mno me volal a rikal ze to odesila a status je i odeslano tak uvidime
Printable View
Tak to jsi klikař :-) Já si ještě asi pár dní, možná i tejdnů počkám :-(
Tak jak jsi dopadl? Přišlo ti to? Já ji nemůžu nikde sehnat. Všechno mi přišlo, ale ta deska mě štve
Mohl by jsi zkusit nahodit powerstrip a zkusit definovat uzivatelske rozliseni 1366*768/50Hz ? Samo jen pokud mas zobrazovadlo, ktere umi vyssi rozliseni jak tech 1366*768. Pokud bys mel chut a potreboval radu kde co nastavit, tak ti to napisu vecer...
hmm, skoda....tak to si tu desku asi koupim a pak se uvidi ... bud ji prodam dal s malou slevou a nebo si ji necham (v pripade funkcnosti).
Ty brďo, nemůžu tu desku nikde sehnat. Možná bude v jednom šopu v pátek, ale jinak ani prd :-(
Ty jo, já hledám a lezu po netu, a ty mi teď napíšeš že jí tam maj :-) Už jí mám taky objednanou, zejtra prej přijde. Dík
tak uz snad bude vse ok.
jinak co jsem zatim testil tak spotreba pri bezny praci cca 50W s jednojadrem na 2,6Ghz - 1,08V a pri CPU loadu orthosem cca 61W. Nejakej 3Dmark snad zkusim dnes vecer.
Kazdopadne pri oc nejak nefunguje C&Q asi se vypina pri jinejch taktech nez default. Takze asi RMClok budu muset zprovoznit.
docela dobra recenze
http://www.silentpcreview.com/article807-page1.html
Tak to je slušná spotřeba ne? Objednal jsem 300W zdroj a asi bude dost silnej. Škoda, že jsem nenarazil na nějakej slušnej 250W za rozumný peníze. Jsem spíš zvědavej na tu grafárnu a už se těším až slezu z 14" T40 na CTR 22". To bude prostoru :-) T40 půjde do světa.....
mno cekal jsem hodnoty spise kolem 40W ale zkusim si jeste pohrat s tim rmclockem, ale nevim jestli stahnu 10W jen na prociku. Jinak to vypada ze je preci jen zravejsi hlavne pri zatizeni nez 690G. Jinak k temto deskam by se hodil nejakej pasivni zdroj ten by bohate stacil
EDIT:
tak 3DMark06 1218bodu (408/485 a cpu 1013) s Athlonem LE-1600 na 2,6Ghz
tak preci jen jo ted mam 40-41W s CPU na 1,2Ghz a 0,8V RMClock funguje paradne akorat se musi nechat voltage v biosu na normal(no klasika). Jinak sem stahl AMD overdrive a funguje taky zda se vse dobre. Zkousel jsem snizit frekvenci GPU a na spotrebe se to neprojevilo tak na to prdim. Jinak merim to watmetrem v zasuvce, uplne presny to nebude, ale aspon orientacne
Normalni notebook ma kolem cca 20-25W zalezi na podsviceni. Ale hlavne je v tom uz LCD, stolni LCD maji kolem 25W. Mimochodem co jsem skladal sestavy s 690G tak spotreba v idle s C&Q byla kolem 46W s X2 EE 4000+ zdroj Fortron 350W GLN a Blue Storm. Zdroj bude delat hodne pokud by se tam dal nejaky optimalizovany na takto maly odber tak by sla asi dolu.
jj nejak tak notebook mel ted to merit nebudu musel bych to prepojit a neni to tak dulezite. jinak zdroj je Antec 380W 80plus ale pri takto nizskych odberech ta ucinnost bude kdyz dobra tak 75, takze zdroj taky neco veme ale dostat se jeste nize nez tech 40W uz moc dobre nepude a taky neni duvod ne:) (pomohl by disk GP od WD a mozna jeste lepsi zdroj a odpojit mechaniky a ctecku - ale proc)
pri tom minimalnom loade je to fakt aj dost problem uz so zdrojom - ten ma pri zatazi pod 50W slabu efektivitu. 80plus je totiz pri 25-50-75-100 takze taka 200Wvka by tam bola ideal, ale to sa nerobi
Tady jsem nasel efektivity v zavislosti na spotrebe pro zdroj Corsair VX450W ten je myslim taky 80plus
http://www.silentpcreview.com/article751-page4.html
V Tve sestave by mel efektivitu kolem 65%. Nevim jaky mas presne model Ty, ale muzes taky pro zajimavost zkusit pohledat.
dobra efektivnost zdroje pri malem odberu:
- Seasonic Eco Power 300 vypada hodne dobre
- picoPSU-120 je jeste lepsi, ale to uz je trochu extrem :)