petrik omg co to tady meles jasne ze kdys jdou pameti ASYNCHRO JE TO POMALEJSI!!!! si sezen A64 a udelej test a pak kecej.
Printable View
petrik omg co to tady meles jasne ze kdys jdou pameti ASYNCHRO JE TO POMALEJSI!!!! si sezen A64 a udelej test a pak kecej.
Ano, s tymto suhlasim... problem je v tom, ze si ludia zamienaju tuto base frequency s frekvenciou HT interconnectu, pricom ten naozaj priamo nema nic s frekvenciou pamati spolocne (odhliadnuc od faktu, ze je tiez derivovany z tejto base frequency za pomoci vlastneho specifickeho nasobica).Citace:
Původně odeslal richie08
Ten vzorec vyzera byt naozaj usposobeny pre nasobic 10x. Doporucujem pozriet toto:Citace:
Ten vzorec se mi nějak nezdá. Když vezmu FX55, který běhá s násobiletelem 13, a chci aby paměti běželi na 100MHz: fRAM=2600/(13+10)=2600/23=113MHz a to není 100MHz! Ten vzorec totiž platí jenom pro násobitel 10 čili 2GHz CPU. Že by každý procesor s jiným násobitelem měl jiný vzorec? Nebo že by každý procesor měl jinou sadu paměťových dělitelů pro každý CPU násobitel? To snad každý musí usoudit, že to je blbost a že soudruzi v NDR někde udělali chybu. To, že je něco napsáno anglicky ještě neznamená, že to je pravda nesmírná. Je to jenom jiný jazyk v němž píší také takoví neználci jako je Petrik.
http://www.ocforums.com/showthread.p...00#post2749000
http://www.ocforums.com/showthread.p...32#post2902632
Ja som sa tu uz niekolkokrat pokusal naznacit, ze v pripade A64 architektury je co do vykonu (pamatoveho subsystemu) de facto jedno, ci urcitu specificku frekvenciu pamati dosiahneme behom synchro (s base frequency) alebo asynchro (vyssia base frequency ako mem frequency).
Chces dukaz misto slibu? Ja ho mam.Prostuduj si ten obrazek, predevsim frekvenci pameti, FSB a CPU a srovnej to s tema casama v superPI (nezavisi na FSB). Jinak za ten vzorec nerucim, ja ho nevymyslel, jen jsem ho opsal. Z vlastni zkusenosti ted muzu rict, ze kdyz dam frekvenci pameti jako 400DDR, tak bezej porad synchro s FSB, kde FSB mysim frekvenci, kterou kdyz vynasobim nasobicem HTT (2,3,4,5), dostanu HTT frekvenci. Ono je to logicke, ze (ne)synchronnost pameti s FSB nemuze mit na vykon vubec zadny vliv, kdyz ty pameti jsou pripojene na CPU primo a ne pres FSB. To je totez, jako kdyby jsi trvrdil, ze na pametovou propustnost ma vliv treba frekvence AGP nebo PCI, ktere take nemaji s pametma nic spolecneho.
A neurazej porad lidi, kteri se ti snazi vysvetlit neco, cemu nerozumis. a taky jsem moc nepochopil, co mela znamenat tahle veta: A divil jsem se tomu, že citace:" to zas tak moc výkonu neubere".
http://premium.uploadit.org/fredyama...Hunter_035.gif
Citace:
Původně odeslal richie08
Viz mou odpoved richimu a nemel
Citace:
Původně odeslal mr_sheen
Konecne mi dorazily komponenty, takze poznatky:
AMD 64 3500+ s939 BOX
ASUS A8V deluxe s939
2x512MB DDR433 CL3 kingmax
2x120GB WD DJ v RAID0 (via RAID)
350W eurocase zdroj
ATI 9600Pro 128MB
Predem upozornuju, ze to je komp pro znameho grafika, takze zadny H/C OC. Protoze BOC chladic moc nestiha, teplota s otevrenym case pri plny zatezi je asi 60 stupnu, rozhodl jsem se jen lehce zvednout Vcore na 1.57V. ASUS i zdroj si s CPU zrejmne rozumi, protoze skutecne (merena deskou v BIOSu) a nastavene Vcore se temer vubec nelisi, origo Vcore bylo 1.552 real. Pametem jsem dal jen 2.7 (default 2.6), protoze sem nedko psal, ze odchazej procaky, tak to nechci riskovat, navic uz takhle hodne topej. Nejdrive jsem zkusil CL2.0-4-4-8 na 200MHz, ale pameti to nedaly. Nastavil jsem tedy CL3,0-4-4-8 a stabilne jednou na 255!!!Divny...asi jsou fakt delany naCL3. Procak bezi stabilne maximalne kolem 2400, takze ted tam je nasobic jen 9, ale pokusim se ho premluvit na 9.5. HHT nasobic je 4x, takze bezi na pohodovych 1020 (default 1000).
Propoustnost pameti jsem meril jen pomoci memtestu 86+, takze to je jen orientacni udaj.
vysledky:
FSB-CPU-pametova propustost v memtestu, vse na CL3.0-4-4-8
245-2327-2272 OK
250-2375-2319 OK
255-2295-2422 OK
260-2339-2470 memtest failed
Pri snadardnim nastaveni vseho s CL2.5 byla propustnost kolem 2000. Pozdeji postnu SuperPI.
asi jsem objevil kolo (uz to asi vsichni vite, tak me prosim nekamenujte), ale s ne-celociselnym nasobicem CPU je pametova propustnost o dost mensi, nez s celociselnym.
FSB 250, nasobic 9.5, pameti take na 250, propustnost 2319.
FSB 240, nasobic 10, propustnost 2344.
FSB 250, nasobic 9.0, (CPU jen na 2250), propustnost 2375.
Takt CPU neni celociselny nasobek pameti, pameti tedy nebezi "synchronne" s CPU, ktery musi dele cekat. To ale cely OC komplikuje, protoze ted pripadaji v uvahu jen dve nastaveni:
FSB 260 s nasobicem 9 (=2340), coz ale pameti nezvladnou
nebo FSB 240 s 10 (=2400), coz zas nedava CPU...ach jo, budu mu muset trochu pritopit (zatim na 1.58V bezi stabilne..)
Nevim proc, ale nefunguje mi Cool and Quiet, nainstaloval AMD drviver, povolil v BIOSu, ale CPU bezelo porad na 1000MHz a to i pri plnym zatizeni.
Ano, tento jav bol pozorovany uz davnejsie... necelociselnym nasobicom sa proste treba vyhybat.Citace:
Původně odeslal Petrik
Hm, asi máš pravdu Petriku, jak říkáš frekvence pamětí podle tebe nemá žádný vliv na výkon. Tak jo, jenom mě trochu zaráží proč jsme nezůstali třeba u SDR EDO 66MHz? Že by se výrobci pamětí nudili a jenom tak z dlouhé chvíle zvyšovali rychlost. Nebo je rychlost jenom vedlejší produkt zvětšování kapacity chipů?
Jeden z nas dvou ma problem... (napoveda: ja to nejsem)
Muzes mi prosim objasnit, jak jsi prisel na to, ze jsem tvrdil, ze frekvence pameti nema vliv a vykon??? Ja jsem psal, ze na pametovou propustnot (a tim padem vypocetni vykon CPU) nema vliv frekvence FSB (nebo HTT) ani to, jestli bezi synchro s pametma nebo nebezi, protoze FSB nema s pametma nic spolecneho krome toho, ze se od ni frekvence pameti uzcitym zpusobem odvozuje. Proste FSB a pameti jsou dve zcela oddelene veci, narozdil od napr.platformy socketA.
Citace:
Původně odeslal richie08
Ale Petričku, to chce trochu klidu a trochu používat rozum :wink: . Jinak bys nám tady nemohl psát takový blbosti:Ten vzorec je naprostá blbost, ale v angličtině to vypadá docela chytře, že? Jenže jenom pro Petrička. No, raketovej vědec asi evidentně není, ale stejně by na to stačila matematika základní školy.Citace:
Pro ostatni stejne neznale, jako jsem byl ja, nez jsem si to precetl. Asi to tu uz zaznelo, ale opakovani je matka moudrosti )
I think Memory Frequency and HT Frequency (HTT/FSB x LDT)are key factors or limitation rather than CPU Frequency (HTT/FSB x CPU Multiplier)in Overclocking AMD64 as follows:
Memory Freq = CPU Freq /(Multiplier + Divider)
1)Divider(Memory Frequency): 200Mhz=0, 166Mhz=2, 133Mhz=5, 100Mhz=10
2)HT Frequency(HTT/FSB x LDT) LDT: 1x--4x(Skt754), 5x(Skt939)
Max 800Mhz for Skt754 and 1000Mhz for Skt939 in theory-- although overclockable in some extent-- actually they must be overclockable for better OC.
3)Once maxed out Memory Frequency & HT Ferquency are determined-- say overclocking using CPU default setting, plug into the above formula and try changing other variables--i.e. HTT/FSB & Divider
2Petriček: mužeš mi laskavě konkrétně sdělit, které mnou napsané věci jsou špatně?
Ale Petričku, to chce trochu klidu a trochu používat rozum :wink: . Jinak bys nám tady nemohl psát takový blbosti:Ten vzorec je naprostá blbost, ale v angličtině to vypadá docela chytře, že? Jenže jenom pro Petrička. No, raketovej vědec asi evidentně není, ale stejně by na to stačila matematika základní školy.Citace:
Pro ostatni stejne neznale, jako jsem byl ja, nez jsem si to precetl. Asi to tu uz zaznelo, ale opakovani je matka moudrosti )
I think Memory Frequency and HT Frequency (HTT/FSB x LDT)are key factors or limitation rather than CPU Frequency (HTT/FSB x CPU Multiplier)in Overclocking AMD64 as follows:
Memory Freq = CPU Freq /(Multiplier + Divider)
1)Divider(Memory Frequency): 200Mhz=0, 166Mhz=2, 133Mhz=5, 100Mhz=10
2)HT Frequency(HTT/FSB x LDT) LDT: 1x--4x(Skt754), 5x(Skt939)
Max 800Mhz for Skt754 and 1000Mhz for Skt939 in theory-- although overclockable in some extent-- actually they must be overclockable for better OC.
3)Once maxed out Memory Frequency & HT Ferquency are determined-- say overclocking using CPU default setting, plug into the above formula and try changing other variables--i.e. HTT/FSB & Divider
2Petriček: mužeš mi laskavě konkrétně sdělit, které mnou napsané věci jsou špatně?
Mily Ricicku:
1) jak jsem jiz rekl, ja ten vzorec nevymyslel, nerucim za nej.
2)Ktere veci tebou napsane jsou spatne? Zadny problem:
Citace:
Ve stručnosti z toho plyne zajímavý poznatek, že když paměti neběží 1:1 tak to zas tak moc výkonu neubere.
Citace:
Ale ono to je pomalejší!!! A divil jsem se tomu, že citace:" to zas tak moc výkonu neubere". Prostě cpát peníze do rychlých a drahých pamětí jenom proto, aby mi běžely 1:1 a získal tak docela málo výkonu navíc.
Vsechno to jsou naproste kraviny, jak jsem myslim dostatecne presvedcive dokazal tim SuperPI benchmarkem. A predevsim tu posledni citaci jsi asi napsal hodne stripovanej :-)))Citace:
Hm, asi máš pravdu Petriku, jak říkáš frekvence pamětí podle tebe nemá žádný vliv na výkon. Tak jo, jenom mě trochu zaráží proč jsme nezůstali třeba u SDR EDO 66MHz? Že by se výrobci pamětí nudili a jenom tak z dlouhé chvíle zvyšovali rychlost. Nebo je rychlost jenom vedlejší produkt zvětšování kapacity chipů?
3)Raketovej vedec opravdu nejsem, vidim to spis na supravodivost nebo nejaky jiny pevny latky, co se u nas na MFF delaj ;D;D;D
4)a o matematice jsem uz take neco zaslechl ;D, ale ten vzorec jsem sem postnul jeste v dobe, kdy jsem A64 nevidel ani z vlaku, takze jsem si to nemohl overit. Ted uz vim, ze to je jinak.
Citace:
Původně odeslal richie08
Mily Ricicku, Ale Petričku ;D no vsak sa krasne oslovujete ;D
...sa tu mame radi :o
2cluzoe : hovoríš súvisluo až mi je to divnuo
ale o inom : máš vcelku nízku voltage jak nato pozerám
nemás žiaden rozptyl voltáže ??? mne to lieta až na rekordný rozdiel 0.12 V. Ono mna kaka že mam tak vysokú hornú hranicu napätia.
Cluzoe má totiž power-saving sestavu :mweheh: A-Data mu běhají jako nikomu tady na 2.7V apod.Citace:
Původně odeslal Janosik
jj presne tak ja je mam na 2.8V :?Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Nie na 2,7v ale na2,65v :!:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
a procesor ide na 1,5v bios to skace od 1,49v - 1,54v a co :!:
mozem za to :oops: ze to ide tak dobre :!: ;D ;D ;D
hele nektere biosy u MSIcek ukazuji spatne hodnoty napajeni pameti....jsou tam prehozene hodnoty ( resi to patch 1.5xxx) ja cekam na ofiko! Ale podle toho jak jsem na to koukal tak jsou hodnoty obracene.... treba 2,85V je nejmin a 2,55 V nejvic takze pokud jedes na 2,65V mozna jedes na 2,8V nebo 2,85V coz by vysvetlovalo 255fsb .... zkus nejnovejsi bios a poreferuj..... dej si bacha at ti neumre!Citace:
Původně odeslal cluzoe
to by to mozna vysvetlovalo:) taky se me nezdaji ty jeho napeti
Presne tak podle me je to blbost...vzdy A64 maj default 1.5VCitace:
Původně odeslal mr_sheen
Tam je problem jen u napeti pametovych modulu , neee u napeti co de do CPU !!! Ale samozrejme ten problem nema kazda deska ale u me ten problem je !Citace:
Původně odeslal d00mgiv3r
:arrow: doska je v poriadku je to odskusane a overene :!:Citace:
Původně odeslal FatalDooM
napätia su v poriadku no hold mal som stastie ;D
:eek: saaaakra zacina sa to hriat na 62°C :evil: co je ???
asi dam ini chladic :idea:
ze by stribna pasta pod procakem? ta to dela po dvou dnech.... jinak moc nechapu, proc AMD BOX nema 80x80 vetrak, ten co tam je to "uchladi" na 62 a to je sakra hodne...taky me hodne zklamal eurocase 400W zdroj, ma totiz otacky vetraku rizeny teplotou a pri plny zatezi s A64 3500+ dela poradnej bodel. Pritom muj 350W eurocase zdroj je neslysitelny... na A64 to chce proste vodnika, to je jasny, hlavne pak vydrzi vetsi Vcore
Citace:
Původně odeslal cluzoe
Co ti na to mám říct? Narvat EuropraseCase zdroj jakýkoliv W na A64 to může opravdu jenom...... Postuješ tu jednu perlu za druhou, jentak dál. :lol: A narvat jedině vodu? Proč, nechápu důvody, můj Zalman 7k to chladí sakra slušně, spíš se tam chvílema dost fláká.Citace:
Původně odeslal Petrik
No nevim nevim na co voda...nechci tady pobourit vodniky, ale takovy Zalman 7000CU je pro AMD64 kapanek predimenzovany chladic, protoze ja mam ve velmi dobre vetrane case pri Prime95 43C !!! a to mam Vcore 1,6V real tak 1,63V !!! Niz uz tu teplotu moc nedas, protoze pasiv je naprosto vlazny ....skoro studeny :wink:Citace:
ze by stribna pasta pod procakem? ta to dela po dvou dnech.... jinak moc nechapu, proc AMD BOX nema 80x80 vetrak, ten co tam je to "uchladi" na 62 a to je sakra hodne...taky me hodne zklamal eurocase 400W zdroj, ma totiz otacky vetraku rizeny teplotou a pri plny zatezi s A64 3500+ dela poradnej bodel. Pritom muj 350W eurocase zdroj je neslysitelny... na A64 to chce proste vodnika, to je jasny, hlavne pak vydrzi vetsi Vcore
Zpomal, sekaci 8-) Nevim jaky mas s eurocasema s tvyma schopnostma problemy ty, hadam ze veliky, me fungujou naprosto bez problemu, a to uz od dob 200W a celeru. Sem tam nejakej odejde, ale to je normalni, podle toho, co tu ctu, i u drazsich zdroju, navic to ma zaruku, tak co. Za ty prachy hodne muziky. Ten model 350W, co mam ja, je uz hodne vychytanej kousek. Vubec se nehreje, ma ultra tichej vetrak a napeti drzi podle specifikaci jak ma i na tom lehce pretocenym (2200@2400/240) A64+ 3500 na 1.57V s dvema SATA WD a R9600 pri plny zatezi. Chtel jsem si totiz puvodne ten 400W nechat a dat mu muj zanovni 350W, ale protoze ten 400W hrone hluci (zbytecne), necham si 350W. A vodnika to chce proto, ze cim nizsi teplota CPU, tim vetsi napeti CPU vydrzi, aniz by odesel, ale to jiste vis, tak nevim, proc pises takovej nesmysl, jako ze tvuj vzduchovej chladic se jeste flaka... ma snad tvuj procak pri plny zatezi 30 stupnu??? Asi ne, tak mlc. Hlavne ze mas 400W zdroj, kdyz ti je prd platnej :-)))))
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
To ma ten A64 spatnej heatspread? Nebo mas spatne nanesenou pastu? 43 stupnu rozhodne neni naprosto vlazny, melo by to byt teply..ale mozna se to nezda. Nebo ma ten chladic velkou plochu a spatnou tepelnou vodivost, tak by to byt proste nemelo. Ja mam rozdil teplot CPU a chladice par stupnu, ale mozna to bude spatne zkalibrovanym tepelnym cidlem. Jinak ten chladic asi bude dobrej, vsichni si ho chvalej...
Citace:
OMG vis co to je 43C !?!? Pokud se nepletu mam tady siroko daleko nejstudenejsi procak (jak tady na oc foru tak pctuning) omlouvam se pokud ma nekdo studenejsi :oops: Cidlo meri dobre...jelikoz bios 1.40 prave kalibruje cidlo! A po sahnuti je opravdu mirne zahraty! Jestli myslis ze s vodnikem se dostanes na 30C tak mi to ukaz... btw. a i kdyby si mel 30C chces rict ze by si dal dlouhodobe procak z 1,65 na 1,7V ?? Nedas !!!To by si musel mit teplotu a hoooodne nizsi ... aby ti to dlouhodobe vydrzelo!Citace:
Původně odeslal Petrik
ehm o chlazeni o tom asi moc nevis ... cim vetsi plocha tim lip a med ma zatracene dobrou tepelnou vodivost !Citace:
Nebo ma ten chladic velkou plochu a spatnou tepelnou vodivost, tak by to byt proste nemelo.
Nechci v sekci AMD resit jake jsou kvalitni a nekvalitni zdroje... ale kdyz uz si zacal tak aby si tady nekdo nemyslel ze Eurocase jsou dobre zdroje! Reknu to asi tak ... staci ! Tak jako staci obycejne noname ramky tak staci obycejne noname desky atp. Nevim jaky je rozdil mezi 350W a 400W Eurocase ale jak o tom pises tak to asi sam nevis ... a pocet W je uplne to posledni co by te u vyberu zdroje melo zajimat :!: BeachKEN bude urcite souhlasit :idea:Citace:
Zpomal, sekaci 8-) Nevim jaky mas s eurocasema s tvyma schopnostma problemy ty, hadam ze veliky, me fungujou naprosto bez problemu, a to uz od dob 200W a celeru. Sem tam nejakej odejde, ale to je normalni, podle toho, co tu ctu, i u drazsich zdroju, navic to ma zaruku, tak co. Za ty prachy hodne muziky. Ten model 350W, co mam ja, je uz hodne vychytanej kousek. Vubec se nehreje, ma ultra tichej vetrak a napeti drzi podle specifikaci jak ma i na tom lehce pretocenym (2200@2400/240) A64+ 3500 na 1.57V s dvema SATA WD a R9600 pri plny zatezi. Chtel jsem si totiz puvodne ten 400W nechat a dat mu muj zanovni 350W, ale protoze ten 400W hrone hluci (zbytecne), necham si 350W. A vodnika to chce proto, ze cim nizsi teplota CPU, tim vetsi napeti CPU vydrzi, aniz by odesel, ale to jiste vis, tak nevim, proc pises takovej nesmysl, jako ze tvuj vzduchovej chladic se jeste flaka... ma snad tvuj procak pri plny zatezi 30 stupnu??? Asi ne, tak mlc. Hlavne ze mas 400W zdroj, kdyz ti je prd platnej :-)))))
LOL LOL LOLCitace:
EUROCASE = jinak zabalenej FORTRON
Proc tak utocis? Dyt ja jsem v zaveru napsal, ze to je vybornej chladic...jen me proste prekvapilo, ze ma zrejmne pomerne veliky rozdil teplot na zakladne a na zebrach. Pokud ma zakladna rekneme +- tech 43 stupnu a zebra jsou sotva vlazna, tak to proste znamena, ze ma zrejmne dost vykonnej vetrak (nebo dobre vyreseny ofuk zeber)a velkou plochu ale ne dostatecnou tepelnou vodivost tech zeber, protoze je na nich zrejmne pomerne veliky tepelny gradient, ktery na dobre tepelne vodivych zebrech neni, to je proste termodinamika... jinymi slovy pokud jsou zebra opravdu sotva vlazna, tak uz vykonnejsi vetrak nepomuze a lepe chladit uz nebude., coz neplati u chladicu, ktera maji masivni (a dobre telepne vodiva) medena zebra s mensi plochou, tam vykonnejsi vetrak pomuze a pokud majitely nevadi hluk, muze mit takovy chladic vetsi potencial do budoucna...ale hned dodavam, ze 43 stupnu na 1.6V je skutecne vyborny, ani se mi tomu nechce verit. Jinak o teorii chlazni, tedy o termodynamice nejake znalosti mam....ale to je vedlejsi. Souhlasi s tebou ze prestoze zavislost prurazneho napeti nateplote je docela strma, je pravda, ze 43 a reknem 30 u super extra dobryho vodnika asi moc neudela, maximalne tak o 0.1-0.2Vm spis tech 0.1.
Citace:
Nesirte poplasne spravy, mne jedou pri 2.7V na 265MHz 2/4/4/8 T2 12h Prime95. 270MHz 2/4/4/8 T2 hodilo po 3 hodinach ksunta.Citace:
Původně odeslal mr_sheen
MSI K8N neo plat, bios 1.52
Stejne jedu na 10x245 2/4/4/7 T1 protoze to je ve vetsine pripadu oproti 9x265MHz 2/4/4/8 T2 rychlejsi
ty toho o elektronice asi moc nevis, co? jinak bys nenapsal takovou kravinu, jakou jsi tady napsal. Kazdy zdroj ma urcity vnitrni odpor, neboli tvrdost. Tento odpor je u klasickych transformatoru vicemene konstantni. U spinanych zdroju je to mu podobne, protoze jejich hlavni soucastka je rovnez transformator (ano, mozna se budes divit), akorat na podstatne vetsi frekvenci, takze ma vetsi vazbu (snad se to tak jmenuje) a tim i ucinnost, takze muze byt maly. Da se tedy ocekavat dost podobna charakteristika, ale protoze prepokladam, ze moderni zdroje obsahuji nejake aktivni "regulatory" primarniho napeti, zrejmne dokazou tento vnitrni odpor do urciteho odebiraneho vykonu dostatecne dobre korigovat, takze pokud je zdroj dobre udelanej, muze mit do sveho nominalniho vykonu vnitrni odpor temer nulovy. Nic ovsem neni idealni a casto vnitrni odpor roste tim vic, cim vetsi vykon je odebiran. Takze, pokud budu z 800W a treba i dost nekvalitniho zdroje odebirat rekneme 300W, je dost mozny, ze bude mit lepsi paramety (rozumej stalost vystupniho napeti) nez lecjaky znackovy 350W zdroj. Jinak ten muj 350W zdroj ma pri vetsi zatezi (pri plnem zatizeni) dokonce vyssi napeti (mereno multimetrem) na obou vetvych nez pri idle, takze to korigovani funguje pro OC ucely velice dobre :-)))) sorry za OT
Citace:
No a co,ze to je fortron? Stoji malo penez, takze je preci logicky, ze to musi byt kram :-))) Vetsina lidi, co je pomlouva, je urcite nevidely ani s dalky :-))
No ja si rikal, ze ty tichy kousky 300 a 350W jsou uz sakra dobry...ze to asi nevyrabi eurocase...
Citace:
Původně odeslal Pyros
Ja jen ze FatalDOOM se smeje Eurocase a sam ma Fortron ...Citace:
Původně odeslal Petrik
jj je to tak, W je téměř od věci, to co je ale nejvíce důležité jsou A na jednotlivých větvích, můj Eneramax strčí do kapsy jakýkoliv ECčko i 450W, jelikož jsou větve lépe odizolované, mají mnohem stabilnější přívod šťávy apod. nemluvě o aktivním PFC, což se sakra hodí, hlavně v panelákách a je to i vydět pak i na účtu elektriky, kterej je přeci jenom o něco nižší ;D (Jedu totiž klidně 24/7/30)Citace:
Až mu EC nekompromisně odpálí sestavu a zbudou mu v ruce jenom funkční mechaniky a ostatní bude v pr... tak pak si možná uvědomí pojem - kvalitní zdroj.
2Petrik:
Co to pořád meleš? :lol: Ty jsi dost mimo ne? Vodník a 30°C? S otevřenym okruhem a neustálím přihazováním ledu možná, jinak dost těžko. Každopádně maximální Voltáž doporučuje Eagle 1.65V !!!! jelikož A64 není už stavena na architektuře XPčka a dohází tak k "chybování" procáku při nižší voltáži (průraznost jádra je už přeci jen trošku jinde než XP) To abych si kvůli tvým radám asi koupil vodníka, 400W EC zdroj nebo spíš 350W "tichou" verzi a do procáku asi pumpoval rovnou 1.8V ne?
Tím končím vzájemnou debatu, protože co post to perla a nebudu tu zbytečně plácat místem, které může být využito na rozumnější odpovědi. :wink:
Nevim odkud se takovy nazor porad dokola bere... na zadnem uctu za elektriku to nepoznas. PFC snizuje pomer jalove slozky vykonu, kterou elektromer NEMERI!Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Enermax bude mit asi lepsi ucinnost nez bezny zdroj a nakonec tedy zaplatis mene ale urcite ne kvuli PFC.
Ano mě má dobrou teplnou vodivoust to je...ale taky nevíhoda mědi je ze vona tu teplotu dobre do sebe natáhne ale zase ji tezko odevzdává dal...Citace:
pokud je tu debata o zdrojich,tak jsem mel na svoji A64 Chieftec 360W a pri OC 2400Mhz zdroj jel uplne nadoraz,a z nej sel uplne horky vzduch,stacilo jen nepatrne snizit napeti na cpu a frekvence na 2300Mhz a uz jel v pohode a vzduch byl jen vlazny,s Enermaxem 420W a nemam problem jet na 2550Mhz,mimochoidem zdroj se takhle prehrival i na mem OC Pentiu pri 1.7Vcore na 3.8Ghz takze s nim muzu v klidu jet jen na 3.7Ghz na 1.55V.Kvalitni zdroj je proste znat na vykonu.
Naprosto s tebou souhlasim co post (tvuj), to perla :-)))
O elektronice nevis ocividne VUBEC nic. Vykon (W) = napeti (V) * proud (A), takze kdyz ma nejakej zdroj vetsi vykon nez jinej (treba enermax 350W vs. eurocase 400W), je tedy logicke, ze bude mit i vice A, to chape i moje babicka, ty ocividne ne. Daleko dulezitejsi vec nez A je ale NAPETI, ktere dokaze udzet pri vetsim odberu, je hrozne hezke, kdyz da treba milion amper, ale kdyz to bude pri polovicnim napeti, je to knicemu. Kapisto? Co to jako znamena to "mnohem stabilnejsi privod stavy"??? ze jako kdyz ma zizen, tak se muze napit? Ses fakt lama...to je hotovo. Asi mas na mysli vnitrni odpor zdroje, co to je jsem myslim nastinil v me minule odpovedi podobnemu machrovi, jako jses ty a myslim ze jsem tam i dostatecne dobre vysvetlit, proc maji vykonnejsi zdroje tento odpor mensi nez slabsi zdroje. Ten blabol o PFC nekomentuju, vubec nevis, co to znamena. Par zdroju EC mi uz odeslo (z 20 tak 3) , to priznavam, ale NIKDY s sebou nevzaly nic jineho.
K tomu vodniku: s dostatecne dobrym radiatorem (treba z topeni z feldy, nebo rovnou chadic z motoru), velkymi ventilatory a dobrym WB jiste nebude problem dosahout teploty vody i pod 30 stupnu, chladice v aute jsou delany na chlazeni rekneme 50-100kW (cca 1.2-1.5x vykon motoru); pravda, pri vetsim teplotnim rozdilu a vetsinou za silneho ofukovani, ale stejne tech par W od CPU je proti tomu smesny. O Vcore jsem jiz myslim napsal dost, nekde na netu (a mozna i tady na foru) se vali graf zavislosti prurazneho napeti na teplote jadra a ta zavislost je docela strma.
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Jiste, o tom se nikdo nehada, ja se jen hadam o tom, ze na vykonu zalezi a ze EC (predevsim ty tiche) uz rozhodne nejsou smejdy.
Citace:
Původně odeslal OBR
No, to bych tak jistě netvrdil, já taky neříkal, že se mi za měsíc vrátí investice navíc oproti noname shitu. ;D Aktivní PFC vyrovnává "nepravidelnost" v síti, což zajišťuje i lepší a mnohem efektivnější odběr s menšími výkyvy --) tj. šetří to prachy. :wink:Citace:
Původně odeslal miho
To ho ted urcite pobezi vyhodit z wokna! prece nebude mit doma stejny zdroj, jako prodava EC!
Citace:
Původně odeslal Pyros
No, takže asi já lama si budu kupovat Enermax s nižším výkonem, ale většíma A na větvích a s vyšším napětím, celkem mi to hodí 370W řekněme jako nyní můj Noisetaker, ale ty si koupíš 400W EC, kterej má menší napětí a proud, hlavně že to bude 400W :wink: Buď ten tvůj nesmysl co jsi sem napsal čtu blbě jenom já nebo mi ostatní dají zapravdu. Hlavně tu zase nezkoušej rozjet debatu o vlivu HTT. :lol:Citace:
Původně odeslal Petrik
ad Fortron:
Jsou to slušný zdroje za rozumný prachy, je na ně spolehnutí, v nejhorším odpálej sami sebe a nic jinýho a to se nestává tak často, nemají ale moc A na 12V větvi, což se u nForcek dost hodí.
chalani ake mam realne napatie procaku ked v biose som nastavil 1.7V a corecenter mi ukazuje 1.6??? Je to ok ked na 12v vetve mam v core center 11.56?? dik
11.56V je jeste v "norme",podivej se na www.svethardware.cz nekdy vloni tam byl clanek od Eagla,o zdrojich tam mas takovou tabulku kde jsou kriticka napeti na vsech vetvich,pod kolik by nemelo napeti klesnout,jo jo zlatej Enermax na 12V mam 12.04V at delam co delam,taky aby ne za ty prachy.
mam enermax tt. ako to mozem ovplyvnit?Citace:
Původně odeslal OBR
Ted uz nijak,ja vybiral asi z 20zdroju presne podle parametru.Ja mam tenhle:Enermax Coolergiant EG425AX-VHB(G)SFMA - 420W asi za 3000Kc.
Cos to vyblil za kravinu? Vem si ucebnici fyziky pro 7 tridu zakladni skoly a precti si neco o tech vyrazech, jako proud, napeti a vykon, ocividne vubec nemas paru, co znamenaj. (kdybys to preci jenom nepochopil: vykonnejsi zdroj bude mit VZDY vice amper, nez slabsi zdroj. Jina vec je rozdeleni vykonu (A) mezi +5V a +12V vetve, ale soucet vynasobeny napetim bude vzdy vetsi)
K tomu HTT: ja myslel, ze uz vsichni uznaly, ze to skutedne nema vliv, kdyz jsem sem postnul ten vysledek s testovanim ruznych HTT frekvenci a rychlosti vypoctu SuperPI, ze ktereho jasne vyplinulo, ze zalezi jen a pouze na frekvenci CPU a pameti a ne na HTT (pokud nejde o server, kde je HTT uzkym mistem pro treba 3 gigabit sitovky). Zrejmne tedy ne, muzes vliv HTT nejak dolozit? Treba nejakym benmarkem, samozrejmne nezavislym? Z nejakyho serveru? Nemuzes, protoze to je nesmysl. Mimochodem, kdyz se mnou souhlasil i Sisi, proc jsi nerekl i jemu, ze je uplne blbej?
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
To je taky dobry argument, zrejmne jeden z tvych oblibenych. duvod, proc nejsem na tomto foru obliben, je ten, ze zrejmne moc pouzivam mozek a kdyz tu ctu nejakou kravinu, jako treba ze propustnost pameti u A64 zalezi na frekvenci FSB (zalezi na absolutni frekvenci pameti a CPU), tak mi to proste neda a ozvu se. Nebo kdyz nekdo napise, ze EC zdroje jsou smejdy a pak se ukaze, ze to jsou pravdepodobne jinak oznacene Fortrony. Vrchol je, kdyz pak stejnej clovek, co zkritizuje ty EC, pochavali fortrony (vid BeachKENe), k tomu uz neni co dodat. Nebo ten thread o DVI, az po asi 10 stranach par olidi uznalo, ze bych preci jen mohl mit pravdu...
Citace:
Původně odeslal richie08
2Petrik
- Propustnost pamětí záleží silně na FSB, protože frekvence pamětí=FSB*dělitel. Bez dělitele se paměti obejdou (u DDR400 je dělitel 1, takže jako by tam nebyl), ale bez frekvence FSB se neobejdou. Když změním FSB o jeden 1MHz, tak se změní frekvence pamětí.
- O vodním chlazení asi nic nevíš, jinak bys nemohl tvrdit že se s vodním chlazením dá dostat i pod 30°C u výkoného CPU. Já narozdíl od tebe vodníka mám a tak dobře vím o čem mluvím, narozdíl od tebe.
- Napsal jsi tady vítězoslavně v angličtině vzorec na výpočet frekvence pamětí. To jsi byl velkej king, dokud se neukázalo, že ten vzorec je naprostá hloupost. Pak jsi napsal, že za ten vzorec neručíš, že jsi ho nevymyslel. Každej si tady ručí za to co tady napíše. A když tady napíšeš nesmysly v angličtině se kterými ses evidentně ztotožnoval, tak kromě toho, že ses tím zesměšnil, musíš férově uznat, že jsi hňup a ne to jen házet na původního autora. V tom vzorci se vyskytuje pouze součet a dělení čísel, takže na odhalení nefunčnosti tohoto vzorce stačí základní škola a s tím, že navštěvuješ MMF, jak ses nám pochlubil, sis moc nepomohl.
Jinak důvod proč jsi tak neoblíbený je opravdu právě v tom, že používáš rozum. Jenomže ten svůj, který je na tom hodně špatně. Když se k tomu přidá arogance a napadání ostatních, tak se ani není čemu divit.
byl bych velice rad, kdybys s tim napadanim opravdu prestal. pokud neumis diskutovat, tak radeji mlc. a chces-li timto stylem pokracovat, tak nezustane jen u zmeny ranku!Citace:
Původně odeslal richie08
EDIT: pro ostatni tohle tema a kazdej dalsi offtopic si prosim nechte od cesty.
Petriku ty to uz take nekomentuj. Prosim!
bios mi ukazuje 11.9 tak asi je to v poho...ja som kupil enermax 350w za 3k, tak nerozumiem ako ty mozes mat za tu istu cenu 420wCitace:
Původně odeslal OBR
Môžem ti to vysvetliť 1Kč je viac ako 1Sk :idea: .Citace:
Původně odeslal alzheimer
mam ho z Nemecka,tam je vsechno lacinejsi nez u nas,ted jsem tam byl a nestacil jsem se divit,LCD 17 Acer za 9000kc,grafiky MSI 9800 za 6000 a podobne.
ked tam nabuduce pojdes, daj mi vediet. urobime deal:)Citace:
Původně odeslal OBR
Tak, prosím pouč mě.Citace:
Původně odeslal Petrik
Můj zdroj udávaný jako 370W
http://www.enermax.com.tw/products_p...Gid=18&Gid2=25
3,3V - 27 A
5V - 27 A
12V1 - 14 A
12V2 - 13 A
-12V - 0.8 A
+5Vsb- 2.5A
12V total! - 27A
EC
http://www.eurocase.cz/Czech/psu400w.htm
Jediná odlišnost je na 3.3V větvi a 5V kde má EC o pár ampérů více, pokud budu postupovat dle tvého vzorce výpočtu, velice snadno dojdeme k tomu, že EC bude stejně mít menší celkovou Wattáž o něco málo a je to 400W zdroj (údajně) taky si laskavě uvědom, že Enermax nabízí svoje 350W a 370W zdroje, ikdyž splňují specifikace nad 400W. Takže až se tu do mě začneš znova navážet se vzorečkama, laskavě si to spočítej a raději hned 2x ;D
End of OT, věnujme se raději původnímu tématu.
V tom pripade to ma vyrobce (enermax) spatne znacene, respektive tyto udaje o poctu A neplati vsechny zaroven, protoze to takto vychazi na 570W, coz je nesmysl. Urcite to bude tak, ze treba na 12V da tech 27A, ale ne zaroven k tomu 27A na 3.3V atd. Proste tyto udaje udavaji maximalni zatizeni jednotlivych vetvi, ale nic nerikaji o celkovem maximalnim vykonu, ktery je zrejmne omezen "primarem", kdyby tam nejaky spolecny byl. To je ale dobre, protoze vpodstate nemuze dojit k pretizeni jednotlivych vetvi. EC ma na 12V "jen" 16A, coz je ale 192W a to mi pripada docela hodne. Uznavam ale, ze enermax ma toto vyresene lepe. Pokud ale bude na 12V zatez 192W, je pravdepodobne, ze podobne velika zatez bude i na ostatnich vetvich, tekze to ten enermax stejne neutahne a potom by mohl byt ten EC papirove lepsi. ted uz snad konec OT a sorry
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Myslim, ze to bude kombinace obou techto pricin.Citace:
Původně odeslal Petrik
ovsem:
1) Na tom, ze nadimenzuju zdroj treba na 400W a prodavaji jako 350W nevidim nic spatneho.
2) Na tom, ze celkovy soucet odberu ze sekundaru prekracuje celkovou wattaz zdroje take nevidim nic spatneho. Ostratne dneska je kriticka 12V vetev. 5V je take dostatecne zasobena i v slabsich zdrojich. No a na 3.3V vetvi je vse nad 5A pro srandu kralikum.
Takze kde vidis problem ty?
to obr: dotaz
no oni to tam možná levnější mají, ale za tu nezáruku to nestojí.
Jak jí řešíš ty?
A i když dostaneš mezinárodní jako tomu může být u digitálu nebo mobilů, tak čecha v čechách sní pošlou do p.čky, protože je jim to jasný.(5letá zkušenost s prodejem)
ja tam nenakupuju ve velkym jen pro sebe,z nemecka mam TV,DVD,zdroj a monitor a malickosti(grafiku - tak je od Marcelluse a mam zaruku u jeho firmy),monitor mi tady na mezinarodni zaruku bez problemu vzali do opravny.Jinak to proste zabalim a vezu jim to tam kdyz se to podela,takze neni problem.
Ja nevidim problem nikde, emermax bude jiste velice kvalitni zdroj, ja proste jen tvrdim, ze posledni verze EC jsou jiz velice kvalitni zdroje, protoze to jsou zrejmne jinak pojmenovane fortrony. A take tvrdim, ze cim vice W uz zdroje, tim lepe, pokud nebude veskery vykon jen v 5V vetvi.
Citace:
Původně odeslal miho
no ja jak to tu sleduju, tak bych to napsal mnohem kulantneji.
spousta lidi si pod zdroji l&c a ec predstavuje to, co se dodava jako bonus do levneho case. for je v tom, ze to nelze srovnavat s tim, co pak prodavaji samostatne ( a za cenu kompletu puvodniho case + zdroje ).
Tak to neni pravda, koupil jsem si samostatnej 350W zdoj a je na chlup stejny, jako ten co je v casech za 890kc. Samozrejmne pak prodavaj i drazsi a lepsi typy, ale i ten 350W zdroj, co davaj jako bonus je podle mnou namerenych napeti slusnej.
Citace:
Původně odeslal mISHA
uh a zase jsme u detailu. na chlup stejny byt muze. ale take nemusi. ono staci dat soucastky s vetsi toleranci, s mensim dimenzovanim pripadne vyrobni kvalitou atd.
a namerene napeti? no nejde jen o napeti ale i o proud a celkovou wataz zdroje ( ktera se v ramci kvality impulzniho zdroje muze menit ).
ja osobne se zdrojema ec nikdy nemel problem ( a to jsem pouzival ty bundlovane ). naopak se zdrojem l&c dodavanym v case jsem problemy mel. a to dost velke.
nicmene ja neminim o tom diskutovat, protoze v tom nejsem tak kovany jako ty. proto se nezlob, kdyz dale treba nebudu odpovidat.
Aj ja chcem napisat ako som spokojny s AMD 64 3200+ 512 kB cache multiplikator 11x ??? ???
S mojho velkeho nadsenia už vela neostalo! a rychlo som stoho vytriezvel:evil: :-( , lebo čo sa tyka vykonu tak si myslim ž e A64 na ekvivalentny Intel nema .. , hoci vela nestraca..No už sa neda hovorit o cene ako o pomer/cena pre AMD, lebo moj procesor stal viac ako P4 3Ghz a ide POMALSIE! ;D ;D
Problemy s nim som vypisal niššie, no je to už lepsie ako to bolo na začiatku vtedy som ho preklinal, že som sa nechal nahovorit na A64 :-(, lebo o stabilite sa neda ani hovorit oproti Intelu! S vykonom za tie peniaze tiez niesom neako nadseny!
a ako mi ide pocitac ? tak o tom si precitajte niššie:
salwator :-oCitace:
Původně odeslal salwator
Takže ako mi ide novy pocitac?? :-o
Tak o tom by sa dalo dlho diskutovat, no myslim si ze ked som sa rozhodoval medzi AMD 64 a Intel P4 3 Ghz, tak som mal ist do Intelu , no nechal som sa zlakat Radami , ze Amd64 je lepsi , no nie je to asi take ruzove :evil:
AMD 64 - som kupil preto lebo som bol fajnda AMD , a nie Intelu,a aj pre to lebo ste mi ho viac odporucali vo FORE ktore som Tiez vytvoril ja a je tiež na rostrhanie, no sklamalo ma to( no uvidime mozno to este vyladim ) No za tu sumu siom mohol kupit Intel a ovela stabilnejsi a asi aj s vetsim potencialom na pretaktovanie!!! , ako mam teraz ja hoci este som ho poriadne netaktoval (chladic)
Pamete som kupil A-DATA DDR 500 512 MB konecne sa mi ich ako tak podarilo rozchodit na zakladnej frekvencii procesora :? Aspon ze tak, po tom co som flashol novy bios 1,52Beta- este ho nepretaktovavam, ale chystam sa- myslim si že moja zastava ma potencial sa pretaktovanie, no som rad ze som ju vobec rozchodil.
1,Inak mam moznost vymenit pamet za KINGSTON DDR 400 512 MB CL2,5, co myslite bude lepsia volba?? a ako to bude pretaktovani ?
Teraz mi beži na 10x 221 Mhz pamete 2T - 4 HT :|
Fakt som sklamany s tej zostavy , ani ta grafika ma neako nepresvetcila a DOOM 3 seka i na 1600 x 1200 co som za tie prachy necakal, chcel som kupit Geforce 6800GT a tiez ju odporucam viac ako Ati randeom X800 pro. Ked som kupil Sapphire, tiez to nie je slava no na tom j***tom SLOVENSKU sa neda nic zohnat!
2, Inak ten procesor fakt ide oficialne na 2211 Mhz + multiplikator 11x ,cach 512 kB- neviem aky ma vykon v porovnani s 3200+ + 1024 kB cache, ale 2000Mhz . Prave ze tento procak som chcel. a až potom som zistil že je iny. poznate neake stranku?
Videl niekto porovnania niekde tych dvoch procesoroch ?
Co hovorite na pamete KINGSTON CL2,5 DDR 400 512 MB_ ako budu ist s tymto procesorom ?
3, Chcel by som vediet kolko vydrzi BOXovany chladič na pretaktovanie? Do akej asi frekvencie to bude v pohode. a Co napetie na procesore?
4, Po tom ako som teraz nastavil comp som zistil ze najviac ma spomaluje
HDD ;D ;D ;D !!!
Sanda mi na tomto HDD ukazala LEN necelich 13000 bodov, co ani nehovorim ako to spomaluje comp, :-(
Priklad: Kamos ma P4 3 Ghz a jemu nacita Battlefild Vietnam za 30s a mne za 1,5 min :evil: o minutu VIAC!!! :? Ako to vyriesit ?mam tak zapojeny 80zilovy kabel- mozno je nieco nastavene zle v Biose mal s tym tiez niekto problemy?
AKO NA TO ?
posledny prispevok nema hlavu ani patu. ved nehovoris o ziadnom konkretnom probleme. a ten doom na 1600*1200 lol, to si nemyslel vazne ze?:)
Napis svoje dotazy konkretne,a netaraj somariny,Dooma na 1600x1200 hraje jenom Buh na nebesich.A pokud system vyladis budes mit vetsi vykon nez pentium 4 na 3.8Ghz(podivej na moje stroje v podpisu a vez ze A64 vede!)
moj BOX zatial drziii :oops: ale do kedy :? 2550MHz teplota stupa uz mal aj 62c :?
ja hrajem DooM3 na 1024x768 na moje grafe a neseka ;D
1600x1200 :-o to snad nie pockaj este 1rok potom mozno ;D ;D ;D
ale aj tak ta 6800 ma nieco do seba :wink:
2 falkom: Som zacul, ze zajtra bude mat AMD na svedomi aj zle pocasie... takze radsej zostante doma.
Ale teraz seriozne:
1. V tom prispevku stale hovoris o OC, pritom je ale vidno, ze v tej problematike nemas celkom jasno. Takze ja by som to s tym OC radsej nechal na neskor.
2. Ak si si naozaj myslel, ze D3 Ti pojde na X800Pro plynule v 1600x1200, tak to je totalna ignoracia reality. Stacilo Ti pozriet jednu lepsiu review... :roll:
3. Porovnani 3200+ vs 3400+ je na nete kopa.
4. NV IDE drivers mali/maju svoje muchy. Treba skusit viacero verzii, prip. ich vobec neinstalovat.
5. Argumenty typu "mal som brat Intel" ani nekomentujem... co s tym akoze mame robit?
EDIT: Btw. cross-posting is bad - http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=743670#743670.
Presne tak da sa povedat, že vdaka TEBE som si vybral tu zostavu co mam , sledoval som vsetky tvoje prispevky do FORACitace:
Původně odeslal OBR
(až na tie pamete :-) lepsie som nezohnal)
Inak mne doom 3 sekal na 640x480 tak top už asi nemal však _? :? , teraz som to vyladil a je to lepsie ovela. :-)
dobre tak tie dotazy dam konkretnejsie.
najskor mam naj,. problem s HDD ide , cita pomaly ako 5400 2MB, a co tebe? v čom može byt problem ?
Vdaka TEBE sa mi podarilo nastavit tie pamete ako tak, za co Ti dakujem :)Citace:
Původně odeslal cluzoe
Ako je to s tou teplotou s BOX chladicom ,aka teplota procesora je este unostna pre procesor A64 s BOX chladicom ?
Ma este niekto pretoktovany takto procesor s BOX?
1,Fajn-priznavam v OC nie som dobry, no učim sa rychlo. Ja som sa skor zaujimal doteraz o HARDWARE, ako novom železe pre svoj komp.Citace:
Původně odeslal sisi
no pre to som si kupil taku zostavu abvy som s nej dostal co najviac a dufam, že mi v tom pomožete :-)
2, Vies mne doom 3 sekal aj na 640x480 a to ma vedelo riadne nastvat , teba by to nestvalo ? ;D , teraz je to v pohode. No chcel by som uz zvisit frekvenciu procesora :-)
3, Ak ich je taka kopa ako hovoris tak preco vsede (toms hardware...a pod. ) testuju A64 so starym jadrom a nie novym , čiže 3200+ 512 Kb cache , 2211 Mhz ) rad by som si pozrel ako stoji v testoch tento procesor oproti 3200+ 1024Kb cache a P4 -3Ghz ??
Poradte neake stranky. dakujem
4, podla mna TREBA nainstalovat tie drivery , mam najnovsiu VIa 4in 1 a ta ide to teraz konecne v pohode.
5, teraz už nič -vtedy ste mi mali podadit, že mam ist do intelu a vyhnut sa tym problemom :-) :-) :?
Takze konkretne :
1, ma niekto skusenosti s KINGSTON DDR 400 512 MB CL2,5 a AMD-64 ?
Ako sa s nimi taktuje?
2, najvetsi problem mam s HDD a to s Seagate 7200.7 Barracuda 7200.7 120 GB, 7200ot. ATA/100 8MB, 683Mb/s a to ze ide strasne pomaly v porovnani s P4 hru Battlefilt VIETNAM nacita o 1 minutu dlhsie ako P4 -3 Ghz S WD 7200 120 GHz on za 30 sekund! ???
3,ake napetie dat tym A-DATAM ?ja mam 2,7 V
Via Hyperiony na NF3 250ke doske? Interesting...Citace:
Původně odeslal falkom
Konecne rozhodnutie bolo/aj je na Tebe. Ta volba imho bola dobra, to ze Ti to poriadne neslape je uz vec ina...Citace:
5, teraz už nič -vtedy ste mi mali podadit, že mam ist do intelu a vyhnut sa tym problemom :-) :-) :?
Co sa tyka toho porovnania A64 3200+ (2GHz, 1MB) bude v drvivej vacsine zalezitosti slabsi ako A64 3200+ (2.2GHz, 512KB).
preco sa zaujimas o 400mhz pamate ked mas rychlejsie???s tymi nebudes moct taktovat
ked ides taktovat tak v biose nastav:
spread spectrum off
agp na 67
pamate na najhorsie mozne casovanie a 2T(docasne)
A ked uz pojdes na fsb okolo 240 tak budes musiet znizit HT
Nevím proč by ho měl snižovat, buď ho switchnout na 5x nebo jet standardně na 4x. :wink:Citace:
Ach jaj :-( to som sa teraz riadne sekol :eek: s tymi vIa ovladacmi , ake idu na nForce 250 ??? :? ,Citace:
Původně odeslal sisi
Mam aj stary comp duron 700Mhz a ten mam Via KT 133 :-) , preto som sa sekol
a tie stranky nepoznaš niake na to porovnanie ???
[quote="alzheimer"]preco sa zaujimas o 400mhz pamate ked mas rychlejsie???s tymi nebudes moct taktovat
quote]
Tak to sa mylis , ved aj DDR 400 pretaktujes ci nie?
No tak to mi vysvetli ako mam ten spread spectrum vypnut, ked on SA neda nastavovat, ta polozka je NEAKTIVNa, ako sa to robi, inak co to znamena spread spectrum ???Citace:
načo je vlastne dobre zvysovat AGP, ked moze byt na 66 Mhz :?
Na240 Mhz sa nedostanem to mi už nespusti aani windows, najviac som sa dostal pokusne na 233 Mhz , čo asi dosiahnem aj s DDR 400 :-( :-(
[quote="falkom"]Citace:
400mhz pamate su stavane na fsb 200. Maximalne z nich dostanes mozno 215 fsb ale teoreticky mozno ani 201, tak ktore su lepsie??? btw ak sa chces zbavit tych adata tak ich za rozumnu cenu kupim...
spread spectrum je nejake elektromagneticke ziarenie, a pri taktovani sa ma dat off(preco neviem), ak to uz mas off tak sa s tym netrap. Skus dat fsb na 200 a mozno sa ti to vysvieti a vtedy daj off...
ked das agp na 67 tak to locknes
No ved prave preto ze na tych 240 sa nedostanes treba znizit HT a dostanes sa:)
btw aj s ddr 400 dosiahnes vysoke fsb ale musel by si znizit pomer fsb/ram na 5/6(teda 166mhz ram)
falkom:
Tak to už si tu snad z nás děláš pr.del ne? Já beru, že se na něco zeptáš, co nevíš, ale ptát se na věci, které si můžeš vyhledat v GOOGlu a hlavně i na hromadu kravin (pomalu snad ani nevíš, jak vypadá tvůj BIOS), případně na základní věci. Už jenom VIA Hyperion na nF3 250 :lol:
Nejdříve tu postuješ, jakej je AMD64 šmejd a ona bude totiž pravda asi poněkud někde jinde.
Netvrdím, že jsem bůh ví jak chytrej, kdejakýmu týpkovi s průmkou nesahám po kotníky, ale takový kydy co tu plácáš snad nejsou ani možný. Laskavě si něco zjisti a pak se s pořádně formulovaným dotazem zeptej, za chvíli tu od tebe bude snad 70 postů v tomhle stylu. :evil:
Pokial viem je to forum , ci nie :-) a pytat sa možem všetko!, pytam sa to čo neviem ,Citace:
Původně odeslal BeachKEN
TY si tiež s neba inteligentny a namakanz o počitačoch nespadol, či azda ano ? :-)
Verim tomu že takych čo začinaju, alebo nevedia je ovela viac ako takych čo to maju namakane, ak viem tak poradim - AK neviem som ticho a naucim sa! ak nechces nemusis mi radit. TAK NEPIS :evil:
Inak ty si v každom smere dokonaly však ? :-)
Inak aj ja hladam odpovede a vsetko listujem len niekedy nenajdem to co hladam a iny to už davno vie a cez ggogle najst neaku odpoved :-o ..
Ano toto je fórum, ale s podobnými dotazy jako máš ty tu z toho bude --"Diskuzní BORDEL" O tom, co jaká položka v BIOSu znamená si tu mužeš přečíst jinde, případně se podívat po netu. Ty nejsi ale ani natolik schopnej si vyhledat blbej test 3000+vs3200+ (spíš línej).
To je naozaj jednoduche, ale z toho co som vyrozumel chce porovnanie 3200+ Clawhammer 1MB vs 3200+ Newcastle 512KB, a to sa za 5 minut nepodarilo najst ani mne... len dake ciastkove vysledky po forach. Kazdopadne daju sa popozerat reviews A64 3000 - 3400+ vs P4 3.0 - 3.2GHz a z toho interpolovat.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Srovnání (myslím že celkem OK - tedy až na frekvence Clawhammeru jelikož se jednalo o preproduction model 3100+):
http://forums.pimprig.com/showthread...623#post240623
Jinak jak pravil Sisi.
Falkom: viz jiny prispevek, ale pro jistotu i tady - nejdriv poradne nastav comp (zapni DMA u IDE radicu), ten problem s pomalym diskem by na to vypadal. Az si nastavis comp na ZAKLADNICH frekvencich, aby slapal jako hodinky, teprve se poustej do taktovani. Nainstaluj na comp znovu OS v poradi OS, Service pack, DX9, ovladace k desce (nezapomen zkontrolovat ten DMA prenos na IDE radicich), ovladace k zvuku, ovladace ke grafice. Az TOHLE zvladnes, teprv taktuj. BTW, necpi VIA ovladace na desku s nForce. ;D A nahrad nVidiacky IDE driver STANDARDNIM z windows.
Ahoj,
mam problem s taktovanim na K8N NEO Platinum. Jakmile se dostanu na 240MHz tak zasek, konec, utrum. Nemuzu prijit na duvod, nechce se mi verit, ze by to mohlo byt deskou, kdyz mam nejnovejsi bios a MSI se v nem "vytahuje" FSB az 450MHz.
Takze cim to NENI:
- procesoru jsem zkrouhnul multiplikator na 7
- pamet jsem snizil na 5/6, i kdyz jela normalne 235 na cl2.5
- AGP/PCI je locknuty
- HTT jsem snizil na 3 i na 2
- novy bios
- teplota v pohode
- taktoval jsem z woken i z biosu
- zkusil jsem vypnout integrovanou sitovku a zvukovku
Poradite?
Co třeba Voltáž do bridge???Citace:
Původně odeslal caarney
v biosu voltazu chipsetu neni :(
ale jak rikam, ma to max 450Mhz takze "blbejch" 240 by nemel byt problem
Tych 450MHz je cisto teoretickych... v praxi je hocico nad 300MHz rozhodne uspech. Skusil si nastavit AGP rucne na 67MHz?Citace:
Původně odeslal caarney
ja vim, ze mi nikdo negarantuje 450, ale tech 240 se mi zda dost malo
zkousel jsem i AGP prepnout to na 67, kdyby to fakt na 66 nelockovalo, ale ono to lockuje...
alespon podle clockgenu a podobnych utilit
Poradime. Vyzkousej PATA disk a s nejvetsi pravdepodobnosti poznas smutnou pravdu proc te to nad 240MHz nepusti...Citace:
Původně odeslal caarney
preco to AGP davate na 67 ked je to LOCK aj 66Citace:
ja ho mam na 66 a idem v pohode :!:
spread spectrum off to je jasne OFF
Edit :arrow: HT ide 4x netreba znizovat sice som neskusal 5x skusim :wink:
Vy si vsichni myslite ze kazdej cpu pojede na 250,255 a vic,zapomente na to! Mas procesor kterej treba vic nez 240 nezvladne a tim to konci,zeptej se BeachKENa.
2 caarney:
a jakej mas zdroj, neni to tim?
ja mel kolem 2400 Mhz u Bartona vysoke teploty a dal to nechtelo, tak jsem nainstalil vodnika a ejhle problem nezmizel, nad 2400 byl zakopany pes do doby porizeni vykonejsiho zdroje :idea:
cluzoe me poprosil, abych sem dal tuhle fotomontaz ;D :wink: ( blbej vtip ) > snapshot
mISHA dik ale to len tak ze to ide v pohode na 1,5v ale zere 1,52v ;DCitace:
Původně odeslal mISHA
Az se dostunu k týdle desce tak to dam taky ;D doufam...Citace:
Původně odeslal cluzoe