dobrej pasiv je tenhle http://www.jsc-computers.cz/product_...roducts_id=553 utahne toho mnohem vic nez na co vyada...je sice trochu nad cenu, ale imho se to vyplati... :wink:Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Printable View
dobrej pasiv je tenhle http://www.jsc-computers.cz/product_...roducts_id=553 utahne toho mnohem vic nez na co vyada...je sice trochu nad cenu, ale imho se to vyplati... :wink:Citace:
jj, je modrej jako obloha :-)Citace:
Původně odeslal Jay
Nevypada spatne, koukal jsem na nejake review a dopada v nich velmi slusne.Citace:
Původně odeslal MaWa
Jen uz mi to prijde dost penez za zdroj. :o( Kdyby byl aspon ve flexu......
njn je to pasiv, za to se holt plati...ale mas pravdu, utahne toho fakt dost :eek:Citace:
Da sa nejako zapojit 24pinovy konektor zo zroja do 20pinovej dosky bez pouzitia redukcie?
Uz jste někdo měli v ruce Aerocool Turbine Power 550W? http://www.jsc-computers.cz/product_...oducts_id=1788
Podle recenzi je to dobry zdroj, drzi napeti na vsech vetvich i pri velke zatezi. Udajne je i tichy, ale rad bych slysel hodnoceni hlucnosti od nekoho, kdo ho ma doma, prip. i porovnani s jinym zdrojem. dik.
Jeste uvazuju o zdroji Elan Vital Greenerger EVP5007 SSM Rev.2 - 500 Watt:
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=2772
takze jestli mate nejake zkusenosti, sem s nimi
A není lepší raději vzít nějakýho Enermaxe?Citace:
Původně odeslal Kankal
to Perfect: Ja osobne duvod nevidim. Zkus me presvedcit, ze existuje tissi a vykonejsi zdroj (treba Enermax), nez je ten Aerocool (prip. Elan Vital). Nebo mi dej tip na jiny vykonny a hodne tichy zdroj. Na cene mi vicemene nezalezi, ale mela by odpovidat vykonu. Puvodne jsem chtel kupovat Enermax EG701AX-VE NoiseTaker 600W, ale po precteni par recenzi jsem ho vyloucil.
No myslel jsem to tak, že Enermax už je osvědčená značka a abys nekupoval zajíce v pytli... No a jestli ti na penězích nezáleží, tak bych vzal nějakej pasivní :)...Citace:
Původně odeslal Kankal
dobrej je tenhle... http://www.jsc-computers.cz/product_...oducts_id=1795 kdyz rikas ze jsi uvazoval o 600W enerovi tak tenhle je za podobnou cenu...Citace:
Původně odeslal Kankal
anebo HODNE dobrej (mozna i lepsi nez ten OCZ) je tenhle drobecek... http://www.jsc-computers.cz/product_...oducts_id=1777
4 nezavisly 12V vetve je celkem brutalni...a 5A celkem na 12V vetvi taky neni k zahozeni (navic v peaku az 65A) ;D ;D
to Perfect: jasne, dik. Nekdy mam ale dojem, jestli Enermax neni jen nafouknuta bublina. napr. ten co mam ted, ma na 12V vetvi 12.4 bez zateze a pres 12.5 pri zatezi (mereno multimetrem). V nasledujici recenzi se ani ten 600W Noisetaker moc nepredvedl: http://www.3dvelocity.com/reviews/en...isetaker_5.htm
Pasivni zdroje bohuzel v soucasne dobe neposkytuji prilis velky vykon na to, kolik stoji.
To MaWa: A ktery bys doporucil z hlediska hlucnosti a vykonu jako nejlepsi? (Ne jako obchodnik, nybrz jako uzivatel :wink: ) Chci vykony a co nejtissi zdroj (pasivni neprichazi v uvahu).
cena ? pokud mam vybirat treba mezi temi tremi co jsem psal v predchazejicim prispevku (tzn cca 5000kc) tak tezko rict...vyradil bych toho enera, fakt asi neni moc dobrej...Citace:
Původně odeslal Kankal
ad OCZ...zeptej se negryka jak je hlucnej...on si to kupoval kvuli SLI...takze mu to asi rve, i zdroj...ale treba ne...
ad silverstone...muj osobni favorit...prvni zdroj s SLI certifikaci, ten vykon tam opravdu je vysokej...v recenzich taky dopadl "velmi dobre"...silverstone je kvalitni znacka (to je ovem OCZ taky)...tezko rict jak je na tom s hlucnosti, protoze jsem ho jeste neslysel, bohuzel :?
Zrovna tohle OCZ neni z hlediska recenzi na tom s hlukem moc dobre.Citace:
Původně odeslal MaWa
Ten Aerocool vypada super, recenze ma taky vyborny, ale mel jsem doma Aerocool Aeropower 550W a to nebyl tichy zdroj, ackoli byl v recenzich hodne chvaleny, ale tenhle muze byt na tom zase jinak.
A ten Elan Vital bude taky good, nekde jsem ho videl jako viteze nejakeho velkeho testu.
Jinak potom co jsem videl dusledky pasivniho zdroje na teplotu skrine potazmo procesoru tak do toho opravdu nejdu. Rozdily byly kolem 15 stupnu a to je des.
Dobry recenze jsem cetl na ten Aerocool Turbine power a OCZ s 12mm fanem.
Cena: Do 5000.
Aktualne vaham mezi Aerocool Turbine Power 550 W a Elan Vital Greneeger 500W. U toho Aerocoola jsem zatim nikde nenasel udaj o db, vsude ho chvali za tichost, ale to je vse. Na Ocz zdroje se jeste mrknu. Pasivni zdroj opravdu nechci, jsou drahy, nevykony a bojim se jich ;D
To MaWa: Jsi schopny sehnat ten Elan Vital? (Ber to na jako naprosto nezavaznou otazku - odpoved staci na sz)
Kdyby nekoho zajimaly postrehy s timto zdrojem, tak at napise.Citace:
Původně odeslal Kankal
Napis to sem, myslim, ze by to zajimalo vic lidi. DikyCitace:
Původně odeslal neGryk
to neGryk: Koukam, ze mas OCZ powerstream 520.
Nekolisa mu napeti pri zatezi?
Jak je tichy? (v prospektu je v grafu je uvedeno 20.5 dB do 60%loadu, pak hlucnost roste..., v tabulce k rade powetstream je u nej uvedeno dokonce <32 db, takze jak je na tom v realu?)
Pokud mas zkusenosti i s jinymi tichymi zdroji, napis je sem.
Je to trosku ot, ale souvisi to s napajenim...nevite kde v brne maji tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31656
dik
MaWa > nemal si osobne skusenosti s tymto?
http://www.jsc-computers.cz/product_...oducts_id=1238
Yogi ho ma doma a vraj huci kvoli tym 2x 80mm fanom. :(
ten blackline vubec neznam :-(Citace:
Původně odeslal tomase
a doporucis mi nejaky do 2litrov? tak okolo 400-450W hlavne ohlad na hlucnost - extra vykon nemusi mat - nemam zravy komp :-)
NO zdroju uz jsem zkousel ramcove 6. Ale to OCZ ti po strance hlucnosti nezhodnotim, proste jak neni voda, tak vse ostatni dela takovy hluk, ze se to neda zhodnotit. A voda je v nedohlednu, leda ze bys ses nekdy stavil to poslechnout. O tom zdroji muzu rici jen to, ze jsem lepsi zatim nemel/nevidel. Proste spicka IMHO.Citace:
Původně odeslal Kankal
tezko rict, kazdy ma vetsinou trochu jiny nazor na to co je a neni hlucne...takze takovehle rady moc radeji nedavam...kazdopadne na ten levicom 450w x-alien si u me na hlucnost stezovali jen dva lidi....jeden byl Pirs ( ;D ) a druhej byl clovek co mel celyho kompa na vodnim chlazeni a jedinej vetrak byl ten na zdroji...takze nakonec koupil ETASIS a uz si nestezuje :lol:Citace:
Původně odeslal tomase
Tak uz ho mam doma, je to fakt FSP350-PNF a podla popisu na stitku ma velmi dobre parametre:Citace:
Původně odeslal Jay
+3.3V 22A, +5V 21A, +12V1 18A!, +12V2 16A! sa mi zda na 350W Fortron za 660kc ako velmi vyhodny nakup ;). Konektor do dosky je 20pinovy, na ktory sa vsak daju pripojit dalsie 4piny pre nove dosky, dalej 4xATA, 2xFDD, 1xSATA a 1 4pinovy do dosky. Len 21A na +5V vetve sa mi zda trochu malo :?:
Tak bych taky potreboval poradit.. mam takovy pocit ze muj fortron uz tohle nezvladne... Ted na nem mam P4 3,06ghz, 2*512 ram, 250Gb a 80Gb disky, CDRW a DVDRom... a ve ctvrtek k tomu pribude X800Pro@XT.. Myslite ze mam zkusit to na nem nechat a uvidi se, nebo si mam objednat novej? Jestli ta druha moznost, tak to vidim asi na Chill a asi radsi rovnou 500W
Cerstva zkusenost s Aerocool Turbin Power 550W:
Napeti drzi dobre - moji sestavu utahne bez problemu (jak jinak), napeti nijak vyrazne nekolisa ani pri maximalni zatezi (soft. diag). V nejblizsi dobe jeste zkusim multimetr.
Bohuzel je dost hlucny, oproti memu staremu Enermaxu 350 W 365AX-VE(G)FM je to hruza, Aerocool je mnohem hlucnejsi nez Zalman 7700-CU na 1400 otackach, tedy hodne pres 25 dB. Respektive takto hlucny je vyfukovy 8 cm vetrak. 12 cm lze zbrzdit a hluk po jeho zastaveni defacto neklesne. Mam podezreni, ze hlavnim duvodem hluku je stupidni "mrizka", skrz kterou se vzduch vyfukuje. Bohuzel nelze odstranit bez poruseni zarucni pecete.
Jinak zpracovani je skvele, vsechny kabely jsou stinene, na strane zdroje snad maji i nejaky filtr. Konektory jsou opatrene jednoduchym systemem pro snadnejsi vytazeni, ktery umoznuje uvolnit a vytahnout konektor bez paceni. A to nejlepsi na zaver: Soucasti baleni je hadrik na vylesteni zdroje ;D
Hm, tak to si me vubec nepotesil. ten zdroj byl muj favorit. Precetl jsem na nej hafo recenzi a zase kecy jak je tichy. Predtim jsem Aerocool Aeropower 550W, ale sel zase zpatky kvuli hluku. Aerocool asi kvalitne plati recenze.Citace:
Původně odeslal Kankal
poznatek: tehda sem si koupil tichej Fortron, tichej zustal par hodin. koupil sem si Chill, byl absolutne neslysnej, a ted uz huci. takze je to asi nejakej obecnej jev...
A nebo...Byl jsi zvyklí na větší hluk, pak jsi koupil tišší zdroj a nejprve se ti to zdálo hodně tiché, ale pak jsi navyknul nové úrovni hluku a zase se ti to zdá hlučné :)Citace:
Původně odeslal Octopuss
takto presne to funguje ;) aj ked bude v kompe najhlucnejsi vetrak 10dB tak casom sa ti bude zdar ze reve...Citace:
Původně odeslal Anduril
NO to by som netvrdil .. pretoze ak raz 10dB ludske ucho nepocuje .. tak asi tazko sa ti moze zdat ze ten vetrak reve nie ?Citace:
Původně odeslal tomase
Ja mam v kompe 3ks 120mm fanov na 5V .. a jedine co pocujem je ked knim dam ucho, ze prudi vzduch a uplne jemne vrcanie .. ktore uz z 15cm nepocut.
Samozrejme ten jav ktory opisujete je normalna vec .. ale az do bodu ked uz nemas co pocut, takze sa ti nema co zdat hlucne :wink:
10dB sa prirovnava k tikotu naramkovych hodiniek a tie v noci pocujem. Ale celkovo mas pravdu ;)Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Samozrejme ten jav ktory opisujete je normalna vec .. ale az do bodu ked uz nemas co pocut, takze sa ti nema co zdat hlucne :wink:
fortron 350W alebo 400W eurocase ? k nejakej lepsej karte napr. G6800
No pokud budeš vybírat jen mezi těma dvěma, tak určitě forton, ale nějakej ten se 120kou. Jinak když už máš prachy na 6800, tak máš určitě o pár korun víc na lepší zdroj. Btw mohl bys napsat celou tvoji sestavu.
mam A64 3000+ soc.754 a zafir 9550 , 6800 iba planujem , tak asi kupim Fortron 400WCitace:
Původně odeslal Perfect_
...aky je rozdiel medzi Fortron ATX-400PNF 400W a Fortron FSP400-60PN(PFC) 400W ?
neni to zvyknuti si na nizsi uroven hluku. ATI Silencer je od zacatku doted porad stejne tichej. ale zdroj ne.
Jestli to neni tim, ze ten Silencer asi neni to nejhlucnejsi v PC.. Treba ja prijdu z venku domu a PC skoro neslysim - po chvilce ale "rve".. Stejne jako se zdrojem... Urcite sis na to zvyknul a ted ti to tak pripada.. Me se ale zdroj rozerval, kdyz sem k nemu pripich 250 disk a X800XT - proste ted vic toci vetrakem :(Citace:
Původně odeslal Octopuss
Takze nakonec se ke me dostal pasivni zdroj Etasis EFN-300
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=1709
jsem z neho opravdu uneseny. Dokonale ticho, napeti ok a ten pasiv na tom zdroju neni ani vlazny.
BEST BUY
2 Krimi - zato mě je nějak smutno, když tady zrovna poslouchám ten fukar co byl v ceně CASE :cry:
Neboj, budu se o nej dobre starat. :wink:Citace:
Původně odeslal M.K.
mam P4 2,4MHz, 2 x 512MB DDR TwinMOS, CD RW, DVD RW, grafiku MSI 6600GT 128VTD, hadr 80GB ... uvazuji o Fortronu 350W ... utahne to v poho? I nejake to mensi pretaktnuti? Dik za radu ... j.
utahne... ja s nim jedu:Citace:
Původně odeslal jeromme
P4 3,06Ghz, 2*512, 80 a 250 disk, Radeon X800XT, cdrw a dvd, zvukovka...
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=10&zbo=10354 uvazuji o kopi tohohle zdroje a kdyz uz sem vybiral prachy zacali do me vsichni hucet ze je lepsi fortron a bla bla bla. jak je na tom tenhle zdroj v porovnani s temi fortrony, zhruba ve stejne cenove skupine. Jde mi hlavne o stabilitu a vykon pri OC, ted jedu na noname 300W zdroji a co se tam v tom case deje.. uf uf. no proste, ktery?
2Metan: Ten Chill je lepší než běžné fortrony...stačí pročíst pár stránek z5 ;)
jo uz to prolezam-. je tu toho opravdu hodne, takze bezim pro nej :wink: dikesCitace:
Původně odeslal Anduril
EDIT: tak alfa je jako vzdy prazdna. Nevite nejaky dobry obchod v ostrave? kde by se ten chill dal schrastit? na otazku kdy prijdou dalsi, mi odpovedel ze nevi, mozna pristi tyden! :roll: :evil:
utahne ale vzal bych nejakej aspon 400WCitace:
Původně odeslal Jirka_koffee
U me uz je problem kdyz pretaktim tak uz to pada
P4 2.8@3.0GHz, 2*512, 80 160 a 160HDD, 6800Ultra, dvdrw, zvukovka, dva neony a 3 vetraky
kdyz jsem mel jeste 5900xt a jen dva HDD tak jelo CPU stable i na 3.2/3.3GHz
Co rikate na tento Fortron AX500-P 500W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31383
neni lepsi a levnejsi toto ? http://www.jsc-computers.cz/product_...roducts_id=569Citace:
Původně odeslal Rutuf
no je to porad FortronCitace:
Původně odeslal MaWa
A tohle je porad LC a taky to nemeni nic na tom, ze to LC ma dve +12V a v souctu na nich ma jeste o 4A vice nez tvuj Fortron (jestli jsem to z tech popisku spravne vycetl); a taky samozrejme cenovy rozdil :). Nerikam, ze ten Fortron je spatnej, urcite je vybornej, ale myslim si, ze vhodnou volbou modelu muzes usetrit solidni penize.Citace:
Původně odeslal Rutuf
Mel bych na vas par dotazu:
Jednak co si myslite o zdroji Be Quiet! BQT P5-420W-S1.3 a jestli s nema nekdo nejake zkusenosti.
Pak by me zajimalo, jestli ma smysl kupovat jako ventilatory Papsty, nebo staci nexusy (jestli jsou papsty stejne hlucne jak nexusy pri stejnem prutoku vzduchu, tak pro me ztraceji smysl). Jedna se mi o 120-ky a o pomer hlucnost/prutok.
Pak jestli by mi mohl nekdo poradit nejaky pasiv na grafarnu GF6600GT, nebo X800XL. Zatim jsem se dival na nejake a aerocool vm-101 mi prijde nejucinnejsi.
Diky vsem moc za rady. Pekny den :)
jj, ten.. ale zabira hodne mista... Este je pak dobry Thermaltake schoonerCitace:
Původně odeslal hibernaculum
proc chces prave tenhle ? imho za stejnou cenu jsou lepsi zdroje...ten beQuiet nicim nevynika a ma docela slabou 12V vetev koukam...Citace:
Původně odeslal hibernaculum
treba toto http://www.jsc-computers.cz/product_...oducts_id=1774
nebo toto http://www.jsc-computers.cz/product_...oducts_id=1792
No, nerekl bych ze nicim nevynika. Vzhledem k tomu ze vsechny recenze co jsem nasel o nem mluvi skoro jenom v superlativech, asi necim vynikat bude. Sice to nebude modre svetlo linouci se z casu, nebo velky napis 120mm FAN na krabici zdroje, ale budou to dulezitejsi veci jako stabilita napeti, tichost, nebo skvele dilenske spracovani.Citace:
Původně odeslal MaWa
hehe...všechny recenze na netu taky mluví o tom jak je aerocool skvělej a tichej zdroj a ve skutečnosti je to turbína jak prase...to jen tak naokraj :roll:Citace:
Původně odeslal Mythos
takže upřímně řečeno recenzím už nevěřim ani za mák...enermax 600W je podle recenzí taky super zdroj a přitom je to relativně shit, kdy ve stejné cenové kategorii lze pořídit zdroje uplně jiné kvality... :roll: :evil:
navic 22A na 12V vetvi...to je celkem malo :|
porad nevim co koupit. a myslim ze mi zustaly tyhlety tri zdroje http://www.czechcomputer.cz/product_...5&artno3=26804 ktery znich je nej? vykon-tichost (i kdyz to budou tyhlety asi vsechny) a vydrz.. pripadne nejaky jiny. ja sem se z tehle rozhodl pro Chill Inovation.ale jen z duvodu barvy a potahlych kablicich :wink: . tak co myslite? celkove bych do toho chtel vrazit max 1800kč
pokud mas nejaky specialni pozadavek tak ani jednim z tech tri neudelas chybu (akorat mam pocit ze chill piska (piskal ?!?) s seagate disky tak bacha na to), ale jinak za lepsi penize je mozna toto http://www.jsc-computers.cz/product_...roducts_id=569 a jeste ti zbyde na zmrzlinu ;DCitace:
Původně odeslal MeTaN
e ten se mi nelibi, . co se tyce seagate disku- nemam a mit nebudu. tak zustanu u toho chilla. jenze si jeste dost pockam, diky svatkum se nic posilat nebude a informace o tom ze nejsou ani v praze me dost netesi :?
Nevim kde jsi videl tech 22A, ale na +12V vetvi ma 27A, coz podle me uplne staci. Bohuzel neznam nikoho kdy by ten zdroj mel, ani tady se zatim nikdo neozval, tak na nic jineho nez na recenze na netu spolehat nemuzu. Ale vazne pochybuju ze si to vsichni ti recenzenti vycucali z prstu.Citace:
Původně odeslal MaWa
Ja bych nebral zdroj, ktery nema nekdo osobne v CR a nedokaze rict jak to s nim opravdu je.Citace:
Původně odeslal Mythos
Na recenzich na zdroje jsem se spalil specialne s tim Aerocoolem a pote user Kankal opet s Aerocoolem, ale jinym typem. V obou pripadech slo o hluk, ktery byl oproti recenzim uplne jinde.
Zdravím.
Jaký zdroj by jste mi doporučili pro mou sestavu viz. podpis.
Požadavky:
- tichý (12cm fan)
- veškeré kabely ve flexu
- stabilní
- min. 6x 4pol
- cena do max. 5000kč
Četl jsem dost kladných recenzí na ten OCZ 520W s 12cm fanem. Má ho někdo?
neGryk ma OCZ 520W :wink: to je vsechno co k tomu ted muzu rictCitace:
Původně odeslal Pinďoureček
co mi reknete na toto (mozna uz to tu je) http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18842915
vykon brutalni, ale jak je to s kvalitou nevite? treba s DFI LP UT nF4 Ultra-D good bombinace?
Nevim jak myslis brutalni vykon, ale tohle je uz spis mala tovarna s malou efektivitou... Na te 12V vetci by mohl mit 650W zdroj, imho, vic... :|Citace:
Původně odeslal Q
I ja mam na svem Fortronu (viz. vyse v diskuzi) na +12V vetvi vice.Citace:
Původně odeslal Q
650W za 1500... hmm... radej za 2000 500W fortronika ;)Citace:
Původně odeslal WereWiking
Zdravím,
pár jsem jich prodával a co jsem s majitelema mluvil, tak jsou nadmíru spokojený. Utáhne prakticky jakejkoliv dnešní počítač s rezervou.Stabilita, výkon, spolehlivost.
Špičková věc je i systém kabeláže.
http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1006&kat=209
Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Utáhne můj 300W Fortron, kterej si nemůžu vynachválit tuhle sestavu?:
Athlon 64 3000+@3500+
2x A-DATA Vivesta 512MB 500Mhz
Gigabyte K8Triton - nforce 3 ultra
nVidia 6600GT @ přetaktuju jak jí budu mít
Maxtor 80GB 7200/8/133
2x Síťovka 10/100MBPs
1x Audigy 2 ZS
1x DVD+-RW LG 4160B
2x 80x80FAN
1x termoregulátor otáček
1x Chicony Keyboard
1x MX 510
+ když bych tam do toho jednou za dlouhej čas dotáhl další disk na přehrání dat?
---------------------
díky za odpověď
2Michal86: záleží jakej přesně máš, kolik má na 12V atd.
jinak nejlepší Power suply calculator je zde
tam si můžeš navolit co máš a udělat si obrázek
Mate nekdo zkusenosti(jakekoliv) se zdroji Huntkey?
Tak jsem to zkusil a vyšlo mi 419W. :oops:Citace:
Původně odeslal M.K.
Asi bych měl pořídit něco silnějšího :-)
Díky,jdu to vyzkoušet..Citace:
Původně odeslal M.K.
--------------------------
Tak jsem si tam naházel věci který mám a je to kousek pod 300W, pak jsem si tam hodil ještě věci, které si chci koupit a vyšlo mi to na nějakejch 350W A to jsem tam dával i nějaký věci dost navíc, to kdybyse mi to náhodou vyskytlo v PC a hodilo mi to nějakejch 350W necelejch a když bych chětl ještě tak něco potaktovat navíc nebo tak, tak byse asi spíše hodil 400W zdroj, že?
Teď jsem si to projel znova a zahrnul opravdu potřebné věci, které v PC budou a hodilo mi to 311W, takže by 350W zdroj měl stačit. Nějakej Fortron, nebo tak. Co si o tom myslíte?
počítá to peak (špičku) pro každou věc, takže tam je rezerva. Těžko se ti někdy povede, aby všechny věci v kompu jely naráz na 100%. Taky je důležitý jak jsou na tom jednotlivé větve - hlavně 12V. Samozřejmě je lepší mít nějakou rezervu do budoucna.Citace:
Původně odeslal Michal86
já nedávno koupil pro známého case za 1300,- , kterou si vybral a byl tam tenhle Fortron 400W, tak jsem si hned koupil taky jednu, zdroj si nechám a case prodám. Je překvapivě tichej, stabilní a 2x 18A na 12V větvi mluví samo za sebe. Navíc se dá regulovat.
Bohužel ale nemůžu garantovat jestli je tam montujou 100% -ně, nebo to je jen nějaká várka.
A kde zjistím ty větve jak to chodí? zjisté mi to aida, nebo musím mít software přímo od desky?Citace:
Původně odeslal M.K.
A na větvích zjistíš ze štítku zdroje. Stabilitu si ověříš ve SpeedFanu, když spustíš třeba 3Dmark05.Citace:
Původně odeslal Michal86
díky, jak bude čas, tak ten 3DMArk 05 sosnu z netu a pak sem dam výsledky z těch větví a dám vědět. Tak mi pak řekneš, jestli je to dobré nebo špatné, oki? :)Citace:
Původně odeslal M.K.
Tak už jsem si přes AIDU zjistil tyto hodnoty:
+2,5V -> 2.64V
+3,3V -> 3.33V
+5V ->2.7 - 5V
+12V ->12.03 - 12.10V
+5V Standby -> 3.8 - 5.5V
Je to v pohodě? Nebo je špatnej zdroj?
btw sestavu mam tu co mam v podpise...
potrebuju poradit ve volbe zdroje. mel sem vybrany Chill Inovation 400W jenze nikde neni a nevim jestli bude. kazdopadne bych chtel poradit co jako dobrou nahradu. limit je cena 1900kč
Staci se mrknout o dve~ctyri stranky drive, diskutuje se prakticky jen o tehle cenove kategorii. Viz nabidky MaWy nebo napr. mnou zakoupeny zdroj (to je mozna trosku dal, pet sest stranek).Citace:
Původně odeslal MeTaN
http://www.chill-innovation.com/chill-innovation.asp tohle me bere, ted jen kdy to bude u nas??? nevideli jste ho nekde u nas?
vypada fakt hezky kdybych ted mel kupovat psu tak bych ho urcite vzal
ano vykon na 12V vetvich je paradni. do toho cena nejakych cca 1800kč plus potahle kabely. o tomhle snim ale asi marne. z Alfy uz zmizel i z ceniku na netu a zbyl jen 510Watovy. to uz je na me moc. :|Citace:
Původně odeslal Opty
EDIT: mate nekdo zkusenosti z timto e-obchudkem? http://www.agen.cz/index.php?rparam=...lkX2NhdD00Nw== pisou dodaci doba 24hodin postou. da se tomu verit?
EDIT: tak mam objednano. sem zvedav jestli dodrzi lhutu 24hodin :wink:
EDIT: tak jeste do tretice. trocha adrenalinu. po zkouknuti objednavky sem si vsiml jineho oznaceni tak objednavka zrusena :o uf uf.. ale na fotce vypadal stejne
ahoj, jak tak vidim vsude se pri vyberu zdroje resi jen napeti, proud a stabilita (coz je asi dobre), ale co takhle hlucnost? Muzete poradit nejaky co nejtizsi zdroj? Nemusi byt uplne tip-top, ale hlavne neslysitelny! To huceni meho noname zdroje uz mi leze krkem :-(
Chtel bych uplne obycejny shit zdroj do 1000 Kc, ale hlavne co nejtizsi! :wink: Mate takoveho drobka doma?
Fortrony s 12mm vetronem skoro neuslysis. A UPLNE neslysne jsou imho jen zdroje s pasivnim chlazenim.Citace:
Původně odeslal pppaajjaa
Forton FSP350-60PN (PF) v CC kolem 900,-
hlučnost je subjektivní, ale mě se zdá naprosto v pohodě...
Diky za rady hosi! No vidim, ze kazdy preferuje fortrony. Jeste by me zajimalo jaky mate nazor na tento zdroj:
Zdroj PC ATX 350W P4/12 FAN, RedStar - řízené ot. ultra tichý, typ: P-350A-C
Odber: +5V 35A, +12V 16A, +3.3V 28A, +5Vsb 2A, -5V 0.3A, -12V 0.8A
Stoji okolo 500kc. Vidim, ze na 12V vetvi je jen 16A. Vadi to tak zasadne? Zajimalo by proc kazdy kupuje drahe zdroje a ne treba tenhle shit? PC s nim prece taky pojede, nebo to ze ma mensi maximalni proudovy odber, nebo mozna vetsi zvlneni nez Fortron, hraje nejakou zasadni roli? Nechci nikoho provokovat, jen me to velice zajima. Sam mam noname zdroj uz 4 roky a ani nevim kolik je na kazde vetvi a ani jestli ma velke zvlneni a tak si myslim, ze bych treba nejaky lepsi zdroj nevyuzil.
Prosim neberte me jako, ze jsem hloupy, jen me zajima prakticke vyuziti.
http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=617&kat=7
z tohohle me zaujaly tyhlety hodnoty Výkon:
500 wattů
3,3 V: 28A
5,0 V: 30A
12,0 V: 34A
-5 V: 0,3A
-12 V: 0,8A
5Vsb: 2,0A ale co ta hlucnost? nemate ho nekdo? uz ty Uv doplnky me tesi :-)
A co treba tenhle?
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=10&zbo=10303
Je firma KME horsi nez Fortron? Ja jsem z tech zdroju zmaten.
Neznate nekdo odkaz na vseobecny popis zdroju? Jakych vlastnosti si vsimat? Zdroj, na kterej jsem dal odkaz mi nepride zly. Pomooooc, je tu nejaky odbornik :?:
Tuším, že MaWa tento zdroj někde chválil, zkus mu napsat...Citace:
Původně odeslal MeTaN
Yogi_$neco ma levicom visible power tiez od jsc a parametre ma dobre, ale vravel ze je pomerne hlucny :?:Citace:
Původně odeslal MeTaN
ano prave ty dva 80mm fany me desi :? byt tam radsi jeden 140mm na 700rpm tak uz ho asi objednavamCitace:
Původně odeslal tomase
potrebuju odbornou pomoc.. :-) tenhle? http://www.dxt.cz/?s-sn=ZD-ZDROJ-FSP...ti&StiId=44456
nebo tenhle? http://www.dxt.cz/?s-sn=ZD-ZDROJ-CHI...ti&StiId=43072 jde mi o kvalitu. mozna ma nektery nejakou vadu ci neco jineho :-) tak pls rozhodnete. chill? ci Fortron?
Chill určitě ne. Osobně byh připlatil 4 kila a vzal tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31383 ... Seženeš ho na www.fortron.cz .Citace:
Původně odeslal MeTaN
EDIT: upraven odkaz, byly tam ty tři tečky...
to je fajn ale nejak mi to nejde.. ta adresa na czech computer takze nevim jaky :? a proc chill urcite ne! tady sem cetl ze akorat ve spojeni se seagate disky piskal. jinak o nicem nevim. ???Citace:
Původně odeslal Perfect_
EDIT: jo uz to bezi, jo ten znam ale tady mi vadi ze sviti a nevim jak je na tom s hlucnosti ??? hm a jak se tak divam tak tenhle taky nikde neni.. na fortron.cz je dostupnost 8tydnu.. to ani jako :? sakra! po tech zdrojich se slehla zem nebo co? ten chill nikde! ten fortron nikde!!
Tak asi pudu do toho LC Power 550W, jenze von se vyrabi ve dvouch verzich a sice s 12cm nebo 14cm vrtulkou, tak se ptam jestli se vyplati ty cca 200Kc priplatit za tu 14ku? a jeste by se mi hodilo vedet kde bych ho sehnal co nejlevneji. (doufam ze se prodavaj uz jen 24pin). diky :wink:
pokud by mel ten s tou 14kou nizsi otacky tak mozna i jo.. me zitra konecne dorazi Fortron bluestorm 400W :-)Citace:
Původně odeslal Q
EDIT: tak radost se nekona :evil: poslali neco uplne jineho ani v bedne to nebylo.hlavne, ze to tomu vyptlancovi doslo!! bluestorm a on mi da z ruky do ruky nejakeho sedeho hnusa!bez krabice a jeste se divi jaktoze nejsem spokojeny! ja myslel ze mu plesknu! ja se snad zblaznim! uz mesic kupuju zdroj! pokud nekdo nekde uvidite FORTRON bluestrom 400W nebo 500W dejte prosim vedet, jsem bezradny :? :? :?
EDIT: tak nakonec se nasel obchudek.. dodaci doba 2-4 dny..skladem a snad vedi co posilaji. uz se nemuzu dockat. :-)
Zvazuju momentalne mezi
FORTRON 60THN-P 350W
a
FORTRON 60PNF 350W
Prvni ma o neco slabsi 12V vetve a stoji dvakrat tolik. Ma vsak aktivni PFC.
A ted otazka: Vyplati se za aktivni PFC dat skoro dvakrat tolik?
Podotazka: z ktere vetve je napajena grafika? Jelikoz moje GF4Ti4200 je celkem mrcha nenazrana tak at to dobre nadimenzuju.
1. určitě se nevyplatí dávat dvojnásobek za aktivní PFCCitace:
Původně odeslal jedik
2. určitě tam maj chybu, protože řada PN má pouze jednu větev 12V a to s 16A!! Takže buď je to chyba v označení modelu, nebo copy&paste šotek :-)
350-60PN http://www.home2000.net/client/fspgr...p?linenumber=3
2M.K.: Já ten zdroj mám a má opravdu 2 větve a THN to rozhodně není...stál mě cca 662Kč...myslím že ho značí jako 350PNF (!)...
edit: odpovídá tomu v bohemce, kupoval jsem v helku v ol.
da se nasatvit na nehlucny provoz, ale za chvili ho TC stejny vyzene do otacek, takze do supersilent PC to teda neni :-/Citace:
Původně odeslal MeTaN