Bety bych radsi nezkousel.
Printable View
Bety bych radsi nezkousel.
A potom Ti normalne nabehne aj win? Mne pri pretaktovanom PC (v podpise) pri biose F11 nenabehne ani za svet! Len sa neustale zapina a vypina a mozno na 6x sa podari nabehnut ale uz v nie nastavenych hodnotach.
Je zaujimave, ze pri biose F8 to ide v poriadku aj s pretaktovanym PC. Ma niekto podobnu skusenost?:confused:
To je divne mne sa to pri F11 len zapina a vypina. Teraz mam F8 a tam to nabehne tak ako popisujes.
Rozdiel medzi biosom F8 a F11 (mimo toho prebudenia pc) je, ze pri rovnakom pretakte pri verzii F8 sa stock ventilator otaca v IDLE cca 550ot/min a pri F11 cca 1100-1200ot/min a tym ma cpu o nieco vyssiu teplotu pri F11 mam idle 27-29°C a pri F8 idle 34-35°C
Zaujimave:eek:
Ja mam verzi 1.1 a s F11 zadny problem (a zadny rozdil, jen jsem si zapl "LoadLine Calibration")
Tak už je sestava celá.
Včera jsem to namontoval a zprovoznil. AC Freezer 7 Pro jel okolo 500 otáček. Dneska jsem updatoval BIOS na nejnovější F11 a najednou se otáčky pohybuji 1100 - 1500 a CPU v klidu 31°C (C2D E8200).
Jak jste na tom vy s otáčkama a teplotama?
Já mám nějakou Noctuu a otáčky konstatní... Resp. zásadně nepoužívám žádnou autoregulaci, co bios nabízí. A tím míň variace na BOX chladič, kterej autoregulaci podporuje :)
ja mam opet problem jako u EP35c-ds3r a p35 .... Ted mam DS4 a taktnuty E6550 na 2,8GHZ . Bios F11, ram 4x1gb 800hmz a-data .Muj problem je ze po taktovani se zasekne pri nacitani velikosti ramek v biosu. Bud se cislo neobjevi vubec nebo treba jen cast toho cisla a pak treba pulka nuly. Delalo to i s E4500 . Poradite mi co s tim??delaj to ty a-data?pochybuju ze by nestihal zdroj
jen pro info, kdyby nekdo premyslel jestli ma cenu prechazet treba z revize 1.0 na revizi 2.1 kvuli Dynamic Energy Saver technology. Tak bacha, funguje to samozrejme jen s nepretaktovanym systemem ;)
A tohle víš jak?
IMHO by to nemělo mít vliv ne?
hlaska: Please load default setting of the system frequency If you would like to enable Dynamic Energy Saver utility ;)
takze to vim tak ze sem to zkusil :).. revizi 2.1 mam doma a na default to jede ale jakmile zacnu taktovat tak ta utilitka nejde spustit a napise vyse zminenou hlasku
k vasi diskuzi o DES ;)
vytazek ....
Zeptáme se za vás: Davida Kropáče, marketingového a PR manažera GIGABYTE - odpovědi
1. otázka od: Danny
Rád bych se zeptal ohledně vašeho zaměření na úsporu energie a ochranu životního prostředí, na Váš nejnovější software Dynamic Energy Saver (DES). Nedávno jsem si koupil Vaší novinku základní desku právě s DES, ale ani v manuálu ani nikde na netu jsem nezjistil jak to funguje ve spojení s overclockem.Po nainstalování DES, to po mně chtělo resetovat všechny frekvence, tak jsem to radši odinstaloval. Udělal jsem dobře? Děkuju za odpověď
PS.: u dnešních procesorů (jednoduchý oc) přijít o 1GHZ frekvence kvůli pár Wattům by nebyl zrovna dobrý nápad.
Doplňující komentář: WinXP SP2, základní deska: EP35C-DSR (ver.2.1), procesor: E6600 2,4Ghz @ 3,4Ghz, GK: 8800 GTS 512MB, 2GB RAM 800Mhz
David Kropáč: Dynamic Energy Saver (dále jen DES) je technologie, která nalezne využití především v domácích počítačích, státní sféře a podnicích, kde je schopna podstatně redukovat náklady za elektrickou energii. DES je jak softwarové, tak i hardwarové řešení schopné flexibilně využívat napájecí fáze procesoru. Při střihu videa, hraní náročnějších her, prostě tam kde je procesor vytížený je efektivita spotřeby velmi dobrá. V tomto případě je v podstatě jedno jestli je deska dvou, nebo čtyř, šesti, osmi, případně dvanácti fázová a umí, či neumí flexibilně zapojovat napájecí fáze (z hlediska efektivity napájení). Ovšem v případě, že počítač většinu času pracuje v kancelářských aplikacích, na internetu, či jde o datový, příp. jiný server, kde je procesor většinu času minimálně zatížen se u DES napájecí fáze zapojují flexibilně podle momentální potřeby. Nedochází tak ke ztrátě zbytkové energie a efektivita napájení je o mnoho vyšší.
DES je možno používat pouze bez přetaktování. Pokud nastavíte v BIOSu jiné hodnoty a zvýšíte si takt procesoru, budete po najetí systému upozorněni utilitou DES, že si máte nastavit zpět výchozí hodnoty, jinak nebudete moci využívat technologii dynamic energy saver. Tedy k otázce, ano udělat jste dobře.
Hmm, takže na DES kašlu :)
Jasná volba :D
asi prejdu zpet na EP35c-ds3r . Dneska sem to jeste zkosel a aby mi rpoc. jel (e6550) na 2,6ghz musel sem vse nakrmit +0,15V krom pci-e a do procu rvat skoro 1,4V jinak to nenabehlo nebo padalo:( Se starou deskou dal 3ghz na default.:( Neporadite?je v necem chyba?
Jeste jsem zkousel pri fsb 485 a nas. 6x mi rpestali jit pripojiovat usb zarizeni. flesku to nacetlo az po restartu. Je to mozne?:( Cely vecer zkousim ale pres 2,9 ghz se nedostanu:(
Tak jsem narazil na nemilý problém.
Nevím přesně čím to je, ale při overclocku na 3.2GHz (FSB 400) mi najednou začal divně zlobit zvuk.
Když něco dělám, tak se mi trhá a přeskakuje (např. přehrávaná MP3). Vůbec nevím co to je, protože to nedělalo. A taky se stane, že jednou najedou Windows (Vista 64bit) a nedělá to.
Teď jsem ale zkoušel 4 restarty na FSB 400 a pokaždé ten zvuk zlobil. Pak jsem dal proc a ostatní věci na default, najedu a zvuk OK.
Opravdu by mě zajímalo čím to je a nějak to vyřešit.
Ale proč by to dělalo jen někdy?
Přijde mi to docela divné, přitim jsem dělal stress test v Everestu něco přes hodinu a bylo to vše v pohodě.
Nevíte, kde by se dal stáhnout původni F8 BIOS? Přijde mi (i podle diskusí), že ten F11 je dosti nepovedený.
podle me tam pujde flashnout BIOS z revize 2.0: http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...S&FileID=13138
ne jednou sem to takhle delal, sice to byly BIOSy z revize 1.0 ale zrejme je to sumak ;)
na moji fosne ta F11 jede pekne, procak jel i podvoltovanej pri OC.. kazdopadne ted jedu na default volty + EIST - je to pro me dobrej kompromis :)
Tak jsem vyzkoušel 3 BIOSy (F11, F12b, F8) a se všema se na FSB 400 trhá zvuk při diskových operacích. Fakt to nechápu, přijde mi to nějaké divné. Lidi tady dávají i větší FSB a v pohodě. Přitom systém je stabilní.
Vyzkoušel jsem několik BIOSů (F8, F11, F12b) a mám problém při vyšší FSB se zvukem.
Jak je FSB na 400, tak se mi při diskových operacích seká zvuk, chrastí v něm atd. (SB Audigy SE). Může to být tím, že to dává do PCI moc vysokou frekvenci, kterou ta zvukovka nepobere, nebo to je OS (Vista 64bit)?
Rád bych totiž zkoušel dále OC, protože CPU je jinak stabilní.
co zkusit zapnout SpreadSpectrum v BIOSe. Ale priznam se ze jsem nekoukal, jestli tam takova volba je :)
Měl jsem pocit, že jsem to tam někde viděl, ale teď jsem hledal a nenašel.
Pak mám ještě dotazy.
K čemu je HPET Support a HPET Mode.
A pak také je PCI Latency Timer, to by nemohlo mít vliv?