nejlepsi ftp klient je ftp... :-)
Printable View
nejlepsi ftp klient je ftp... :-)
jo neni spatnej :)Citace:
Původně odeslal pavel.jakubisko
BTW: Kdyz serfuju v lynxu a neco si stahnu kam se mi to ulozi?? ja myslel ze do home adresare, ale tam to neni ???
na co sluzi v /etc/sysconfig/harddisk
extra_params=
su tam nejake moznosti ako x67 x68
niekto mi doporucil tam dat x69 - ale to je nefunkcne
ale ajtak chcem vediet naco to je.
A este ako zistim ci mi ide DMA 100???
links je mnohem lepsi nez lynx :)
nanastaveni hdd nebo kontrolu jak bezi je hdparm
vykonfat proftpd na poradne virtual ftp neni takovy problem, vemes konfac co tam je na ukazku a prepises a dopises co potrebujes. pripadne jich pospojujes vic.
jinak sem si ted stahl noveho slackwara9.0 a vypada velmi dobre ;) instalace bez nejmensiho zadrhelu. nainstalovani vmware grafarny taky. zvuk se capnul sam :) beda windowsum az me naserou :)
popis mi trosku ten hdparm.To mi len zisiti alebo sa to da aj nejak nastavit??
A este ako nastavim ked mam zdielane adresare pre win,aby sa do nich dalo aj zapisovat,nie len citat.
btw. beda winom,hmm uz je neskoro,windows uz dlho nepouzivam...
links je asi fakt lepsi, ale lynx umi napriklad i https, coz se nekdy hodi :idea:
hdparmem muzes nastavovat plno uzitecnych veci
precti si manual k hdparmu, jestli nemas co delat... ale je hodne dlouhej ;D
a to sdileni - v /etc/samba/smb.conf
by melo byt uplne dole napr:
[mp3] -nazev sdilene slozky
path = /mnt/windows/mp3 -cesta ktomu co chces sdilet
writable = no -pravo zapisu
guest ok = yes -tohle je myslim, ze muzes pristupovat bez prihlaseni
public = yes -jestli je to videt (kdyz das no, tak to neni videt, ale jde to namapovat)
hdparm ti zjisti cokoliv hdd umi na jakem rezimu jede a tak a umi to instavit. man hdparm :)
links zase umi frejmy. a ty jsou snad vsude narozdil od https
hele ted sem narazil s ftp.... sem zmenil konfiguraci, tak sem to chtel zrestartovat - tak sem dal "ftpshut now" a pak sem spustil zase "proftpd" ale dyz se na nej pripojuju tak mi to furt pise ftp is offline ??? :?
krom linksu existuje jeste neco jako hack elinks :arrow:
hdparm je sila!!!vobec sa mi to nechce citat...
dulezity je pro normal uzivatele hlavne hdparm -i a hdparm -d :arrow: :wink:Citace:
Původně odeslal Mikhaill
a co to roby?Citace:
Původně odeslal ^Tomahawk^
aaaaa teraz som zistil ze to nejde...ide len "man hdparm" jak to?
jako root ;D da se tim plno veci pokazit :))Citace:
Původně odeslal Mikhaill
hdparm -i zobrazi vsecky flagy se kteryma ten harddisk nabehl (vsecky ATA a UDMA mody a kdovi co jeste ??? v tomhle se moc envyznam) a -d zobrazi info jestli mas zaply DMA, kdyz pak das hdparm -d 1 /dev/hdX tak tim dma zapnes... 0 vypnes ;D :arrow:
ach jasne ze root tak to ide...no tak som zisitl ze slapem udma5
http://www.zebulon.org.uk/
neco tam je hezky popsany :)
Tak jsem tu s dalsim dotazkem:
Jak udelat, aby se mi neco spustilo po startu GNOME? V KDeckach je na to adresar ~/.kde/autostart/ ci jak, je neco podobnyho u gnome?
ThX, KtK.
takze hned z menu z panelu Configuration -> Gnome -> Advanced -> SessionsCitace:
Původně odeslal KtK
nebo z terminalu gnome-seesion
a treti zalozka je startup programs
thx.
Hmm,preco sa mi samo od seba po starte spustaju programi...a este aj take co ani neviem co robia.Raz ten, druhy krat iny,potom nic a zas iny...
A este,co mam nastavit userovy,aby sa nezobrazovala taka hlaska,pri kopirovani z napr. /home do /mnt/win_d/aaa
Je to dost otravne po kazdom subore odkliknut hlasku.Inac vsetko sa skopiruje tak jak ma.
A ako donutim k3b aby cital z dvdrom a ne z cdrw.Vsade to je nastavene ze reader je dvd a ajtak to nejde.
pokud mas gnome - tak je tam v tom nastaveni (viz vyse) taky nekde zaskrtavatko ulozit session pri odhlasni - tak to vypni. jinak se ti totiz pusti to co si mel pusteny minule :wink:Citace:
Původně odeslal Mikhaill
a rekl bych ze v KDE bude taky neco podobnyho...
v /etc/fstab musis mit nastaveny neco jako tohle - duelzity jsou ty parametry zatim - umask=0Citace:
Původně odeslal Mikhaill
/dev/hda3 /mnt/windows vfat iocharset=iso8859-2,codepage=852,showexec=no,umask=0 0 0
to nevim, k3b nepouzivamCitace:
Původně odeslal Mikhaill
Mikhaill: no tak to musis vyhodit s gnome-session :) nejlepsi je ty programy vykillovat a dat gnome-session-save...
s tim kopirovanim - jaky mas nastaveny flagy u toho disku v /etc/fstab?
Hmm,tak som zistil,ze ked kopirujem,tak je jedno kam.Aj ked na plochu, tak to vyhodi hlasku.
To spustanie: momentalne mam KDE a to viem ze sa spustia tie co som mal,ale toto je nieco ine.Spustaju sa programy co som v zivote nepustil (zatial) napr. naskocila instalacia Gimp,alebo GnuCash...
Ak chces pouzivat dvdrom s cdrtools (tie su v pozadi grafickych programov) treba zapnut ide-scsi aj pre dvd. Ja to mam takto zapnute a ide mi v pohode - pozivam prikazovy riadok. "/usr/bin/readcd -f /tmp/cdimage.iso" mi nacita iso image z CD. Typujem ze readcd pouziva aj k3b.Citace:
Původně odeslal Mikhaill
Podpora napalovania priamo ide bez emulacie scsi je vo vyvoji.
hm, tak jsem to udelal podle wongova navodu, a neni to uplne vono - co jsem chtel, bylo, aby kdyz nabehne desktop gnome, na me vyskocila konzole a na ni ten bezici program. Deje se to, ze kdyz nabiha gnome, tak jak je to to sedocerny okno s tlapkou, tak ma dole ikonky, z nichz jedna (posledni) je myho programu a v desktopu nic.
'Muj' program je konzolovej - ma to jen vypsat napis "lednice";