nejoblibenejsi MSI TNT2 m64 sla taktovat jako prase def. 125/130 @ 197/197 tehda byl 35% narust vykonu v 3d marku 2001.
Printable View
nejoblibenejsi MSI TNT2 m64 sla taktovat jako prase def. 125/130 @ 197/197 tehda byl 35% narust vykonu v 3d marku 2001.
jasna volba Riva TNT (jednicka), konecne plna podpora 3D po nejakych radoby 3D kartach :wink:
zvukovka... ISA Creative SoundBlaster AWE32 PnP s ASP chipom, HW MIDI modulom WaveBlaster a 8MB RAM.
Postastilo sa mi podobnu zohnat do mojho OldTimer PC, uz len ten MIDI modul nemam... co je obrovska skoda. Pretoze to MIDI bolo dokonale.
Keby ste o nejakom WaveBlasteri vedeli, pomozte. Dohodneme sa.
Asi prvni grafika Asuska TNT 1 16MB sla celkem pekne pretocit na 115/125 (90/110 def) coz byl presne strop pameti i jadra,1 Mhz nahoru a sla dokytek,mam ji dodnes :-) Hlavne diky oc grafiky spolu s celerem 333a na 416Mhz (fsb agp 83 pci 41,5 dobra prasarna :D ) jsem mel v q2 stabilne vic jak 75 fps coz bylo velmi dulezite 8-)
Nejvice v te dobe me potesila hlaska pri instalaci Viper racingu s dotazem jakou mate grafickou kartu,pricemz vyber byl but Riva TNT nebo ostatni ;D
..jednoznacne muj prvy 3d akcelerator-voodoo2.to sa chodilo ku mne slintat na half-life z sirokeho-dalekeho okolia :lol: ..
prvni karta 3Dlabs Permedia 2 8MB (rok 98)
Pak jsem ji nahradil Asus TNT 2 Ultra - Tak tohle byl masakr.
pak ati rage128 ta nebyla spatna ale halvne mela TV out tak timhle me dostala
pak Radeon 7200 ... bezva karta ale nesla skoro taktovat nicmene pasivni chlazeni je super
No pak radeon 9000pro, narust vykonu a konecne jsem mohl hrat morrowinda misto 3fps alespon 8 fps coz uz jde :)
A ted jsem strasne nadsenej z Asus 6600 ale to je tim ze ji mam od stredy.
Takze nejvic ulet byla ta permedia 2 - mela krome klasickeho zobrazovaciho cipu jeste specialni cip na pocitani vektoru ... skoda ze mela tak malej fillrate jinak by to byl masakr nicmene je to ale profesionalni karta. Obraz ve 2d byl super a rekl bych ze dlouho konkuroval matroxu.
Moja mala historia:
1. Avance Logic 1 MB - slimak
2. Tseng ET6000 2 MB - hadam najlepsia karta aku som kedy mal, v DOSe uplne zviera a takisto vo windowse pri prezerani vacsich obrazkoch bola velmi rychla
3. Vodoo1 4 MB (Diamond Monster 3D) - super karta, trochu malo pamate, odisla po tyzdni (5-rocna zaruka), "skvely" obchodnik ma donutil doplatit majlant za Voodoo2 12 MB (Manli s rocnou zarukou), tu som uz aj jemne taktoval, chcel som ist potom do SLI ked Creative predavala Voodoo2 12 MB za 20 USD (vypredaj) ale nestihol som lebo to bolo len pre US...
4. Intel i740 8 MB - podla mna vyborna karta, vsetko lietalo aj ked vsade som nanu videl len nadavky
5. Geforce 1 DDR 32 MB (Creative Labs Annihilator Pro)- moje najvacsie a najdrahsie sklamanie (zobral som v UK za 235 GBP v 1999), taktovat nesla vobec, dokupil som nanu vtedy dost drahy chladic Titan a este som vyrabal aj pasivy na pamaet a nepomohlo
6. Geforce 4 Ti4200 128 MB (MSI) - vyborna karticka len velmi skoro prestala stihat to co som chcel, taktovat isla dobre ale tam kde stihala predtmy to nebolo treba a tam kde nestihala jej to nepomohlo
7. Geforce 6800GT 256 MB (Leadtek) - no tak to je slusna karta a dufam, ze nejaku chvilu vydrzi
Este sa medzitym chvilu u mna ohrialo:
- S3 - neviem ake, tu som videl prvykrat 3D ale chuda mal len 2 MB takze to rezalo 320x200
- Trident - uz ani neviem aky, zle spomienky, lebo na win95 tam nesiel rozbehat directx2
- Geforce 2 MX - to bol hadam ten najhorsi model a bol to riadny slimak aj oproti GF1 DDR
- Geforce 5900XT - oproti GF4 slapala zaujimavo, v SM 2.0 som nemal v com vtedy otestovat takze sa nemala ako zle prejavit
- Radeon 8500 (Manli) 64 MB - miestami rychelsjai ako GF4 ale stabilita a bugy v hrach katastrofalne
- Radeon 9700 Pro AIW 128 MB (Saphire) - velmi vykonna vecicka, len skoda, ze bola z nejakej blbej serie z velkym odberom pri zapnuti a tak v kombinacii s mojim Enermaxom nedovolila zapnut PC
tjo tak to nevim jsem zatim moc grafik neměl asi jen 3 :oops: vždy když jí vyměnim tak je to šok :o ;D a slintám ještě dloouho, no prostě neni nad to upgrejdovat jednou za pár let :idea:
Jelikoz jsem jeste nedavno jel na Atari (pouze) a svoji prvny grafiku jsem mel gf2mx (asi tyden), pak R7500 (asi 3 mesice) a pak KONECNE R8500 Full - tot nejlepsi karta ... , jinak Videl na Atari ... :-)
Ja som mal najradsej... ako inac, moje prve voodoo - v3 2000 pci, lebo moja doska s integrovanou sis6326, neskor ina doska s sis570 (alebo tak nejak) nemala AGP. Predtym mi q2 v 800x600 sekal, UT 640 tazke trhanie, potom prislo voodoo. q2 1024 plynule, ut to iste... (K6-2 350 procak). Najviac ma prekvapil ten rozdiel kvality q2 oproti integrovanej grafike. No proste super karta. A potom celkom dobra bola manli gf2mx, ale nemal som z nej taku radost ako z voodoo.
No a teraz v poslednom case sa mi celkom pozdava moja nv41 6800vka.
No ja mam nejdrasi svou uplne prvni kartu na svym uplne prvnim PC, byla to Trident 512 kB :) Vykon nic moc, ale mam na ni nezapomenutelny zazitky, jak jsem na ni shanel VESA driver, abych si mohl zahrat Simcity 2000... Ach jo, to byly casy, tehda...
No a nejhorsi? Nejaka integrovana shitka, kteoru jsem mel ve starym MB... Jakasi S3 Savage buhvico... Holt integrovana karta se vsemi jejimi zapory... Kdyz si obcas postavila palici, stalo to za to :)
1. Intel 740
2. Monster 3D VooDoo1
úplně nejlepší byla 9600se od asusu, protože dávala i na defaultu perfektní výsledky a až o 20% převyšovala ostatní 9600sečka...taky jako jediná měla aktiv...to se pak spravilo na pasiv a byla da best...a nejhezčí je bezpochyby parhelia...když držíte v ruce těch 20 klacků dva roky zpátky tak to je taky pocit k nezaplacení:D
No ma nejuzasnejsi karta byla 3Dfx Vůdů Rush... mel jsem stesti pac jsem chytil tu s celkem dobrym 2D jadrem... nejvetsi vzrůšo ale bylo OC z 50/50 na 75/75 :) to jsem byl este v pretaktovavacich plenkach...
pak jsem mel uzasnou Rivu TNT2 M64 za 3300,- kterou jsem OCnul z 143/143@180/183... moc nesla potvurka :)
pak jsem potkal R7000 a to byla karta... sice ne o moc faster nez TNT ale podporovala nove supr fce :) a kdyz byla zdarma....
no a pak a ted mam R9200 a s tou jsem spokojen asi zatim nejvice... zadny trable a frci celkem fpoho :)
3dfx velocity 100
s celeronem maximalni spokojenost
tak teda "ocuram" aj ja tento stlp....
fpodstate nemam nejak moc co porovnavat... S kazdou kartou, co som mal som bol v danej dobe spokojny...
V 486tke som mal nejakeho tridenta...
potom v Cyrixovi 200@266 som mal S3 Virge 2MB (neskor som ju rozsiril na 4mb), potom som k nej prikupil Vodoo2 8MB... a na tom som sa teda vyblaznil.... Rovnake karty mi potom chvilu bezali aj na Celerone 300@450, ale kedze tu uz som mal AGP slot, rychlo som to vymenil za Radeon7500 64MB DDR (bol to Man-Li, ale este jeden z prvych kuskov o ktorych sa hovorilo, ze je to ORIGINAL ATI PRODUKCIA a Man-Li to "len bali do skatule") , siel perfektne taktovat (cez original ATI BIOS), mal nadherny a bezproblemovy TV-OUT, SAMSUNGy pamate a na svoju dobu (ja som ho kupoval za 6litrov v dobe ked bola R8500 horuca novinka za 12litrov...) to bola karta "p-o-p-i-c-o-f-k-a" ...Celera som vymenil za Durona 750@950 a R7500 asi po roku "kamaradenia" s Duronom vystriedala Inno3D GF4 MX440 a toto bola CHYBA. GF4 bola moja najhorsia karta (kamos kupoval taku istu so mnou a jeho bola SUPER... Ta moja nepretaktovana sem tam rozbila nastavenia plochy tak, ze pomohol len reinstall ovladacov... asi som mal len smolu na zly kus)... rychlo isla do cavesu...
Potom prisla na chvilu R9100 (uz na AMD XP1600@2000) a terazky mam to, co je dole....
Ale najviac ma asi potesil ten Radeon7500... bola to prva karta co som mal pripojenu na TV - obraz SUPEEER (ani moja terajsia zostava nema taky obraz na Tv, ako mal ten stary Radek), vsetko na nej FRCALO ... mozno to je aj tym, ze odvtedy som uz cisto za grafiku uz tolko penazi nevyplazol... ;D
Voodoo3 3000 TV AGP, to bol hit ;D
3roky sa na tom dalo hrat vsetko, len procik som upgradoval 8-)
sapphire 9500@9700 uplně geniální kartička... má to všechno a ještě ta možnost všechno odemknout a taktovat prostě gr8 :D
jednoznacne G400DH 32MB ... s tou jsem vydrzel nejdele
pak TNT2 M64 od MSI 125/143@193/193 a AGP temer 100MHz, chlazena Peltierem ... mam ji dodnes jako relikvii ;D
zadna jina temto kartam nemuze konkurovat (a vystridal jsem ji hodne) :?
nejradši????¨
A-trend voodoo V203 12 MB :)
nyní V5 6000 :)
jinak deltachrome S8
2 Hazo: Tiez som mal donedavna Radeona 7500 a bol som s nou velmi spokojny, sla skvele pretaktit, tiez mala pamate od samsungu. Len uz prisli na scenu Pixel Shadery, tak som ju predal a nahradil niecim lepsim :-)
No tak clovek si vacsinou oblubi to co vlastni, cize moja naj bola ATI Rage128 Magnum 32MB... ...proste original ATI, v tej dobe nebolo co riesit... ...zo starych veci mi este ucaroval Matrox G200 8MB (mal som aj verziu ktora sa dala rozsirit o dalsich 8MB)... ...a samozrejme nemozem zabudnut na ATI Rage Fury MAXX... ...kupil som ju za par stovak asi pred dvoma rokmi... ..slapala super, ale iba pod Win98, tak skoncila v jednom retro kompe pre kolegovho synatora... ...ale to bol fakt krasny kus zeleza... ...dlho som tuzil po R8500, pripadne R9100.. ...a ked som ju xcel kupit prisla mi do cesty Elsa Gladiac 920 (GF3) za lepsie prachy, tak bolo rozhodnute... ...GF3 je proste relativne ojedinely kus, tak som neodolal... ...momentalne ma trapi maximalne tak 9600XT s pasivnym chladenim.. ...nic viac by som nexcel... ...no ale co z tychto oznacit za naj?... ...fakt neviem... ...mozno RageFury MAXX... ...len skoda tej nefunkcnosti pod Win2k (XP)... ...inak by som ju mal dodnes...
3dfx Voodoo3 3000 agp + athlon 1400MHz 8-) som byval v siedmom nebi ;D ;D
No moje nej byla Voodoo5 5500 AGP, nadhera, krasa.... :cry:
Nemužu zapomenout na RADEON 32SDR 166/166@182/182MHz ...proste jsem ji vyuzil nejdele.