možná se prostě tadle várka vyvedla jinak...stačí jí méně napětí, ale víc topí. stejně nido neví , co se při té výrobě vlastně děje. myslím, že na výsledek jsou zvědaví i lidé od AMD :wink:
Printable View
možná se prostě tadle várka vyvedla jinak...stačí jí méně napětí, ale víc topí. stejně nido neví , co se při té výrobě vlastně děje. myslím, že na výsledek jsou zvědaví i lidé od AMD :wink:
Podľa môjho názoru a vedomostí z oblasti polovodičov, môžem povedať len v krátkosti toľko: Tranzistory - základný prvok procesorov pracujú v spínacom režime-t.z. buď vedú prúd - " ideálne" bez úbytku napätia alebo nevedú - nekonečný odpor. Keďže sa zatiaľ nepodarilo vyrobiť ideálny spínací tranzistor, vždy tečú cez priechod v uzavretom stave tzv. zbytkové prúdy, ktoré spôsobujú zohrievanie a taktiež pri stave otvorenia, ak by boli skutočne otvorené, nevznikne na priechode úbytok napätia a následne vyžiarené teplo. Z toho vyplýva, že čím sa polovodič v prevádzke viac zohireva, tým je ďalej k ideálnemu stavu. Nezanedbateľný je aj stav prechodu medzi log.1 a log 0. ten sa nedeje nekonečne krátky čas a čím je tranzistor rýchlejší a dokáže tento stav skôr prekonať, tým lepšie. A vzhľadom na frekvencie procesorov sú to veľmi krátke časy. Ak to niektorý z elementov nestačí včas preklopiť dostáva sa do stavov neuplneho zopnutia alebo vypnutia, preto do určitej frekvencie pomôže zvyšovanie napätia na úkor zvyšovania vyžiareneho tepla. Takže ak sa procaky viac zohrievajú pri danom napájacom napätí nie je s nimi niečo v poriadku.
Uff to som sa zozkecal
Mno tak to vlasne mozes odpisat vsecky prociky, kedze do dnesnej doby takto trpi kazdy...ci uz od Intelu, alebo AMD.Citace:
Původně odeslal SEPO
4Cox-
Mno preco tak hreju ??? Si zober, ze pokial ide DLTcko na default je pomerne chladne, ale hreje s vysokym napetim a MHzami. Takze by som dovod vysokej teploty hladal inde.
Proste tam kam ide taktnut priemerne DLT3C je uz max 0,13mic technologie od AMD, takze to tam proste pecie o zivot. (2300-2500)
Je to vlasne normalne. Aj 0.13mic PIVO na 3.0ghz hreje ozivot a chladenie je obtiazne.
Je teda logicke ze na limite tech. je teplota maximalna.........
tak to si asi jeste nezaregistroval, ze DLTcko na default voltazi (=1.5V) a frekvenci hreje MNOHEM vic nez DUTcko na default (1.6V)... mel jsem v kompu oba, tak vim o cem mluvim...Citace:
Mno preco tak hreju ??? Si zober, ze pokial ide DLTcko na default je pomerne chladne, ale hreje s vysokym napetim a MHzami. Takze by som dovod vysokej teploty hladal inde.
Proste tam kam ide taktnut priemerne DLT3C je uz max 0,13mic technologie od AMD, takze to tam proste pecie o zivot. (2300-2500)
Je to vlasne normalne. Aj 0.13mic PIVO na 3.0ghz hreje ozivot a chladenie je obtiazne.
Je teda logicke ze na limite tech. je teplota maximalna.........
Pri DLT3C asi AMD trochu modifikovalo tranzistory takze sa spinaju rychlejsie ale maju vecsi stratovy vykon ako pri DUT3C, takze procak viac hreje, ale ide na vyzsiu frekv.
Mno pre objektivnost by niekto kto ma DUT3C aj DLT3C mohol odsledovat teplotu pri deafaulte...to jest 1700+.. a ich defaultnom napeti.
SUboj storocia :
V lavom rohu a cervenych trenirkach DUT3C ! vaha=1.6v
A oproti nemu v pravom rohu a modrzch trenirkach.... DLT3Cko vaha=1.5v ;D
Kto bude vitaz ???....to mozete urcit aj vy :wink:
Nie teraz vazne.... Inac nevyuziva jadro Bartonov tiez step DLT3C :?:
bolo by to totiz pravdepodobne nie...
Hmm....vsak tusim som to pisal uz v odstranenom threade ze som porovnaval a DLT3C hrialo viac.....
Mno tak vraj su Bartony vyrabane len s napetim 1.65v.... zaujimave .
Veru veru, mne sice doska ukazuje blbosti myslim teplotu ale odcitava sa 20C z tej co ukazuje (viacero zdrojov...). DUT3C bol na standardnej voltazi a frekvencii chladnejsi...(neviem presne uz o kolko len viem ze ma to presvedcilo ze si necham DUT3C JIUHB).
něco jak s Opterony - postupně budou snižovat napětí a zvyšovat frekvence (nevim , proč mne to překvapilo :wink: )Citace:
Původně odeslal Semik
Aj ja mam tak eskusenosti, ako ma Gabo. Vyskusal som dva DUT3C a jeden DLT3C.Citace:
Původně odeslal GABO
Hej, ale to bolo v pretaktovanom stave nie ???Citace:
Původně odeslal GABO
Myslim ze keby si mal aspon moj proc (a to nepatri k tym uplne najlepsim :wink: ) tak by si si ho 100% nechal.
inac pri tomto zisteni, ze Barton zatial pouziva len obdobu DUT3C (presne cisla neviem, kedze ma 333FSB :oops: )
Ale AK teraz pri uvedeni modelu 3200+ siahne po obdobe DLT3Cka je to jasne nie :!:
Som nato dost zvedavy.... ak DLT3C naozaj dosahuje vysie vysledky, ho AMD musi na 100% pouzit nie :?: (iba ak by ich odradila pripadna vysoka teplota ze ;D )
Ale AK teraz pri uvedeni modelu 3200+ siahne po obdobe DLT3Cka je to jasne = zda sa ze ANO.
A skusal som aj v pretaktovanom aj v nepretaktovanom stave.
By dakto mohol skusit zohnat dake foto 3200+ ky...
Zatial som nevidel ziadne...
Mno uz sa obajivyli fotky Bartona 3200+ , ale za prdel nedovidim ci to je obdoba DLT3Cka ??? ???
Vie to dakto precitat :D
musi se pockat na detailnejsi foto....
Mno tak sa mi na THG podarilo ukoristit foto Bartona 3200+ a je to : DKV4E kde K znamena 1.65v :eek:
Tak ako teraz..... to je mrdne vela...zeby mala AMD problemi s vytaznostou a preto zdviha napetie ???
Je mozne, ze dvojnasobna cache pamet robi nejake problemi..... :?
Takzy vyzera ze DLT3C...bolo predsa hratkou prirody :roll:
http://www.de.tomshardware.com/cpu/2...es/athlon1.jpg
Hmm 1,65 V je zas navrat k povodnym THB na 1,65 V. DLT3C bolo akýmsi nepodarkom ale velmi velmi dobrym :-). Som zvedavy kde to AMD potiahne (myslim s Bartonom).
NO ja myslim ze uz vela tam v rezerve nemaju. Ved je to vlastne to iste ako Tbred a ten konci na 2500MHz a to uz tiez aspon z 1.8V ktore si ako Def. hodnotu AMD nemoze dovolit !Citace:
Původně odeslal GABO
Myslim ze este 2.3Ghz v pohode vyrobit dokazu a 2.4Ghz mozno ledva ledva, takze maju nejaku rezervu, ale P4 je uz asi tiez na hranici.
No tych 2,4 je fakt o drzku - zajta mam 1800+ DLT3C tak uvidime...
Testny to a pod si uz konecne po tie buzirky :wink: .Citace:
Původně odeslal GABO
Tak ako ta 1800+ uz ju mas testnutu ???
Takze AMD potvrdila, ze DLT3C je dieta nahody...a nie poriadne topspeed modeli :?
Je teraz aj jasne preco po prekonani 2200mhz tak uzasne hreju... (aj BArtony sa dari vyrabat na max tuto hranicu.)
fok smola...
hod tu odkaz na tu spravu od AMD...akosi som nenasiel.. :wink:. Ta XP1800+ je uz samozrejme odtestovana...