no vies ja hlavne potrebujem na citanie (palit budem len zriedkavo).
ale aj tak NEC znie celkom dobre.
akoze originalne dvdcka prepalit a takto, abo ako myslis?Citace:
na ochrany uz dobre nie su.
dik
Printable View
no vies ja hlavne potrebujem na citanie (palit budem len zriedkavo).
ale aj tak NEC znie celkom dobre.
akoze originalne dvdcka prepalit a takto, abo ako myslis?Citace:
na ochrany uz dobre nie su.
dik
Nie nie myslim tym datove ochrany na CD ako najnovsi Safedisk alebo Securom s meranim pozic dat atd ...Citace:
Původně odeslal lele007
Jaj tak s tym asi nestretnem nikdy. Tak idem pre nec. Takze 3520a je lepsie ako 40a?Citace:
Původně odeslal hyde21
Tak potom fakt ber NECCitace:
Původně odeslal lele007
NEC 3520A je vseobecne najspolahlivejsi NEC na citanie HLAVNE poskodenych medii.
3540A cita tiez spolahlivo ale nakolko ma nejaku novu optiku ktora zrychlila citanie DVD RW a DL medii neni zasa az tak dobry pri citani poskodenych medii ale tak strasne zhorsenie to zasa neni ved pozri recenzie na cdr.cz
Ale co som pocul v BA uz NECy 3520A nie su, neviem ako to bude inde na SR ale ci 3520 alebo 3540 - URCITE SUPER VOLBA !
:wink:
3520a mozno dostat u nas este (focus.sk), zajtra uz idem pre to. dik este raz!
Citace:
Původně odeslal lele007
OK potom ked bude napis info jak slape a stiahni a flashni si nejaky new modnuty FW nech tu mechaniku vyuzijes kompletne ;D
ked flashnem odide zaruka abo ne?
Ak flashnes oficialny FW neodide nic a ked flashnes modnuty a by sa ti mechanika pokazila a oni by ti nejako zistili ze tam je mod FW tak ti NEMUSIA uznat reklamaciu ...Citace:
Původně odeslal lele007
ide ale o to ze tieto NECy su na tom tak ze bud kupis uz vadny kus ktory bude blbnut od zaciatku (zatial som sa stretol iba s 1 takymto) a napr nebude vobec citat alebo napalovat alebo kupis taky co poslape kym ho nerozbijes kladivom ;D
taky co by chvilku isiel a potom by odisiel som este nevidel (ale urcite su aj take ale o 99% menej ako LiteOn) ale ked ti aj odide ze nebude chcet napalovat alebo citat tak tam ten oficialny FW v pohode flashnes a ked sa odsere uplne ze nepojde ta mechanika vobec tak ti nebudu mat jak dokazat ze si tam mal mod FW cize tak nejako to ja vidim ;D
supa, dik este raz za help!
no kupil som ten nec 3520a, zatial som len jedno dvd skusil citat a ide dobre, len je prilis hlucny :roll:
Citace:
Původně odeslal lele007
hmm hlucny ?
tak neviem ja som raz pocul liteon 1673 a oproti tomu je tento NEC ticha mechanika alebo oproti mojej DVD ROM Pioneer je tiez NEC ovela tichsi ale je pravda ze taky PIONEER DVR 109 co ma sused je tichsi ale zasa pomalsi ;D
no jo hlucnost asi bude tou rychlostou. qwa este ani jedno dvd som nenapalil heh, trebalo by :)
Citace:
Původně odeslal lele007
ved ano este som nevidel inu mechaniku okrem odomknutej toshiby dvd-rom ktora by citala napalane DVD+/-R 16x 8-) :o
skus napalit nejake dvd ale pred tym hod posledny mod FW tj. 1.UG aby si mal vypnuty riplock, zlepsenu kvalitu zapisu a moznost merat PI/PIF v CD-Speede
hm kde to najdem? cdr.cz?
no teraz som pozrel cdr.cz a je tam ND-3520A 3.04, a nero infotool mi vypise ze to uz mam takze asi ok :)
modded asi nevelmi chcem dat
no na CDR.CZ ten modded nenajdesCitace:
Původně odeslal lele007
najdes ho na http://www.micheldeboer.nl/firmware/3520.html a keby si chcel presny odkaz na ten FW co myslim tak je to TUTO
ked ale nechces modded tak ti ho nebudem vnucovat len ti poviem ze je LEPSI ako original co sa tyka kvality zapisu a ma odstranene regiony, riplock - cize mozes citat DVD-Video plnou 16x a dalej s nim mozes menit BOOK TYPE u DVD+ formatu
stiahol som, a toto bude asi lepsie pre mna:
LD3520 1.UG QUIET
RIPLOCK enabled for quiet DVD playback on your PC. Please note, this will only playback slow on pressed DVD’s. DVD-R and +R media will still play at full drive speed. This is a feature of the STOCK NEC firmware.
nechcem aby originalne dvdcka cital pri max rychlosti. takze pod windowsom sa to funguje v pohode? spustim exe, potom flash a hotovo?
dik
ano takCitace:
Původně odeslal lele007
no a s tym citanim
pre mna osobne je lepsie mat ten riplock v keli lebo aj ked ti tie DVDcka bude citat plnou ryhclostou da sa to spomalit dalsim programom ako nero drive speed lebo potom zasa kopirovat dvdcko 15 minut neni moc prijemne
iba spusti jedno z tych exe bud to s alebo bez quiet (podla toho ci a rozhodnes mas alebo nemat riplock) a tam daj flash potom restart a mas to 8-)
tak skusim to quiet :)
no dal som flash, ide dobre.. neviem ci lepsie bo netestoval som predtym, ale ok :)
ved okiCitace:
Původně odeslal lele007
tak skus napalit nejake DVD a potom postni graf kvality ale to uz postni SEM
:-)
hm teraz nevelmi planujem palit dvd , ale ked napalim tak postnem :)
Jaou koupit DVD palirnu. Jde mi kvalitni zapis na DVD. Nepotrebuju kvalitu CD pouze jen DVD. Dobrou zkusenost jsem mel s Sony510 ale prodal jsem a ted by to chtelo neco noveho.
Premyslim o:
Pioneer DVR-109
NEC ND3540A
Sony DRU800A (mozna docela draha)
nebranim se i jinym kvalitnim znackam.
Diky za odpoved.
precitaj predosle 1 stranky a dozvies sa ze nec je naj :)
Chtel bych i neco ticheho. Toho NECa jsem daval do 2 sestav a je to vrtulnik. Opravdu tichou mechaniku jsem videl pouze LG.
Mel tu nekdo nebo ma toho pioneera??
mám Pioneera 108 a je tichý,
a k tomu Necu, teď jsem viděl recenzi na http://www.cdfreaks.com/article/214/1 a ta mechanika jim tam pálila na vše perfektně, kromě jednoho DVDRW z ní nevypadl špatný disk
Tak z tych mechanik co si vymenoval zasa iba jednoznacne ten NEC 3540A :roll:Citace:
Původně odeslal Xander
Zvolil jsem toho pincka a zatim pohodka.
Zadny problem . Palil jsem akorat na TDK 8x a 100% kvalita v neru. Doba 8.19 minut. Verze Fw. je 1.17 uvidim az tam dam FW. 1.55. Paleni za LETU je pomalejsi cca 15 minut ale tu muze byt zpusobenu FW ci ctecku DVD(LG). Palil cca 4x(odpovida tech 15 minut). Zkusim jeste dat napevno 8x a uvidime. Mel jsem dano maximum v domeni ze trebas vypali vic.
Oproti NECu je relativne tichej. V tichosti na LG nema. Ale lepsi nez NEC urcite ano.
A co tak HP . Oplati sa kupit DVDRW napalku HP ? su dobre alebo ist radsej po tu NEC ?
Dakujem za radu.
HP je vždy OEM jiného výrobce, já bych volil asi něco jiného, Pioneer,Nec,LG a možná ještě posledního LiteonaCitace:
Původně odeslal Platon
Zalezi co od toho cekas.Citace:
Původně odeslal Platon
zda chces jen palit DVD tak urcite vem pincka nic nepokazis ma hodne dobrou podporu medii rekl bych lepsi nez NEC. Je i krasne tichej.
Co su to tie pincka ? neznam ten slang :oops:
PIONEER :-)Citace:
Původně odeslal Platon
Budu kupovat novou DVD-RW, zatím žádnou nevlastním, požadavky mám:
-tichý chod (sledování filmů)
-kvalitní čtení i zápis DVD (cd-rw mam)
-na rychlosti az tak nezalezi moc casto palit nebudu
-možnost aktualizovat firmware (tj. dobrá technická podpora)
Vyplatí se koupit s technolog. DualLayer? Ceny medií jsou dost šílené. (146,- za kus)
Vyplatí se koupit s technolog. LightScribe? Exisuje prakticky jen jedna palírna. (dvd stojí neco kolem 28 Kč,-) Což dost zužuje výběr.
Zatím mi padly do oka Asus DRW-1608P (made by Pioneer) a NEC ND-3520A nebo 3540, ale nakaždém je něco proti. Hlavne hluk a nemožnost regulvoat čtení nebo book type.
Nejoblíbenejší (na czechcomputer) se zdá býti stále LG SuperMulti GSA-4163B
Jaké je vaše doporučení?
kupil som nec3520a a som spokojny, rychlost citanie mozes regulovat s nero drivespeed. ;)
Citace:
Původně odeslal kudykam
tak ja ti doporucujem NEC 3540 (3520 asi uz nezozenies) alebo LiteOn 1693
LG 4163 - ma sice DVD RAM ale ak to nepotrebujes tak nekupuj lebo ta mechanika je uplne neschopna hlavne co sa tyka zapisu
dobry by este mohol byt aj novy PIONEER 110
Proč by nesehnal 3520?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30252
hmm no moze byt ze v czechomputeri alebo aj inde maju este nejake posledne kusy ale inak sa uz tazko zhana :-(Citace:
Původně odeslal Darth Maul
takze si ju asi rychlo objednam aby mi ju nahodou nevypredali :P
//edit oplati sa 3540 namiesto 3520?
Tak mě ještě napadlo co třeba Lite-ON SOHW-1673S nebo Lite-ON SOHW-1693S??Citace:
Původně odeslal kudykam
Citace:
Původně odeslal tomase
ono to je v podstate jedno ci 3520 alebo 3540 ale zda sa mi ze 3520 lepsie cita a 3540 zasa lepsie zapisuje
ale radim ti nekupuj ciernu verziu mechaniky
som videl na nete nejake testy a cierne NECy maju vraj horsiu kvalitu zapisu aj citania :o ja osobne mam tiez cierny 3520 a tusim pojde na reklamaciu lebo sa mi nejako zacina zhorsovat kvalita zapisu a aj grafy citania su dost mizerne :-(
Citace:
Původně odeslal kudykam
ako som v mojom predposlednom prispevku napisal tek LiteOn 1693 je tiez dobra mechanika so super kvalitou zapisu, podporou (cip mediatek) a super citanim hlavne poskodenych medii
1673 nema v podstate zmysel kupovat lebo nepodpouje DVD-R DL a stoji mozno o 50-100 korun menej a navyse uz sa da tiez iba tazsie zohnat podobne ako NEC 3520
hyde21 > uz som si objednal tu 3520A z CZC, ako ale docielim toho aby som nedostal ciernu? Na obrzku je biela, btw uz sa citim ako ked zenske kupuju auto - to zelene si prosim ;D
to stacilo napsat do poznamky,ne?Citace:
Původně odeslal tomase
no tak este je cas napisat to CZC, nova varka im pride az zajtra. Naozaj je cierna taka zla?
Pride mi to ako blbost, pretoze by bolo pre nich zbytocne nakladne robit 2 odlisne mechaniky len kvoli rozdielenj farbe panelu. Alebo mozes napisat cim inym to bolo ? .. proste mi to pride ako bludCitace:
Původně odeslal hyde21
Tak sem hod nejake linky kde sa otom pise, nech sme mudrejsi aj my ostatni :wink:
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
sakra nemozem ten odkaz najst ale viem ze to bol nejaky mini test alebo dokonca iba porovnanie ale bolo tam jasne ukazane ze cierna mechanika zapisala vzdy v horsej kvalite ako biela a aj horsie citala
napr. napalili medium na bielej a aj na bielej otestovali PI/PIF a otestovali to iste medium na ciernej a vysledok bol uplne katastrofalny ukazovala uplne vela PI aj PIF a nevedela ani precitat poriadne
uz sa ale vobec nepametam kde som ten test videl ale podla mna to musel byt nejaky strasne zly kus
ale ta moja mechanika sa mi tiez uz nejako nepozdava - kvalita zapisu je uz nic moc
Hyde21 - nehledáš náhodou tohle. http://web.quick.cz/wacko/nd3540a/index.html
Citace:
Původně odeslal Peter5110
:D :smoke:
presne to je ono diki moc
Taky se ještě nebízí poněkud starší LG GSA-4163B...Citace:
Původně odeslal kudykam
1) černá vs. bílá - nejspíš chytili horší kusCitace:
Původně odeslal hyde21
2) čtení - u vypalovačky jde především o zápis a čtení je vedlejší (pokud to není v barbone, tak doslova jen jako nouzovka) produkt. Co jsem měl možnost nahlédnout, zabírali se jen čtením. Hmmm...
3) ad tvoje mechanika - zkus tam vrátit oficiální firmware (viz Ricoh - i Imationy mám téměř tak dobré jako jsem publikoval, takže...).
1) to, co požaduješ by nejlépe naplňovala vypalovačka + DVD-ROM... :-/Citace:
Původně odeslal kudykam
2) mechaniku bez DL už stejně nekoupíš, ber to tak, že třeba se dočkáme lepších cen DL médií :-)
3) LightScribe - to je jako se čtením - máš vypalovačku na zápis nebo "potisk" médií? (já bych si zbytečně optiku nerasil čmáráním po médiu) Když už, tak si spíš kup printable média a tiskárnu, co umí (třeba Canony řady Pixma), budeš určitě spokojenější.
4) rozhodoval bych se podle kritéria "potřebuju DVD-RAM?" ano = LG 4163 (nebo 4165), ne = NEC 3520 (nebo 3540). Jestli máš rád adrenalin, tak si jdi klidně do toho LiteOnu...
Objednal som tu 3520A, zajtra ma dorazit 8ks, pre istotu som napisal ze chcem bielu (aj ked mi to pride ako kravina ale budis), dufam ze sa ma rada s Verbatimami - tie zatial zrali vsetky DVD-RW
??? Docela by mě zajmalo co hodně lidí tady na 4u má proti LiteOnůmCitace:
Původně odeslal peta303
Já jsem měl 812S(ještě mám) a 1693S a obě to byli nebo spíše jsou exceletní mechaniky jak kvalitou zápisu tak čtením.
Ted vlastním NECA 3540A který má nejlepší kvalitu zápisu,ale zas takový rozdíl o proti LiteOnům to není.
To Kudykam: Být tebou bych vzal NECA 3540A nebo LiteOn 1693S
Co je spatnyho na tom LiteOnu ? Nec 3540 dopadla na CDR serveru celkem zle oproti 3520, LG taky nic moc takze jedina left je LiteOnka 93..Citace:
Původně odeslal peta303
73ka dopadla vyborne na CDR servahu akorat je skoda ze este nerecenzovali 93ku..
edit : dost mi taky de o dobry cteni poskozenejch CD pze i kdyz mam DVD romku tak neni nejmladsi a neprecte vsechy CD..
Vyplatí se koupit starší NEC ND-3520A za 1278,- (+ 100 poštovné od czechcomputeru) nebo NEC ND-3540A za 1298,- (v místním obchodě)?
U NEC ND-3520A sem trochu znejistil v kvalitě vypalování potom co sem si přečetl tenhle thread:
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=80928
Do LiteOn SOHW-1693S asi nepujdu, protože sem nikde nezjistil nějaké zkušenosti od uživatelů a recenzí je taky jako šafránu.
Uvažujme případy s aktualizovanými firmwary...
Radči bych vzal toho NECA 3540 asi před 14 dny jsem se rozhodoval tady kterého vezmu jestli 3520 a nebo 3540.
Vzal jsem toho novějšího a vůbec nelituji.
NEC 3520 - lepší čtení poškozených médii
NEC 3540 - lepší kvalita zápisu,rychlejší zápis,rychlejší čtení dvd
Na toho LiteOna zatím moc recenzí není(jedna je třeba v Computeru 15-16/2005)
Jak plz dopad ten LiteOn v tom Computeru ?Citace:
Původně odeslal Peter5110
Dopadl velice dobře - kvalitní zápis za lákovou cenuCitace:
Původně odeslal NazQul
+kvalita zápisu
+DVD+RW8x,DVD-RW6x
+podpora DVD-DL
-rychlosti čtení
-zatížení cpu
-přístupové časy
Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti měl jsem ji doma asi 3 dny(objednával jsem ji přes net pro kámoše) a byla naprosto v pohodě pálila skvěle a přečetla i velice poškozená dvdčka
ad LiteOn
+ KProbe (bohužel žádné jiné mechaniky nedávají porovnatelné výsledky)
- rozptyl (člověk může mít štěstí na dobrý kus, ale u jiných výrobců se tato šance blíží jistotě), LTN je hodně o štěstí. Každý má samozřejmě právo se mnou nesouhlasit.
- životnost (někdo si mechaniku kupuje na déle než na dva roky (a předpokládá, že i po těch dvou letech ještě bude fungovat dobře a ne mlít z posledního) nebo ho prostě jen nebaví reklamovat).
Tyhle dvě výtky jsou mé hlavní. To není osobní averze, jen zkušenost. Neříkám "nekupujte, je to shit", tvrdím "tohle mi nepřijde jako ideální volba, existují lepší mechaniky a ty bych doporučil".
ad CD-R:
1) Zero se netají oblibou k LiteOnům, tak si nestranného recenzenta nepředstavuju (na druhou stranu k němu jinak nemám výtky, recenze má dobré). Vliv to má spíše na posuzování jednotlivých "chyb" a "nechyb" - jenže u různýh mechanik pak ke stejnému přistupuje různě a přikládá tomu různou váhu.
2) NECy i LG obvykle testují ve stadiu, kdy se jedná o novinky (snad vyjma LG 4163 to ale nemělo na výsledky vliv), LiteOny většinou přichází an řadu až když jsou chvíli na trhu, někdy se jim pomůže novým firmwarem (což se třeba u LG 4163 nestalo), jenže tohle CD-R neovlivní, kdy jim tu emchaniku fyzicky dají.
takze to je porad dokola. no asi nic nezkazim kdyz poridim toho 'cerneho' NECa ND-3540A :-)
Preco toho ked uz sa da kupit ND-4550 ktory je lepsi ?Citace:
Původně odeslal MeTaN
mno to se chci zeptat.. diskuze tady nejak zamrzla.. tak tedy je lepsi?Citace:
EDIT: tak sem ji teda poridil,musim hned na zacatek pochvalit tichy chod a podporu mojich nejoblibenejsich Xidex az 16x :o . jinak s vyuzitim to je 60%CPU pri 8x a spickovy prenos nameril 25mb za sec. vse mereno v Nero7 cd/dvdspeed. kdyby chtel nekdo jeste nejakej testik, sem ochoten vyzkouset. :-) jo a vzal sem cernou,tak doufam ze nebude NEJAKA divna :)
LG GSA 4167B alebo NEC 4550A ???
Poradte, plz. Predtym som mal LG GSA 4163B a bol som s nou naozaj spokojny.
Citace:
Původně odeslal LoPiO
NEC 4550A :wink:
Uplne jednoznacne ten NEC :arrow: ;DCitace:
Původně odeslal LoPiO
JJ mam ten NEC a som super-spokojny :wink:
Já mám taky NEC-4550A a co se týká pálení - OK, ale ve čtení vůbec nevyniká... :-(
ad NEC - i mě se to týká a brzy bude nejspíš i moje ND-2500A předána s původním PC dál a nahrazena ND-4550A.
co je lepsie
NEC ND-3540A alebo NEC ND4550A.
a este co hovorite na dvd-rw znacky Sony?
thx
Jednoznacne 4550ACitace:
Původně odeslal hitman
nevies kedy sa ti DVD RAM moze zist :-)
3540 a 4550 su v v zasade tie iste napalovacky, akurat 4550 ma novsi cip a vie DVD-RAM.Citace:
Původně odeslal hitman
Takze podla mna ked si budes mat moznost vybrat, tak rozhodne 4550.
fajn a su nejake problemy s dvd-rw Nec?
no problemy ako problemyCitace:
Původně odeslal hitman
tieto mechaniky maju bezkonkurencne najkvalitnejsi zapis a hodia sa na zalohovanie
nie je ale moc dobre mat mechaniku NEC ako jedinu a primarnu mechaniku aj na citanie pokial prichadzas do kontaktu z poskriabanymi mediami (napr. DVDcka z pozicovne ;D ) pretoze ti nemusi vsetko precitat a preto je dobre mat este nejaku dobre citajucu DVD ROM alebo DVD-RW (napr Liteon 1693 je vyborna na citanie poskodenych CD/DVD)
:-)
O ty ND4550 uz taky delsi cas premyslim, akorat me znepokojujou neustaly problemy s formatovanim DVD-RAM o kerejch pisou lidi na CDR?
Vy co tu pisete ze ji mate, tak OK?
Jinak vyhoda NECu je taky v tom, ze umi cist PI/PIF chyby treba v Nero testu (sice se to OD kprobe dost lisi, ale aspon na relativni porovnani), LG pokud vim vubec ne.
takze dnes som si doniesol Nec ND4550a a musim povedat ze stoji za to.
skusal som napalovat dvd a stabilne buffer na 97% v nere 7
vypalene dvd som skusal v jednej dvd-romke asus a v pohode precitala i ked neprecita vela dvdcok :-)
Lidicky , poradte nejakou dobrou vypalku za slusnej peniz..tj MAX. do 1600,-
vybral jsem si a i jsem ji dostal doporucenim tuto LG GSA-4166B (LIghtScribe)
A co si myslite o LightScribe?? Ma to cenu?
palicka bude na domaci pouziti i na odevzdavani praci (architektonickych) ve skole.
Dik za rady
PS:..mam na vyber MAX. tejden
Printable média a tiskárna poslouží líp, lihová fixa je zas rychlejší a levnější, navíc postačující řešení. Takže IMO zbytečnost.Citace:
Původně odeslal novvac
Jestli nemáš slušnou DVD-ROM, jdi do ní, jinak zvaž NECky 4550.Citace:
Původně odeslal novvac
Pokial tu mechaniku chces na kvalitny a dlhodoby zapis na kvalitne media nemozem ti ako vzdy doporucit nic ine iba NEC a tento raz to bude 4550Citace:
Původně odeslal novvac
;D
Ja bych nechtel byt pesimista ale dal jsem na mistni rady a pred mesicem jsem koupil NECku a jsem maximalne zklamany...Citace:
Původně odeslal hyde21
O vypalovani nejde - to bude asi OK - ale to cteni je strasne...
Kdyz to tak spocitam tak prumerne 4 z 10-ti DVD nezkopiruje bez chyby...
Budu ted kupovat jeste jednu vypalku ale NEC to nebude v zadnem pripade protoze bude v PeCi jako jedina... Nejaky jiny navrh pro tento ucel?Citace:
Původně odeslal hyde21
Tak tu 4550 pudu v nejblizsich dnech koupit - to budu mit darecek :)
V NC ji maj za 1360,-
Sice uz NEC vydal 4551, ale lisi se JEN v tom labelflashi coz je pro me zbytecnost. Zadny zdrychleni DVD-RAM se nekona.
Proste si musite uvedomit, ze idealna napalovacka neexistuje. Kazda ma svoj plus aj minus a len na vas je, ako zvazite co je pre vas priorita. A preto je aj najlepsie si kupt 2 kludne napalovacky ktore sa navzajom vykompenzuju vo svojich minusoch. Ja osobne mam vypalovacku skoro len na vypalovanie (vypalim a zalozim) a preto som jednoznacne volil NEC a aj preto nemam druhu mechaniku. Inak NEC po sebe dokaze media precitat uplne vpoho (skusane len na kvalitnych mediach na ktorych toho dost zalezi).
Hm, ze by to byl az takovej tehnickej problem? Klidne bych si i neco priplatil, bohuzel neni za co (kdyz nepocitam opravdu profi rekordery). Imho je to tim ze se proste vsichni zenou za tim vyrabet co nejlevneji bez ohledu na kvalitu, pac drtiva vecina uzivaku by to neocenila a oni by krachli.Citace:
1) všichni ne, tedy v rámci možností (nicméně tací výrobci jsou a můžou za celkový úpadek optik, jmenovat nebudeme, byl by flame)Citace:
Původně odeslal RayeR
2) proto ostatně padla Yamaha, padl TEAC, padla Toshiba, Plextor už dávno není, co býval a Pioneer taky nějak nedokáže vykročit ze stínu 108.
EDIT - ad RayeRův dodatek - díky tomu se na špici dostal NEC a LG a díky alespoň za ně. Podotýkám, že toto je můj pohled člověka, pro nějž vypalovačka slouží k vypalování záloh dat, ne jako CD-ROM/DVD-ROM... Na NECech bych taky něco našel, ne že ne. Pravdou ale je, že když jsem měl ještě CD-ROm a obyč. vypalovačku (ať už to byla 532EB + W54E nebo 540E + W58E, taky mě nezajímalo, jak ta vypalovačka čte).
Znovu je nutno dodat, že současná situace je výsledkem bodu 2 a opravdu buďme rádi aspoň za NEc a LG, nechci zažít monopol jiné firmy na L.
A kteri teda ne?
I ten muj vybranej NEC ma mouchy, ale je to myslim nejmensi zlo :)
EDIT:
Tak sem ho vcera koupil, ted namontoval, tak cekam ten horor pri zprovoznovani DVD-RAM...
Taky se rozhoduju a nevim jestli NEC 4550 (4551) nebo LG GSA-4166B. Na CDR na to LG lidi v diskuzi celkem nadavaj, ale v recenzi dopadla dobre. Ma problemy se ctenim hlavne originalu. Bohuzel se nevi jestli je to vada jen nekterych kusu (popr. firmwaru) nebo "normalni" chovani vsech tehle mechanik.
Co vy na to? NECa?
Mam toho Neca zatim par dni. DVD-RAM sem konecne rozchodil, takze zatim sem spokojenej. Na mechaniku vysel updatovany firmware, existuje i mod.FW na bitseting a bez riplocku, ten sem samozrejme hned flashnul. Nec naroztil od LG aspon umi zistovat PI/PIF chyby v nero DVD testu.
Ja by som bral NEC vlavo je LG 4167b stock vpravo NEC 4550 L&D 1.X5 na Verbatime MCC04 x16 tie peaky na NEC-u su asi mediami zdaju sa mi nejake divne asi nekvalitna seria presne to iste asi na 10 ks Zaujimave ale je ze read test na ten disk vypaleny v LG je uplne idealny ale v obstaroznej TOSHIBA SD 1612 skoro 4 rocna nichts. Takze neni pravda ze NEC je bad reader
Neviete nahodou ake su Samsungy?
Samsung? Nic moc. Tedy spíš to nic.
Pokud mohu poradit, vybíral bych z osvědčených (NEC, LG).
Co poviete na LG M4167B? Je dobra?
Mno já byl vždy zastáncem Plextor,Teac ale ta doba je dávno pryč.U Teacu je třeba dát pozor na označení jen E je Teac.No momentálně mám 6-tou DVDRW a poslední 2 jsou LG.Myslím že je dost důležité vědět na co budu pálit protože ne každá palírna si rozumí s každým mediem.Takovej příklad moje druhá palírna Teac označení nevím pálila na Gigamastery jak oživot.Asi po 1200 kusech ale odešla a ten samej typ už jsem nesehnal.Tak jsem zkusil Nec a ta Gigamastery nechtěla ani vidět.v dnešní době je to asi už fuk když Verbatiny stojej 10Kč ale moje současná LG čte vše a pálí na vše takže jsem spokojen
No ja myslim mporadny NEC (3520,3540,4550) nic neskazi a s alternativnim FW je prakticky dokonaly ... :-)Citace:
Původně odeslal RayeR
toto mozem ako majitel 3520 potvrdit. Bezproblemovy zapis a citanie medii DVD+R Verbatim medii, taktiez si dobre poradil so starymi CD, o ktorych som si nemyslel ze z nich nieco dostanem. Na upgrade firmwaru som sa este nepodujal, pretoze na to 1) nemam gule 2) nepotrebujem hoCitace:
Původně odeslal svaca
Zvazuji koupi tehle
DVD±RW LG SuperMulti GSA-4166B Retail - DVD-R/+R, DualLayer
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34809
Cena včetně DPH: 1 745,- Kč
nebo
HP DVD-Writer dvd840i - DVD-R/+R, DualLayer
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34107
Cena včetně DPH: 1 955,- Kč
Kterou by jste me doporucili? Jde me hlavne o to aby mechanika dokazala precist poskrabana media a aby vypalovala pokud mozna tak, aby se vypalene DVD dalo precist, prakticky kdekoliv.. Rovnez je u HP zajimava podpora DVD-RAM..
EDIT: Lol, tak se divam, ze tyhle dve mechaniky jsou uplne stejne, jen se prodavaji pod jinou znackou!!!
Z cdr.cz jsem se dozvedel, ze kdyz smazes DVD-RW a pak na neho opetovne neco smahnes, tak se to medium da precist jen na vyplavovacce, na ktere jsi to palil, cili docela velkej BUG.. :-(Citace:
Původně odeslal Pret
Bohužiaľ tento BUG mali aj predchádzajúce modely LG, ale zasa ako smrtelnú nevýhodu by som v tom nevidel. Skôr sa mi zdá, že je o niečo málo hlučnejšia ako 4160 a 4163. Myslel som, že to bude zrovna len ten môj kus, ale pred nedávnom si ju zadovážil aj kamarát a mierne zvýšená hlučnosť je aj u neho.:(Citace:
Původně odeslal CODE
Dajako sa s tým neviem zmieriť, tak ide do druhého compu a chcel by som si zadovážiť 4166, len zrovna zmizli zo skladov v blízkom okolí.>:{ Tak neviem, či čakať na jej naskladnenie, alebo ísť do inej. Aká by ju mohla (okrem NECu) nahradiť?
A co pioneer dvr-110? Ten se mi zdal celkem good.
Nevypada spatne jen nema lightscribe =-O, porad premejslim, jestli mam jit do mechaniky s LS nebo neCitace:
Původně odeslal jihad
nedavno jsem mel NEC 4550 a celkem me zklamalo cteni hur vypalenych medii. to co mi precte ASUS 616 a lite-on 1693s uplne v klidku, bylo pro nec neprekousnutelny problem...
no ja muzu doporucit TEAC 516E.
moc vo vypalovackach nevyznam a preto by som sa rad spytal na nazor na Benq DW1655.
popripade nejaku alternativu.potrebujem kvalitne palenie lacnejsich DVD a aby precitala skoro vsetko(cd-rw,dvd-rw,cd-r).plus aby mala nejaku pridanu hodnotu ako soft k tomu Benqu(Qsuite)