluj potom uzivatelom, preco im nefunguje prihlasovanie na webe, ze to nie je tvoja chyba, ale chyba prehliadaca + hladaj ako to osrat :rolleyes:
Ked raz stranka ma byt generovana dynamicky, pricom sa jej obsah s nacitanim meni, tak ju prehliadac nema co cacheovat :!:
-
Citace:
Původně odeslal PiT
Vysvetluj potom uzivatelom, preco im nefunguje prihlasovanie na webe, ze to nie je tvoja chyba, ale chyba prehliadaca + hladaj ako to osrat :rolleyes:
Ked raz stranka ma byt generovana dynamicky, pricom sa jej obsah s nacitanim meni, tak ju prehliadac nema co cacheovat :!:
to je jen otazka pristupu k dane veci. ja vim, co muj prohlizec dela, takze nebudu nikomu nadavat, ze nejede prihlasovani, naopak toto chovani vyuziju.
ad "chyba prehliadaca", kdesi jsem slysel: "It isn't bug, it's a feature" ;D myslim ze tady je to na miste.
na druhou stranu asi bych to udelal jako volitelne (coz myslim je) s tim, ze defaultne by se opera chovala jako standardni prohlizece (tj. necachovala, co "nema")
-
To, ze ty vies, ze sa tak ten prehliadac sprava neznamena, ze sa tak spravat ma a ze to vie (samozrejme, ze nevie) drviva vacsina n00bov, co si ho nainstaluju.
-
To nadmerne cache-ovani Opery je velmi velmi prijemne z hlediska uzivatele. Mam vice pod kontrolou zobrazovani stranek a pri vraceni necekam zbytecne na znovunacteni stranky, protoze Zpet zobrazi stranku z cache. Me to prijde logicke, ze to takto Opera dela a jak rikam, ze hodne prijemne, kdyz se pri vraceni nic netaha z netu, protoze to strasne zdrzuje.
Pokud se vam to nelibi, nastavte si v preferences tu cache jinak.
Ale o tomto jsme uz v tomto threadu hovorili v minulosti nekolikrat.
Mimochodem, znam zpusob v ASP.NETu, jak dokonce i Operu donutit, aby neCACHEovala stranky. Velmi prijemne pri programovani informacnich systemu, zaroven to funguje na vsechny prohlizece, nejen Operu. S vyjimkou Zpet, to samozrejme Opera bere z cache, jenze to vubec nevadi, jde o to, abyste se pri klikani v nejakych sestavach a editacich ja-nevim-ceho nedostavali na jakoby minule stavy po editaci.
-
Citace:
Původně odeslal howard
Mimochodem, znam zpusob v ASP.NETu, jak dokonce i Operu donutit, aby neCACHEovala stranky.
Mam jen dotaz trosku OT, ale co jineho ma spolecneho serverova cast jako je ASP.NET spolecneho s klientem jako je Opera nez ostatni? Bud prosim vic specificky.
-
Presne nevim. Ale staci napsat na zacatek ASPX souboru
Kód:
<%@ OutputCache Duration="100" Location="None" VaryByParam="none" %>
a pak ani Opera neCACHEuje. Samozrejme krome "Zpet".
-
Citace:
Původně odeslal howard
Presne nevim. Ale staci napsat na zacatek ASPX souboru
Kód:
<%@ OutputCache Duration="100" Location="None" VaryByParam="none" %>
a pak ani Opera neCACHEuje. Samozrejme krome "Zpet".
No jinak nez pomoci hlavicek popr metadat se to ovlivnit neda, takze by to chtelo vysniffovat.
-
Nevim, jak je to udelany, v HTML nic zvlastniho v HEADu krome VIEWSTATE neni. Mozna, ze to je nejak zarizene pres ten VIEWSTATE.
-
-
Opera 9.0 Weekly Build 8326
Jen je škoda, že není stále vyřešen ten bug s šířkami buněk v tabulce.
-
Opera 9.0 Weekly Build 8333
Tento build by už měl konečně řešit problémy se šířkami buněk v tabulkách.
-
tak jsem nainstalil 8333 a pri instalaci widgetu se me to zepta esi chci stahnout zip a pak to padne. A jinak se mi zda vic nestabilni nez 9tp2...
-
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
tak jsem nainstalil 8333 a pri instalaci widgetu se me to zepta esi chci stahnout zip a pak to padne. A jinak se mi zda vic nestabilni nez 9tp2...
Já jsem jí začal používat a musím říct, že je rozhodně stabilnější než 9 TP2. Já nevím co všichni máte s těma widgets, takové kraviny nepoužívám, takže mi nic nepadá kvůli tomu.
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Já nevím co všichni máte s těma widgets, takové kraviny nepoužívám, takže mi nic nepadá kvůli tomu.
Widgety jsou zatim spis na ukazku nevyuzitych moznosti Operky. Nadsenci ted pisou jen kravinky typu kalendaru, kalkulacek, prekladacu a podobne zbytecnosti, ale je jen otazkou casu (a asi i stability Opery), kdy se tomu zacnou venovat i rozumni lidi a zacnou programovat take neco uzitecneho.
-
Opera 8.54 released...
-
Můj divný problém s operou :).
Objevil jsem takový problém, který mi dělají zkušební verze Opery 9, ovšem zajímavé je, že až po nahození vlastni konfigurace.
O co se jedná. Když vlezete na stránku www.danceradio.cz, můžete hned nahože vidět menu, pokud najedete na jeho poslední položku (nejvíce v pravo), otevře se vám menu. Pokud z toho menu sjedu zbuchne mi celá opera.
Je to velice zajímavé, divné je, že po základní instalaci mi to nedělá. Zkoušel jsem svoje nastavení nahazovat postupně a furt se to zdálo být OK, jenže dnes vlezu na danceradio a zase prásk. Fakt by mě zajímalo co to dělá.
-
Drive jsem pouzival Operu, ale posledni verze mi dost casto hodila chybu ze nemuze cist z pametoveho mista, tak jsem presel na FireFox a jsem velice spokojen.
-
Opera 9 Build 8348
Citace:
Changes in Opera 9.0 Build 8348:
* Fixed SVG context menu
* Attempt to fix Widget Cache crasher
* Fixed memory leak in Bit Torrent
* Fix for a log-on problem that would occur with some IRC-servers (namely Freenode) when the user id entered in the account (typically the users e-mail address) contained a period (.)
* Fixed problem with viewing non quick mail headers
* Several finetunings in the MSI installer
* Improved Widgets handling on Win98/win95
* Fix for windows not loading on restart when widgets are open
http://snapshot.opera.com/windows/o90w_8348m.exe
-
Opera + kerio a vetsinou neproleze zadnej bordel z www
-
Opera 9
...tak a je vonku dalsi release => Opera 9 Build 8359 :p
Citace:
Some of the changes:
* Fixed widget crash in in 16-bit/24-bit resolutions
* Fixed crash caused by corrupted language files
* Fix crash when resetting a form with a fieldset inside
* Fixed bug with some archive files opened blank
* Fixed bug where width calculation of images in Java-Script doesn't work
* Fixed flash crasher
* Fixed Bit Torrent crash and leak when resuming a torrent with one file missing
* Fixed a couple of memory leaks
http://snapshot.opera.com/windows/o90w_8359.exe
-
Jediná věc mě zatím od Opery odrazuje... nejede Tipcars.... Je mi jedno proč a kdo nedodržel jaký standard, prostě to nejede a nehodlám přepínat na další browser.... Doufám, že to ve finále vychytaj, jinak se mi Opera líbí více, než FF
-
Opera forever! Bez ni uz si internet nedokazu predstavit. Zadny problemy s kompatibilitou, pokud je dobre ovsem dobre napsanej zdroj, coz bohuzel ne vzdy byva...
-
Já sem teď přelezl z FF na Operu a rozhdně nelituju :-) Když si to člověk zkonfiguruje podle sebe, je to úplně super. Aspoň nemusí dohrávat 20 extensions jako do FF...
-
Opera 9.0 Build 8371 released :)
Citace:
Changes in Opera 9.0 Build 8371:
* Stability fixes.
* Save directory only reset to Download directory when Download directory is changed.
* Fixed viewing messages in GMail.
* "Cycle without showing list" now includes also minimized pages.
http://snapshot.opera.com/windows/o90w_8371m.exe
-
Tak jsem zjistil, že mi padání opery asi způsobuje Flash. Dělá to všude na stránkách, kde je nějaký složitější flash.
Dělá vám také něco podobného? Rád bych to nějak vyřešil.
-
Opera 9.0 Beta 1 :D
Citace:
Opera Software today announced the first public Beta of Opera 9. This version includes Widgets, small Web programs running in their own windows that are fun, easy-to-use and live on users' desktops. The Opera 9 Beta also features support for BitTorrent, a popular file downloading technology, in addition to an easy-to-use content blocker and thumbnail previews of tabbed sites. And yes, Opera remains available free of charge.
http://opera.com/pressreleases/en/2006/04/20/
-
-
To bude nejake hnusne lobby, protoze ta prvni je uplne tepla :(
-
Windows build 8406 Mac build 3375 UNIX build 272 out
chyba opravena v predchozi verzi (prehravani stream pres wmv 6.4) se zde objevuje znovu, nicmene svete div se, stream jede !
Citace:
Původně odeslal iv93611
http://my.opera.com/desktopteam/blog/show.dml/251672
Windows build 8406:
http://snapshot.opera.com/windows/o90w_8406.exe
Mac build 3375:
http://snapshot.opera.com/mac/o90w_3375.dmg
UNIX build 272:
http://snapshot.opera.com/unix/Weekly-272/
Changelog
Opravy zobrazení.
Opravy IMAPu.
Přidáno kontextové menu pro panel widgetů.
Přidána možnost vždy vespod (pro widgety).
Přidány složky v panelu widgetů.
Opravy NTLM.
Opravena situace, kdy příliš mnoho nainstalovaných fontů způsobilo nekorektní chování Opery.
Zlepšena stabilita.
Oprava chyby u nesprávně zanořených tabulek
Podpora Multitrackeru pro BT.
Hash BT souboru se ukládá, takže se redukuje kontrola souborů při obnovení stahování.
Opravena chyba, kdy Opera znovu stahovala staré RSS-Atomy.
Přidán panel widgetů do dialogu pro přizpůsobení panelů.
Unix:
Opraveno použití mrtvých kláves (ˇ,´ apod).
Opravena instalace s X.org 7.
Větší stabilita při práci s Java applety
-
Tak už na tom buildu jedu, paráda. Dokonce jsem vyřešil i padáni Flashe, bylo to nejnovější verzi. S verzi 7 to šlape jak hodinky. Nicméně vývojaři o této chybě s novým Flashem naštěstí vědí, takže to snad co nejdřív opraví.
Taky mě potěšilo konečně opravení chyby při zobrazování velkých JPG obrázků, dřívě z nich dělala opera děsnou matlaninu.
Stále jsem nepochopil ale jednu věc, a to sice, proč z nastavení jednotlivých site zmizela identifikace prohlížece. Dřív jsem si nastavil, aby se na určité stránce Opera identifikovalo jako např. IE, ale nyní to prostě není možné. Nechápu to. Nebo tu možnost nemám jen já?
-
S tim flashem je to na levacku, nebudu tam kvuli tomu davat 7. Jo, ty jpgcka sou uz fajn, stara matlanina uz je ta tam.
Identifikaci tam mam - site preferences -> network -> browser ident.
-
To ctrl_j:
Když už tady cituješ celý můj příspěvek z operacesky.net, bylo by asi i slušností nejen napsat koho cituješ, ale i odkud - v tomto případě je zdroj tady:
Kód:
http://www.operacesky.net/forum/viewtopic.php?p=8181
Kromě toho musím upřesnit titulek - "Mozilla FF vs Opera vs IE, Opera 9 beta2 OUT" - jedná se o weekly buildy a ne o beta verze, žádná beta 2 není.
Samozřejmě proti přebírání informací nic nemám, ale protože jsme fórum jako tady, sluší se zdroje uvádět.
A mimochodem - dnes vyšel další build Opery, má číslo 8410, bližší info na výše uvedeném fóru.
-
na 8410 jedu, přešel sem z 8333 a je to OK... :)
btw, blbne mi gmail, ve FF jede ok... :\
-
nejenom gmail: blogy ve Wordpressu - postování novejch příspěvků je nepoužitelný...
-
Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Jede někomu www.tipcars.com na Opeře??
Toto je totiž posl překážka k tomu abych ji používal a nehodlám to furt zkoušet
-
Citace:
Původně odeslal Aralyon Gloria
Známý problém. Tyhle stránky v Opeře nejdou a asi jen tak nepůjdou, je tam javascript, který nedovolí otevření v Opeře:
Citace:
Vážený kliente, používáte internetový prohlížeč, který není podporován na serveru TipCars.com.
Je nám líto, ale aplikace TipCars.com není optimalizována pro internetový prohlížeč, který používáte. Doporučený prohlížeč pro aplikaci TipCars.com je Microsoft Internet Explorer 5.5 nebo vyšší verze, alternativní prohlížeče Mozilla / FireFox.
Děkujeme Vám za pochopení a ještě jednou se omlouváme.
EBM system s.r.o.
Takže je nutno se obrátit na majitele stránek.
Citace:
Toto je totiž posl překážka k tomu abych ji používal a nehodlám to furt zkoušet
Pokud posuzuješ prohlížeče podle toho, zda (ne)zobrazí tipcars.com, tak bys snad ani o změně browseru neměl uvažovat. Výhody či nevýhody browserů jsou opravdu v něčem jiném. Tebe bych tipoval spíš na typ pro Ff, tam máš možnost klikáním instalovat rozšíření, kdežto v Opeře se musí vetšinou "dělat ručně". To pro tebe asi nebude to pravé ořechové. Ale možná se pletu...
-
Opera 9.0.8410 Beta
-
Citace:
Původně odeslal iv93611
Známý problém. Tyhle stránky v Opeře nejdou a asi jen tak nepůjdou, je tam javascript, který nedovolí otevření v Opeře:
Takže je nutno se obrátit na majitele stránek.
Pokud posuzuješ prohlížeče podle toho, zda (ne)zobrazí tipcars.com, tak bys snad ani o změně browseru neměl uvažovat. Výhody či nevýhody browserů jsou opravdu v něčem jiném. Tebe bych tipoval spíš na typ pro Ff, tam máš možnost klikáním instalovat rozšíření, kdežto v Opeře se musí vetšinou "dělat ručně". To pro tebe asi nebude to pravé ořechové. Ale možná se pletu...
Já s Tipcars pracuju (pracovně) denně a opravdu mě nezajímá, kdo co zmršil, kdo nedodržel jaký standard, nejsel žádná lama, sám dělám stránky ale nemám zapotřebí kvůli různých stránek přepínat browsery, na to si moc vážím sebe sama a svého času...
Věřím, že pří vydání Opery 9 final už dojde k optimalizaci, zatím jak říkáš používám FF, ale krom Tipcarsu se mi Opera líbí více....
Pokud jde o rozšíření, tak nemám ve FF žádné, protože potřebuji PROHLÍŽEČ stránek pro práci, nemám čas na hraní..... :-)
-
Citace:
Já s Tipcars pracuju (pracovně) denně a opravdu mě nezajímá, kdo co zmršil, kdo nedodržel jaký standard, nejsel žádná lama, sám dělám stránky ale nemám zapotřebí kvůli různých stránek přepínat browsery, na to si moc vážím sebe sama a svého času...
Věřím, že pří vydání Opery 9 final už dojde k optimalizaci, zatím jak říkáš používám FF, ale krom Tipcarsu se mi Opera líbí více....
Pokud jde o rozšíření, tak nemám ve FF žádné, protože potřebuji PROHLÍŽEČ stránek pro práci, nemám čas na hraní..... :-)
Pokud nejsi lama a Opera se ti líbí, tak nevidím důvod kvůli tipcars (jedné stránce jí nepužívat). Tak snad pokud budu chtít něco dělat na tipcars, tak otevřu FF a můžu makat. Na všechno ostatní Opera.
Sám to praktikuji podobně, prostě jedu na Opeře, jsem na ní totálni zvyklý. Když něco nefunguje, tak si to otevřu ve FF. Myslím, že to není takový problém.
Tomu, že se to po vydání Opery 9 opraví, bych vůbec nevěřil, tohle není problém Opery, ale programátorů Tipcars ;), jak už bylo řečeno výše.
-
Holt jsem líný přepínat..... :-)
Prostě PC má sloužit mě a ne já jemu.... Ale možná bych moh napsat na TipCars mejla jestli s tím něco dělají, přece jen si myslím, že Opera zase až tak minoritní browser nejni
-
Citace:
Ale možná bych moh napsat na TipCars mejla jestli s tím něco dělají, přece jen si myslím, že Opera zase až tak minoritní browser nejni
Myslím, že napsat jim by sice bylo vhodné, ale až po vydání finální devítkové verze. Vyladit takový web pro více prohlížečů není zrovna jednoduchá záležitost a nikdo neví, co by to v nové verzi udělalo. Zejména js můžou udělat neplechu jako hrom.
Ad má poznámka ohledně tebe a Ff - tvé vysvětlení, že to potřebuješ v práci, to staví do poněkud jiného světla, takže ji beru zpět.
-
iv93611 > OK, no uvidíme, až vyjde final. Kdyby aspoň byla možnost si navolit nějakou Lite verzi TipCarsu v Html...
-
Citace:
iv93611 > OK, no uvidíme, až vyjde final. Kdyby aspoň byla možnost si navolit nějakou Lite verzi TipCarsu v Html...
Ano, tohle přesně mi není jasné. Kdybych dělal nějaký takovýto projekt, tak ho udělám tak, aby fungoval všude, klidně za cenu jinačího ovládání, ale stavět celý projekt na JS je IMHO zcestné.
-
Opera 9.0 Build 8432 Beta :)
Citace:
Changes in Opera 9.0 Build 8432 Beta:
* Several IMAP fixes.
* Several Cookie fixes.
* Cookie site preferences now override general preferences.
* Fix for a situation where setting Cookies froze Opera.
* widget.setPreferenceForKey for Widgets now works.
* XHTML mobile profile rendering is fixed - fixes for example
http://www.google.com/xhtml/
* Fix for missing marker on floated list items.
* Doubleclick to select words now doesn't select punctuation.
* Opening images in mail by rightclicking image now works.
* Several content blocker fixes.
* Better visual feedback in UI for changes that depend on each other.
* Temporary download directory used for opening files in external applications can now be modified in opera:config.
http://snapshot.opera.com/windows/o90w_8432.exe
-
Mozilla Firefox v2.0 Alpha 3
Windows verzia
Linux verzia
-
Tak jsem zjistil fatalni odhaleni. Opera je skryta Mozilla :eek:
viz http://www.quirksmode.org/js/detect.html
nebo javascriptova promenna navigator.appCodeName
PS: je to vyzkouseny u Opery 9 a 8.54
-
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Dyt to je nejake Bon Echo, co to je za fake?
-
Citace:
Dyt to je nejake Bon Echo, co to je za fake?
Neni to fake, alphy FF maji takovehle divoke nazvy, pred tim to byl napr. Deer Park.
-
Bon Echo funguje v pohode, jenom tam nejedou skoro zadne pluginy takze ho nepouzivam.
-
Přesně tak, nepřipadá mi, že by to proti verzi 1.5.x přidávalo nějaká plus, naopak.... nic navíc pod tím nejde....
-
v3.x bude defaultne pouzivat cairo pokud vim => veskery zobrazovani pojede s HW urychlovanim pres grafarnu. Navic moc velkej rozdil proti 2.x jeste nebude, dyk je to par tejdny co to rozdelilo.
-
ahoj, mám problém s operou 8.54. když mám otevřeno několik panelů (cca víc jak 15), tak se stránky přestanou načítat, jakoby vypadlo připojení. Přitom když pustím mozilu, tak všechno ok.
Neví někdo, čím by to mohlo být? Nikdy jsem se s tím nesetkal :(
-
Používej Operu 9 poslední build ;)
-
Ani Opera9 to nevyresi :( stava se mi to kdyz vypada spojeni do internetu, a dam nacitat jednu stranku, tak do doby nez opera dostane odpoved od DNS serveru na ip adresu dane stranky, tak nelze nacitat jine stranky. V status baru se objevi neco jako waitong for #x connection... Vyresi to pak uz jen zavreni a znovu otevreni opery...
-
a nastavit vyšší limit spojení nepomáhá? viz screenshot...
http://i5.tinypic.com/1252b6e.png
-
Nedavno som skusil Konqueror a je to podstatne rychlejsie ako Firefox v Linuxe... Omnoho mensie zatazenie CPU a tym padom rychlejsie vykreslovanie stranok, scrollovanie je normalne rychle a dokonca to ma nejake pekne features (napr. warning pri zatvarani tabu, kde je vyplneny ale nesubmitnutny form).
-
Me se kupodivu chova presne opacne - strasne dlouho mu trva, nez stranku nacte a zobrazi, FF mi ji zobrazuje "hned". Gentoo - kde (tusim 3.4).
-
A teraz som skusil KMail namiesto Thunderbirdu a tiez je to podobne. Thunderbird si z IMAPu stahuje vsetky spravy (aj tela) a pri zobrazovani to uz nestahuje - a aj tak je o kus pomalsi ako KMail, ktory tela sprav stahuje az pri zobrazeni.
[edit]
Teraz neviem, ci Firefox a Thunderbird v Slacku su oficialne binarky z Mozilly alebo nie...
[edit 2]
Tak su to oficialne binarky... Zaujimave, ze su kompilovane pre i686 a pritom chodia aj na Cyrixe MII (ten sa ale ukazuje ako i686) aj na P166MMX (to je jasna i586).
-
Muzou to mit kompilovany jen s optimalizaci, pak by ti to chodilo i na i386. Pokud kompajlis vylozenej pro konkretni CPU, tak to nejede ani nahodou na jinym (overeno Athlon vs Athlon XP).
BTW: Neskutecne me stve jiny menu v tucnakovi a widlich u FF - polozka moznosti. Grr, dycky klipnu presne opacne.
-
Tak to je asi len blbo oznacene... Slack je teraz kompilovany cely pre i486 a na 386ke to naozaj nechodi (treba starsiu verziu pouzit).
-
Jsem spokojeny uzivatel firefoxu, ale kdyz vidim jak tady tak chvalite operu tak jsem si rekl ze ji vyzkousim.
Neni to tak spatne jako kdyz jsem ji zkousel naposledy (nekdy 7.xx, ted mam 9 beta2) ale ke spokojenosti mi porad par veci chybi, ale to hlavni co me stve
- jde nekde nastavit aby se gesta mysi delala levym tlacitkem mysi?
- jde nekde nastavit blokovani flashe? Idealne neco jako flashblock ve ff, aby se dal pripadne jednim kliknutim spustit..
Jsem na to zvykly a at hledam jak hledam, nenachazim...
-
Vyšla finální verze Opery 9.
http://mirror.globalcore.net/opera/w...al%20Setup.exe
Koukal jsem na číslo buildu této final verze a je to 8501, čili stejné číslo, jako u posledního weekly buildu.
V buildu 8501 jsem pozoroval plno zobrazovacich bugu, hlavne v PHPBB forech, a oni to prohlasili za final. Hodne trapny. Tohle opravdu nemeli vydavat za final build!!!
-
-
Tak jsem na to prisel.
Pokud mate nekdo problem se zobrazovani, smazte si cache!!!
Zrejme diky predchozim weekly buildum doslo k tomu, ze nektere obrazky byly v cache chybne naindexovany a pak i final verze delala bordel.
-
Já jsem na jednom svém webu zaznamenal zajímavou chybu v CSS, která se začala objevovat asi 5 wbuidlů zpátky a pořád přetrvává :(
-
Mohl bys, prosim, rozepsat o jakou chybu se jedna? Dik
-
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Mohl bys, prosim, rozepsat o jakou chybu se jedna? Dik
Tak si vlez na http://xdecin.net a pak přejížděj myší přes hlavní menu horizontální. Bude ti problikávat favicona a kurzor občas nebude ruka. Nikdy dřív to nedělalo a fakt nevím co to může být za BUG.
-
Opera 9 final:
Moc mi to nechybi, ale to uz tam neni prepinac identifikace browseru?
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Tak si vlez na
http://xdecin.net a pak přejížděj myší přes hlavní menu horizontální. Bude ti problikávat favicona a kurzor občas nebude ruka. Nikdy dřív to nedělalo a fakt nevím co to může být za BUG.
Podle me to je tim ze mas to menu tvoreno obrazkama a jak nad tim prejedu mysi, tak se zmeni obrazek a opera ho znovu nacita, takze se zmeni favicona na "nacitaci ikonu" a po nacteni obrazku zas zpet na tu tvou. Je ovsem divny ze je nacita porad dokola.
-
Re: Opera 9 final:
Citace:
Původně odeslal ra
Moc mi to nechybi, ale to uz tam neni prepinac identifikace browseru?
Jakpato že není??? Je! Klávesa F12, nebo Site preferences. Nejen přepínání identifikace, ale i maskování.
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal iv93611
Jakpato že není??? Je! Klávesa F12, nebo Site preferences. Nejen přepínání identifikace, ale i maskování.
Používám final verzi international. Na F12 (Rychlá nastavení) to není.
Jediné kde to je Rychlá nastavení>Editovat místní nastavení>karta Připojení
Pkud není načtena žádná stánka nelze Editovat místní nastavení.
OT: Začínám slyšet vábení v8.54.
-
male rychle shrnuti: http://cdr.cz/a/17844
-
Citace:
Původně odeslal ra
Na F12 (Rychlá nastavení) to není.
Musím se omluvit a dát ti za pravdu. Já používám vlastní menu, kde ty položky mám, takže jsem nevěděl, že v originálním menu nejsou. Zatím mohu jen poradit upravit si menu ručně.
Citace:
Původně odeslal ra
Pkud není načtena žádná stánka nelze Editovat místní nastavení.
To je pochopitelné - tahle možnost se vztahuje ke konkrétní stránce (síti), když nic není načteno, není co upravovat.
-
tak jsem zkousel v Opere9 acid2 test, a teda na poprve se mi zobrazil smajlik a mel na sobe jeden oranzovy pruh a v dolni casti bylo napsano "ERROR". Kdyz jsem stranku zavrel a otevrel, tak uz se to zobrazilo bez chybky. Narazil jsem na zajimavost, ze se obrazek pokazi pokud zascroolujete koleckem od mysi :)
Takze muj zaver je takovy, ze opera stale testem neprojde :( ale uz to aspon nekdy a za urcitych podminek zobrazi spravne, coz je jiste potesujici a krok spravnym smerem ;)
-
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Takze muj zaver je takovy, ze opera stale testem neprojde
Není to pravda - přečti si co se u toho testu píše.
EDIT: Našel jsem teď na zive.cz debatu, kde právě o tomto je pár příspěvků:
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/f.asp?ARI=129996
-
Aha, dik za info. Ale stejne mi napoprvy ukazala nedobre vykresleny obrazek... Zkusim tu chybu nako zopakovat, pokud se mi to nepovede tak mlcim ;)
Edit: tak uz vim cim to bylo, tu chybu to zobrazuje na tomto testu http://www.webstandards.org/files/ac...t_1-0.html#top, coz je naky novejsi test. Vic jsem to nezkoumal...