No hele mozny by to bylo. Je vseobecne znamo, ze Epoxky obecne a 8RDA3+ especially jsou haklivy na znacku pameti, a ze si dooost vybiraj.Citace:
Původně odeslal Cybe
Printable View
No hele mozny by to bylo. Je vseobecne znamo, ze Epoxky obecne a 8RDA3+ especially jsou haklivy na znacku pameti, a ze si dooost vybiraj.Citace:
Původně odeslal Cybe
Jenze pro me, jakozto pro normalni socku, je docela problem si "na vyzkouseni" koupit za 5kkc naky znackovy dualchannel :( Proste sem asi blbe zvolil desku....
Mno, ve vysledku mozna nebudu mit vadny kus, protoze nemam ten vseobecne znamy problem s prehrivanim "tech veci vlevo od CPU" a NB :)
Divny ale je, ze s TBredem 2100+, OCnutym na 2400+ bezel stabilne, bez problemu a to jeste na teplote DO 45°C s originalnim chladicem od AMD.
Tak to mám asi štěstí na paměti já mám Samsung 256 mb 266 mhz a Seitec 256 Mb 400 mhz a obě paměti jedou v pohodě na 400 mhz /7,3,3,3 2,5 cas latency/. ;D jfkCitace:
Původně odeslal SiB
pujc si od nekoho jinou pamet a otestujCitace:
Původně odeslal Cybe
Vcera sem se pustil do tezkyho testovani, vyhodil sem kompletne streva z kompu na stul a zacal sem s tim, ze sem misto Radeona nacpal starou PCI Matrox Millenium.... hmmmm, 2600@3000+ bezelo (teda zatim jen podle sandry) cca 25 pruchodu, teplota se s CoolerMasterem Aero 7 Lite ustalila na 50°C (bezel asi na 2k ot/min). Tak sem se zaradoval, vratil sem vsechno na standartni nastaveni (2600+, fsb na 333 a mem na 266)... a zacal sem pracovat, no, tak sem chvili neco zkousel ve Vegas video a zas to vytuhlo :)
Jen sem si nevsiml, ze teplota presahla pres 54°C, to je takova kriticka hranice, vic sem nikdy nevidel. Pameti zkusim @400MHz-ovy, navic dneska mi prijde Chieftec, tak bude lepsi zdroj a lepsi (doufam) odvod tepla. Civecky vlevo od procesoru opravdu topej nehorazne :(
Chtel bych se jenom zeptat, je normalni, ze cpu nesnese vic nez 54°C?
a jeste prosba: mohl byste mi nekdo dat link na nakej web nebo diskusi, kde je pro nechapavce jako sem ja vysvetleny, jak je to s tou latenci pameti? :)
Diky vam moc ;)
Já jsem provozoval svoji desku bez zapojeného P4 konektoru cca měsíc, pak jsem tam dal nové paměti a zapojil ho a měl jsem problémy s nestabilitou. Jak jsem zjistil šlo málo šťávy do pamětí, měl jsem nastaveno maximum v biosu (2.9V) a nestabilní. No pak jsem ten čtyřkolík odpojil a jede to.Citace:
Původně odeslal SiB
Trošku šlo dolů +12V to jo... ale kompl jede. Tak mám takovej pocit, že ten můj zdroj při těch komponentech má asi dost. Při zátěži (prime95..) je +12V větvi 11.60-11.86, v klidu 11.86
Když jsem měl ten kabel zapojen tak to bylo 11.92-12.04 v klidu aj při zátěži
3.3V je v poho 3.36 při zátěži a +5V na 5.02-5.05
Jednoznačně chyba v hlavním napájecím konektoru - nevede, nebo je špatně zastrčený v desce.Citace:
Původně odeslal Czestmir
Nevíte nekdo jestli už sou na trhu EPOX 8RDA3+ jen novější revize 2.x s aktivním chlazením čipsetu.
Nerad bych koupil desku s revizí 1.x s nima má dost lidí problémy.
no ja bral ted 2 a 2 kousky v Abi a vse rev 2.1 - paradni, dle me lepsi nez abitCitace:
Původně odeslal Honzik
Taky se podělim - kupoval jsem minulej tejden v CC pro kámoše 8rda3+ 2.1, má na NB pasiv+aktiv, na SB pasiv, má v ní jeden 256DDR400 paměťovej modul "noname", deska naběhla na poprvý, zatim jede bez problémů na fsb 160 (koupil totiž zamčenýho Thortona 12.5x a nechce s nim jít přes 2GHz), podle mě supr deska, škoda že nemá soundstorm, desku krmí obyč. 300W zdroj (součástí eurocase), přídavný napájení je připojený
docela mě přakvapilo, že má v balení dvě kulatý ata100 kšandy, což sem já u svojí 8rda+ neměl :?
at tomu thortonu pritne, rek bych ze pojede na 2,2 GHz se standartni voltaziCitace:
Původně odeslal bobesh
taky mam tu novou rda3+ verzi 2.1 a nic moc teda :|
fsb 200 sice jede, ale pri 205 uz to obcas vytuhne a 210 nejede :?
no a to ani nehulim ramky, spis je ponizuju :|
kondiky i civky vedle cpu topi brutalne - nelze udrzet prsty, no ale jestli to pojede dlouhodobe aspon na tech 200, tak budu rad...
btw: kdyz to tak vezmu, tak uplne nej byla 8rda+ v 1.1 co sem mel donedavna, protoze s ni se mi nikdy nerestartoval kompa...
ale ja si ji nevazil a vymenil (kvuli fsb) a tech vytuhnuti sem uz mel asi 10 :?
nejsem nijak nadsenej, ale co ted ze?
Jj, řeším to větrákem 80 mm, položeným na kabeláži a fučím na to tak ze 4-5 cm na plný pecky. A dobrý...
Ja osobne vlastnim 1.1 verzi a FSB 215 no problem.Je pravdou ze procaku davam pekne zahulit voltazi,ale jede to bez tuhnuti.Slo by to i vice,ale 1.85V uz staci.
Všichni víme, a už to tady tisíckrát bylo, že verze 1.1 a FSB "no problem"... :idea:
Jak vám s touto deskou (ne)jede ACPI uspávání když nastavíte S3 (Suspend to RAM)? Už jsem to řešil v jiném fóru, ale zajímaly by mě zkušenosti přímo od Epoxáků? Problém je v tom, že při S3 wake-up se mi počítač nerozjede, resp. všechno se rozjede kromě monitoru, do kterého nejdou žádné data... Je to BIOSem? Nebo jenom driverama?
Čaues
Taky mám Epox 8RDA3+ je fakt supr, a možnosti přetaktování jsou obrovské. Můj zamčený Barton 2500+ běží v pohodě na 210 fsb což je 210x11 = 2310Mhz :-)
Ale má to malou chybičku včera mi muj Epox bez předchozího varování chcípnul.
A to jsem ho měl 14 dni :cry:
To už chcíply i jinší desky...
Zapoměl jsem dodat , že mi ještě předtim začal chrčet větrák na čipsetu :-(
Taky moc nevydrží! Přeci jenom necelejch 14 dni mi nepřipadá moc!!!
mne tiez chrci vetrak na chipsete. vzdy ked zapnem komp, tak to chrci, ale po chvilke to prestane. neviete kde by mohol byt problem?
tady to dost casto delaj vetracky ktery maj malinko vychylenou osu - hodne casto na ne staci prstem klepnout a oni toho nechaj,jinak opravit to tusim nejde,protoze jakmile se jednou ten vetracek trochu vycvachta,tak s tim tezko neco udelas....doporucuju koupit nejaky lepsi pasiv - napriklad Zalman NB47J :-)Citace:
Původně odeslal AkaKarma
Zdravim, moje skusenosti s 8RDA3 2.0 su nasledovne. Mal som MSI KT4 Ultra a ta sa menej hriala - vyrazne. Menej zrala - procak mam na 2G ako predtym len ine FSB a napetie mam na 350W zdroji co predtym prepych pohodicka seckeho dost teraz z poslednych ... a procesor sa mi hreje nenormalne - predtym idle 37 teraz idle 45 ... Neda sa tu zapnut Halt ani nijaky iny cooling... Ma to strasne malo registrov oproti VIA napr... Ale vetrak na NB bezi v pohode nehrci a system je stabilny - nepada nic. Vykon v testoch nestupol v nocom oproti KT400 - obe mam dobre vyladene - problemy s IDE radicom som tiez nemal - par CD som na RWcku odsral po dlhsom case ale samo to prestalo a po reinstali okien to nerobi vobec... Doska je to zaujimava ale ta spotreba a nasledne hriennie sa dala aj lepsie spravit ... a to na Rev 2.x uz dali ine suciastky koli tomu ...
podle me tu desku zase zkurwili ! proste tam davaj nejaky shitozni kondiky a taky ty civky jak topej! to je des...
vubec me ta deska uz dost pije krev...
za ty prachy sem mohl mit aopena se sis748 a jeste 256 ddr 400 k tomu :lol:
kuwa :?
tak se sakra shodnete clovek z toho vi uplny kulovy :eek: ...
Takze proste tuhle desku ne-e? ???
No tak o kondenzatorech an Epoxu se zde vedly sahodlouhe debaty a je pravdou,ze velmi zalezi na stesti pri koupi desky.Ale jinak si myslim ze Epoxy jsou OC friendly :-)
Mno ja si myslim ze tuhle desku rozhodne joo.Revizi 1.1 popr. 2.1.Dawe ji ma a podivej se na jeho vysledky :o