-
Re: ATI Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze
Nevim, zase mi to pripada vse na hovno ....
A to hlavne v neprospech Ati ...
ATi ma zase technologii (jako kdysi R9700 a R8500), ktera je o 5 svetelnych let dale nez konkurence .. Ma totiz zvladlou technologii a HLAVNE HW DX10.1 .. A svete div se, ZASE tu nejsou ZADNE DX10.1 hry (ve kterych by nVidia si neskrtla ani s jednou kartou) a DX10 jich je pet s tim, ze opravdu jedina dneska trochu narocna hra je rok stary Crisis ..
Smesne ... Takze typicky lamer si koupi nVidii (protoze masaz a spatne ATI ovladace) a zase ma AMD/ATi smulu) Srac MS ani talcit DX10.1 pravdepodobne nechce, protoze TED se to zrovna nehodi ... No aspon to trochu stagnuje a vy mate levne karty ... :-) Skoda, skoda opengl ... hlavne proto, ze je to otevreny system, co jde normalne rozvijet a ne brzdit technologie ...
Nyni s ATI soucitim, zvladnout ovladace a je to spica ... :-)
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
Nevim, zase mi to pripada vse na hovno ....
Ja zase soucitim s tebou, musis mit hrozne omezene vnimani sveta. Nekde si neco prectes a uz mas zaver, proste cerno-bily svet.
-
To mraky: Sorry jestli jsem se Te dotknul ...
Jiste, ja si tak nedke neco precetl ... :-D A nebo dokonce jsem mimo realitu ... :-D
Jestli totiz umis delat jen narazky a nereagovat protiargumentem, jdi se zahrabat ...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Stejně tu svoji dobře neprodáš a zase si ji necháš... :p
nedrazdi kobru bosou nohou!!!!! :) pujdu do ni urcite, do celyho kompa, ale az skoncej tyhle vedra, v tom se neda u kompa vubec sedet (nebo kompa hodim do sklepa, ale tam zas neni net, des bes)
karta za 3500 co si na ni zaparis vsecko to je DOST dobrej duvod koupe
-
Citace:
Původně odeslal svaca
Smesne ... Takze typicky lamer si koupi nVidii (protoze masaz a spatne ATI ovladace) a zase ma AMD/ATi smulu)
Radeji bych byl typicky lamer s nVidii, protoze pokud me pamet neklame, tak si nepamatuju na jedinou hru s kterou bych mel nejakej problem na nVidii G3,G4,6600,6800. Za to s ATi uz tu je dokonce hra kterou si na ni po Vistou nezahraju, a velmi ocekavana hra, ktera je diky grafickym artefaktum nehratelna (Mass Effect). Dale zpominam na problemy s Bioshockem, kamaradum s 2600XT pobihaly v GTA misto pajdulaku kere atd. atd.
Tj. toto rozhodne nepovazuji za masaz, ale za staly fakt, nVidia je vzdy diky programu TWIMTBP s ovladaci na nove hry pripravena lepe.
Citace:
Původně odeslal svaca
Srac MS ani talcit DX10.1 pravdepodobne nechce, protoze TED se to zrovna nehodi
No nevim jak by MS mel tlacit na to, pod jakou verzi DirectX budou behat nove hry. DX10.1 ve Viste SP1 je a tim to pro MS imho konci.
Citace:
Původně odeslal svaca
opengl ... hlavne proto, ze je to otevreny system, co jde normalne rozvijet a ne brzdit technologie ...
OpenGl ma sice vyhodu v multiplatformosti (hry pro tucnaky), ale neprislo mi ze jeho problemy s tisici nekompatibilnich extension byly nejak pokrokove. A prijde mi ze DirectX vzdy relativne rychle reflektoval aktualni moznosti HW, tj. ze se nestavalo, ze by nejaka karta nemohla delsi domu urcite sve schopnosti pouzit, protoze by jeste nevysla prislusna verze knihoven DirectX. Vzdy byly pozadu hry ....
Dnes uz stejne multiplatformnost = Hra pro Vistu a Xbox => DirectX
Ja sem velky fanouskem Ati, nvidii opravdu iracionalne nesnasim, do pocitace bych si ji asi jen tak nekoupil - kvuli velkemu mnozstvi HW problemu co sem s jejich HW mel a jejich typickou pozici mrtveho brouka k temto problemum. Vidim ale (imho narozdil od tebe) realne problemy ATi - tj. stale nedoladene ovladace (to ze ATi neni tolik angazovana pri vyvoji her je imho jejich problem) a fakt, ze malokdo potrebuje technologicky pokrocile karty, kdyz hry tyto technologie vyuziji az za opravdu dlouho.
Nebo uz je snad na svete DX10 hra, u ktere nejde pouze o par efektu realizovatelnych i pomoci starsich technologii?
Citace:
Původně odeslal svaca
A svete div se, ZASE tu nejsou ZADNE DX10.1 hry (ve kterych by nVidia si neskrtla ani s jednou kartou)
Snad me informovanejsi doplni, ale DX10.1 je imho spise vylepseni DX10 s ohledem na vykon napr. AntiAliasingu, nez nejaky skok typu tenhle efekt s DX10 jeste jde a tento uz ne. Takze to tve neskrtani nVidie v nekterych hrach se mi zda byt ponekud nestasnym vykrikem.
EDIT:
A a bych nebyl uplne OT, osobne jsem z vykonu Radeonu 4850/4870 nadsen a hned jak mi to situace dovoli si jej poridim, ale nejake DirectX10.1 atd. feature mam kdesi, protoze v dobach kdy je zacnou hry realne vyuzivat, budu mit kartu davno jinou.
-
Citace:
Původně odeslal
paik
nedrazdi kobru bosou nohou!!!!! :) pujdu do ni urcite, do celyho kompa, ale az skoncej tyhle vedra, v tom se neda u kompa vubec sedet (nebo kompa hodim do sklepa, ale tam zas neni net, des bes)
karta za 3500 co si na ni zaparis vsecko to je DOST dobrej duvod koupe
Za 3500? Kde? Já chci taky... ;)
mám ji objdnanou za 3700 v TSB. :(
-
Nějaké se prodaly už za 3600Kč a do konce měsíce by se měly dostat pod 3500 s poplatky a u levnějších výrobců ještě o několik set korun níž. To snižování cen nechápu - je možné, že má ATi spočteno, že na vyšších prodejích s nižší marží vydělá celkově víc, než na nižších prodejích s vyšší marží, přičemž ještě bonusově získá významnou část trhu, což by mohlo zvýšit i cenu akcií...
Více než 2/3 výkonu high-endu za méně než 1/3 jeho ceny, to tu ještě nikdy nebylo a pokud je daní za tyto produkty absence single-chip karty, která by přímo konkurovala GTX280, pak může jít celý high-end k čertu...
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
To snižování cen nechápu - je možné, že má ATi spočteno, že na vyšších prodejích s nižší marží vydělá celkově víc, než na nižších prodejích s vyšší marží, přičemž ještě bonusově získá významnou část trhu, což by mohlo zvýšit i cenu akcií...
Osobně taky nechápu, proč tlačí AMD/ATi cenu ještě níže, než momentálně je.
Cena je naprosto špičková a myslím si, že je AMD/ATi samo proti sobě, pokud hodlá 4850 ještě zlevnit.
Představa, že každý bude mít v PC 4850 je ze strany AMD/ATi spíš snem, než realitou a AMD/ATi ty peníze docela potřebuje => nechápu managery v AMD/ATi. :confused:
-
Tak do čr dorazilo bratru asi 10ks 4870 a zmyzely za cca 20minut já mám objednáný 2 ks když to klapne tak nejpozději ve čtvrtek jí budu mít tak se ozvu jaký jsou dojmy ale faktem je že jsem nadrženej jak stepní koza tak doufám že nebude sklamání
-
Nemyslím, že by byli hloupí. Buďto vědí něco, co mi nevíme, nebo mají dlouhodobější cíle (možná obojí). Pokud bude trh plný DX10.1 čipů, budou mít výrobci setsakra jinou motivaci optimalizovat pro DX10.1. Pokud mají další čipy stavět na podobné architektuře, bude pro ATi výhodné, pokud budou vyvíjenyna současných čipech ATi.
Nemálo vývojářů začátkem loňského roku přestalo ve vyšších stupních vývoje optimalizovat pro R600 prostě proto, že bylo jasné, že se nerozšíří, čímž nepřímo zhoršili její postavení a dále možné rozšíření snížili. A kolik na tom ATi tratila, ví nejlíp sama...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Za 3500? Kde? Já chci taky... ;)
mám ji objdnanou za 3700 v TSB. :(
za nase nakupky sem neco videl v atc a edsys
-
EDsys změnili dostupnost 4870 z 3.7. na 20.7 :(
To se ještě načekáme...
-
Kdyby měl někdo zájem tak jsem ještě během dneška schopen zajistit pár kousků
Powercolor Radeon HD 4870 512MB GDDR5 (256bit), PCI-E, HDTV&2xDualDVI, CF,retail
za 5840,- dodání koncem týdne
Hmm tak to je slušná tlačenice během 10minut klesla zásoba z 8 na 3 tak že bude asi brzo po nich
-
Kdyby to nebyl zrovna PowerColor, kterouzto znacku nemam vubec v lasce, tak bych to s vdecnosti bral... :(
-
Prodal jsem jich už spousty a můžu říct že mají menší poruchovost než třeba sapphire
-
Citace:
Původně odeslal
rex
Prodal jsem jich už spousty a můžu říct že mají menší poruchovost než třeba sapphire
OEM alebo Retail?
Aj v prepocte na pocet predanych kusov ? (tzn. ak si predal 1000 sapphirov a 300 powercolorov a vratilo sa 50 sapphireov a 30 powercolorov, tak to akosi nic nevypoveda)
-
Napsáno je retail a v tý poruchovostu bych se nehrabal sere se to všem a tyhle první kousky stejně boucha jeden čínan pro všechny tak nevím co řešíte bud chci nebo nechci pokud nechci tak musím čekam minimálně do do druhý půle měsíce ale spíš do konce na kusy od jinýho výrobce
-
-
Tak ja jsem nevydrzel napeti situace a z nemeckeho Ebaye objednal jednoho Sapphira, snad to dorazi rychle... ;-)
-
-
Sapphire HD 4870 512MB Lite, PCI-E z CZC je na ceste a maji dorazit ZITRA!!! Jeden sem si hned objednal, tak DOUFAM, ze na me vyjde. Jeste mate moznost, tak spechejte :)
ps. bylo jich 7. Kdyz sem na to prisel, uz byly jen 3. Jeden sem si objednal, tak uz jsou jen 2! Takze nakonec to bude 4870 za 5500 s dani, to je velmi slusne :)
EDIT: Uz jsou na ceste i v AlfaCompu!!!
EDIT2: Tak CzechComputer z Pribrami uz je rozebrany. Kdo zavahal, ceka do 13.-20.7.
-
Tak možna by byl ještě jeden kousek volnej ale musím to vědět dnes jinak je to passé
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
Pokud bude trh plný DX10.1 čipů, budou mít výrobci setsakra jinou motivaci optimalizovat pro DX10.1. Pokud mají další čipy stavět na podobné architektuře, bude pro ATi výhodné, pokud budou vyvíjenyna současných čipech ATi.
To je logická odpověď, ale...
Pokud vývojáři přijmou Dx 10.1 za "své", tak je tady ještě jeden problém:
Stále cca 70% userů jede na WXP (Dx 9) a tato situace se jen tak rychle nezmění (třebas to bude za rok 45-50%, nebo třebas 60% - čert ví) => Vývojáři (v dohledu cca 1-2 let) budou muset brát v potaz Dx9 (WXP), Dx10 (Vista+nV) a Dx10.1 (Vista+ATi). To není ideální situace... Benchmarky s Dx10.1 jsou věcí "A", ale prodejnost her a realita jsou věcí "B". :confused: (Viz. prodejnost Crysis v souvislosti s jeho HW náročností)
Za rok a něco tady budou Win Seven a asi i Dx11... V této situaci něco vyvíjet není sranda... a navíc každá "optimalizace" stojí peníze...
Uvidíme časem. :smile:
-
Jo to jsem vlastne opomel tu svinarnu (ne DX10 a vis na XP) - ale co bych od MS cekal, ze ... To byl taky jeden z duvodu, ze mi dosla trpelivost s temito traparnama a presel jsem na konzoli, komplet ... ale tam je ten boj stejny ... :-)
Protoze se pravdepodobne nedockam Mass Effect na PS3 ... :-D
-
Shit: DX10 a DX10.1 není třeba brát odděleně - stačí 1 rendering path.